Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Johto Liginde Bayleef
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Evet arkadaşlar uzun bir sürenin ardından devam ediyorum makalelere. Sıra geldi Chikorita/Bayleef' e. Bakalım Bayleef' imiz Johto Ligi kariyerinde neler neler yapmış.

Rozetler Dönemi
Zephyr Rozeti (vs Falkner)
Ash' in Johto dönemindeki ilk rozeti için uçan tür uzmanı Falkner' e meydan okudu. Ash bu maçta Chikorita' yı açılışta Hoothoot' a karşı kullandı.

[Resim: 8ff47.png]
Ash ve Chikorita

Chikorita maça asma kırbacı ile başladı ancak Hoothoot sıyrıldı ve başarılı bir Çarpma saldırısı yaptı. Hemen ardından Gagalamayla devam etti.

[Resim: n1usmw.png]
Hoothoot ve çarpması

Ash, jilet yaprak ile karşı atağa geçer ancak HootHoot bu saldırıdanda kurtulur ve havadan Çarpmak için hamle yapar ancak Chikorita zor da olsa saldırıdan kaçar.

[Resim: 8ffyp.png]
Chikorita,  HootHoot' tan kaçarken.

Ancak aldığı darbelerle oldukça sarsılan Chikorita arka arka gelen atakları daha fazla karşılayamaz. Son bir başarısız asma kırbacı yapan Chikorita, Hoothoot' un ölümcül çarpmasına karşı koyamaz ve ilk maçından yenilgiyle ayrılır.

[Resim: 8fg76.png]
HootHoot ve bitirici çarpması

Hive Rozeti (vs Bugsy)
Ash ikinci rozeti için Böcek pokemonları konusunda usta olan Bugsy ile maç yapar. Bu maçta Chikorita' yı cyndaquil' in yerine Spinarak karşısında kullanır.

Spinarak maça başlar. Arka Arkaya ağ vuruşu yapar ancak Chikorita hepsinden başarıyla kaçmayı başarır.

[Resim: aw2gj7.png]
Chikorita, ağ vuruşlarından kaçarken.

Hemen ardından Chikorita asma kırbacını kullanır ancak Spinarak ağ vuruşunu kullanarak bu saldırıyı atlatmayı başarır.

[Resim: 30i7wva.png]
Spinarak, ağ vuruşu ile asma kırbacından kaçarken

Bu durumda kontrol Spinarak' ın elindedir. Chikorita ne kadar denerse denesin yeterince hızlı davranamamaktadır. Chikorita' nın bu durumundan yararlanmak isteyen Bugsy zehirli iğne verir ancak Ash hızlı bir Jilet Yaprak hamlesiyle bu saldırıyı püskürtür.

[Resim: 8fgh6.png]
Jilet Yapraklar, Zehirli iğneyi durdururken

İşte bu noktadan sonra Ash oyunun kontrolünü ele geçirir. Bugsy henüz hamle yapamazken Ash, tatlı koku emri verir. Bu hamleyle savunması çöken Spinarak saldırıya tamamen açık hale gelir ve Ash' te bu açıktan Çarpmayı kullanarak yararlanır.

[Resim: oa3dab.png]
Chikorita, ilk galibiyet vuruşunu yapıyor.

Bu galibiyet Chikorita' nın ilk salon zaferi oluyor. Ancak daha sonra çok enteresan bir rakibe karşı mücadele edecek. Bir Metapod' a karşı.

[Resim: 8fh0k.png]
Chikorita, Metapod' a karşı

Bugsy' nin oyun planı tamamen savunmadır bu maçta. Chikorita agresif bir asma kırbacıyla başlar ve Bugsy ve onun Metapod' u bu saldırıyı Sertleşme ile karşılar.

[Resim: 2l95r34.png]
Metapod ve Sertleşme

Daha sonrasında Chikorita' nın jilet yapraklarını da aynı şekilde karşılayan Metapod, artık moral olarak düşüşteki Chikorita' ya karşı hamle yapabilir haldedir. Kendinden beklenmeyecek çeviklikle zıplayan Metapod yükseklikten aldığı güçlü sert bir çarpma saldırısı yapar.

[Resim: 8fhbm.png]
Metapod, Chikorita' ya çarparken

ve bu sonuçla Chikorita yenilir.... (Böcek türlere karşı 2.maçında ilk yenilgisini alır. Daha önce Spinarak' ı yenmiştir.)

Storm Rozeti (vs Chuck)
Evet gelelim Ash' in 5. rozetine. Ash burada dövüşçü pokemon ustası Chuck ile mücadele edecek. Bu maçta ilk devrede Pikachu yenilir ve Ash Bayleef ile devam eder. Rakip su/dövüş türünden Poliwrath' dır.

