Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 095 - Navel Maneuvers
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Navel Maneuvers
Japonca Adı: Navel Island! Battle on Snow Mountain
Türkçe Adı  : Navel Manevraları


[Resim: genizet.png]

Bugün kahramanlarımız yeni bir amaçla yolculuk ediyor. Ash’in 2. Portakal Ligi rozetini kazanmayı umduğu Neville Adası’na gidiyorlar.[i]

Kahramanlarımız Neville Adası’nı gördükten sonra bu salondaki rozetin nasıl göründüğü hakkında konuşurlar. İyice heyecanlanan Ash, doğru Neville Adası’na doğru yola koyulur.

Dostlarımız adaya vardıktan sonra burasının çok sessiz olduğunu ve burada Spor Salonu olamayacağını düşünürler. Dostlarımız hayal kırıklığına uğramışken denizde birini görürler. Dostlarımızla tanışan Danny adındaki genç, onlara doğru yere geldiklerini söyleyerek dostlarımızın içini rahatlatır. Danny, Misty’i çok beğenir ve onu tatlı sözleriyle etkiler.

Roket Takımı da her zamanki gibi kendinden emin bir şekilde dostlarımızın peşine takılır. Kahramanlarımız Danny ile birlikte yola koyulurlar. Danny’den etkilenen Misty, Danny üzerinden Ash’e laf atar ve bu aralarında küçük bir tartışmaya yol açar. Bunu gören Danny, Ash ve Misty’e birbirlerine çok yakın olduklarını söyler. Bunu reddeden Ash ve Misty’e Danny, insan sevdiklerine zarar verir der. Misty konuyu geçiştirir ve dostlarımız yollarına devam ederler.

Spor Salonu’nun kapısına gelen dostlarımız içeri girerler. Ama içeride gördükleri tabela onları çok şaşırtır. Tabelada meydan okumaya gelen eğitmenlerin dağa teleferiğe binmeden çıkmaları gerektiği yazar. Ayrıca tırmanırken Pokémonlar’ından yardım alan eğitmenlerin diskalifiye olacağı da belirtilir. Tracey ve Misty meydan okumaya gelmediklerinden teleferiğe binerler. Ash ve Danny de tırmanmaya başlarlar.

Tırmanmakta Danny’nin aksine Ash çok zorlanır. O sırada dostlarımızın yanından teleferik ile geçen Misty ve Tracey’i görürler. Misty, Danny’e çok dikkatli olmasını söyler ve Ash buna çok sinirlenir ve Misty’e neden sadece onu düşündüğünü sorup sitem eder. Ash, Misty’e söylenirken bastığı taş parçası kırılır ve Ash aşağı yuvarlanır. Son anda bir yere tutunan Ash, Bulbasaur’dan yardım almak ister ama Danny ona bunu yaparsa diskalifiye olacağını söyler. Ash pes etmeyip tırmanmaya devam eder ve bir süre sonra dağda mola vermeye karar verirler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Exeggcute

Mola sırasında Roket Takımı aniden ortaya çıkarak Pikachu’yu yakalar. Danny, Pikachu’yu kolaylıkla kurtarır ve Roket Takımı’nı havaya uçurur. Tepeye vardıkça hava soğumaya başlar. Ash ve Pikachu hazırlıksız olduklarından çok üşürler. Ama yine de Ash, Pikachu üşümesin diye üstündekiyle Pikachu’yu sarar. Danny, Ash’in bu davranışından çok etkilenir. Sonunda tepeye varan Ash’e, Danny testi geçtiğini ve salon karşılaşması yapmaya hak kazandığını söyler. Ash hala olanları anlamamıştır. Ash’in merağını Misty giderir ve Danny’nin salon lideri olduğunu söyler.

Danny bu salondaki kuralları anlatırken Ash’te onu dikkatle dinler. Karşılaşma üç raunttan oluşur. Danny ilk rauntta gayzerdeki sıcak suyu dondurmaya çalışacaklarını söyler. Bu iş için Ash, Lapras’ı Danny ise Nidoqueen’i seçer. Aynı anda Buz Işını saldırına başlayan Lapras ve Nidoqueen son ana kadar başa baş giderler. Ancak Nidoqueen gayzeri Lapras’tan önce dondurur. İlk raundu Danny kazanır.

