Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Primeape
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Primeape.jpg]

Primeape, Domuz Maymun Pokémon. Bu pokémon öfkeli olduğunda, onun kan dolaşımı hızlanır, ve bu olay kaslarını güçlülendirir. Ama aynı zamanda çok daha az akıllı olur. Gözlerine bakarsanız kızgınlığı büyür. Bunu yenmek ise, kök boya bile alır. Sürekli öfkeli ve inatçıdır. O yetişene dek hedefini kovalar ve yorulmaz. Uyurken yaklaşılırsa, uyandırmaya ve öfkeyle yarı uyku sersemliğiyle sizi kovalayabilir. Dünyanın sonuna kadar hedeflerini kovalamak zorunda olsa da, onu kızdıran herkesi dövmeden durmayacaktır.

Genel Bakış

Primeape gen 1 pokémonlarından biridir. Onun istatistikleri Bir ​​bakışta bunu tipik Fighter, basit bir kaba kuvvet Pokémonu olduğunu size söyler. Onu diğer dövüş türlerinden ayıran özelliği hızıdır. (Infernape'den sonra ikinci). İyi Hız ve İyi Saldırı gücü fiziksel sweeper olduğunu bize söylüyor.

Primeape özel bir pokemon değildir. Bazı dövüş türü savunma yeteneğine sahiptir, ancak savunma istatistikleri tüm ortalamanın altında olduğundan,Primeape bunlardan birini kullanmak için uygun değildir. Bu kırılganlık için bazı abilityleri ile yok edebilir. Vital Spirit Angry Point veya Defiant abilityleri ile karmaşık bir pokémondur.

Bu koşullar altında Heracross ve Infernape severler tarafından üstünlük sağladığı durumlar olmuştur. Buna Rağmen UU sınıfını geçememiştir, HPsinin büyük bir kısmını kaybetmeden hamle yapabilirse ofansif bir canavar olabilme potansiyeline sahiptir.

Yetenekler

Vital Spirit: Bu pokémon uykuya dalmaz
Angry Point: Critic darbe aldığında atağı maximum düzeye ulaşır.
Defiant: Herhangi statı düşerse Atak statı 2 seviye birden yükselir.

Vital Spirit kullanımı hayalet pokemonların Hypnosislerini kıracaktır. Ve Dream Eater ile hem super efektif hemde rakibi sonuna kadar yenilemeyecektir.

Angry Point kullanımı azdır çünkü critic sonrası tek yiyecek bir pokemondur. Defansları ortada ama Focus Sash ile şansınız varsa bir Belly Drum saldırısına eş değerlenecektir.

Defiant Intimitade pokemonlarının kabusudur bu yetenek ve favoridir çünkü statı düşerse Primeapein değişmek zorunda kalacaktır.

Move Set

Choice / Physical Sweeper

- Close Combat
- Earthquake / Thunderpunch
- Stone Edge / Ice Punch
- U-Turn
Item Attached: Choice Band / Choice Scarf / Life Orb / Expert Belt
Ability: Defiant / Vital Spirit
EVs and Nature:
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spd
Adamant Nature (+Atk, -SAtk) / Jolly Nature (+Spd, -SAtk)

Kaba kuvvet pokémonu için klasik bir dizilimdir. Uçan türler için 2 seçenek bırakılmıştır (Stone-Edge ve Ice Punch). ThunderPunch Skarmory içindir. U-turn Pyscic pokemonlarını vur kaça teşviklendirir ama biliyoruzki Psycic pokémonların hızları ortalamanın üstündedir bu yüzden hız ağırlık Primeape seçeneğimizdir bu durumlarda. Close Combat tartışmam gerekmiyor sanırım.

Reversal

- Reversal
- Endure / Substitute
- Earthquake / Thunderpunch
- Stone Edge / Ice Punch
Item Attached: Salac Berry / Liechi Berry
Ability: Vital Spirit / Anger Point / Defiant
EVs and Nature:
EVs: 252 Atk / 252 Spd / 4 SDef
Adamant Nature (+Atk, -SAtk) / Jolly Nature (+Spd, -SAtk)

Endure ile Substitude kullanarak Hpmizi belli bir düzeye düşürüp Reversal ile bitiriciliğimizi kullanacağımız set budur. Diğer saldırı seçenekleri Choice seçeneği ile aynıdır.

Angry Point seçeneğini Substitude ile critic vuruş yersek rakibe süpriz olması açısından isteyen kullanabilir.

Sash-Reversal

- Reversal
- Counter / Meditate
- Earthquake / Thunderpunch
- Stone Edge / Ice Punch
Item Attached: Focus Sash
Ability: Anger Point
EVs and Nature:
EVs: 252 Atk / 252 Spd / 4 SDef
Adamant Nature (+Atk, -SAtk) / Jolly Nature (+Spd, -SAtk)

Bir üstteki Reversala benzer kullanımı vardır tek farkı bu sefer dayanıklılığımızı itemimiz ile sağlıyoruz. Angry Point'i unutmuyoruz.

ErenMeseli'nin sahip olduğu Primeape

Close Combat
Focus Energy / Swagger
Assurance / Stone Edge
Thunderpunch
Ability: Defiant
İtem: Focus Sash / Choice Scarf / Choice Band
EVs and Nature:
EVs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spd
Adamant Nature (+Atk, -SAtk)

Focus Sash ile Focus Energy ile oyuna odaklanıyoruz yada rakibin pokémon değiştirmesine odaklanıyoruz.
Geri kalanı sweeper yeteneğimize kalıyor.

Choice seçenekleri hız veya atak isteyenler için hangisini isterlerse kullanabilirler. Bu durumda Focus Energy'i elemek zorunda kalıyoruz istediğiniz bir saldırıyı seçerek boşluğu doldurun. Farklı bir sweeper türü oluşturabilirsiniz

Assurance hava değişikliği kullanan veya hayalet,psycic türleri için süpriz olacaktır (C.Band tercih etmenizi bu nedenle tavsiye ederim önden hasar almanız için)