Maça Poliwrath hızlı başlar. Su silahı gönderir ancak Bayleef zıplayarak bu ataktan kaçar ve Jilet Yaprak ile karşılık verir.

[Resim: 35i56ra.png]
Poliwrath, jilet yaprakla vurulurken

Böylece Bayleef ilk kez bir salon maçında çim türü ataklarını rakibine isabet ettirir. Sersemleyen poliwrath' a karşı oldukça agresif bir görüntü çizen Bayleef hızlı bir asma kırbacıyla devam eder. Poliwrath enerjisini odaklayarak oyunda kalmaya çalışır ancak başarısız olur. Bayleef, asma kırbacıyla fırlattığı Poliwrath' a vücut çarpması yapar ve onu knock-out eder.

[Resim: 8fhvj.png]
Bayleef, Poliwrath' ı fırlatırken

[Resim: wkqw49.png]
Bayleef ve Vücut Çarpması

Ancak oyunun bitmesine koca bir devre daha var üstelik. Rakip Machoke.

[Resim: dfdrk.png]
Machoke vs Bayleef

Machoke oyuna enerjisini odaklayarak başlar. Ash' te benzer bir hamle yapar. Amacı olabildiğince oyuna odaklanmaktır. Machoke arka arkaya karate vuruşlarıyla Bayleef' e saldırır. Ancak Bayleef uzunca bir süre bu saldırıları atlatır ancak daha sonra bir darbe alır ve sarsılır.

[Resim: 8fjcw.png]
Bayleef, saldırılardan kaçarken

Hemen ardından Machoke, çapraz vuruş ile Bayleef' e vurmayı dener ancak Ash Asma kırbacını kullanarak bunu engeller.Savaşın bu kısmı halat çekme yarışı gibidir. İki tarafta birbirini çekmeye çalışır. Ve doğal olarak güçlü olan taraf Machoke olur. Bayleef' i kendine çeker ve ona takla saldırısı yapar.

[Resim: 8fjqp.png]
Machoke ve takla saldırısı

durum Bayleef ve Ash için çok kötüdür. Machoke takla saldırısını yapıp Bayleef' i fırlatır. Ancak Bayleef havadayken toparlanır ve Asma kırbacıyla Machoke' u yakalar. Ondan sonrası tam bir mucizedir. Bayleef, Machoke' u havadan aldığı güçle mancınık gibi fırlatır.

[Resim: 14odut.png]
Machoke, gülle gibi düşerken...

Neye uğradığını şaşıran Chuck hamle yapamaz. Ancak Ash agresif tarzına devam eder. Arka Arkaya Vücut Çarpması ve Jilet yaprak emri verir. Arka arkaya gelen bu hamleleri karşılayamayan Machoke yenilir. Ve Böylece Bayleef kariyerindeki tek arka arkaya zaferi kazanır.

Turnuva Dönemi
Johto Ligi Son 16 (vs Gary)

Bayleef, Gary' nin Blastoise' ine karşı mücadele etti ve bu maçı kaybetti.

[Resim: 8fk09.png]
Bayleef, Blastoise' e karşı.

Oyuna yine Gary başlar. Hızlı bir su pompası gönderir Bayleef' e. Ash artık imzası haline gelen Zıplama emrini verir. Zıplayan Bayleef, saldırı için iyi konumdadır. Ash jilet yaprak emri verir. Ancak Blastoise hızlı dönüşü kullanarak bu saldırıyı savuşturur.

[Resim: pn5ly.png]
Hızlı dönüş yapan Blastoise

Bunun üzerine Ash Vücut çarpması emri verir. amacı hem hızlı dönüşü kesmek hemde Blastoise' i zor durumda bırakmaktır ancak evdeki hesap çarşıya uymaz. Blastoise ısırık hamlesiyle hem Bayleef' in saldırısını bloklar hemde saldırı konumu alır.

[Resim: 8fkbq.png]
Zor dudumdaki Bayleef

Bayleef' i çevirmeye başlayan Blastoise, onu duvara doğru fırlatır ve tek hamlede yener.

[Resim: 8xr89f.png]
Bayleef...

Böylece Bayleef, Blastoise' e karşı kaybeder. (Her savaşta Pikachu kullanan Ash niye bu savaşta onu kullanmadı hiç anlamadım doğrusu?)

Johto Ligi Son 8 (vs Harrison)
Ash Harrison' un Houndoom ve Blaziken' ine karşı Bayleef' e güvendi.

