Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Böcek Türü - Bug Type
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Scyther.png]

Böcek türü 17 pokemon türünden biridir. Çelik türü pokemonlarda uzmanlaşan belli başlı eğitmenler: Azalea Kasabası’ndan Bugsy, Sinnoh Elite Four’dan Aaron ve Castelia şehrinden Burgh. Dördüncü jenerasyonla birlikte fiziksel ve özel saldırılar karıştırılmadan önce tüm böcek türü saldırılar fizikseldi.



KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ
Böcek pokemonları bir eğitmenin doğada karşılaşabileceği ilk pokemonlardır. Genellikle çok düşük seviyelerde hızlı bir şekilde evrim geçirirler. Güçlü zayıfa, ofansiften defansife birçok böcek pokemonu vardır. Genellikle statlaryı değiştirmeye yönelik saldırıları vardır fakat Megahorn, X-Scissor, Bug Bite ve Bug Buzz gibi de rakibe büyük zararlar verebilen saldırıları da vardır. 5.jenerasyon itibariyle Insect Plate’li Arceus haricinde bir efsanevi pokemon vardır.

DEFANS
Böcek pokemonlarının defansif yönden de eksiklikleri bulunmaktadır. Düşük defanslarından ve genellikle ikinci tür olarak uçan türe sahip olmalarından dolayı Kaya türüne karşı 4 kat zayıftırlar. Yaygın kullanılan iki tür olan Toprak ve Dövüş türüne karşı dayanıklıkları vardır fakat bu iki tür de Kaya türü saldırılar öğrenebiliyor. Hem Böcek-Uçan hem de Böcek-Zehir türü pokemonlar Dövüş türüne karşı oldukça dirençlidirler. Ayrıca bu iki çift türü olan pokemonlar Çimen türü saldırılara karşı da oldukça dirençlidirler. Yani Giga Drain, Energy Ball ve Petal Dance gibi güçlü Çimen türü saldırılarına direnebilirler. Bu da onların zayıf defansını biraz telafi edebilir. Böcek-Çelik pokemonları da sadece bir türe karşı zayıf olduklarından ve 10 türe karşı dirençli olduklarından etkilidirler.

HÜCUM
Hücum yönünden böcek pokemonlarının biraz eksikleri vardır. Psişik ve karanlık türlerine karşı üstünlükleri olmasına rağmen çimen türüne olan üstünlükleri çimen ve zehir türlerinin genellikle bir arada bulunması sebebiyle azalmıştır. Birinci jenerasyonda sadece 3 böcek türü saldırı vardı ve hiçbiri güçlü değildi. O zamandan itibaren böcek türü saldırıların sayısı artmaya başladı. Fakat altı tür böcek pokemonlarına karşı dirençli olduğundan saldırıda çimen türünden sonra en etkisiz ikinci tür olarak kabul ediliyor. Çimen türlerinde veya böcek pokemonlarının etkili olduğu diğer türlerin ikinci türlerinin zehir türü olması da böcek türlerine sorun çıkarıyor. İstisnalar haricinde güçlü saldırıları olmayan böcek pokemonları da rakiplerine bu yüzden fazla zarar veremiyorlar. Fakat böcek türü saldırılar farklı türdeki pokemonlar tarafından kullanıldıklarında etkili olduğu üç türdeki pokemonlara büyük bir sürpriz olabilir.

BÖCEK POKEMONLARININ ORTALAMA STATLARI
[Resim: overallbug.png]

SON EVRİMİNDEKİ BÖCEK POKEMONLARININ ORTALAMA STATLARI
[Resim: fullyevolvedbug.png]

SAVAŞ ÖZELLİKLERİ
1. Jenerasyon
[Resim: bprop1bug.png]

2. Jenerasyon ve Sonrası
[Resim: bprop2bug.png]

BÖCEK TÜRÜ SALDIRILARI
[Resim: BugMoves.png]


BÖCEK TÜRÜ POKEMONLAR
5. jenerasyon itibariyle 63 böcek türü pokemon bulunmaktadır ki bu da tüm pokemonların %9.71’ini oluşturur.

Tek Tür Böcek Pokemonları
[Resim: onlybug.png]

Birincil Böcek Türü Pokemonları
[Resim: birincilbug.png]

İkincil Böcek Türü Pokemonları
[Resim: ikincilbug.png]

ANİMEDE BÖCEK TÜRÜ
[Resim: Nando_Kricketune.png]

[Resim: Ash_Heracross.png]

[Resim: Luke_Leavanny.png]

[Resim: Galvantula_anime.png]

[Resim: Scolipede_anime.png]