Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pokémon Platinum Tam LJözüm | PT Farkıyla
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11



Türkiye'de İlk!!!


Oyuna Başlangıç - Twinleaf Town

Oyuna başlarken kendimizi Tv karşısında buluyoruz.Odadan çıkmak üzere hareket ettiğimizde rakibimiz geliyor ve
konuşuyoruz.Evden çıkın ve rakibin evine gidin.Sol üst köşede.Kapıya geldiğinizde karşınıza çıkacak ve içeri girecek.
Sizde girin ve odasına kadar çıkın.Sonra aşağı inecek.Sizde inin ve dışarı çıkın.Yukarıdan devam edin.Route 201 e gidin.Rakip bizi bekliyor.Kısa bir konuşmadan sonra Profesör Rowan gelecek ve pokemon seçip rakiple savaşacağız.Savaşımız bittikten sonra kendimizi evde buluyoruz.Gerekli itemleri veriyor.Dışarı çıkınca rakibimiz görünüyor. Konuştuktan sonra bizi biryere götürmemizi istiyor.Oyunun devam etmesi için bizde ona uyuyoruz.(Allah Sonumuzu Hayır Etsin)Diamond - Pearl oyunlarında adı geçen gyarados lake diye bir yer vardı.Oraya gidiyoruz.Sanırım buradaki adı Lake Verity Orada Galactic takımından Cyrus u görüp bir efsanevi pokemonun sesini duyuyoruz ve böylece maceramız başlıyor.Sandgem Town a ilerleyelim.


Sandgem Town

Şehre girince bizi Dawn karşılıyor.Profesör Rowan ın laboratuvarına giriyoruz.Burada pokedex ve pokemonumuz artık bize ait oluyor.Laboratuvardan ayrılalım.Dawn bize şehri gezdirecek.İş bitince onu takip etmeyin eve geri dönüp annenizle konuşun sonra Dawn yanına geri dönün.Bize pokemon yakalamayı öğretecek ve poke ball verecek.Artık pokemon yakalayabiliriz.Şimdi Jubilife City e gidelim.


Jubilife City

Şehre girer girmez Dawn tarafından karşılanıyoruz.Şehrin ortasında bi adamla konuşup item alıyoruz.Hemen solunuzdaki Trainer okuluna girin.Rakibimizle konuşun.Town Map verecek.Şehrin ortasında gene bir adam çıkıo karşımıza Poketch diye bir cihazdan bahsediyor.Almak için 3 kupon gibi bişe lazım.Ama kuponlar şehirde 3 adamda.Bu adamın  3 ü de aynı kişi arayın bulursunuz.Kuponları topladıktan sonra adamın yanına gidin poketch nizi alın.Ne işe yarayacak bilmiyorum.Route 203 e gidip rakiple savaşın.Oreburgh City e gidelim.


Oreburgh City

Savaşarak ilerliyoruz.Yolun sonundaki mağaradan içeri giriyoruz.İçerdeki adam bize Hm06 - Rock Smash veriyor.Gym liderini yendikten sonra kullanabilieceğiz.Mağaradan çıkınca bizi biri karşılıyor ve rakibin yanına götürüyor.Gym in kapısı kapalı.Gym lideri Oreburgh Mines denen bir yerde.Bizde oraya gidiyoruz.Şehrin aşağısında.Az arayınbulursunuz.Onunla konuştuktan sonra gym ine dönüyor.Bizde ilk nişan için savaşmaya gidiyoruz.Yenin ve nişanınızı alın.


Gym Leader : Roark
Gym Türü : Rock
Pokemonları : Geodude , Onix , Cranidos
Pokemon Lvl : 12 - 12 - 14


Jubilife City e geri dönüyoruz.Şehre girerken daha önce tanıştığımız biri karşılıyor bizi.Route 204 e ilerleyin.Profesör Rowan ve Dawn ı Team Galactic elemanları tarafından kuşatılmışken göreceksiniz.Hemen savaşıyoruz ve yeniyoruz.
Dawn da bize eşlik ediyor.Sonra bir adam gelip bize fashion case veriyor.Route 204 den devam edin.Mağara göreceksiniz.Burada Rock Smash a ihtiyacınız olacak.Küçük bi mağara hemen çıkarsınız.Yolun sonunda Floaroma Town bizi bekliyor.


