Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Çelik Türü - Steel Type
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Skarmory.png]

Çelik türü 17 pokemon türünden biridir. Çelik türü pokemonlarda uzmanlaşan belli başlı eğitmenler: Olivine şehrinden  Jasmine, Hoenn’in şampiyonu Steven Stone ve de Canalave şehrinden Byron. Dördüncü jenerasyonla birlikte fiziksel ve özel saldırılar karıştırılmadan önce tüm çelik türü saldırılar fizikseldi. Çelik türü ikinci jenerasyonla birlikte geldi. Yeni çelik pokemonu olarak da hem elektrik hem çelik türü olan Magneton ve Magnemite tanıtıldı.


KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ

DEFANS
Defansif yönden Çelik türü en iyi türdür. Saf çelik pokemonlar 17 türden 11’ine karşı dayanıklıdırlar. Bunun yanında zehir türü saldırılara karşı da bağışıklıkları vardır. Yüksek defanslarından dolayı bir çok saldırıya karşı dayanıklıdırlar.
Fakat çelik pokemonlarının zayıf olduğu türler olan toprak, dövüş ve ateşten üçü de çok popüler pokemon türleridir. Bu türlerin saldırılarına karşı fazla direnç gösteremezler. Özellikle ikinci türü uçan olmadıkça yaygın kullanılan Earthquake saldırısından çok etkilenirler. Neyse ki çelik türü pokemonların çoğunun iki türü vardır ve bu da bu üç türün saldırılarından en az birine karşı dirençli olabilmeyi sağlar.
Magnemite, Magneton ve Magnezone neredeyse tür açısından en dayanıklı pokemonlardır. 12 türe karşı dirençlidirler ve 1 türe karşı da bağışıklıkları vardır fakat toprak saldırılarından normalden 4 kat daha fazla saldırı alırlar.


HÜCUM
Hücum yönünden bakacak olursak, Çelik pokemonlarının kullanması için genellikle STAB vuruşlar olan çelik türü saldırılar tavsiye edilir. Çelik türüne dayanıksız olan sadece iki tür var, bunlar da Buz ve Kaya türleridir. İki türde nadiren defansif yönde kullanılır. Saf çelik pokemonu sadece 5 tane var bu yüzden geriye kalanların hepsi bu dezavantajı azaltan ikinci bir türe sahipler. Çelik türü pokemonların genelde iyi bir atak statları fakat ortalamanın altında bir special atak statları vardır. Fakat Empoleon, Lucario, Magnezone gibi istisnalar da var elbette. Yüksek fiziksel atak gücü olan çelik pokemonlara örnekler ise Scizor, Metagross ve Excadrill’dir.

ÇELİK POKEMONLARININ ORTALAMA STATLARI
[Resim: OverallSteel.png]

SON EVRİMİNDEKİ ÇELİK POKEMONLARININ ORTALAMA STATLARI
[Resim: FullyEvolvedSteel.png]

SAVAŞ ÖZELLİKLERİ
[Resim: bpropsteel.png]

ÇELİK TÜRÜ SALDIRILARI
[Resim: SteelMoves.png]


ÇELİK TÜRÜ POKEMONLAR
5. jenerasyon itibariyle 38 çelik türü pokemon bulunmaktadır ki bu da tüm pokemonların %5.86’sını oluşturur.

Tek Tür Çelik Pokemonları
[Resim: onlysteel.png]

Birincil Çelik Türü Pokemonları
[Resim: birincilsteel.png]

İkincil Çelik Türü Pokemonları
[Resim: ikincilsteel.png]

ANİMEDE ÇELİK TÜRÜ
[Resim: Rebecca_Metagross.png]

[Resim: Barry_Empoleon.png]

[Resim: Excadrill_covered.png]

[Resim: Marcus_Heatran.png]

[Resim: Paul_Aggron.png]