Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 077 - Round One – Begin!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Round One – Begin!
Japonca Adı: Pokémon League Opening Game In Water Field
Türkçe Adı: Birinci Round Başlasın!



[Resim: genizet.png]

Son olarak Roket Takımı, Pokémon Ligi’nin büyük ateşini çalmak istemişti. Ash cesurca savaştı ama durum ümitsizdi. Roket Takımı’nın bozguna uğratılmasıyla büyük ateş, İndigo Stadyumu’nun tepesinde yanmaya devam etti ve dünyanın her köşesinden gelen yarışmacılar, artık Pokémon Ligi yarışmalarında mücadele etmeye hazırdı.

Ash’in annesi, Profesör Oak ve Pallet Kasabası’ndan diğer insanlar televizyon başında Ash’e destek olmaya çalışırken Ash’in televizyonda görülmesiyle büyük bir sevinç olur.

Ash, Pokémon Ligi’ne kayıt olmak için görevli bayan ile konuşurken Brock yine âşık olur ve Ash’in önüne geçer. Fakat Misty, her zamanki gibi Brock’u uzaklaştırır. Ash, kaydını yaptırdıktan sonra İndigo Stadyumu’nda kiminle karşılaşacağını sorar. Ama bilmediği şey, İndigo Stadyumu’ndan başlamayacağıdır. Brock ona İndigo Stadyumu’ndan önce kaya, çimen, buz ve su sahalarında kazanması gerektiğini anlatır. Ash, Brock’un bunları nasıl bildiğini sorunca Pokémon Antrenörü Kitabı ile karşılaşır. Bu kitap Pokémon çalıştırıcılarının Pokémon Ligi hakkındaki her şeyi öğrenebileceği bir kaynaktır.

Ash görevli bayana ilk maçının hangi sahada olduğunu sorar. Bayan kırmızı bir düğmeyi göstererek tek yapması gerekenin bu düğmeye basması olduğunu söyler. Ash düğmeye basar ve ilk saha su sahasıdır. Ardından görevli bayan rakibinin Mandi adında bir eğitmen olduğunu ve 3. karşılaşmanın onlara ait olduğunu söyler.

Bu sırada Roket Takımı haberci kılığına girerek her zaman yaptıkları gibi Pokémon çalmaya çalışmaktadır. Değerli bir Pokémon ararlarken bir Pokémon eğitmenine rastlarlar. Eğitmen adının Şaşırtıcı Mandi olduğunu söyler ve sadece reytingi yüksek televizyonlarla konuştuğunu söyleyerek oradan uzaklaşır. James ve Meowth da Jessie’yi Mandi’ye saldırmasın diye tutmaya çalışırken, kimliklerini açık ederlerse hiç Pokémon alamayacaklarını söyleyip Jessie’yi yatıştırırlar.

Misty, Ash’e ısrarla kendi su Pokémonlarından birisini kullanmasını söylerken, Ash Squirtle ile bu işi yapabileceğini tekrar edip duruyordu. Bu sırada Gary bir kafede hayranları ile oturmuş çayını yudumlarken, yine Ash’i aşağılamaya çalışarak ilk maçta yenilmemesini istediğini, onu yenme zevkinin kendisinin tatması gerektiğini söyler. Bu sözleri işe yaramıştır ve Ash’in kendine güveni azalmıştır. Gary ve hayranları oradan ayrılırken, megafonla Ash’e çok önemli bir telefon geldiği çağrısı yapılır.

Telefonda ki Profesör Oak’dır. Ash’e Pokémon değişikliği yapmasının iyi olacağını söyler. Bu sırada ekranda Krabby görünür ve Ash, onun su sahasında etkili olacağını düşünerek onu yanına almak ister. Profesör Krabby’yi göndermek için giderken Ash’in annesi telefonu alarak ona destek olmak için Profesör’ün onları davet ettiğini söyler. Profesör Krabby’nin hazır olduğunu söyler ve Krabby’yi gönderir. Kahramanlarımız oradan ayrılırken karşılarına Ash’in rakibi Mandi çıkar. Bu işin kendisi için çok kolay olacağını düşünmektedir. Misty onun çok kaba birisi olduğuna kanaat getirir.

Videodaki "Kim bu Pokémon" sahnesi: Nidoran

Misty, Ash’e Krabby’nin çok tecrübesiz olduğunu ve daha tecrübeli bir Pokémon kullanması gerektiğini söyler. Brock Ash’e sadece üç Pokémon kullanabileceğini ve çok dikkatli seçim yapması gerektiğini hatırlatır. Bu sırada diğer eğitmenler de takımlarını oluşturmaya çalışmaktadır. Televizyonda da Gary vardır. İlk maçını kazanmış ve habercilere röportaj vermektedir. Gary dolaylı yollardan Ash’e laf gönderince Ash iyice hırslanır.

Sonunda Ash’in karşılaşma vakti gelmiştir. Ash de Pikachu da çok heyecanlıdır. Ash ve rakibi Mandi stadyuma tanıtıldıktan sonra tam karşılaşma başlayacakken Jessie’nin sesi duyulur. Roket Takımı Mandi’ye çok kızgındır ve Ash’i desteklemektedir. Fakat Roket Takımının desteği uzun sürmez çünkü Memur Jennyler onları uzaklaştırır. Karşılaşmada kaldığı yerden devam etmektedir.

