Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokemon Türkiye Pokedex Adobe Photoshop Videolu Anlatım
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
İŞte beklenen photoshop dersi geldi. Ses gazabına uğŸradım ondan youtubeda ayar çekmeye çalıŞtım olmadı idare edin artık önemli olun görüntü :D



NOT: AnlattığŸım versiyon CS2'dir. Ama diğŸer versiyonlarda da değŸiŞiklik yok çünkü bu yöntemler photoshopun temel bilgileri. Ayrıca mbtı yüksek derseniz portable versiyonda indirebilirsin 80 mb felan.

NOT: InFamous'un söylemesiyle videoda eklemeyi unuttuğŸum birŞey var. Kaydetme olayı. File Save As 'dan yapıyoruz kaydetmeyi. PNG olarak kaydedicez resmi arkanın transparent olması için
Bende bir şey ekleyeyim pokedex bölümleriyle ilgili.TM ve Çiftleşme kısmı bildiğiniz gibi çoğu zaman ekranı küçültmediğimiz ya da tabloyu bölmediğimiz zaman tamamı printe alınmıyor(başka bir yol bilen varmı bilmiyorum  :D).Bu yüzden ben bunu direk yapmak için snagit diye bir program buldum.Bu programla sayfanın tamamının görüntüsünü alabiliyoruz.

*İlk olarak program burdan,benim uploadım.
*Kurduktan sonra programı açıyoruz.Gelen ilk ekranda altta Profile Settings diye bir başlık var,orda Capture Type'i "Scrolling Window" olarak ayarlıyoruz.
*Sonra düzenlediğimiz bulbapedia sayfamıza gelip klavyedeki print screen tuşuna basıyoruz.Tuşa bastıktan sonra çıkan ekranda altta ortada bulunan yeşil butona tıklıyoruz sonra kendisi sayfayı komple tarıyor.
*Taradıktan sonra kendisi otomatik olarak bulbapedia sayfamızın bulunduğu snagitin resim editorunu açıyor.Burada istediğimiz tabloyu, seçme butonuyla seçiyoruz ve kopyala diyoruz sonra da Photoshop'a yapıştırıyoruz.