Floaroma Town

Marketin yukarısındaki bery dükkanına girin.Kızlarla konuşun.Size biri item verecek.Belki lazım olur.Şimdi Route 205 e ilerleyin.Yel değirmenlerinin olduğu bir bölgeye geliyoruz.Bir binanın önünde duran team galactic elemanıyla konuşup savaşıyoruz.Savaş bitince içeri giriyor.Ama kapı kilitleniyor anahtar lazım.Şehre geri dönüp Etherna Forest e giden yola girin.(Daha önce önünde adamlar vardı)Şimdi o adamlarla dövüşecez.Kazanınca ordaki bir adam bize anahtarı verecek.Şimdi o binaya geri dönüyoruz.İçerde çetin savaşlar bizi bekliyor.İçerde iyi bir temizlik yapın.Final savaşımız Galactic Commander Mars la.İşiniz bitince çıkın.Bizi o şehirde gördüğümüz adam karşılıyor.Route 205 e gelin ve köprüden devam edin.Etherna ormanına girin.Orada birini görüyoruz ve yola onunla beraber devam ediyoruz.
Ormanda savaşarak devam edin.Sonraki durak Etherna City.


Etherna City

Şehre gelince pokemon center in yanındki eve girin yaşlı adamla konuşun.Gym e Gidin ve nişanınızı alın.


Gym Leader : Gardenia
Gym Türü : Grass
Pokemonları : Turtwig , Cherrim , Roserade
Pokemon lvl : 20 - 20 - 22

Nişan aldıktan sonra pokemon merkezinin yukarısına doğru gidin.Rakibimiz gelip bizi bir yere götürecek.Orada Cyrus u göreceğiz.Şehre geri dönün.Dönerken Sinnoh şampiyonu gelip bize Hm01 - Cut verecek.Hemen bir pokemona öğretiyoruz.Daha sonra hemen ordaki önü ağaçlarla kapanmış olan yere gidin.Cut yapıp içieri girin.İçerideki herkesi halledin.İş bitince bisiklet dükkanına ilerleyin.Şampiyon gelip bize yumurta verecek.Sonra dükkana girin ve bisiklet alın.Aşağıdan bisikleti kullanarak devam edin.Savaşarak ilerleyin.Oradan çıkışta sarı saçlı bir kızla konuşun Flag diye bir item verecek.Daha sonra şehre uğrayıp pokemonlarınızın canlarını fulleyip Route 207 den devam ediyoruz. Mt.Coronet e girerken Dawn geliyor ve vs.seeker denen itemi veriyor.Mt Coronet ten yola devam ediyoruz. Hearthome City fazla uzakta değil.


Hearthome City

Şehrin ortalarında kırmızı şapkalı bir adam duruyor.Onunla konuşuyoruz.Bizi bir binanın önüne götürüyor.O binadan içeri girince annemizi görüyoruz.Oradaki herkesle konuşun.Binadan ayrılın ve kırmızı çatılı binaya girin.İteminizi alın çıkın.Pokemon merkezinin yanındaki binaya girin evee nizi alın.İsteyen şehrin yukarısındaki (sol tarafta) Amity Square i ziyaret edebilir.Birkaç item toplarsınız.Şimdi Gym e girelim.


Gym Leader : Fantina
Gym Türü : Ghost
Pokemonları : Duskull , Haunter , Mismagius
Pokemon lvl : 24 - 24 - 26


Şehirden çıkarken rakibimiz geliyor ve savaşıyoruz.Route 209 dan devam edin.Suyun yanındaki balıkçıdan Good Rod u alın.Yolunuzun üstünde Lost Tower diye bir bina var.Bu binada eğitmenler ve hayalet pokemonlar bulunmakta. İsteyen uğrayabilir.Şimdiki durak Solaceon Town.


