Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 096 - Snack Attack
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Snack Attack
Japonca Adı : Snorlax Panic!
Türkçe Adı : Yemeğe Saldırı


[Resim: genizet.png]

Navel Adası’nda bir rozet kazandıktan sonra Ash, Portakal Ligi’ne katılma hazırlığındaydı. Bugün arkadaşımızı yeni ada macerasında bulabiliriz.

Kahramanlarımız, Lapras’ın sırtında yolculuklarına devam ederken Pikachu bir ada görür. Tracey, burasının Greyfurt Adası olduğunu söyler. Bütün ada greyfurtlarla kaplıymış. Ash de bu greyfurtların tadına bakmak için Lapras’a adaya gitmesini söyler. Tabi peşlerinde Jigglypuff da vardır.

Ash tam bir greyfurt koparmışken karşıdan elinde sopa olan bir kız gelir. Kız onlara doğru koşarken “Hırsızı yakalayacağım” diye bağırır. Herkes hırsızın kim olduğunu merak eder, ancak bu kişi Ash’ten başkası değildir. Kız, Ash’in kafasına sopayla vuracağı sırada Ash, çantasıyla onu engeller. Misty, onların hırsızlık yapmadıklarını, bu greyfurtların sahibinin olmadığını düşündüklerini söyler. Aralarındaki anlaşmazlığı halledince Ruby onlara gerçekleşen hırsızlık olaylarını anlatır. Meğer onların çok büyük emeklerle yetiştirdikleri greyfurtları, birileri çalıyormuş.

Tam bu sırada bir adam gelir ve Ruby’e hırsızların yeniden iş başında olduğunu söyler. Hırsız, greyfurtları çalmakla kalmayıp yaprakları hatta dalları bile yemiştir. Bunun sebebi bir insan değil, bir Pokémon’dur:

[b]Snorlax:
Uyuyan Pokémon. Snorlax günde 900 kg yemek yemeden doymaz. Eğer karnı doyarsa uykuya dalar.

Greyfurtları Snorlax’tan kurtarabilmek için ondan daha hızlı davranıp hepsini bir araya toplamaya karar verirler. Yardım için Ash Bulbasaur’ı, Misty de Staryu’yu seçer. Kısa bir sürede greyfurtları toplarlar. Tam bu olaydan kurtulduklarını düşünürlerken Snorlax, koşarak greyfurtların toplandığı yere gelir. Kahramanlarımız ondan kurtulmak yerine onu büyük bir zahmetten kurtarmış olurlar. Bu çözüm işe yaramayınca yeni bir şeyler düşünmeye başlarlar. Tracey, onla savaşmanın iyi bir çözüm olabileceğini söyler. Böylece Ash, Bulbasaur’ı Snorlax’a karşı kullanır. Bulbasaur, Sarmaşık Kırbacı saldırısı yapar, fakat hiçbir işe yaramaz. Ardından Jilet Yaprak saldırısı yapsa da Snorlax’ı durduramaz. Bulbasaur’ın işe yaramayan saldırılarından sıkılan Snorlax, onu Vücut Çarpması saldırısı ile yere yapıştırır.

Bir süre geçtikten sonra adadaki tüm ağaçlar kurumuş bir hal alır. Misty, burasının bir ada olmasının avantaj olduğunu söyler. Çünkü Snorlax yüzemeyeceği için diğer adalardaki greyfurtları yiyemeyecektir. Fakat kahramanlarımızın bu rahatlamaları fazla uzun sürmez. Snorlax, ondan beklenmeyen bir çeviklikle suya atlar ve karşıdaki adaya doğru yüzmeye başlar. Bizimkiler de onu durdurmak için peşinden giderler.[/b]

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Ivysaur

Bu adada ise başka greyfurt hırsızları vardır. Bunlar Roket Takımı’ndan başkası değildir. Greyfurtları C vitamini deposu olarak satıp zengin olmayı planlıyorlardır. Bu yüzden topladıkları greyfurtları denizaltına götürmeye niyetlenirler. Fakat dev gibi bir Snorlax onların üzerine gelmektedir. Kendilerini zar zor kenara atsalar da greyfurtları kurtaramazlar.

Kahramanlarımız da 2. adaya varırlar ve Ash, Snorlax’ı durdurması için Squirtle’ı gönderir. Squirtle, Kafatası Darbesi yapar ama Snorlax onu da Vücut Çarması ile yere yapıştırır. Misty, Staryu’yu dener, fakat onun sonu da aynı olur. İkinci olarak Goldeen’i gönderir. Ancak Snorlax, onu kuyruğundan tutup yemeye çalışır. Misty son anda onu PokéTopu’na çağırarak kurtarır.

