Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 074 - The Ancient Puzzle Of Poké-mopolis
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
                                                                [Resim: blmisimleri.png]
                                                        İngilizce Adı: The Ancient Puzzle Of Poké-mopolis
                                                              Japonca Adı: A Battle of Ancient Pokémon
                                                          Türkçe Adı: Pokémon Polisinin Tarihi Puzzle'ı


                                                                [Resim: genizet.png]

Pokémon Ligi yaklaşırken Ash iyiden iyiye çalışmalarını hızlandırmıştı. Ama işler de kontrolden çıkmaya başlamıştı.

Ash ve Brock savaşmaktadırlar. Misty ise balık tutmaktadır. Ash Pikachu'ya Vulpix'e karşı Yıldırım Şoku kullanmasını söyler. Vulpix saldırıdan kaçar ve Brock ateş fırlatmasını söyler. İki Pokémon da saldırıya başlamak üzereyken Jigglypuff birden gelir ve ikisinin arasında durur. Ash ve Brock saldırılarını savuşturmalarını söyler. İkiside bir kayalığa doğru saldırırlar. O sırada ormanda bir kaç kişi araştırma yapmaktadır ve patlama sesini duyunca şaşırırlar. Kırılan kayalıkların içinden bir şey belirir. Brock onun bir tapınağa benzediğini söyler. Orada bulunan bir kayayı kaldırır ve içinde tuhaf bir şey bulur. Bir kız gelir ve Brock'un elinden tuhaf şeyi alır ve sonunda onu bulduğunu söyler. Kızın adı Eve'dir. Grubun liderini çağırır ve bu müjdeli haberi ona verir. Brock sinirlenir ve onlara o tuhaf şeyi kendisinin bulduğunu söyler. Bunu duyan kız ona teşekkür eder ve o şeyi uzun zamandır aradıklarını söyler. Ash ve Misty o şeyi kendilerinin bulduğunu tekrar söyler fakat kimse aldırmaz. Roket Takımı ise gizlice onları izlemektedir. Bir şey bulduklarını öğrenince çok sevinirler ve o şeyi çalmak isterler.

Kahramanlarımız araştırma yapan ekibin çadırına giderler ve orada küçük bir heykel görürler. O heykel Psyduck'e çok benzemektedir. Misty, eskiden insanların Pokémonlar için tapınak inşa ettiklerini duyduğunu söyler. Ash ise o şehrin adını merak ederek Misty'e sorar. Misty, Pokémonpolis olduğunu söyler. O şehrin büyük bir fırtınada yok olduğunu bildiğini açıklar. Brock bunu duyunca Pokémonpolis'in burada olabileceğini düşünür. Eve ise onlara buldukları şeyin oraya ait olduğunu düşündüklerini söyler. Grubun lideri içeri gelir ve yeni bir şey bulduklarını ve bunun diğeriyle aynı olduğunu söyler. Lider Eve'ye doktor diyince kahramanlarımız şaşırır. Onun daha genç olduğunu ve ona neden doktor dediklerini sorarlar. Lider ise onun daha 6 yaşındayken bir uzman olduğunu, 8 yaşındayken ise doktor olduğunu söyler. Eve hakkında daha çok şey anlatırken Eve gelir ve bu kadar konuşmanın yeterli olduğunu ve artık gitmesini söyler. Eve kahramanlarımıza o kadar iyi olmadığını söylerken bir taraftanda elindeki kaşığa benzer şeyi sallamaktadır. Kaşığı sallarken kahramanlarımızın bulduğu tuhaf şey parlamaya başlar. Pikachu onu görür fakat birden parlama durur. Eve ise ters bir kitabeyi Brock ve Misty'e gösterir. Üzerinde farklı yazılar olduğunu gören Misty onların ne demek olduğunu sorar. Eve ise orada "Yok oluşun iki büyük gücüne karşı dikkatli olun. Karanlığın gölgeri doğa üstü güçlerle boğuşacak ve kutsal şehirde asla geceler ve gündüzler birbirlerini takip etmeyecek. Karanlık, dünyanın sonunu hazırlamak için iyice yayılacak ve hiçbir insan bu güçleri gölgeler dünyasına göndermekte başarılı olamayacak." diye yazdığını söyler. Ash ise hiçbir şey anlamaz fakat anladığını söyler. Eve ise o yazılardan hiçbir şey anlamadığını ve hâlâ anlamaya çalıştığını söyler. Brock ise hemen kazılara başlayıp bu şeyi çözmek istediğini söyler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Jigglypuff 

