Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 097 - A Shipful Of Shivers
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: A Shipful of Shivers
Japonca Adı: Phantom Ship! Phantom Pokémon!
Türkçe Adı  : Bir Ürpertiler Gemisi


[Resim: genizet.png]

Bugün arkadaşlarımız kendi hikâyelerine devam ederken biz Ash’i Portakal Rozet Ligi’ni izlerken bulduk.

Kahramanlarımız her zaman olduğu gibi Lapras’ın üzerinde yolculuk etmektedir. Ash iki rozeti daha kazanıp lige girmenin hayallerini kurarken karşılarına Moral Adası çıkar. Böylece hava kararmadan oraya ulaşıp kalacak bir yer bulmaya karar verirler.

Adadaki Pokémon Merkezi’ne vardıklarında Ash, Profesör Oak’ı arar. Oak onların Moral Adası’nda olduğunu öğrenince bir gazete haberi gösterir. Haberde 300 yıl öncesine ait Portakal Ligi ganimetinin batık bir gemide bulunduğu yazmaktadır. Bunu duyan kahramanlarımız çok heyecanlanır ve onu görmek isterler. Oak da adanın Sanat Müzesi’nde sergilendiğini söyler. Bunu öğrenen kahramanlarımızın yarın yapacakları ilk iş, müzeye gitmek olacaktır.

Bu sırada Roket Takımı ganimetin peşine düşmüştür. Gizlice müzeye girerler ve ganimeti bulurlar. Meowth özel gözlüklerle kontrol ettiğinde ganimetin bir sürü lazerle korunduğunu görür. Çabucak bir plan hazırlar. Kurdukları düzeneklerle James’i ganimetin üzerine sarkıtırlar. James de başarıyla çalma işlemini gerçekleştirir. Sevinçli bir şekilde müzeden ayrılırlar ancak James’in ayağı taşa takılır ve düştüğü yerde vücudunun ve ganimetin izini bırakır. Fakat izi silmek akıllarına gelmez ve koşarak uzaklaşırlar.

Ertesi sabah Ash, Misty ve Tracey müzeye gittiklerinde ganimetin çalındığını öğrenirler ve büyük hayal kırıklığına uğrarlar. Üzgün üzgün bir yerde otururlarken bir ayak görürler. Ayak çalıların arasından çıkmaktadır ve oraya baktıklarında Roket Takımı’nı görürler. Roket Takımı meğer soygundan sonra uyuya kalmıştır. Kahramanlarımız onları yakalamaya çalışır ancak Roket Takımı bir bota binerek kaçmaya başlar. Ash de Lapras’ı çıkartır ve onların peşine düşerler.

Roket Takımı bir süre sonra sisin içine girer ve eski, terk edilmiş bir gemiyle karşılaşır. Gemiye çıktıklarında ise her şeyin çok tuhaf olduğunu fark ederler. Anlaşılan hayaletler ortalıkta cirit atmaktadır. Roket Takımı ile aynı yolu izleyen kahramanlarımız da bir süre sonra bu hayaletli gemiye ulaşır.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Haunter

Misty geminin tuhaflığını görünce iyice korkar ve izlenildiklerini düşünür. Bu sırada arkasına baktığında yelken direğinin üzerine düşmekte olduğunu görür. Kaçmaya çalışırken düşer ve Togepi elinden fırlar. Pikachu onu tutmak için koşar ama yetişemez ve Togepi geminin ortasındaki bir yarıktan aşağı düşer. Herkes telaşla onu aramaya başlar. Bu arada Togepi de kendi macerasına başlamıştır.

Roket Takımı geminin içinde oradan oraya dolaşarak çıkış yolu aramaktadır. Bu sırada biri Jessie’nin omzuna dokunur. Jessie onun James olduğunu sanır ancak James’in eli ganimeti taşıdığı için doludur. Korkarak arkalarına baktıklarında bir hayalet görürler. Aynı şekilde diğer tarafta da bir hayalet vardır ve ganimetin peşindedirler. Hayaletlerden biri ganimeti almaya çalışırken diğeri de Yalama saldırısı ile Roket Takımı’nı bayıltır.

