Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 006 - Dreams by the Yard Full!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: i5761930_bolum-isimleri-png]
İngilizce Adı: Dreams by the Yard Full!
Japonca Adı: The Site of Dreams! Munna and Musharna!!
Türkçe Adı: Düşlerle Dolu Bir Yer!


[Resim: i5761931_genis-ozet-png]

Ash'in Unova Bölgesi'ndeki ilk spor salonu maçı devam ederken, kahramanımız, üçünün de kardeş olduğu ortaya çıkan Striaton Şehri Spor Salonu liderlerine meydan okumuştu. Şu anda bir zafer, bir de mağlubiyet alan Ash, Cilan'la karşı karşıya. Spor salonu kardeşlerinden üçüncüsü ile... Ash ve Oshawott'ın zafer kazanması durumunda Ash Üçlü Rozet almaya hak kazanacak. Ancak Cilan ve Pokémon'u Pansage gerçekten güçlü rakipler olduğunu kanıtlıyor.

Oshawott, tam üstüne gelen Güneş Işını'nı, Ash'in verdiği emirle, kabuğunu kullanarak yansıtır. Bu hareket, spor salonu liderleri dahil herkesi şaşkınlığa uğratır. Oshawott, Cilan'ın Pansage'inin Mermi Tohumu saldırısından da yine aynı şekilde kabuğunu kullanarak sıyrılır. Ash, Oshawott'ına Jilet Kabuk saldırısını kullanmasını söyler fakat bu saldırı Pansage tarafından engellenir. Oshawott kabuğunu düşürür. Her ne kadar onu almaya çalışsa da bu Pansage'in Mermi Tohumu saldırısıyla engellenir. Ash yine farklı bir strateji düşünerek Oshawott'a duvara nişan alarak Su Tabancası saldırısı kullanmasını söyler. Su duvardan kayalara çarparak midye kabuğuna varır ve onu havaya fırlatır. Oshawott hemen onu yakalar. Daha sonra yine Ash'in emri ile Jilet Kabuk saldırısı yapar. Bu durumdan sonra Cilan, Pansage'ine Isırık saldırısı yapmasını; Ash, Oshawott'ına Jilet Kabuk saldırısı yapmasını emreder. Bu çarpışmadan Oshawott galip çıkar. Böylece Ash ilk rozeti kazanır.

Bu olaylar sırasında Roket Takımı nihayet Düşler Mekanı'na varmıştır. Geleceğin enerji kaynağını ele geçirmek için hemen işe koyulurlar. Ash bir Pokémon Merkezi'ne girer ve Hemşire Joy ile konuşurlar. Hemşire Joy, Pikachu gördüğü için şaşırırken, Ash'e spor salonu maçı yapmak için mi geldiğini sorar. Bu sırada Cilan ortaya çıkarak maçın çoktan yapıldığını, Ash'in de çok güçlü biri olduğunu söyler. Ash'e onunla konuşmak istediğini söyler.

Ash'e bugünkü maçta çok iyi olduğunu, kendisi bir Pokémon Erbabı olduğu için ona birkaç soru sorarak kendisini geliştirmek istediğini söyler. Ash'e sorular sorarak sıkıştırırken, Hemşire Joy, Ash'in Pokémonları'nın iyileştiğini anons eder. Ash de bunu fırsat bilerek hemen yerinden fırlar. Ash'in iyileşmiş Pokémonları'nı bir Pokémon taşımaktadır. Ash bunun ne Pokémon'u olduğunu sorunca Cilan, onun Hemşire Joy'un asistanı olduğunu, adının Audino olduğunu söyler. Audino; Kanto, Johto Hoenn, Sinnoh bölgelerindeki Hemşire Joy'ların kullandığı Chansey'ler ile görev olarak aynı işi yapmaktadır.

Audino: Duyan Pokémon. Audino kulaklarını kullanarak bir Pokémon'un fiziksel sağlık durumunu kontrol edebilir.

Iris aniden içeriye girer, elinde Axew'i vardır. Axew ilginç bir şekilde parlıyordur. Iris her şeyin gökyüzünden pembe bir ışığın inmesiyle başladığını söyler. Yanında Munna'sı olan bir bayan içeriye girerek Munna'ya Axew'i uyandırmasını söyler.

Munna: Rüya yiyicisi Pokémon. Munna tıpkı insanlar gibi Pokémonlar'ın da rüyalarını yer ve ardından bedenlerinden rüya sislerini emerek rüyalarını dışarı yansıtır.

Munna Axew'in rüyasını emer ve daha sonra onu dışarı yansıtır. Axew rüyasında mutlu bir şekilde koşmaktadır, ilk olarak Fraxure'a, daha sonra da Haxorus'a evrimleşir. Munna'sı olan bu bayan kendini Profesör Fennel olarak tanıtır.

Şehrin her yerini o pembe ışıklar sarmıştır. Profesör Fennel bütün bunların sebebinin Musharna'nın Rüya Sisi yüzünden olduğunu düşünmektedir.

Musharna: Uyuklayan Pokémon. Munna'nın evrimleşmiş formu. Alnından çıkan sis, yediği rüyaların varlığının şeklini alır.

