Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 080 - A Friend In Deed!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
                                                                [Resim: blmisimleri.png]
                                                                      İngilizce Adı : A Friend In Deed!
                                                                          Japonca Adı : New Rival
                                                                        Türkçe Adı : Gerçek Bir Dost


                                                                [Resim: genizet.png]

Geçen defa Ash 4. turda belki de Pokémon Ligi'nde en zor rakibiyle karşılaştı. Schyter her ne kadar çok zor bir rakip olduğunu ispatlasa da Ash, yine de en iyi olduğunu göstererek rakiplerini geçebilmişti. Tabiki Pikachu rakibi Bellsprout tarafından nakavt edilinceye kadar. Her ne kadar seyircilerin tam desteğini alsa da Ash yine çok ciddi bir durumla karşı karşıya kalmıştı. Ama kahramanlarımızın kimsenin bilmediği süpriz bir planı vardı. Ve maçın tamamlanmasına sadece bir Pokémon kala güçlü Muk, Bellsprout'u haklamayı başarabildi ve Ash yeni bir zafere imza atarak 5. tura yükseldi.

Kahramanlarımız çok acıkmıştır. Geri dönerken Delia ve Profesör Oak'la karşılaşırlar. Profesör Oak, Ash'i tebrik eder. Delia ise onun bu başarısı için ona en sevdiği yemekleri yapacağını söyler. Ash nerede yapacağına anlam veremez; fakat Delia'nın bir fikri vardır. Hep birlikte bir restoranta giderler ve Delia, aşçıların işini kapar ve yemeği burada yapmaya başlar. Kahramanlarımız endişelenirler fakat yemekleri görünce çok sevinirler. Profesör Oak, Ash'e bu turu da geçerse diğer turlarda 6 Pokémon birden kullanabileceğini söyler ve hangi Pokémonlar'ı seçtiğini sorar. Ash ise rakibini görmeden kimi seçeceğine karar vermemiştir. Yemek bitmiştir ve aşağı inmek için asansörü kullanırlar. Tam inerken bir çocuk gelir ve onlara durmalarını, kendisinin de aşağı ineceğini söyler. Çocuk asansöre binince Ash'in Pikachu'sunu görür ve şaşırır. Onun kime ait olduğunu sorunca Ash cevap verir. Çocuk Pikachu'yu sevmek isteyince Ash, Pikachu'nun saldırmasından korkar; fakat Pikachu çok sevinir. Çünkü çocuk Pikachular'ın nasıl sevilmesi gerektiğini biliyordur. Asansörün ışıkları birden söner. Brock acil durum düğmesini kullanır fakat hiçbir yardımı olmaz. Profesör bunun bir elektirik kesintisi olduğunu düşünür ve durum giderilene kadar burada kalacaklarını söyler. Çocuk ise kablolarla uğraşıyordur ve Pikachu'yu ister. Pikachu'nun elektriğini kullanarak asansörü tamir ederler. Aşağı inince herkes çocuğa teşekkür eder. Ash hemen ismini sorar. Çocuğun ismi Richie'dir. Richie gitmesi gerektiğini söyleyerek oradan uzaklaşır.

Tam o sırada caddeden Roket Takımı bir arabayla geçer. Arabadan bir çağrı sesi gelir. Tüm eğitmenlerin Pokémonlar'ının incelenmesi için Pokémon Köşkü'ne gelmeleri duyurulur. Ash kontrol etmek için onları takip eder. Köşkün etrafında bir sürü eğitmen vardır. Ash hemen Richie'yi fark eder. Roket Takımı Pokémonlar'ı denetlemek için toplarlar. Ash bunun tuhaf olduğunu düşünür. Jessie, Pokémonlar'ı vermeyenlerin diskalifiye olacaklarını söyleyince herkes Pokémonlar'ı vermeye başlar. Sıra Ash ve Richie'ye gelince Jessie Pikachu'yu da almak ister. Zorla da olsa Pikachu'yu torbaya sokarlar. James heyecandan Jessie'nin adını söyleyince Ash, onların Roket Takımı olduğunu anlar. James, Weezing'e dumanını kullanmasını söyler ve oradan kaçarlar. Ash ve Richie onları yakalamaya çalışırlar. Roket Takımı uzaklaşınca çareyi dağdan kayarak inmede bulurlar. Tam uçurumdan düşeceklerken Richie, Ash'i tutar ve onu kurtarır. Ash kendisini durdurduğu için ona kızar. Sonunda yola çıkarlar ve arabanın önünü keserler. Roket Takımı onları görünce arabayı başka yöne çevirir ve patikadan aşağı hızla inerler. Bu sırada James başını çarpmıştır ve arabayı Jessie kullanmaya çalışır. Ash ve Richie onları takip etmeye devam ederler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Fearow