Togepi’yi hala aramakta olan kahramanlarımız, en sonunda Marill’ın duyma yeteneğini kullanmaya karar verirler ve Marill onları bir odaya götürür. Odada kocaman bir gölge görüp korkarlar ancak gölgenin sahibinin Togepi olduğunu anlayınca rahatlarlar. Misty tam sevinçle Togepi’sine koşarken iki hayalet ortaya çıkar ve Togepi’nin etrafında dönmeye başlar. Sinirlenen Misty hemen Staryu’yu gönderir. Staryu onlara saldırdığında beyaz örtüleri alır ve onların bir Gastly ve Haunter olduğu ortaya çıkar.

Gastly: Gaz Pokémon’u. Bazı araştırmacılar inanır ki bu Pokémon çok büyük boyutta bir hayalettir.

Haunter: Gastly’den evrimleştikten sonra bu hayalet Rüya Yemeyi ve Psişik saldırısını öğrenir.

Haunter birden Togepi’ye doğru harekete geçer. Onun saldıracağını düşünen Ash, hemen Bulbasaur’ı gönderir ancak Gastly ve Haunter sadece Togepi’yle oyun oynamaktadır. Bu sırada kahramanlarımız ganimeti fark ederler. Onu alıp müzeye götürmek isterler ancak Gastly ve Haunter karşılarına dikilir. Tam o anda Roket Takımı da odaya dalar ve ganimeti almak için saldırırlar. James Victreebell’i, Jessie de Arbok’u gönderir.

Victreebell ve Arbok hayalet Pokémonlar’a saldırır ancak saldırıları etki etmez. Ardından Gastly, Gece Gölgesi ile Victreebell’i yener ve Haunter da Karıştırıcı Işın kullanır ve Arbok’un kafası karıştığı için Roket Takımı’na saldırır. Bu arada Haunter da Meowth’u yakalar ve onu kontrol ederek açıklama yapar.

Gastly ve Hunter aslında bu ganimetin koruyucusudurlar. Eğitmenleri geminin kaptanıdır ve bir gün fırtınada gemileri batmıştır. Gastly ve Haunter da o zamandan beri gemidedir. Ancak insanlar gelip de ganimeti götürünce ortaya çıkmışlardır. Olayları illüzyonla gösteren Gastly kahramanlarımızı Kaptan’ın Pokémon maçına götürür. Bu onun ganimeti kazandığı maçtır. Ash dayanamaz ve onunla savaşmak ister ama Gastly bir anda onları gerçeğe döndürür.

Olayları öğrenen kahramanlarımız onları haklı bulur ve ganimeti geri götürmekten vazgeçerler. Ancak bu sırada Roket Takımı kendine gelir ve tekrar saldırır. Pikachu onları çarpar ve Haunter da onları fırlatır.

Ardından kahramanlarımız tekrar Lapras’ın sırtına binerler ve geri dönmeden önce geminin uçarak uzaklara gittiğini görürler ve Gastly ile Haunter’a veda ederler.

[b]Yeni bir mantıkla arkadaşlarımız hayaletli gemiyi izledi. Yavaşça, geceye dalar gibiydi.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Tracey
Jessie
James
Profesör Oak
Kaptan



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani131.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif] [Resim: rsiconani120.gif]


Tracey: [Resim: rsiconani183.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif]


James: [Resim: rsiconani071.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Kaptan: [Resim: rsiconani092.gif] [Resim: rsiconani093.gif]


Diğer Eğitmenler/Özel Pokémon: [Resim: rsiconani015.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Portakal Ligi'nin tarihini öğrendik.




[Resim: EmeiGeenler.png]
Haruka