Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 078 - Fire and Ice!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Fire and Ice!
Japonca Adı: Battle With Arcanine in Ice Field
Türkçe Adı: Ateş ve Buz!



[Resim: genizet.png]

Geçen bölümde Ash, nihayet Pokémon Ligi müsabakalarına katılabilmeyi başarmıştı. Su tarlasındaki ilk maçında tüm ümitlerini Krabby’ye bağlamıştı. Ve Krabby Exeggutor’u kıstırdığında evrimleşmiş ve Kingler’a dönüşmüştü. Kingler, Seadra’yı suya gömdü ve Golbat’ı da halletti. Yeni taraftarların da desteğiyle Ash ve Kingler’ı kimse durduramadı ve birlikte heyecan verici bir zafer elde ettiler.

Kayalık sahada Ash’in de rakibinin de sadece bir Pokémon hakkı kalmıştı. Ash, rakibinin Nidorino’suna karşı Squirtle’ı gönderdi. Nidorino hızlı davranarak Toslama hareketi ile Squirtle’a doğru koşmaya başladı. Tam ona çarpacakken Squirtle, kabuğuna çekilerek saldırının etkisinden kurtuldu ve yuvarlanmaya başladı. Squirtle yuvarlandıkça Nidorino da onu takip etti. Sonunda Squirtle kavisli bir kayayı kullanarak havaya sıçradı ve Su Tabancası ile Nidorino’ya ağır bir darbe verdi. Kayalara çarpan Nidorino henüz kendine gelemeden Ash’in emriyle Kuru Kafa Saldırısı ile Nidorino’ya ikinci kez ağır bir darbe indiren Squirtle, böylelikle maçı kazandı. Büyük bir sevinçle taraftarları selamlarken Ash, üçüncü rounda yükselmişti. Bu sırada stadyumdan kovulan Roket Takımı da çöplerin içinde Pikachu’yu yakalama planları yapıyordu.

Brock, Ash’in Pokémonlar'ını beslerken Misty içeri girdi ve Ash’in yerini sordu. Ash, Pokémonlar'ını Pokémon Merkezi'ne bırakmadan kendi karnını doyurmaya gitmişti. Misty, Pokémonlar'ın güçten düşeceği için endişe ederken Ash, çoktan bu sabah gördüğü restaurantı aramaya başlamıştı. Aradığını bulamayan Ash, ümitsizce dükkânların önünden geçerken bir yandan da Pokémon Ligi boyunca düzenlenen faaliyetleri izlemekle meşguldü. Tam o sırada Brock’un sesi duyuldu. Ash, onlara neden burada olduklarını sorunca Misty’nin öfkesi ile karşılaştı. Misty, Ash’in bir çocuk gibi davrandığını ve bencillik ettiğini söyleyerek onu azarlıyordu. Ash, yaptığının yanlış olduğunu anladı ve hemen bir Pokémon Merkezi aramaya başladı.

Yol boyunca Ash’in üçüncü round da hangi Pokémon’u kullanacağını tartışırlarken Ash, üçüncü roundun buz sahasında oynanacağını hatırlattı ve bunu göz önünde bulundurarak seçim yapacağını söyledi. Bu sırada Pokémon Merkezi'ne gelen kahramanlarımız, büyük bir kalabalıkla karşılaştılar. Pokémon Ligi nedeniyle bu Pokémon Merkezi’nde hiç yer yoktu. Misty yine Ash’i azarlamaya başlarken Brock, Hemşire Joy’u görerek çoktan kendinden geçmişti.

Pokémon Merkezi'nde çok sıra olduğu için oradan ayrılan kahramanlarımız yolda bir restauranta rastlarlar. Açlıktan bayılmak üzere olan Ash, hemen restauranta girmek ister, fakat Misty Pokémonlar'ına ne olacağını sorunca Ash’in sert tepkisiyle karşılaşır. Ash ve Pikachu bütün gün hiçbir şey yememiştir. Bu yüzden Ash, Pokémonları kendisini zayıf halde görmesinler diye bahane uydurarak içeri girer. İçerideki yemekler karşısında şaşkına dönen Ash ceplerini yoklar, fakat hiç parası yoktur. Ash ve Pikachu, büyük bir hayal kırıklığına uğrarken bir bayan onlara bedava yemek verebileceğini söyleyince çok sevinirler. Ash bayanı kendisinin bir hayranı sanır ve tüm yemeklerden alarak masasına oturup yemeye başlar. İçeri giren Misty, Ash’e biraz az yemesini yoksa hasta olacağını söyler. Ash durumu anlatınca Misty, Pokémon Ligi'ne katılanlardan yemek için para alınmadığını söyler. Bu sırada Togepi bir masa örtüsünü çekiştirmektedir. Masanın üstünde de çatal-bıçaklar vardır. Bunu fark eden Pikachu seri bir hareketle Togepi’yi oradan kurtarır, fakat çatal ve bıçaklar da ona doğru gelmektedir. Neyse ki hiçbiri Pikachu’ya denk gelmez ve Pikachu derin bir nefes alır. Ash, Misty’ye Brock’un nerede olduğunu sorar. Birlikte restauranttan ayrılarak Brock’u aramaya başlarlar. Dışarıda bir sürü Hemşire Joy ve Memur Jenny vardır. Tahmin edileceği gibi Brock bir oyana bir buyana Hemşire Joy ve Memur Jennyler'in peşinden koşmakla meşguldür.