Solaceon Town

Şehre girerken rakibimiz geliyor birşeyler söyleyip gidiyor.Solaceon Ruins denen mağaraya gidiyoruz.Burada Hm05 - Defog alıyoruz.Ama burası biraz karışık.Bi şekilde bulursunuz.Bulduğunuz odada 4 tane poke topu içinde itemler var.Birisi Defog Hm si.Şehrin yukarısından devam edin.Psyducklar yolu kapatmışlar.Route 215 e sapın.Savaşarak ilerleyin.Veilstone City e varacaksınız.


Veilstone City

Şehre Girince direk Gym e gidip.Dawn orda bekliyor.Konuşuyoruz.Pastoria gym lideri de geliyor.Şimdi gym e girip nişan alabiliriz.Bu kadar saçma bir Gym bulmacası görmedim.


Gym Leader : Maylene
Gym Türü : Fighting
Pokemonları : Meditite , Machoke , Lucario
Pokemon lvl : 28 - 29 - 32


Gym den çıktıktan sonra Dawn geliyor.Konuşuyoruz ve gidiyor.Şehre girerken bir yerde 2 tane team galactic bekçisi duruyordu.Oraya gidin.Dawn la beraber onları halledin.Sonra bir adam gelecek ve oradaki binaya götürecek.Fly bu şehirde.Route 214 den devam edin.Valor Lakefront diye bir yere geleceksiniz.İsteyen lokantaya girip pokemon savaşı yapabilir. Aşağıdan devam edin.


Pastoria City

Gym e gelin.Rakibimiz gelecek ve bizimle savaşacak.Onu yenin ve gym e girin.Nişanınızı alın.


Gym Leader : Crasher Wake
Gym Türü : Water
Pokemonları : Gyarados , Quagsire , Floatzel
Pokemon lvl : 33 - 34 - 37


İş bitince rakip geliyor.Wake de gym den çıkıyor.Şehrin girişindeki bir binaya gidiyorlar.Sizde oraya gidin.Biraz konuştuktan sonra gym lideri içeri giriyor biz giremiyoruz.Şehrin girişindeki yere gidin.Team Galactic elemanını takip edin.Kendimizi Lake Valor da buluyoruz.Sonra şehrin girişine gidin.Onu bulun ve savaşın.Sonra Şampiyon geliyor ve bize item veriyor.Şimdi yolu Psyducklar tarafından kapatılan yere gidelim.Solaceon Town a uçun.Route 210 a Psyduckların olduğu yere gidin.Secret potionu onlara verin.Gidecekler ve bizde yolumuza oradan devam edeceğiz.Celestic Town yolun sonunda.


Celestic Town

Poke Center in solundaki yaşlı kadınla konuşun.Sonra şehrin ortasındaki önü kapalı olan mağaraya gigin.Düşmanı yenin.O yaşlı kadın(şampiyonun büyükannesi)gelecek ve old charm verecek.Mağaraya girin.Tabelaya dokunun.Cyrus gelecek ve savaşacağız.Yenince büyükanne Hm03 - Surf verecek.Jubilife City e uçun ve Route 218 e gidin.Surf e başlayın.İlerisinde Canalave City var.


Canalave City

Güzel bir şehir.Köprüye gidin.Rakiple savaşacağız.Gym in aşağısında geminin yanında denizci ile konuşun.Sizi İron Island a götürecek.Orada bi kızdan Hm04 - Strength alacağız.Sonra Gym e girin.Nişanınızı alın.


Gym Leader : Byron
Gym Türü : Steel
Pokemonları : Magneton , Steelix , Bastiodon
Pokemon lvl : 37 - 38 - 41


Gym savaşı bitince Rival kapıda bekliyor.Kütüphaneye gidiyor.Biz de oraya gidiyoruz.Orada Profesör Rowan ve Dawn la buluşuyoruz.Asıl macera şimdi başlıyor.Sonra hemen Lake Valor a gidiyoruz.Yağmur yağan şehrin girişinde ağaçların olduğu yerde gizli bir kapısı var.Oraya gidin ve Team galactic elemanlarını temizleyin.Saturn ü yenin.Sonra eve Twinleaf Town a uçun.Ordaki göle gidin.Ordaki Elemanları da temizleyin.Mars ı yenin.Sonra Celestic Town ya da Eterna City e uçun.Mt Coronet e girin.Ordan Snowpoint şehrine geçin.Route 217 ye gelince bir evin yanında HM08 - Rock Climb bulacaksınız.Lazım olacak.Mutlaka bulun.


