Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 091 - Shell Shock
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Shell Shock
Japonca Adı: Secret of Fossil Kabuto
Türkçe Adı  : Savaş Bunalımı


[Resim: genizet.png]

Evet, bu çok tanıdık bir görüntü. Güneşli bir gökyüzü, hafif bir meltem ve kahramanlarımız yine heyecanlı bir maceraya atılıyor.[i]

Dostlarımız Lapras’ın sırtında yolculuğun tadını çıkarırken 2 sürat teknesi dostlarımızın keyfini kaçırır. Teknelerin nereye gittiklerini merak eden dostlarımız, teknenin gittiği adayı kontrol etmek için yola koyulurlar.

Adaya ayak basan kahramanlarımız fosil Pokémonlar’dan bahseden bir muhabir görürler. Muhabirin söylediklerine kulak kabartan dostlarımız fosil Pokémonlar’ı görmek için onları takip ederler. Vardıkları yerde bir fosil gören kahramanlarımız, fosilin Kabuto olduğunu öğrenirler.

Kabuto: [i]Pokémonlar’ın atası. Bu Pokémon’un soyunun tükendiği sanılıyor ama kendini koruyan sert bir kabuğu vardır ve iyi de bir yüzücüdür.


Muhabir arkeoloji grubunun lideriyle röportaj yapmak ister. Grubun liderinin Hemşire Joy olduğunu gören kahramanlarımız oldukça şaşırırlar. Hemşire Joy röportajda araştırmanın amacının Kabuto’nun yağını incelemek olduğunu söyler. Efsaneye göre Kabuto’nun yağı insanlara sonsuz yaşam verdiğini söyleyen Hemşire Joy bunun imkansız olduğunu düşündüğünü söyler. Yine de Kabuto’nun yağının bilim alanında çığır açabileceğini belirtir. Söylenenleri heyecanla dinleyen kahramanlarımız Hemşire Joy’a kazı çalışmalarında yardım etmek istediklerini söylerler.

Her zamanki gibi Roket Takımı konuşulanları gizlice dinler. Bir süre sonra dostlarımız araştırma ekibiyle birlikte yola çıkarlar. Yüksek bir dağ yoluna çıkmaya hazırlanan ekip Growlithe’in hırlamasıyla duraksar. Growlithe şüphelerinde haklı çıkar ve dostlarımızın üzerine dev bir kaya yuvarlanmaya başlar. Hemşire Joy’un Machoke’u sayesinde kayadan kurtulan ekip derin bir oh çeker. Ama dev kayanın biri tarafından itildiğini farketmezler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Hitmonchan

Bir gizemli kişi tarafından takip edilen dostlarımız bunun farkında değildirler. Neyse ki araştırma ekibi sonunda hedeflerine ulaşır. Tüm araştırmacılar zaman kaybetmeden işe koyulur. Etrafta Kabuto fosili arayan Ash ve arkadaşlarının üzerine aniden büyük kayalar düşmeye başlar. Bu sefer Rhydon tarafından kurtarılan kahramanlarımız bu olanların bir kaza olmadığından şüphelenirler. O sırada yabancı birini gören Pikachu onu kovalamaya başlar. Pikachu’nun peşinden Ash de gider ve kısa bir kovalamacanın ardından kayaları fırlatan adamı yakalarlar. Yaşlı adam Ash’e bu adayı terketmesini söyler. Ash’in peşinden diğerleri de geldikten sonra yaşlı adam aynı şeyi tekrar eder. Yaşlı adam saldırma sebebinin onları korumak olduğunu söyler ve eski bir kehanetten bahseder. Kehanette adaya zarar verenleri gören Ay, öfkeden kıpkırmızı olacak, toprak ortadan kaybolacak ve zarar veren kişilerin deniz tarafından yutulacağını yazdığını söyleyen yaşlı adama Misty, amaçlarının zarar vermek olmadığını ve adaya asıl zarar verenin onun olduğunu söyler.

Tartışmaları devam ederken koşarak gelen araştırmacı bir Kabuto fosili bulduklarını söyler. Derhal Kabuto fosilinin olduğu mağaraya giden dostlarımız, mağaranın duvarlarının tamamen Kabuto fosili ile kaplı olduğunu farkederler. Araştırmacılar Kabuto fosillerini toplamaya hazırlanırken mağarada bir patlama olur. Ama patlamanın arkasında yine Roket Takımı vardır. Roket Takımı’nın Kabutolar’ı çalmaya başlaması üzerine yaşlı adam ortaya çıkar ve fosilleri götürürseler başlarının büyük tehlikeye gireceğine söyler. Ama Roket Takımı buna hiç aldırış etmez ve mağarada bomba kullanarak duvarlardaki tüm fosilleri tek bir yerde toplarlar.

Fosillerle beraber uzaklaşan Roket Takımı, kehanetin gerçekleştiğinin farkında değildir. Ay kıpkırmızı olur ve aydan gelen ışıklar Kabutolar’ın canlanmasını sağlar. Roket Takımından kurtulan Kabutolar tarafından kovalanan dostlarımız mağaranın dışına kaçarlar. Dışarı çıktıktan sonra bütün adanın Kabuto’nun fosillerinden yapılmış olduğunu fark eden araştırmacılar kehanetin tamamen doğru olduğunu anlarlar. Kabutolar’ın canlanmasıyla ada yok olmaya başlamışken yaşlı adam yeniden ortaya çıkar ve herkesin ormana gitmesini söyler. Yaşlı adam kehanette denizin insanları yutmaya başladığında ormana gitmelerini ve kendilerine sallar yapıp adadan kaçmalarını yazdığını söyler.

Ada batmak üzereyken ormana varan dostlarımız, Rhyhorn ve Machoke yardımıyla sandal yapıp adadan uzaklaşmaya başlarlar. Ash, Lapras ve Squirtle’ı, Misty de Goldeen ve Staryu’yu seçerek onları adadan hızlıca çıkarmalarını söylerler. Şanslarının yardımıyla adadan uzaklaşan dostlarımız adanın yok oluşunu izlerler. Hemşire Joy, yaşlı adama inanmadığı için ondan özür diler ve bütün olayları kameraya çeken haberciler de bu olayın gizli kalması için haberi yayınlamamaya karar verdiklerini söylerler. İyi bir yüzücü olan Kabutolar da kendilerine yeni bir ev aramak için yola koyulurlar.

[b]Ve böylece bir Pokémon sırrı daha açıklandı. Kahramanlarımızı nasıl sürprizler bekliyor. Ama onlar dışarıdalar.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Tracey
Jessie
James
Hemşire Joy
Umberto


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani007.gif] [Resim: rsiconani131.gif]


Misty: [Resim: rsiconani118.gif] [Resim: rsiconani120.gif] [Resim: rsiconani175.gif]


Tracey: [Resim: rsiconani183.gif]

 
Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani058.gif] [Resim: rsiconani112.gif] [Resim: rsiconani067.gif]


Vahşi Pokémonlar: [Resim: rsiconani140.gif]


[align=center][Resim: olaylar.png]

[b][color=green]- Bu bölümde önemli bir şey olmamıştır.




[align=center][Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail
maNga