Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Bisharp
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 625Bisharp.png]

[Resim: Dark.png][Resim: Steel.png]

Ability
Etki
DefiantHer stat düşüşünde Atak 2 seviye artar.
Inner FocusFlinching'i engeller.
PressureRakip saldırıları ekstradan bir PP daha kaybeder.

STATS
[table]
HPAtkDefSpASpDSpe
65125100607070
[/table]

GENEL BAKIŞ
Bisharp’a ilk baktığımızda fark edeceğimiz şey sahip olduğu iki türün de garip olması. Dragon ve Ghost türü saldırılara karşı dayanıklıdır fakat Ground ve Fighting türü saldırılara karşı da dayanıksızdır. Ve bu iki türün saldırıları oyunda sıklıkla kullanıldığından Bisharp kullanılması çok fazla tercih edilmez. Neyse ki Bisharp bunu 125 atak statı ile telafi edebiliyor. Bisharp’ın ortalamanın altında bir hız statı var. (70) Fakat neyse ki Sucker Punch saldırısı bu hız sıkıntısını biraz hafifletiyor. Bunun yanında Bisharp’ın geniş saldırı çeşitliliği rakiplerin onun ne yapacağını tahmin etmesini zorlaştırıyor.

SWORDS DANCE
[table]
[Resim: Normal.png]Swords Dance
[Resim: Normal.png]Substitute
[Resim: Dark.png]Sucker Punch
[Resim: Fighting.png][Resim: Steel.png]Brick Break / Iron Head
AbilityDefiant
ItemLife Orb / Leftovers
NatureAdamant
EVs252 HP / 252 Atk / 4 Def
[/table]

Bu set temelde Bisharp’ın en iyi setidir. Bir Swords Dance’den sonra Bisharp’ın atağı 766’ya çıkar. Lucario ve Conkeldurr gibi pokemonlar haricinde STAB vuruş olan Sucker Punch ile birçok pokemona OHKO yapılabilir. Alternatif olarak bu saldırı yerine SubDisable Gengar ile başa çıkabilecek olan NightSlash saldırısı da koyulabilir. Fakat saldırı önceliği olmadığı için tavsiye edilmez. Substitute Bisharp’ın oyununu kurabilmesini sağlar. Swords Dance böylece daha rahat kullanılabilir. Item seçiminde daha çok Life Orb kullanılır fakat değişen durumlara göre Leftovers da kullanılabilir ve işe yarar.

THUNDER WAVE
[table]
[Resim: Electric.png]Thunder Wave
[Resim: Dark.png]Pursuit
[Resim: Dark.png]Sucker Punch
[Resim: Fighting.png][Resim: Steel.png]Brick Break / Iron Head
AbilityDefiant
ItemLife Orb
NatureAdamant
EVs132 HP / 172 Atk / 204 SpD
[/table]

Bisharp rakibe statü problemleri çıkarmada da kullanılabilir. Bisharp’ın hızı düşük olduğu için Thunder Wave bu sette çok önemlidir. Paralyzed olmuş rakip pokemon değiştirmeye yeltenirse de Pursuit araya giriyor. Sucker Punch yine hem öncelikli hem de STAB vuruş.  Brick Break-Iron Head tercihi size kalmış. Iron Head ikinci STAB vuruş fakat Brick Break’in de geniş etki alanı vardır.