Snowpoint City

Girin Gym e alın nişanınızı.


Gym Leader : Candice
Gym Türü : Ice
Pokemonları : Sneasel , Piloswine , Abomasnow , Froslass
Pokemon lvl : 40 - 40 - 42 - 44



Team Galactic Showdown

Gym'den nişanımızı aLdıktan sonra Snowpoint City girişinde buLunan tabeLaya doğru gidiyoruz . Duvarı Rock Climb kuLLanarak çıkıyoruz . Ve Rakibimizi görüyoruz bir süre konuşmadan sonra Veilstone Şehri'ne gidiyoruz .Galactic Hide Out binasına gidiyoruz ve Looker iLe konuşuyoruz . Bizi bu binanın hemen soL tarafında küçük bir binada bekLediğini söyLüyor hemen gidiyoruz . Bütün Team Galactic adamLarını temizLiyoruz ve Galactic Key'i buLuyoruz . Bu sayede kitLi kapıLarı açabilirisiniz . İşimiz bitince bu küçük binadan çıkıyoruz ve Looker iLe konuşutuğumuz Uydulu binaya gidiyoruz . Team Galactic eLemanLarını temizLiyoruz .Kendimizi  Team Galactic Lideri ,  üyeLeriyLe topLantı yaparken buLuyoruz . YoLu takip edip Liderin odasına gidiyoruz ve savaşıyoruz . Master Ball almayı unutmayalım . Sağ taraftan Labaratuar gibi bir odaya gidiyoruz . Burda Saturn'ü yenip efsaneLeri serbest bırakıyoruz .


Climbing Mt. Coronet

Oreburgh City'e uçuyoruz .Route 207'den iLerLeyip Mt.Coronet'e giriyoruz . Biraz iLerledikten sonra Looker iLe kısa bir konuşma yapıp yoLumuza devam ediyoruz . Team gaLactic eLemanLarını temizLeyip yoLa devam ediyoruz . Bir mağranın önünü bir gaLactic eLamanı kapatmış o yüzden geri dönüyoruz ve mağradan çıkıyoruz . Rock Climb iLe tırmanıp yakınLarda bir mağara daha görüyoruz ve yoLumuza burdan devam ediyoruz . Team gaLactic eLemanLarını temizLeyip kendimizi Spear PiLLarda buLuyoruz .


Spear PiLLar

Girişte hemen 2 tane TG ( Team GaLactic ) eLemanı iLe savaşıyoruz . Kısa bir mesafe devam ettikten sonra 3 TG Liderini görüyoruz . İkisi iLe savaşıyoruz iLk oLarak ve bu savaşta rakibimizde bize yardımcı oLuyor , yeniyoruz ve konuşmaLar devam ediyor . En önde duran TG Lideri Cyrus'un etrafında kırmızı bir çember oLuşup PaLkia ve DiaLga ekranda beLiriyor . Ve heycanLı bir serüvene doğru iLerLiyoruz . Cyrus'un önünde Giratina beLiriyor ve birden ekran kararıyor . Tekrar döndüğümüzde önümüzde küçük bir deLik oLuştuğunu görüyoruz ve yanımızda şampiyon'da bize yardım etmek için eşLik ediyor . Ve kendimizi  The Distortion World ' de buLuyoruz .


The Distortion World

Burası aramızda küçük cehennem dediğimiz , bize puzzle ( yapboz ) oynunu hatırLatan bir buLmacada buLuyoruz kendimizi . Bu kısımı dikkatLice oynayıp geçebiLirsiniz , biraz zor ama kendinize güvenin . SonLara doğru şampiyon iLe konuşup Cryus'un yanına gidiyoruz . Ve zorLu bir savaştan sonra bir kaç adım iLerLiyoruz ve Oda ne ! Giratina ' bir kaç bağırıştan sonra karşımıza çıkıyor . Master Ball veya Ultra Ball kuLLanarak Giratina'yı yakaLıyoruz . Şampiyon ve Cryus iLe konuşup önümüzde beLiren deLiğe atLıyoruz . Ve mağradan çıktık . Şampiyon Prf.Rowan iLe konuşmamızı istiyor hemen Sandgem Town'a gidip Rowan iLe konuşuyoruz . Ve Route 222 'Den Sunyshore City 'e gidiyoruz .