Memur Jenny arabayla Ashler'in bulunduğu yere yaklaşır ve bütün Pokémonlar'ı PokéToplar'ına çağırmaları konusunda uyarır. Ash ise Pikachu'nun PokéTopu'na girmeyi sevmediğini açıklar. Profesör Fennel pratik zekasını kullanarak Ash'in şapkasını Pikachu'nun üstüne geçirir, böylece bir süreliğine Pikachu'yu pembe ışıkların etkisinden uzak tutar. Profesör Fennel olayı çözmek için gerekli olan anahtarı Düşler Mekanı'nda bulabileceğini belirtir. Bu sırada Pokémon Merkezi'nden bütün halka, acil durum prosedürlerinin ilan edildiğine dair anons yapılır. Bu prosedürlere göre herkes Pokémonları'nı iç mekanlarda tutmalıdır. Ash, arkadaşları ve Profesör Fennel de, Memur Jenny'in arabası ile Düşler Mekanı'na doğru yol almaktadır.

Profesör Fennel, Düşler Mekanı'nın artık çalışmadığını, Musharna'nın rüya dumanının değerlendirmek için keşfedilen bir yer olduğunu, amacının da onu insanların faydalanabileceği bir enerji kaynağına dönüştürmek olduğunu açıklar. Kendisinin de projede çalışan bilim insanlarından biri olduğunu ekler.

İnsanların bu enerji kaynağının kontrolünü ele geçirmeye çalıştığını, onların hırslarının bir şekilde rüyalarına yansıdığını söyler. Musharna'nın onların aç gözlü rüyalarını yemesinin ona fazla gelmesiyle, onları işleyemez hale geldiğini anlatır. Bu olanlardan sonra Musharna ortadan kaybolmuştur, araştırma enstitüsü de yok edilmiştir. Profesör Fennel, Musharna kayıpken her şeyden bıkıp şehri terk etmiştir. Şehre geri dönmüş olmasının sebebi, Munna'nın bir şeyler hissetmesidir. Pembe ışıklar da ortaya çıktığından dolayı, Profesör Fennel, Musharna'nın oralarda bir yerde olduğundan da neredeyse emindir. Düşler Mekanı'na yaklaştıklarında orada pembe bir parlama olduğunu görürler. Roket Takımı da içeridedir.

Aldıkları bazı işaretlerden Musharna'nın hala orada olduğunu anlarlar. Ona seslenirler, Musharna nihayet ortaya çıkar. Profesör Fennel, Musharna'sına doğru giderken Roket Takımı onu engeller ve Musharna'yı yakalar. Ash, Pikachu'suna Volt Vuruşu yapmasını emreder, Profesör Fennel de Munna'sına Psişik saldırısı kullanmasını söyler. Musharna, Roket Takımı'ndan kurtulur ve o parlak pembe ışık da ortadan kalkar. Daha sonra Roket Takımı ortadan kaybolur.

Şehre geri döndüklerinde Cilan, kardeşlerinden ayrılarak Ash ile yolculuk yapmak istediğini söyler. Kardeşleri engel olmaz ve ona veda ederler. Böylece Cilan, yolculuğunda Ash'e katılmıştır. Cilan tam Iris'in nerede olduğunu sorarken, Iris bir anda ağaçta belirir. Cilan, Iris'in de kendilerine katılarak üç kişi yolculuk yapmalarının çok iyi bir fikir olduğunu söyler. Ash bunu doğrular, kendisinin bir Pokémon Ustası, Cilan'ın en iyi Pokémon Erbabı olmak istediğini belirtir. Iris'e ne olmak istediğini sorar, Iris de bunun bir sır olduğunu söyleyip koşmaya başlar. Ash ve Cilan da peşinden koşarak ona katılır. Şimdi bu üç arkadaş, bir sonraki spor salonunun olduğu Nacrene Şehri'ne doğru yol almaktadır.

Kahramanımız sadece Üçlü Rozet'i kazanmakla kalmadı, aynı zamanda Cilan'la yeni bir yolculuk arkadaşı da edinmiş oldu. Iris'in de bu mutlu yolcuların arasına katılmasıyla, yolculukları sonunda gerçekten başlamış oldu. Macera devam ediyor...

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Audino



[Resim: i5762015_karakterler-png]

Ash
Iris
Cilan
Jessie
James
Memur Jenny
Hemşire Joy
Giovanni
Chili
Cress
Profesör Fennel



[Resim: i5762074_pokemonlar-png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: KIkGq.gif] [Resim: Obpn8.gif]


Iris: [Resim: B9lwz.gif]


Cilan: [Resim: 8bv9r.gif]


Jessie: [Resim: xLJgb.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Hemşire Joy: [Resim: mmwlQ.gif]


Chili: [Resim: 8VhB8.gif]


Cress: [Resim: Eg930.gif]


Profesör Fennel: [Resim: cKNYQ.gif] [Resim: X58EU.gif]


Özel / Başka Eğitmenlerin: [Resim: cUMLQ.gif] [Resim: vcK02.gif] [Resim: eADfF.gif]


Vahşi: [Resim: qyGJW.gif] [Resim: A1r79.gif]



[Resim: i5762136_olaylar-png]

- Ash, Cilan'ı yenerek Üçlü Rozet'i alır.
- Cilan gruba katılır.




[Resim: EmeiGeenler.png]
XTRM

Bana biraz brock' u hatırlattı.