Akşam olmuştur ve herkes uyumaya gitmiştir. Kahramanlarımızın bulduğu tuhaf şey tekrar parlamaya başlar. Roket Takımı ise kahramanlarımızın yattığı yere gelmiştir ve buldukları şeyi çalmaya hazırlanmaktadırlar. James hemen o şeyleri alıp oradan uzaklaşmaları gerektiğini söyler. Jessie ise tapınakta daha değerli şeyler olabileceğini düşünür. Arbok'u PokéTopu'ndan çıkarır ve tapınağın derinliklerine inmesini söyler. James, buldukları değerli şeyle patrona borcunu ödemek istediğini söyler ve Jessie bunun çok saçma olduğunu düşünür. Roket Takımı konuşurken Arbok geri gelir ve ağzında küreye benzeyen şeyler vardır. Jessie ona kızar ve en değerli şeyin onların mı olduğunu sorunca küreye benzeyen şeyler parlamaya başlar ve Arbok birden yok olur. Küreye benzeyen taşlar bu sefer de Roket Takımı'nı dondurur. Taşlar havalanır ve yerlerde ayak izleri çıkmaya başlar.

Sabah olmuştur ve herkes tapınağın etrafındadır. Yerdeki dev ayak izlerini görünce şaşırırlar ve aynı zamanda oradaki küreye benzeyen taşları da görürler. Taşları incelemek için alınca grubun lideri ortadan yok olur. Küre hareket eder ve kahramanlarımızı takip etmeye başlar. Kahramanlarımız taştan kaçarlar fakat bu sefer çalışanlar donar ve taşın içine çekilirler. Karavandaki tuhaf şeyler de hareket etmeye başlar. Taşlar büyür ve dev bir Gengar'a dönüşür. Ash ve Brock o Gengar'ın çok büyük olduğunu ve hiçbir Gengar'a benzemediğini söylerler.

Gengar: Bir gölge Pokémon. Avcı türünden bir Pokémon'dur ve hakkında fazla bilgi yoktur.

Etraf kararmaya başlar ve Profesör Oak, Muk ve Krabby ile karanlığı görür ve bir fırtınanın çıkacağını düşünür. Gengar daha da büyümüştür ve bir yere doğru hareket etmeye başlar. Ash ve Misty onun Palet Kasabası'na doğru gidebileceğini düşünür. Ash onu durdurmak istediğini söyler. Eve ise bunun çok tehlikeli olduğunu anlatır. Brock ve Misty de Ash ile beraber giderler. Brock, Onix'i çağırır ve toprağa dalıp Gengar'ı durdurmasını söyler. Ash ise Pidgeotto'a rüzgar yapmasını söyler. Gengar rüzgardan hiç etkilenmez ve Pidgeotto'yu içine çeker. Kürenin içine düşen Pidgeotto, Jessie'den azar işitir. Gengar yoluna devam eder ve karşısına Onix çıkar. Brock Onix'e Gengar'ın etrafında dolaşmasını söyler. Onix Gengar'ı sarar fakat Gengar onu da içine çeker. Gengar, kahramanlarımızı fark eder ve onları takip etmeye başlar.