Sunyshore City

Bir çok arkadaşımızın bu şehre geLmeden önce girişte duran şişman adama çok sinirLendiğini tahmin edebiLiyorum . Diğer böLümümüzde Rowan iLe konuşmuştuk , artık yoLumuz açıLmış durumda ve son nişanımızı aLmak için iLerLiyoruz . Şehire girdiğimizde Poke Shop'ın yanında ki binaya girip SeaL Case hakkında biLgi aLıyoruz . Ardından hemen SoLaceon Town'a uçuyoruz . Poke Center'ın sağ tarafında ki küçük evLerden ortadakine girip SeaL Case' mizi aLıyoruz . SunyShore City'e geri döneLim . Köprüden hemen sağ tarafında bir Fener görüceksiniz . Hemen Fener'e girip Gym Lideri [ Sarı saçLı ] iLe konuşuyoruz ardından Lider bizimLe savaşmak üzere yerine gidiyor . Bu arada şehirdeki her binayı gözden geçirmenizi öneririm .


Gym Leader : VoLkner
Gym Türü : Electric
PokemonLarı : JoLteon , Raichu , Luxray , ELectivire
Pokemon lvl : 46 - 46 - 48 - 50



Gym Liderin'den Hm07 [ WaterFaLL ] 'ımızı aLıp hemen bir pokemonumuza öğretiyoruz . Gym'den çıkıp şehrin yukarısındaki kumsaLa doğru iLerLiyoruz . Ve Rakibimiz iLe kısa bir konuşmadan sonra deniz yoLuyLa yoLumuza devam ediyoruz . YoLun sonunda karşımıza bir şeLaLe çıkıyor . İşte Gym'den aLdığımız WaterFaLL burda devreye giriyor , hemen kuLLanıp şeLaLeden yukarı çıkıyoruz . Ve Pokemon Ligindeyiz .


Pokémon League [ Pokemon Ligi ]

ŞeLaLeden yukarı çıktığımızda karşımıza bir mağara ve Poke Center çıkıyor . Poke Center'da pokemonLarınızın sağLıkLıkLarını yeniLedikten sonra mağaraya giriyoruz .


Victory Road

Victory Road'da karşımıza hertürden çeşitLi eğitmenLer çıkacak . Biraz zor oLsada hepsini yenmeye çaLışmaLıyız . Victory Road'ın başka bir özeLLiği isede iLerLeyememiz için çeşitLi engeLLer konuLmasıdır . Biraz strateji'ye kaçmasına rağmen Strength Hm'sinin bir pokemonumuzda yükLü oLmasında yarar var . Ve Victory Road'dan çıkar çıkmaz , hemen önümüzde bir şeLaLe beLiriyor . Waterfall iLe hemen çıkıyoruz . Ve sıra oyunun en heyacanLı yerine geLdi .


ChaLLange [ Şampiyona ]

Karşımıza şampiyona için tasarLanmış hoş bir şato bizi karşıLıyo ve giriyoruz . SoL tarafımızda Poke Center , sağ tarafta ise Poke Shop ihtiyaçLarımızı tamamLıyoruz . Aksi haLde şampiyona boyunca Poke Center'e girmek yasak . O yüzden kendinize bir strateji beLirLeyip öyLe girmeLisiniz . Herşeymiz hazırsa ortada duran bayan iLe görüşmek üzere iLerLerken rakibimiz bizi durduruyor , savaşıp yeniyoruz . Şimdi bayan iLe görüşüp şampiyonaya başLayabiLiriz.