Bu sırada Roket Takımı gelir ve Jessie, Arbok’u gönderir. Snorlax, Arbok’un saldırı yapmasına müsaade etmeden onu da yere yapıştırır. Aynı son, James’in Victreebel’ine de olur. Misty, bir de Psyduck’ı denemeye karar verir. Fakat Psyduck’ın tek yaptığı, bir greyfurt yemeye çalışıp onu da becerememektir. Son olarak bir de Pikachu şansını dener. Snorlax’a güçlü bir Şimşek Şoku saldırısı yapar ama bu da işe yaramaz. Daha sonra James elinde bir saatle ortaya çıkar. Saati sallayarak onu uyutmayı planlamaktadır. Fakat Snorlax’ı uyutmak yerine kendisi uyur. James’in bu planı kahramanlarımızın hoşuna gider ve masaj yaparak Snorlax’ı uyutmayı denerler. Bu işe yaramayınca Misty, bilinen koyun sayma taktiğini Snorlax sayma taktiği olarak dener ve gene başarısız olur. Sırada Jessie’nin taktiği vardır. Jessie, anne Snorlax kılığına girer ve James’le Meowth da ninni söylerler. Onların berbat sesine dayanamayan Snorlax, Mega Tekme ile onları gökyüzüne uçurur.

Ninni fikri kahramanlarımızın aklına Jigglypuff’ın şarkısını getirmiştir. Koşarak Ruby’nin yanına gelirler. Jigglypuff’ı gökte ararken yerde bulurlar ve oradaki herkesi uyuttuğunu görürler. Böylece onun gelebilmesi için güzel bir sahne hazırlarlar. Onu alkışlarla sahneye davet ederler. Bu kadar ısrara ve de gösterişe dayanamayan Jigglypuff, hemen sahneye çıkar. O şarkısını söylemeye başladığı anda Snorlax sendelemeye başlar ve Ash bunu fırsat bilerek Pikachu ile ona saldırır. Pikachu’nun Yıldırım saldırısı Snorlax’ı bayıltır ve Ash de PokéTopu’nu atarak onu yakalar. Şarkıya daha fazla karşı koyamazlar ve hep birlikte uyurlar.

Kalktıklarında hepsinin suratı çizilidir, ama artık ormanı da kurtarmışlardır. Ruby, kahramanlarımıza teşekkür eder. Bu sırada Snorlax’ın greyfurtları yediği yerlerde yeni ağaçlar çıktığını görürler ve buna çok şaşırırlar, aynı zaman da çok da sevinirler.


Böylece Ash ve arkadaşları, dağdan kurtuldu ve bir sonraki maceralarına doğru yol aldı. Yine de merak ediyorum, acaba Roket Takımı dağdan kurtulabildi mi?


[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Tracey
Jessie
James
Ruby



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani007.gif][Resim: rsiconani131.gif][Resim: rsiconani143.gif]


Misty: [Resim: rsiconani054.gif][Resim: rsiconani118.gif][Resim: rsiconani120.gif][Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif][Resim: rsiconani108.gif]


James: [Resim: rsiconani071.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif][align=center]


Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani039.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani012.gif]


[align=center][Resim: olaylar.png]

- Ash, bir Snorlax yakalar.





[Resim: bymanga.png]
Çok sevdiğim bölümlerden biri bu. :D Snorlax'ın yüzüşü unutulmaz.

Ayrıca özet buram buram profesyonellik kokuyor. Birde bu bölümü sıkılarak yazmıştın  :zx: Keyifle okudum :)
30 bölümdür özet yazmıyormuşum bian işi unuttum sandım  :zx:

ya bölüm çok zevkliydi de yazdığım özeti formatta kaybedip baştan yazması haliyle çok sıkıcı oldu  :alala:
:D Yazmasını bilmem ama böyle güzel bölümleri izlemeye doyamıyor insan. Henüz yazdığım bir şeyi kaybetme acısını tatmadığımdan mutluyum :D

Bende bu gece 1 bölüm yazmaya çalışıcam. :D Bir an önce 25. bölüme gelmek istiyorum. Charizard Chills  Slobber Hatırlaması bile heyecanlanmaya yetiyor :D
Bende üçüncü özetimin yarısını bitirdim. :D
(06-07-2012, 03:13 AM)FairyTail link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Bende bu gece 1 bölüm yazmaya çalışıcam. :D Bir an önce 25. bölüme gelmek istiyorum. Charizard Chills  Slobber Hatırlaması bile heyecanlanmaya yetiyor :D

Sende bu hız varken 3 güne kalmaz gelirsin o bölüme  :zx:
Jigglypuff için tempo tuttukları anı unutmam sanırsam 15 sezon boyunca ilk ve tekti