Kahramanlarımız karavana yönelirler ve buldukları tuhaf şeyin Eve'yi kontrol ettiğini görürler. Tuhaf şey ve kaşık Eve'nin eline doğru gelir ve kaşık birden o tuhaf şeyin içine girer. Tuhaf şey parlamaya başlar ve karavandan çıkar. Eve eski haline döner ve tuhaf şey dev bir Alakazam'a dönüşür.

Alakazam: Ruhani bir Pokémon'dur. Bu Pokémon rakiplerini yenmek için Pisişik güçler kullanır.

Alakazam ve Gengar savaşmaya başlarlar. Alakazam'ın saldırıları işe yaramaz ve tuhaf kayalıklara dönüşür. Eve, kitabedeki yazıları hatırlar ve bu iki Pokémon'un Pokémonpolisi yok ettiklerini şimdi de onları yok edeceklerini söyler. Kahramanlarımız tartışmaya başlar. Ash onları yakalamanın bunu durdurabileceğini düşünür ve PokéTopu atar. Ancak Alakazam ve Gengar, PokéToplar'ını patlatır. Tam o sırada Pikachu kaçar ve kahramanlarımız donarlar. Pikachu'nun kurtulduğunu gören Ash, Pikachu'nun suya dalmasını ve şimşeğini kullanmasını söyler. Alakazam ve Gengar çarpılırlar fakat bu da bir işe yaramaz. Etrafa saldırmaya başlarlar ve tuhaf kayalıklar tekrar belirir. Kahramanlarımız kurtulmuşlardır. Patlamalar sırasında Jigglypuff gelir. Kahramanlarımız Jigglypuff'ın onları yenebileceğini düşünürler. Jigglypuff şarkı söylemeye başlar ve tapınağın üzerindeki çan parlamaya başlar. Gengar'ın saldırısı yüzünden Jigglypuff havaya uçar. Çan havalanır ve içinden dev bir Jigglypuff çıkar. Dev Jigglypuff çanı alır ve şarkı söylemeye başlar. Herkes uyumuştur. Bunu gören dev Jigglypuff kalemini çıkarır ve herkesin suratına garip şekiller çizer.

Karanlık kaybolmuştur ve herkes uyanmaya başlar. Dev Pokémonlar yok olmuştur ve içlerindeki herkes dışarı çıkmıştır. Roket Takımı kurtuldukları için sevinirler ve oradan kaçarlar. Eve artık kendine araştırabilecek yeni bir konu bulmuştur.

Keşif yolculuğu şimdi başladı. Yeni bir sırrın olmadığını kim söyleyebilir ve elbette kimsenin bu büyük sırrı çözemediği bir gerçek. Yoksa Ash çalışmaya hiç fırsat bulamayacak mı acaba?





                                                                [Resim: karakterler.png]

                                                                                          Ash
                                                                                        Brock
                                                                                        Misty
                                                                                        Jessie
                                                                                        James
                                                                                  Profesör Oak
                                                                                          Eve
                                                                                 
                                                                                   

                                                                [Resim: pokemonlar.png]

Ash:[Resim: rsiconani025.gif]  [Resim: rsiconani017.gif]  [Resim: rsiconani089.gif]  [Resim: rsiconani098.gif] 


Brock:[Resim: rsiconani037.gif]  [Resim: rsiconani095.gif]


Misty:[Resim: rsiconani175.gif]


Jessie:[Resim: rsiconani024.gif]


Roket Takımı:[Resim: rsiconani052.gif] 


Diğer Eğitmenler & Özel Pokémonlar:[Resim: rsiconani039.gif]


Vahşi:
[Resim: rsiconani039.gif]  [Resim: rsiconani065.gif]  [Resim: rsiconani094.gif]

                                                                [Resim: olaylar.png]

                                                      - Kahramanlarımız Tarihi Uygarlığı ortaya çıkardı.





                                                          [Resim: EmeiGeenler.png]
                                                                                  zamazinqo