Elite Four


1 - The ELite Four :Aaron
   Türü: Bug
   PokemonLar: Yanmega , Scizor , Vespiquen , Heracross , Drapion
   Pokemon LvL: 49 - 49 - 50 - 51 - 53



2 - The ELite Four :Bertha
   Türü: Ground
   PokemonLar: Wiscash , GoLem , Hippowdon , Gliscor , Rhyperior
   Pokemon LvL: 50 - 52 - 52 - 53 - 55


3 - The ELite Four :FLint
   Türü: Fire
   PokemonLar: Houndoom , Rapidash , FLareon , Infernape , Magmortar
   Pokemon LvL: 52 - 53 - 55 - 55 - 57



4 - The ELite Four :Lucian
   Türü: Psychic
   PokemonLar: Mr.Mime , Bronzong , Espeon , ALakazam , GaLLade
   Pokemon LvL: 53 - 54 - 55 - 56 - 59



5 - The ELite Four Champion: Cynthia
   Türü: Karışık [ Steel , Fire , Electric , Grass vb. ]
   PokemonLar: Roserade , Spiritomb , MiLotic , Lucario , Togekiss , Garchomp
   Pokemon LvL : 58 - 58 - 58 - 60 - 60 - 62







Pokemon Türkiye Farkıyla
Yazan Mehmet © & Piccolopam



Emeğine sağlık. Bence süper olacak. Herkesin bu tam çözüme ihtiyacı vardı ve Türkiye'de ilk olması da harika. :)
Biraz daha ekledim.Eklemeye de devam edeceğim.
bana aldığımda yanında kendi pokemon kitabını verdiler içinde bölümler karakterler cıkan yaratıklar toplamda olan itemler, gizli yerler onemli pokemonlar pokedex saldırılar karsınıza cıkacakların kac lvl olacağı.. bu cok işime yaradı tek sorun mesprit, azelt, uxie yakalamak için hangi topu kullanacağımı bilmiyordum meğer onların olduğu şehirlerdeki ozel poke topları örn. uxie - dusk ball gibi..
(07-08-2009, 05:39 PM)Yang link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:bana aldığımda yanında kendi pokemon kitabını verdiler içinde bölümler karakterler cıkan yaratıklar toplamda olan itemler, gizli yerler onemli pokemonlar pokedex saldırılar karsınıza cıkacakların kac lvl olacağı.. bu cok işime yaradı tek sorun mesprit, azelt, uxie yakalamak için hangi topu kullanacağımı bilmiyordum meğer onların olduğu şehirlerdeki ozel poke topları örn. uxie - dusk ball gibi..
Bu pokemon kitabı nereden alınıyor? Yani ayrıca. Oyunu almadan nasıl alınıyor???
(07-08-2009, 05:55 PM)Zapdos link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:[quote author=Yang link=topic=4366.msg62470#msg62470 date=1249652375]
bana aldığımda yanında kendi pokemon kitabını verdiler içinde bölümler karakterler cıkan yaratıklar toplamda olan itemler, gizli yerler onemli pokemonlar pokedex saldırılar karsınıza cıkacakların kac lvl olacağı.. bu cok işime yaradı tek sorun mesprit, azelt, uxie yakalamak için hangi topu kullanacağımı bilmiyordum meğer onların olduğu şehirlerdeki ozel poke topları örn. uxie - dusk ball gibi..
Bu pokemon kitabı nereden alınıyor? Yani ayrıca. Oyunu almadan nasıl alınıyor???
[/quote]


öm den halledin.yada msnden.konu kirlenmesin
Biraz daha ekledim.Şuan 7. Gym deyim.Sonra Galactic binasını basıp giratina yakalayacam. :D Bitime çok az kaldı.
sayende oynuyom devamını bekliyorum saolasın:D
Ben oyunu bitirdim, takıldığın yer varsa sorabilirsin. :pika:
(27-08-2009, 11:48 PM)emerald link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ben oyunu bitirdim, takıldığın yer varsa sorabilirsin. :pika:
Aynı şekilde. Ben de bitirdim. Bana da sorabilirsin. Şu anda Arceus Platelerinin peşindeyim. :D :pika: ;) :) :D ;D :hihi:
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11