Gece olmuştur. Ash ve Richie, Roket Takımı'nı gözden kaybetmişlerdir. Richie geç olduğu için bu gecelik dinlenmeleri gerektiğini, gece onları asla bulamayacaklarını söyler. Yedek bir tulumu olduğunu, Ash'in onda yatabileceğini söyler. Isınmak için ateş yakarlar. Ash, Richie'ye kızdığı için ondan özür diler. Ash ve Richie artık çok iyi anlaşıyorlardır. Richie, Ash'e yemesi için bir kaç şey verir ama Ash Pokémonlar'ı için endişelendiğini söyler. Richie bulacaklarını söyleyerek onu teselli eder. Roket Takımı ise Pokémonlar'ı çaldıkları için kendilerine bir ziyafet hazırlamıştır. Ash ve Richie tulumlara geçtiklerinde Richie, yıldızların Pokémonlara benzediğini söyler. Yıldızları birleştirerek farklı Pokémonlar görürler. İkisi birden en iyi çalıştırıcı olmak için tatlı bir atışma yaşarlar.

Sabah olmuş, Ash ve Richie Pokémonlar'ı bulmak için yola koyulmuşlardır. Biraz ilerleyince yerde lastik izi görürler. Hemen izi takip etmeye başlarlar. Roket Takımı'nı ve Pokémonlar'ı bulurlar fakat Roket Takımı uyuyordur. Roket Takımı'nı uyandırmadan aracın içine Pokémonlar'ın yanına giderler. Ash Pikachu'yu hemen kurtarır. Tam oradan kaçarken Roket Takımı gelir ve onları arabaya kitlerler. Ash kaçmaya çalışır ama kaçamaz. Araba hareket eder. Ash ve Richie oradan kurtulmak için Pokémonlar'ı kullanmayı denerler. Richie, kendi PokéTop'larına yıldız koyduğu için onları torbadan hemen bulur. Ash ise ilk denemesinde bir Drowzee ile karşılaşır ve onu geri çağırır. Tekrar dener ama yine bulamaz. Pikachu PokéToplar'ını koklayarak onları bulur. Ash, Balbasaur'ı çağırır. Kafa Darbesi'ni ve Jilet Yaprak saldırılarını kullanır fakat bir işe yaramaz. Richie ise Zippo adındaki Charmander'ini çağırır.  Charmander pençelerini kullanarak duvarı kırar. Jessie Arbok'u çağırarak onları durdurmaya  çalışır. Ash Pikachu'yu yollar ve Yıldırım'ını kullanmasını söyler; fakat James arabayı sallar ve saldırıyı engeller. Richie Sparky adındaki Pikachu'sunu çağırır. Arbok tam saldıracakken iki Pikachu da hızını kullanarak onu şaşırtırlar. Ardından ikisi de Yıldırım saldırısını kullanarak arabanın ön tarafını havaya uçururlar. Arabanın arka tarafı hâlâ hareketlidir. İlerideki uçurumu farkedince Ash Pidgeotto'yu, Richie ise Happy adındaki Butterfree'yi çağırır. İkisi de Pokémonlar'ına tutunarak arabadan uçarak kurtulurlar. Çere çok hızlı çakılmamak için ikisi de Pokémonlar'ına kanatlarını çırpmalarını söyler ve sakince yere inerler.

Artık herkes kurtulmuştur. Bir sonraki tur için eşleşme sırası Ash'e gelmiştir. Ash üzerinde A-3 yazan Magikarp'ı yakalar. Ash'in rakibi Richie olmuştur. Herkes çok şaşırır.

Böylece Ash ve yeni arkadaşı birbirlerine rakip oldu. Acaba kahramanlarımız yeteneklerini ve dostluklarını böyle bir maçta karşı karşıya getirecek cesareti bulabilecek mi? Bu defaki sıradan bir maç olmayacak.
 


                                                                [Resim: karakterler.png]

                                                                                          Ash
                                                                                        Brock
                                                                                        Misty
                                                                                        Jessie
                                                                                        James
                                                                                    Profesör Oak
                                                                                  Delia Ketchum
                                                                                    Hemşire Joy
                                                                                        Richie



                                                                [Resim: pokemonlar.png]

                                                                            Ash: [Resim: rsiconani025.gif]  [Resim: rsiconani001.gif]  [Resim: rsiconani017.gif]


                                                                                    Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


                                                                                    Jessie: [Resim: rsiconani024.gif]


                                                                                    James: [Resim: rsiconani110.gif]


                                                                              Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


                                                                          Richie: [Resim: rsiconani004.gif]  [Resim: rsiconani012.gif]  [Resim: rsiconani025.gif]


                                                    Diğer Eğitmenler ve Özel Pokémonlar:
[Resim: rsiconani080.gif]  [Resim: rsiconani096.gif]  [Resim: rsiconani129.gif]


                                                                [Resim: olaylar.png]

    [b]- Richie, kahramanlarımıza katılır ve Roket Takımı'nın çaldığı Pokémonları kurtarmak için onlara yardım eder.






                                                          [Resim: EmeiGeenler.png]
                                                                                  zamazinqo
son 2 bölüm kaldı çok heyecanlı  Onion021
Aynen öyle :D