İkinci rauntta dondurdukları gayzeri kızak şekline getirmeye çalışacaklardır. Ash bu iş için Pikachu, Bulbasaur ve Charizard’ı seçer. Danny de Machoke, Scyther ve Nidoqueen’i seçer. Danny’nin Pokémonlar’ı bir takım gibi hareket edip hızlı bir şekilde kızağı yapmaya başlar. Ama Charizard Ash’i yine dinlemediğinden, Pikachu ve Bulbasaur kızağı yapmakta zorluk çekerler. Ash ne kadar dil dökse de Charizard onu dinlemez ve Ash’e Alev Fırlatıcı saldırısıyla saldırır. Charizard’ın ateşi Ash’i yakarken aynı zamanda buza da şekil verir. Ash biraz şans ile bu raundu kazanır.

Danny üçüncü rauntta diğer rauntta yaptıkları kızak ile dağdan aşağı doğru sahile kadar yarışılacağını söyler. Ash kızağın kontrolünde kendisine yardım etmesi için Pikachu, Squirtle ve Bulbasaur’ı Danny ise Geodude, Electrode, Scyther’ı kullanır. Kıyasıya yarış nihayetinde başlar. Misty ve Tracey teleferiğe binerek aşağıda Danny ve Ash’i beklemeye karar verirler. Danny, Scyther sayesinde rahatlıkla yol alır ama Ash için durum daha farklıdır. Dengeyi sağlayamayan Ash, Danny’nin gerisinde kalır.

Fakat Danny, Roket Takımı’nın kazdığı çukura düşer. Ash bu fırsattan yararlanıp Danny’i geçmek yerine durup ona yardım etmeyi seçer. Danny çukurun kasıtlı olarak kazıldığını düşünür ve haklı çıkar. Tuzak Roket Takımı tarafından kazılmıştır. Roket Takımı Ash, Danny ve onların Pokémonlar’ını tuzağa düşürüp Pikachu’yu çalarlar. Bulbasaur yardımıyla çukurdan kurtulan dostlarımız, Roket Takımı’nı kartopu yağmuruna tutar. Son olarak Danny, Electrode’u Roket Takımı’nın balonuna fırlatarak ona Patlama saldırısını kullanmasını söyler ve Roket Takımı’nı havaya uçurur.

Ash ve Danny, Pikachu’yu kurtardıktan sonra yarışa yeniden başlarlar. Yarışta yine Danny öndedir ama Ash kazayla bir kestirme yola sapar. Bir süre sonra Ash, Danny’nin üstünde belirir ve Danny’i yakalar. Son dakika hamlesiyle Ash yarışı kazanır. Danny üç raunttan ikisini kazanan Ash’e, Deniz Yakutu Rozeti’ni teslim eder. Ash sonunda ikinci rozetini kazanır.

Dostlarımızın yola çıkma vakti gelir ve Danny’e veda ederek yeniden yola koyulurlar.

[i][b]Ve böylece cesaret, yetenek ve birazcıkta şansla Ash, ikinci Portakal Ligi rozetini kazandı. Kahramanlarımızı neyin beklediğini kimse bilmiyor ama ufukta yeni bir macera olduğu kesin.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Tracey
Jessie
James
Danny



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani006.gif] [Resim: rsiconani007.gif] [Resim: rsiconani131.gif] 


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


James: [Resim: rsiconani071.gif]

 
Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Danny: [Resim: rsiconani031.gif] [Resim: rsiconani067.gif] [Resim: rsiconani074.gif] [Resim: rsiconani101.gif] [Resim: rsiconani123.gif]



[align=center][Resim: olaylar.png]

[b][color=green]- Ash,Danny ile karşılaşıp Deniz Yakutu Rozeti'ni kazandı.




[align=center][Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail
ne diyim kardesim başarılarının devamını diliyorum