[Resim: 2wdwsuq.png]
Bayleef vs Houndoom

Maça Ash, jilet yaprak ile başladı. Houndoom alev saçıcı ile rahatça karşıladı bu saldırıyı. Hemen ardından Ash yakın temas emri verdi. Amacı Houndoom' u yakına çekmekti. Houndoom ısırık ile karşılık verdi. (Ash ise kafa darbesi emri verir) Ancak bu sadece şaşırtma amaçlıdır. Ash' in asıl amacı sonra ortaya çıkar. Ash asma kırbacıyla Houndoom' un çenesini kapatır. böylece Bayleef' e karşı etkili olan saldırıları yapamaz hale gelir Houndoom.

[Resim: 8fkwh.png]
Houndoom' un çenesi kapanırken

Bu durumdan yararlanan Ash Asma kırbacıyla Houndoom' u fırlatma emri verir.

[Resim: 8fl5g.png]
Bayleef artık ustalaştığı fırlatmalardan birini yaparken.

Savunması ve morali biten Houndoom' u Bayleef basit bir Vücut çarpması ile bitirir.

[Resim: 2zocjr6.png]
Houndoom' un pestili çıkarken...

böylece Bayleef bir kez daha tür olarak zayıf olduğu bir pokemonu yener(Spinarak diğeri...)

Ancak son rakip Blaziken' dir. ve anlatacak pek te bir şey yok. Bayleef net bir yenilgi alır.

[Resim: 8flg3.png]
Blaziken, Asma kırbacını keserken...

Ash, Johto liginde Bayleef' i toplam 8 devre oyunda tuttu. (%10,81) Bu maçlarda 3 galibiyet 5 de yenilgi aldı. Bayleef' in kariyeri pek te başarılı değil bu yönüyle. Ve dahası Johto hariç hiç bir ligde yer almadı.

Ekşi ne Demiş?

- bir çimen pokemon'u, chikorita'nın gelişmişi. kafasındaki yaprak büyümüştür, boynundaki tohumlar da serpilip gelişmiştir. koklayanları heyecanlandıran ağır bir baharat kokusu yaydığı söylenir. meganium'a dönüşür.

https://bulbapedia.bulbagarden.net/...e:153bayleef.png

- pokemon gold, silver ve crystal versiyonlarının başlangıç pokemon'larından. çimen tipidir. kafasının üstünde bir yaprak, boynunun etrafında da tohumlardan bir kolye bulunur, minik bir dinozora benzer. sırasıyla bayleef ve meganium'a dönüşür.

https://bulbapedia.bulbagarden.net/...152chikorita.png

- sadece türkiye yayınlarını izleyenler bilmeyebilir; ama süperler süperi, güzeller güzeli bir pokemondur.. gerçek hayatta yaşamasını istediğim cinsten.. yetiştiricisine aşık oluyor bi' de bunlar..

Her zamanki gibi resim dosyaları;


Evet çalışmalarımız Cyndaquil ile devam edecek....
ashin rakibe karşı saçma pokemon seçimlerinin kurbanı olmuştur  Anger
(21-06-2012, 07:36 PM)InFamous link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:ashin rakibe karşı saçma pokemon seçimlerinin kurbanı olmuştur  Anger
evet ash bayleef'i çok kötü kullandı daha iyi kullanabilirdi böcek gyminde onu seçmeside ayrı bi sorun :(
Edit:Eline sağlık :)
Ben acayip bir Bayleef sempazistanıyım :D Gerçekten büyük işler başarmış bir Pokemon Bayleef üstelik çok tatlı  :öpücük: Ash bazen yanlış seçimler yapıyor olabilir ama Houndoom'u tür olarak dezavantajlı olmasına rağmen yendi . Bu Ash'in başarısıydı . İyi bir stratejin varsa tür olayı çok etkilemiyor bana kalırsa.

Bayleef Meganium'a evrimleşmeseydi en sevdiğim Grass Type olabilirdi. Ama Meganium'u hiç sevmiyorum. Güzelliğinden eser kalmıyor Chikorita ve Bayleef'in :/
Ash'in taktiğine göre Çimen tipi saldırılar Uçan, Böcek ve Ateş tipi pokemonlarına çok etkiliymiş öyle duydum  :D
Ateş tipine 'mi :D doğru.
Ash'in "tur ustunlugu mu? puff o da neymis!" taktiginin kurbani olmustur.Pikachu'nun ve charizard'in yanina gomulmustur.Bu ash'de pokemonlari kaybedecekleri maca oyle bi cikariyor ve pokemonlarin karizmasi oyle bir ciziliyor ki insan istemeden de olsa "bu pokemonun hayati boyunca manitasi olmicak" turu dusuncelere kapiliyor