Mandi’nin ilk Pokémon’u Exeggutor’dur.  Ash de Exeggutor’un karşısına Krabby’yi gönderir. Exeggutor Psişik Dalga kullanır fakat Krabby suya dalarak bu saldırıdan kurtulur. Krabby suya dalarak Mandi’nin istediğini yapmıştır. Exeggutor Psişik kullanarak suda büyük bir Girdap oluşturarak Krabby’yi tuzağa düşürür. Brock Ash’e Krabby’yi geri çağırmasını söyler. Bu sırada da Exeggutor Yumurta Bombası saldırısı ile Krabby’yi vurmaya çalışır. Ash Krabby’yi geri çağırmaya çalışır fakat Krabby Girdap’ın içinde sürekli döndüğü için onu geri çağıramaz. Fakat Krabby ani bir saldırı ile Girdap’tan kurtulur ve Kıskaç Saldırısı ile Exeggutor’u kafasındaki yapraklardan yakalar. Mandi Exeggutor’a Hipnoz kullanmasını söyler fakat Krabby Exeggutor’u yapraklarından tutarak sarstığı için Exeggutor Hipnoz’u kullanamaz. Krabby ilk olarak Bakış kullanır ve ardından Yere Vurma saldırısı ile Exeggutor’u yener. Misty ve Brock Krabby’nin galip gelmesine çok şaşırırlar. Bu sırada Krabby evrim geçirerek Kingler olur.

Kingler: Krabby’nin evrim geçirmesiyle oluşmuştur. Bu Pokémonlar 1O..O00 beygir gücüne ulaşarak inanılmaz yüksekliklere tırmanabilir.

Ash, Krabby’nin evrim geçirmesine çok sevinir ve sonuna kadar Kingler ile devam etme kararı alır. Mandi’nin ikinci Pokémon’u Seadra’dır.

Seadra: Bir ejder Pokémon. Horsea’den gelişmiştir. Seadraların inanılmaz bir hızı vardır. Önüne çıkan her şeyi bilinçsizce yok edebilir.

Mandi, Seadra’ya hızını kullanmasını söyler. Kingler ardı ardına Su Tabancalarıyla Seadra’yı vurmaya çalışır fakat Seadra çok hızlıdır. Kingler bu sefer Balon saldırısını kullanır fakat yine hedefi tutturamaz. Kingler konsantre olur ve son bir Balon saldırısı ile Seadra’yı vurarak havaya sıçramasına neden olur. Seadra suya doğru düşerken Kingler Yengeç Saldırısı ile Seadra’nın da işini bitirir.

Mandi’nin son Pokémon’u Golbat’tır. Brock ve Misty Ash’e, Kingler’ın hava saldırılarına dayanıksız olduğunu ve Kingler’ı Pikachu ile değiştirmesi gerektiğini söylerler. Fakat Ash dinlemez ve Kingler’a suya dalmasını söyler. Golbat havadan saldırıya geçer fakat Kingler sudan çıkarak yengeciyle Golbat’ı tutar. Golbat çok hızlı bir şekilde Kingler’ın yengecinden kurtulur ve arkasına geçerek Rüzgâr kullanır. Bu saldırı ile Kingler yere düşmüşken, Golbat Mega Dalış kullanarak Kingler’a doğru harekete geçer. Ash’in de desteğiyle Kingler toparlanarak Bakış kullanır ve ardından Hiper Işın ile Golbat’ın da işini bitirir. Böylece Pokémon Ligi çaylağı Ash, bir kere bile Pokémon değiştirmeden ilk savaşını Kingler ile kazanır. Ash ve herkes büyük bir sevinç içerisindedir. Brock, Ash’e ağır başlı olması gerektiğini söyler Ash, çoktan televizyona çıkmış ve Pallet Kasabasındakilere sevincini iletmektedir.

Evet, Ash iyi bir başlangıç yaptı. Sahiden çok mu iyiydi yoksa sadece acemi şansı mı? Bunların hepsini ikinci Round’da görücez.

[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Profesör Oak
Mandi


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani098.gif] [Resim: rsiconani099.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Deli Ketchum: [Resim: rsiconani122.gif]


Mandi: [Resim: rsiconani103.gif] [Resim: rsiconani117.gif] [Resim: rsiconani042.gif]


Diğer Eğitmenler & Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani017.gif] [Resim: rsiconani020.gif][Resim: rsiconani028.gif][Resim: rsiconani044.gif][Resim: rsiconani049.gif][Resim: rsiconani073.gif][Resim: rsiconani119.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani016.gif]

[Resim: olaylar.png]

-Ash'in Krabby'si Kingler'a evrimleşti.
-Ash Pokémon Ligindeki ilk maçını kazandı.


[Resim: EmeiGeenler.png]

BrutRe
1. sezonu bitirin artık :D 2. sezonda yığıcam konuları :D
Ben fazla özet çıkaramıyorum bir takım sağlık problemleri yaşıyorum da  :(  Hastanedeyim şu anda eve geçince diğer bölümü de paylaşıcam. İyileştikten sonra daha seri olucam söz  ;)
Evet haberini almıştım geçmiş olsun. Bende 2. sezona başladım o yüzden biraz sabırsızım. :) Bir şekilde bölümler biter önce sağlık gelir :)