Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 085 - Pokéball Peril
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Pokéball Peril
Japonca Adı: Pokémon and Pokéball in the South
Türkçe Adı  : Esrarengiz PokéTopu


[Resim: genizet.png]

Geçen bölümde Ash, Misty ve Brock Profesör Oak'a esrarengiz PokéTopu'nu getirmek için Valencia Adası'na doğru yola çıktıkları hurda zeplinde kontrolü ele almak zorunda kalmıştı. Pokémonlar'ının da yardımıyla kahramanlarımız acil bir inişi gerçekleştirmeyi başarabildi. Bakalım şimdi onları Valencia Adası'nda hangi zorluklar bekliyor.[i]

Valencia Adası'na vardıktan sonra Profesör Ivy'nin laboratuvarını aramaya koyulan kahramanlarımız bir Pokémon Merkezi'ne rastlarlar. Hemşire Joy'u gören Brock her zamanki gibi kendini kaybeder. Ancak olan yine Brock'un kulağına olur. Hemşire Joy'dan Profesör Ivy'nin Labaratuvarını öğrenen kahramanlarımız, zaman kaybetmeden oraya giderler. Profesör Ivy ile karşılaşmayı beklerlerken bunun yerine Profesör'ün asistanlarıyla karşılaşırlar. Asistanlar yardımıyla Profesör'ü bulan kahramanlarımız kendilerini Profesör Oak'ın gönderdiğini söyleyip Profesör Ivy'nin laboratuvarına giderler. Altın ve gümüşten yapılma PokéTopu'nu gören kahramanlarımız, PokéTopu'na hayran kalırlar. Üzerinde GS yazdığından dolayı PokéTopu'na, GS Topu adı verilmiştir. Profesör Ivy, GS Topu'nu açmak için her yolu denediğini, ancak bir sonuç alamadığını söyler. Bu yüzden bunu yapabilcek tek kişinin Profesör Oak olduğunu düşünüp GS Topu'nu Profesör Oak'a götürmelerini istemiştir.

Diğer taraftan Roket Takımı parçalanmış olan zeplini tamir etmeye koyulmuştur. Amaçları yine Pikachu'yu yakalamaktır. Kahramanlarımız, Profesör Ivy ile birlikte laboratuvarın çevresini gezmeye başlarlar. Burada ilginç olan bir şey vardır: Pokémonlar'ın görünüşleri normalden farklıdır. Brock, Profesör Ivy'nin Pokémonlar'a sağladığı yaşam koşullarına hayran kalır. Laboratuvarda Profesör Ivy'nin bile çözemediği bir sorun vardır. Birçok farklı yiyecek denemelerine rağmen Butterfree günlerdir hiçbir yemek yemiyordur. Pokémon yiyecekleri konusunda usta olan Brock, sorunun kaynağını bulur ve Butterfree'nin yemeğine bir karışım ekler. Brock'un karışımı işe yaramıştır ve Butterfree hızlıca yemek yemeye başlamıştır. Profesör Ivy ve asistanları şaşkınlık içinde kalır.

Professör Ivy'nin evine dönen kahramanlarımız, dağınıklığı görünce biraz şaşırırlar. Dağınıklığa katlanamayan Brock evi temizlemeye koyulur. Evi parıl parıl yapan ve harika bir yemek hazırlayan Brock'tan Profesör çok etkilenir. Gece saatlerinde Profesör Ivy, asistanları ve Brock, Vileplume'un yaşamını incelerken araya bir Raticate girer ve Vileplume'un sporlarından zarar görür. Raticate'yi
kurtarmak için araya giren Profesör Ivy, Raticate'yi kurtarır ancak sporlardan
o da nasibini alır. Hemşire Joy yardımıyla Raticate ve Profesör Ivy tedavi edilir. Brock bir kez daha Profesör Ivy'den etkilenir.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Lapras

Sabah olunca kahramanlarımız yola çıkmaya hazırlanır. Ancak Brock evin işlerine kendini fazlasıyla kaptırmıştır. Brock kendini geliştirmek için Professör Ivy'nin laboratuvarında kalmaya karar verdiğini söyler. Brock ile vedalaşan Ash ve Misty, üzgün bir şekilde yola koyulur.

Ash ve Misty nasıl geri dönceklerini düşünürlerken karşılarında diğerinin aksine harika bir zeplin görürler. Yine hostes kılığına girmiş olan Jessie ve James kahramanlarımızı zepline bindirir. Fakat kalkıştan kısa bir süre sonra kahramanlarımız tuzağa düşerler. Kimliklerini açıklayan Roket Takımı'nı gördükten sonra Ash, Pikachu'ya Şimşek Şoku saldırısını kullanmasını söyler. Fakat Jessie, zeplinin yanıcı gaz ile dolu olduğunu ve saldırırsa zeplinin patlayacağını söyler. Zeplinde gizli bir konuk daha vardır. Jigglypuff bir şekilde zepline girmeyi başarmıştır. Her zamanki gibi şarkı söylemeye başlar. Roket Takımı uykuya dalmadan önce kapıyı açıp paraşütle aşağı atlar. Ancak uykuya dalan kahramanlarımız zeplinden kurtulmayı başaramazlar.

[i][b]Dostlarımız tatlı rüyalara doğru sürüklenirken aynı zamanda dev zeplinle beraber büyük bir tehlikeye doğru da sürükleniyordu. Acaba kurtulabilecekler mi? İşte bunu gelecek bölümde öğreneceğiz.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Profesör Oak
Hemşire Joy
Profesör Ivy



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani007.gif]


Brock: [Resim: rsiconani037.gif] [Resim: rsiconani041.gif] [Resim: rsiconani074.gif] [Resim: rsiconani095.gif]


Misty: [Resim: rsiconani054.gif] [Resim: rsiconani120.gif] [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Hemşire Joy: [Resim: rsiconani113.gif]

Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani039.gif]


Vahşi Pokémonlar: [Resim: rsiconani012.gif] [Resim: rsiconani020.gif] [Resim: rsiconani029.gif] [Resim: rsiconani032.gif] [Resim: rsiconani045.gif] [Resim: rsiconani046.gif] [Resim: rsiconani061.gif] [Resim: rsiconani070.gif] [Resim: rsiconani091.gif][Resim: rsiconani129.gif] [Resim: rsiconani130.gif]

[align=center][Resim: olaylar.png]

[b][color=green]- Profesör Ivy, GS Topu'nu Ash'e verir.
- Brock, Valencia Adası'nda kalmaya karar verir.




[align=center][Resim: EmeiGeenler.png]
FairyTail
maNga