Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Karanlık Türü - Dark Type
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: darkrai_v_3_by_xous54-d3inty9.png]

Karanlık türü 17 pokemon türünden biridir. Karanlık türü pokemonlarda uzmanlaşan belli başlı eğitmenler:  Johto Elite Four’dan Karen, Hoenn Elite Four’dan Sidney ve de Unova Elite Four’dan Grimsley. Karanlık türünde uzmanlaşmış hiçbir spor salonu ve lideri bulunmamaktadır. Dördüncü jenerasyonun öncesinde karanlık türü saldırılar special saldırılar olarak değerlendiriliyordu ve Karanlık türü pokemonlar ikinci jenerasyonla birlikte geldi.


KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ

DEFANS
Karanlık türü pokemonların Atak haricinde oldukça güçlü statları yoktur ve de genellikle Umbreon, Spiritomb, Drapion, Scrafty, Mandibuzz ve Tyranitar haricinde zayıf defans özellikleri vardır. Olumlu tarafından bakarsak Karanlık türünün Psişik türüne karşı bağışıklığı bulunmaktadır. Ek olarak hem Karanlık hem de Hayalet türü olan pokemonların Ring Target itemi ve Scrappy yeteneği dahilinde olan Dövüş saldırıları hariç tutarsak hiçbir türe karşı zayıflıkları yoktur.

HÜCUM
Karanlık türü saldırılar Psişik türü bir pokemonla mücadele ederken özellikle saldırıların ikinci etkileri sayesinde oldukça kullanışlıdırlar. Örneğin Crunch rakibin defansını düşürür ki bu da çoğu defansı düşük Psişik pokemonuna sorun yaratır. Bite flinching(ürkütme, çekinme) neden olur.  Faint Attack hiç ıskalamaz. Night Slash’in yüksek kritik vuruş oranı vardır. Pursuit rakip pokemon değiştirmeden vurabilir.  Birçok Karanlık türü hareketin içinde genellikle çalma ve aldatmaya yönelik hareketler vardır.  Örneğin Thief, rakibin itemini çalar. Ve de Snatch, rakibin saldırılarının yararlı etkilerini çalar.
Karanlık türü saldırılar dördüncü jenerasyonun öncesine kadar special saldırılar olarak kabul ediliyordu ve sonra fiziksel saldırılar da geldi fakat dördüncü jenerasyonda da Karanlık türü special saldırılar da fiziksel saldırılarla beraber geldi. Yani karanlık türü saldırıların hepsi special veya hepsi fiziksel diye bir şey yoktur.


KARANLIK POKEMONLARININ ORTALAMA STATLARI
[Resim: Untitled-3.png]

SON EVRİMİNDEKİ KARANLIK POKEMONLARININ ORTALAMA STATLARI
[Resim: fullyevolveddark.png]

SAVAŞ ÖZELLİKLERİ
[Resim: bpropertiesdark.png]

KARANLIK TÜRÜ SALDIRILARI
[Resim: DarkMoves.png]


KARANLIK TÜRÜ POKEMONLAR
5. Jenerasyon itibariyle 39 adet Karanlık türü pokemon vardır.

Tek Tür Karanlık Pokemonları
[Resim: OnlyDark.png]

Birincil Karanlık Türü Pokemonları
[Resim: birincildark.png]


İkincil Karanlık Türü Pokemonları
[Resim: ikincildark.png]

ANİMEDE KARANLIK TÜRÜ
[Resim: Ash_Scraggy.png]

[Resim: Tobias_Darkrai.png]

[Resim: Paul_Weavile.png]

[Resim: Paul_Honchkrow.png]
Konu içinde karanlık türünde uzmanlaşmış hiçbir spor salonu ve lideri bulunmamaktadır bilgisi var.Birçok yabancı forumda bu konu tartışılmış. Sizce animede dark tipi gym lideri olsaydı 3 tane dark tipi pokemonu olsa hangileri olurdu?

Edit : Dark tipi gym lideri olmadığını kaynak siteden görebilirsiniz...
https://bulbapedia.bulbagarden.net/wiki/Gym_Leader

***Mightyena > Mandibuzz > Mega Houndoom

6. Nesil Dark Tipi Pokemonlar

Greninja >>> Water / Dark
Pangoro >>> Fighting / Dark
Inkay >>>>> Psychic / Dark
Malamar >>> Psychic / Dark
Yveltal >>>> Flying / Dark
*
Mega Gyarados > Water / Dark

Not : Bu tür konuların 6. nesile göre güncellenmesi gerekiyor...