Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 081 - Friend And Foe Alike
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Friend And Foe Alike
Japonca Adı: Dueling With Ritchie
Türkçe Adı  : Hem Dost Hem Rakip


[Resim: genizet.png]

Roketlerin çevirdiği dolaplarla uğraşırken Richie ve Ash çok çabuk arkadaş oldu. Ama kaderin bir cilvesi her ikisini de Pokémon Ligi Yarışmaları 5. Turunda karşı karşıya getirdi. Her ikisi de kazanmaya azimliydi ama kazanan kim olacaktı? Ve dostlukları bu savaştan galip çıkmayı başarabilecek miydi?

Ash arkadaşıyla savaşmak zorunda kalacağı için biraz üzgündür. Misty ve Brock ise çoktan Richie hakkında araştırmalara başlamışlardır. Buldukları bilgilere göre Ritchie şimdiye kadar sadece Butterfree, Pikachu ve Charmander kullanmış ve 4 tur boyunca hiç Pokémon kaybetmeden galip gelmiştir. Misty ve Brock bu maçın ne kadar zor olacağını fark etmişlerdir ancak Ash kendine oldukça güvenmektedir.

Ertesi gün kahramanlarımız Pokémon Merkezi’ne geldiklerinde Richie ile karşılaşırlar ve iki arkadaş maçta en iyisini yapacaklarına dair birbirlerine söz verirler. Bu sırada onları gizlice dinleyen Roket Takımı bu arkadaşlığı kullanarak yine bir çıkar elde etme peşinde düşerler.

Maç günü Ash ve arkadaşlarının odasındaki telefon çalar. Telefona Misty cevap verir. Telefondaki kişi Richie olduğunu söyler ve Misty’ye kaba laflar söyleyerek Ash’i çağırmasını ister. Misty de sinirlenir ve telefonu Ash’e vererek gider. Ancak aslında Ash’i arayan kişi Jessie’dir. Bir cihaz yardımıyla sesini Richie’nin sesine benzeterek onunla konuşur ve Pikachu’yu da alıp gelmesini söyler. Ash de şüphelenmediği için gider.

Roket Takımı Ash’i kandırmak için Richie’nin maketini hazırlamıştır. Ash de buna inanır ve daha ne olduğunu anlayamadan Pikachu’yla birlikte bir ağa yakalanır. Daha sonra da Roket Takımı ortaya çıkar. Ash’i bir kamyonun arkasına kapatıp götürürler. Ancak Ash Squirtle’ı kullanır ve tüm kamyonu su ile doldurur. Böylece basınçla kapı açılır. Ancak Roket Takımı peşinden gider. Ash, Bulbasaur ve Pikachu ile saldırır ve onları bir süreliğine durdurur. Maça yetişmek için koşarken Roket Takımı da yine karşısına dikilir ve Weezing’in Duman Perdesi her tarafı sarar. Roket Takımı ya Pikachu’dan ya da maçtan vazgeçmesini söyler. Ash’in ise ikisinden de vazgeçmeye niyeti yoktur. Roket Takımı’nın bisikletlerinden birini aldığı gibi yoluna devam eder. Bu arada maçta başlamak üzeredir. Ash gelmezse hükmen mağlup sayılacaktır.

Ash’in hala gelmemesinden endişelenen Misty dayanamaz ve sahaya inerek Ritchie’den hesap sorar. Ona telefon meselesinden bahseder ancak Ritchie her şeyden habersizdir. Böyle bir şey yapmadığını söyler ve Misty de en sonunda inanır.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" sahnesi: Tentacool

Ash hala maça yetişmeye çalışırken Roket Takımı bu seferde balonla peşinde düşer ve bisikleti yakalar. Ash hemen Pidgeotto’yu çıkartır ve Pikachu da onun üzerine binerek Roket Takımı’na Elektrik Şoku gönderir. Roket Takımı balonun tabanı parçalandığı için aşağı düşer. Pidgeotto da balonun demirinden tutarak onu stada doğru götürür.

Bu sırada hakemler de Ash gelmediği için Richie’yi galip ilan edeceklerdir. Ancak Richie itiraz eder ve biraz daha beklemelerini söyler. Onun ısrarı karşısında az bir süre daha tanırlar ve Ash tam bu sürenin sonunda gelir. Böylece nihayet maça başlarlar.

Richie Butterfree, Ash ise Squirtle’ı seçer. İlk önce kafa kafaya çarpışırlar ancak daha sonra Butterfree uyku tozu kullanır ve Squirtle uyuyarak savaş dışı kalır. Ash ne yapacağını düşünürken Pikachu savaşmak için ortaya çıkar ve Butterfree’nin ayağına tutunur. Ardından onu şimşekleriyle çarpar ve böylece kazanan taraf bu sefer Ash olur. Richie hırslanır ve Charmander’ını yollar. Pikachu bir süre onun güçlü alev saldırılarından kaçabilse de en sonunda çok yorulur ve Charmander Çarpma ile onun işini bitirir. Ash’in tek bir Pokémon’u kalmıştır ve onu da çok iyi seçmesi gerekmektedir. En sonunda riskli de olsa Charizard’ı gönderir. Misty ve Brock şok geçirir. Ash ise ona güvenmektedir. Richie’nin Charmander’ı yine alev saldırıları yapar ancak onun alevleri Charizard’ınkilerin yanında güçsüz kalır ve yenilir.

Richie’nin son Pokémon’u ise Pikachu’dur. Charizard’ın karşısında çok güçsüz kalsa da kendilerine güvenmektedirler. Ancak Charizard ayağını yere sertçe vurarak küçük sarsıntılar meydana getirir ve Pikachu dengesini kaybederek birkaç kez yere düşer. Ardından kanatlarını çırpar ve Pikachu rüzgârla savrulur. Yine de pes etmez ve gücünü toplayarak Charizard’a doğru koşar. Ancak Charizard savaşmak yerine keyfine bakmayı tercih eder. Ash’in yalvarışlarına da kulak asmaz ve bu yüzden hakemler onun savaşamayacağına karar verir.

Böylece Ash Indigo Ligi'nden elenmiş olur. Ash çok üzülse de belli etmemeye çalışır ve Richie’yi tebrik eder. Arkadaşları, annesi ve Profesör Oak Ash’in davranışı için onun adına sevinir ve gurur duyarlar. Hatta Brock da Ash’in aslında kaybetmediğini ima eder. Çünkü kazanan dostluk olmuştur.


[b]Ash’in Pokémon Ligi macerası sona ermişti ancak bir Pokémon Eğitmeni olma hayali her zaman devam edecekti. Kazanmak ve kaybetmek hakkında da çok şey öğrenmişti ve öğrendikçe içindeki Pokémon ateşi her zamankinden daha fazla yanacaktı.



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Brock
Richie
Jessie
James
Delia Ketchum
Hemşire Joy
Profesör Oak



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani006.gif] [Resim: rsiconani007.gif] [Resim: rsiconani017.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Richie: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani004.gif] [Resim: rsiconani012.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Özel Pokémon: [Resim: rsiconani129.gif]

[Resim: olaylar.png]

- Ash ve Richie bir sonraki tura geçmek için birbiriyle savaştı.
- Ash kaybetti ve ligi ilk on altıda tamamladı.





[Resim: EmeiGeenler.png]
Haruka
Sadece 1 bölüm kaldı.  :dance:

Beni de heyecan bastı çok fena :D Yeni sezona çok az kaldı  :rock: