Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Gerçek Dünyada Pokemonlar - Makale
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3
İlk Makalem.. Hatalarımı uyarmanız ve çok tepki göstermemeniz rica olunur.

Evet. Bu konunun linkine tıklarken aslında "Çok güzel olurdu.","Hemen pokemon eğitmeni olurdum :P." gibi düşünceler içerisinde olabilirsiniz. Fakat pokemonların ister Dünyanın başından beri ister bir kaza (patlama,radyo aktif sızıntı gibi bilim kurgu olayları) sonucu oluşması bir takım sıkıntılar oluşturacaktır.

Öncelikle Dünyanın en başından beri pokemonlarla birlikte olduğumuzu düşünürsek bu bizim için çok trajik sonuçlar doğuracaktır. Çünkü insanın bir medeniyet kurması elbet zekasıyla hayvanlara hükmederek ve süper avcı olarak gerçekleştirmiştir. Ama pokemonlar için de aynı durum geçerli. Çok zeki pokemonlar kendilerine medeniyet kurmak isteyecektir. Muhtemelen efsane pokemonlar insanlığa kök söktürecek veya onunu getirecektir. Aksi halde insanlık gelişemeyecektir. Bu durumda izlediğimiz pokemon biraz iyimser kaçmaktadır.

Öbür olasılık ise birde pokemonların dünyada çıkmasıdır. Bu durum ise pokemonlar açısından trajik. Çünkü tehlikeli pokemonlara karşı hükümet tedbir alacaktır. Pokemonları zorla yakalayıp deneyler uygulayacaktır. İşkence bile görebilirler. Pokemonlar bir köle gibi kullanılmaya başlanacaktır. Buna karşın kimse pokemon eğitmeni bile olamayacaktır , pokemon haklarını savunan insanlar bir sonuç alamayacaktır.

Bu yüzden herkesin izlediği pokemon aslında biraz iyimser.Muhtemelen gerçek hayatta pokemonlarla dost olamazdık...

Spoiler:
Biraz kısa farkındayım ama konu fazla uzatılmamalı gibi geldi. :D
Sizde fikirlerinizi yazarsanız sevinirim..
Şimdi bile hayvanları savunan cok ama ne yazıkki çoğu sonuç alamıyor güzel olmuş teşekkürler
Bide şu var hayvanlar düşünemiyor saf iç güdüyle hareket ediyorlar ama pokemonlar öyle değil. Düşün eğer insanlar onlara karşı sertleşirse, muhtemelen pokemonlarda insanlara karşı sertleşir. Bunun sonucunda da pokemonlarla insanlar arasında tabiri caizse "savaş çıkar". Bu hayvanlar aleminde de oluyo Filler yaşadıklaını unutmazmış. Afrikada insanlar tarafından eziyet veya şiddet gören filler intikam almaya çalışıyo düşünün... bir de bunu pokemonlara uyarlarsak sonuç hakkaten kötü olurdu...
Pokémonlar'ın insanlara saldırması gerçekten korkunç olurdu. İnsanlar güç peşinde olduklarından kendilerinden başka hiçbir canlının yaşamına değer göstermezler. Ama Pokémonlar kendilerini ezdirmeyecek iradeye sahip olduklarından sonuç yıkım olurdu. Ayrıca Pokémonlar'ın doğal cephaneleri vardır insanlar kadar sınırlı değillerdir. Böyle bir savaş çıksa muhtemelen Pokémonlar galip çıkardı :)

Neyse Pokémonlar ekrandayken daha tatlılar :D Otursunlar oturdukları yerde.
İyi bir konuya değinmişsin. Eline sağlık. Makalen güzel olmuş. Bu konuyu bir kere bende düşünmüştüm. Yani ya pokemonlar insanlardan emir almaktan bıkıp onlara saldırsaydı? Felaket..  :suprise:
Haklısın bu dünyada pokemonların olmaması iyi. Ama keşke biz onların dünyasında olabilseydik.  :-\
Çok güzel olmuş. Ben zaten bu dünyada pokemon istemezdim, onların dünyasına gitmek isterdim.Onların dünyası bizimkinden daha iyi. Daha dost canlısılar. Ayrıca İster Charizardın flamethrower'ı isterse pikachu'nun thunderbolt'u gelsin hiç bir zarar vermiyor  Onion021

Ama bence bir genetik mühendisi çıkıp pokemon üretse büyük ihtimalle bir hayvanat bahçesinde sergilenirdi (onların üreteceği pokemon gerçekleri kadar zeki olmaz. Sergilemelik mesela bir farenin sadece dış görüntüsünü değiştirip pikachu yaparlar vb.)

Not: Bazıları pokemon dünyasında savaş çıktığını ve Ash'in babasını öyle kaybettiğini söylüyor  Anger Ama bir kanıt yok, hala pokemon dünyasındaki insanlara dost canlısı diyebiliriz  Smile
Bir savas ciksa muhtemelen orduyu Lugia ya da Ho-oH yonetirdi.Ayrica savastan en az zararla Ecruteak city kurtulurdu
legen pokemonlar genelde insanlardan uzak durdukları için bir tehdit oluşturmazdı uzun zaman önce zümrüdü anka kuşu hakkında birçok efsaneler varmış ama ben kimsenin atmacasını kapıp ben yakalıycam onu diye ava çıktığını sanmıyorum üstelik eğer pokemonlarla insanlar arasında savaş çıksa muhtemelen insanlar kazanırdı düşünsenize makinalı tüfekler füzeler  pokemonlarınsa hydro pump flame thrower aero blast gibi hasar yapan saldırıları var ama insanlar onların aksine çok ölümcül silahları var ve insan nüfusu aşırı derecede çoğalıyor hayvanlar gibi onları avlanmadıkları için nesilleri kolayca artıyor yani bence pokemonlar ve insanlar arsında savaş çıkmazdı çıksa bile insanlar kazanırdı ama besin zincir fln düşünürsek hayvan türlerinin yok olması dünyayı felakete sürüklerdi
Biraz uzun oldu o yüzden Spoiler yaptım.
Spoiler:
ArkadaŞlar turkcesorular arkadaŞımızın da dediğŸi gibi dostluk asla olmazdı ve hayvanlar gibi onlar da avlanırlardı ayrıca Giratina,Arceus,Dialga vb. pokemonlar bu duruma karŞı koyarlardı ve dünyada hiç unutulmayacak bir savaŞ yaŞanırdı ve muhtemelen sonu dünyanın yok olması ya da insanların hepsinin ölmesi ile biterdi.Biraz daha iyimser baksak bile en insanlar rahat durmayıp pokemonları para için dövüŞtürürlerdi ve birçok pokemon ölürdü.DiğŸerleri olmadığŸı için pokemonların doğŸal dengesi bozulurdu ve kalanlar da ölürdü.Bu arada yukarıdaki arkadaŞ pokemonların Protect yapıp kendilerini kurŞunlardan koruyabileceğŸini düŞünmemiŞ.
Sayfalar: 1 2 3