Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 089 - The Crystal Onix
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: The Crystal Onix
Japonca Adı: Crystal Onix
Türkçe Adı  : Kristal Onix


[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımızı bir kez daha güneşli bir günde Lapras’la gezerken görüyoruz. Henüz farkında değiller ama yeni bir maceraya yelken açtılar.[i]

Denizin ortasında bir cam şişe gören kahramanlarımız şişeyi almak için duraksarlar. Görünüşe göre cam şişenin içinde bir mektup vardır. Sunburst Adası’ndan Marissa isimli biri mektubunda Kristal Onix hakkında bilgisi olan kişilerden yardım istemekteydi. Kristal Onix’i merak eden kahramanlarımız Sunburst Adası’na doğru yola koyulurlar.

Tracey’den Sunburst Adası’nın cam ve kristal ürünleriyle ünlü olduğunu öğrenen  Ash ve Misty etrafa göz atmak isterler. Etrafı dolaşırken küçük bir kızı azarlayan bir adam gören kahramanlarımız neler olup bittiğini anlamak için yanlarına giderler. Oradaki adam küçük kıza işlerini mahvettiğini ve dükkanlarını kapatmaları gerektiğini söyleyip gider. Küçük kızın adının Marissa olduğunu öğrenen doslarımız mektubu yazan kişinin o olduğunu öğrenirler. Ancak kahramanlarımızın Kristal Onix hakkında bir şey bilmediğini öğrenen Marissa hayal kırıklığına uğrar. Marissa’nın, dükkanı biriyle birlikte idare ettiğini söylemesi üzerine Ash, Misty ve Tracey onunla tanışmak ister.

Ash Adının Mateo olduğunu öğrendiği kişiye diğer dükkanların ağzına kadar dolu olmasına rağmen bu dükkanın neden bomboş olduğunu sorar. Mateo, büyükbabasının çok yetenekli olduğu ve dükkanı onun idare ettiği zamanlarda çok kalabalık olduğu söyler. Büyükbabası öldükten sonra Mateo onun yolunda ilerlemek ister. Ama Mateo büyükbabası kadar yetenekli olmadığından müşteriler günden güne azalır. Dostlarımız Mateo’nun Pokémon heykellerini çok beğenirler. Ama Mateo heykellerinde ruh olmadığını ve daha iyilerini yapmak için yeterli ilhama sahip olmadığını söyler. Tek isteği büyükbabasının ilham kaynağı olan Kristal Onix’i görmektir. Kahramanlarımız Marissa ve Mateo’nun Kristal Onix’i bulmalarına yardım etmeye karar verirler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Rhyhorn

O sırada bir camdan heykel dükkanına göz atan Roket Takımı kaza ile heykelleri kırarlar. Heykellerin parasını ödeyemeyen Roket Takımı çalışmak zorunda kalır. Roket Takımı odun kesme işiyle uğraşırken Mateo ve bir grup arkadaşının Kristal Onix’i aramaya çıktığını işitirler. Bunun üzerine Roket Takımı’da Kristal Onix’i aramaya koyulur.

Kahramanlarımız aramaya nereden başlayacaklarına karar vermek için Tracey’in Venonat’ı seçer. Bir süre sonra Venonat bir şey bulmuştur ancak bunlar Onix’e benzeyen kayalardan başka bir şey değildir. Bunun üzerine Tracey Venonat’ı çağırıp Marill’ı yollar. 

Marill: [i]Su evi Pokémon’u. Hassas kulakları sayesinde her uzaklıktaki sesi kolaylıkla duyabilir. Marill yardım etmek için lastik gibi olan kuyrunuğunu uzatabilir ya da kısaltabilir


Ses kaydecisinden Kristal Onix’in sesini dinleyen Marill çok geçmeden bir şeyler duyar. Dostlarımız Kristal Onix’in yaşadığı yere varmak üzereyken Roket Takımı’nın kazdığı çukura düşerler. Dostlarımızı tuzağa düşürdükten sonra Roket Takımı Kristal Onix’i çalmaya gider.

Çukurdan çıkan dostlarımız Roket Takmı ile karşılaşırlar ama Roket Takımı kendi hazırladıkları tuzaklara düşmüştür. Marill Kristal Onix’in yakınlardaki mağarada olduğunu söyler ve bunun üzerine dostlarımız içeri girer. İçerisi göz kamaştırıcıdır. Marill mağaranın içindeki göle dalıp Kristal Onix’in gölün içinde olduğunu söyler. Çok geçmeden Kristal Onix kendini gösterir. Mateo Kristal Onix ile savaşması için Cloyster’i gönderir. Onix’in su saldırılarına zayıf olduğunu bilen Mateo Cloyster’e Su Tabancası kullanmasını söyler. Ama bir işe yaramaz. Bedeni kristal ile kaplı olan Onix su saldırılarından hiç etkilenmez. Onix’in saldırmasıyla birlikte Mateo’nun Cloyster’i yenilir.
O sırada Roket Takımı tuzaklardan bir şekilde kurtulmayı başarmıştır. Kristal Onix’i yakalamak için James Victreebel’i Jessie de Arbok’u seçer. Karşılık olarak Misty Staryu’yu seçer ve ona Hızlı Dönüş saldırısını kullanmasını söyler. Zor durumda kalan Roket Takımı’nın biletini Pikachu Şimşek Şoku saldırısıyla keser. Kaçmaya çalışan Roket Takımı’na son darbe Kristal Onix’ten gelir.

Mateo Kristal Onix’i yenmek için son kozu olan Charmeleon’u seçer. Kristal Onix’in Taş Fırlatma saldırısından başarıyla sıyrılan Charmeleon Ateş Fırlatıcı saldırısıyla karşılık verir. Saldırı direk isabet eder ve Mateo işi bitirmek için Charmeleon’a Köz saldırısı yapmasını söyler. Mateo çok fazla ısınıp parlayan Kristal Onix’ten aradığı ilhamı bulur. Darbelere dayanamayan Kristal Onix yere yığılır. Ancak Mateo Kristal Onix’i yakalamaktan vazgeçer. Çünkü onunla göz göze geldiğinde ihtiyacı olan ilhamı alır. Bunun üzerine Onix gölün derinliklerinde gözden kaybolur.

Artık Mateo harika Pokémon heykelleri yapmayı başarır ve kahramanlarımıza hediye olarak bir Pikachu heykeli verir. Mateo ve Marissa’ya veda eden kahramanlarımız tekrar yola koyulurlar.

[b]Kahramanlarımızın gitme zamanı. Ama yeni arkadaşlarıyla yaşadıkları yeni olaylar hayatları boyunca onların içinde yaşayacak.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Tracey
Jessie
James
Mateo
Marissa


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani131.gif]


Misty: [Resim: rsiconani120.gif] [Resim: rsiconani175.gif]


Tracey: [Resim: rsiconani048.gif] [Resim: rsiconani183.gif]

Jessie: [Resim: rsiconani024.gif]


James: [Resim: rsiconani071.gif]

 
Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Mateo: [Resim: rsiconani005.gif] [Resim: rsiconani091.gif]

Vahşi Pokémonlar: [Resim: rsiconani095.gif]



[align=center][Resim: olaylar.png]

[b][color=green]- Tracey'in Marill'i ilk defa görünür.




[align=center][Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail
maNga
Bu bölüme de bir şeyler yazmadan geçemem kesinlikle.Konusu çok güzel ve yaratıcı hazırlanmış Portakal Ligi bölümlerinden bu da.Televizyondan ilk izlediğimde iyi heyecan olduğumu hatırlıyorum, Kristal Onix falan... :)