Videodaki "Kim bu Pokémon" sahnesi: Koffing

Ash ve Misty yeni bir Pokémon Merkezi bulurlar fakat burada da uzun bir kuyruk vardır. Bu sırada Ash “gel” işareti yapan bir el görür ve peşinden gider. Kahramanlarımızı çağıran hemşire onları başka bir Pokémon Merkezi'ne götürür. Bu diğer Pokémon Merkezleri’nden farklıdır. Hemşire onları içeri davet eder. Misty bir şeylerin ters gittiğinden şüphelenir. Bu arada Ash Pikachu ve diğer Pokémonları'nı bakıma vermiştir. Brock da bir terslik sezer. Çünkü ne zaman bir Hemşire Joy görse aklı başından gitmektedir. Fakat bu sefer Hemşire Joy’u görünce hiçbir tepki göstermemiştir. Bu sırada Hemşire Joy ve diğer hemşire gülmeye başlarlar ve kimliklerini açık ederler. Bunlar Roket Takımı'ndan başkası değildir. Brock, Ash’e Hemşire Joy algılama sisteminin asla şaşırmadığından bahsederken Misty, onlara durumun ciddiyetini hatırlatarak hemen bir şeyler yapmaları gerektiğini söyler. Ama çok geç kalmışlardır. Pokémon Merkezi, Meowth balonuna dönüşerek havalanmaya başlamıştır bile. Ama Brock’un Onix’ini göndermesiyle Roket Takımının kaçışı fazla uzun sürmez. Ash’in Pokémonları'nı almasıyla Onix Roket Takımı’nı fırlatır ve gerçek bir Pokémon Merkezi aramaya başlarlar. Bu sırada Hemşire Joy’un sesi duyulur. Bölge Pokémon Merkezi yeni Pokémon kabulüne başlamıştır. Kahramanlarımız hızlı bir şekilde Pokémon Merkezi'nin yolunu tutarlar.

Buz Sahası’ndaki karşılaşmada Ash ve Pete’nin ikişer Pokémon’u kalmıştır. Ash, Kingler’a Çekiç Saldırısı yapmasını söyler. Fakat Kingler’ın saldırıları kabuğuna çekilmiş durumda olan Cloyster’a fazla etki etmemektedir ve Kingler yorulmaya başlamıştır. Ash, Kingler’ı değiştirmeyi düşünür fakat Cloyster’ın da zayıfladığını görerek saldırılara devam etmesini söyler. Kingler’ın çekiç darbeleri işe yarar ve kabuğu parçalanan Cloyster bayılır.

Kingler’ın sıradaki rakibi Arcanine’dır. Arcanine ateş Pokémon’u olduğundan su Pokémon’u olan Kingler’ın avantajlı olduğunu düşünen Ash, Kingler’a balonlarını kullanmasını söyler. Fakat Arcanine çok hızlıdır ve Kingler’ın saldırıları bir türlü isabet etmemektedir. Arcanine, Ejderha Öfkesi kullanır ve ağır hasar alan Kingler yerini Pikachu’ya bırakmak zorunda kalır.

Pikachu çevikliğini kullanarak Arcanine’nın kafası karıştırır. Arcanine ardı ardına Alev Patlaması kullanır fakat hiçbiri Pikachu’ya isabet etmez. Ama Arcanine’nın asıl amaca sahayı eriterek Pikachu’nun kaçış alanını daraltmaktır. Sonunda Pikachu küçücük bir buz parçası üzerinde sıkışır. Arcanine tüm gücünü toplayarak bir Alev Patlaması daha kullanır, fakat Brock’un tavsiyesiyle Ash, Pikachu’ya suya dalmasını söyler ve Pikachu saldırıdan kurtulur. Misty, Ash’e suyun elektriği geçirdiğini hatırlatır. Ash’in talimatıyla Pikachu, Yıldırım Oku kullanır ve Arcanine yenilir. Böylece Ash 3. tur maçını da kazanır.

Evet, Brock ve Misty’ye de yardımları için teşekkürler. Ayrıca verdiği elektrik yardımı için Pikachu’ya da. Ash bir kere daha kazandı. Gittikçe daha iyi oluyor ve bakalım en iyiyi de yenebilecek mi? Bunu hep birlikte göreceğiz.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Memur Jenny
Hemşire Joy
Pete Pebbleman


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif]    [Resim: rsiconani099.gif]


Brock: [Resim: rsiconani095.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Pete Pebbleman: [Resim: rsiconani091.gif][Resim: rsiconani059.gif]


Diğer Eğitmenler & Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani033.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Ash, kaya sahasındaki karşılaşmasını kazandı.
- Ash, buz sahasındaki karşılaşmasını kazandı.






[Resim: EmeiGeenler.png]

BrutRe