Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 004 - The Battle Club and Tepig's Choice!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: i5761930_bolum-isimleri-png]
İngilizce Adı: The Battle Club and Tepig's Choice!
Japonca Adı: Battle Club! A Mysterious Pokémon Appears!!
Türkçe Adı: Maç Kulübü ve Tepig'in seçimi

[Resim: i5761931_genis-ozet-png]

Pokémon Ustası olma görevinin bir parçası olan Unova Bölgesi yolculuğuna devam eden Ash, yolunu Striaton Şehri Spor Salonu'na çevirdi.

Ash, nihayet Striaton Şehri'ne vardığını düşünmektedir. Ama Iris henüz Accumula Kasabası'nda olduklarını söyler ve Spor Salonu'na gidememesini Pokémon Savaş Kulübü'ne giderek telafi etmesini önerir. Vardıklarında Iris kısaca Ash'e orayı tanıtır. İçeri girdikten sonra, eğitmenlerin kullandığı Servine ve Dewott arasında gerçekleşecek bir savaşa şahit olurlar.

Servine: Çimen yılanı Pokémon'u ve Snivy'in evrimleşmiş formu. Servine rakiplerini sarmaşıklarıyla zayıflatır ve karşı saldırılardan sık yapraklarının arkasına saklanarak kaçınır.

Dewott: Disiplin Pokémon'u ve Oshawott'ın evrimleşmiş formu. Sıkı bir eğitimden sonra, Dewott sıvı nişancılığını sergilemek için Çifte Midye Kabuğu tekniğini kullanır.

Eğitmenler arasında gerçekleşen maçı Dewott kazanır. Savaş hakemi Don George maçı bitirir ve Ash ile Iris'e kendini tanıtır. Ash, Striaton Şehri Spor Salonu'na gitmeden önce hazırlık amacıyla birileri ile maç yapmak istediğini söyler ve bu sırada bir eğitmen gelerek ona bir maç teklif eder. Ash her ne kadar Pikachu'sunu maça yollamış olsa da Oshawott PokéTopundan çıkarak Pikachu'nun yerine kendisi maça girer. Rakibi yine Dewott'ı maça yollamıştır. Dewott'tan korkan Oshawott geri çekilir ve Pikachu tekrar maça dahil olur.

Pikachu ile Dewott arasındaki maç devam ederken Roket Takımı Savaş Kulübü'nün yakınlarında dolanmaktadır. Deponun kapısını açmalarıyla birlikte, hızlı hareket eden bir karaltı oradan kaçar ve alarm çalmaya başlar. Oradan uzaklaşırlar. Alarmın çalmasıyla Ash'in maçı bölünür. Don George, alarmın sebebinin "gizemli Pokémon" olduğunu düşünür. Ash ve Iris de araştırmasında Don George'a katılır. Kamera kayıtlarında Roket Takımı ve o gölgeyi görürler. Ash o karaltıyı Umbreon'a benzetir.

Umbreon: Ay ışığı Pokémon'u. Eevee'nin evrimleşmiş formu. Umbreoun'un gövdesindeki halkalar, ayın aurasını yakaladığında hafifçe parlar ve gizemli bir güç elde eder.

Etrafa dağılıp Umbreon'u aramaya başlarlar ve tabiki Ash ile Iris de onlara katılır. Bu sırada bu araştırmanın odağının kendileri olmadığı öğrenen Roket Takımı, depodan yiyecekleri çalmak için planlar yapmaktadır. Meowth'ı boyayarak Umbreon'a benzetirler. Böylece Don George ve adamları Meowth'ın peşinden giderler. Ash ve Iris de yerlere yiyecek koyarak tuzaklar kurmaktadır. Oshawott da araştırmalarında Ash'e katılmaya karar verir.

Yemeği yiyen o gizemli Pokémon'u gören Ash hemen PokéTopunu çıkartır. Daha sonra onun Umbreon olmadığını anlar.

Tepig: Ateş domuzu Pokémon'u. Normalde Tepig burnunda ateş fırlatır ama hastalandığı zaman ateş yerine duman çıkarır.

Tepig ağzını bağlayan o halat yüzünden yemeği yiyememektedir. Daha sonra Tepig oradan kaçar fakat çıkmaz sokakta sıkışır. Ash, Tepig'i sakinleştirmeyi başarır ve ona Pokémon yemekleri verir.

Bu sırada Don George ve adamları da çakma Umbreon olan Meowth'ı köşeye sıkıştırmıştır. Meowth, Don George ve adamları ile konuşur ve Umbreon olmadığını açıklar sonra da oradan uzaklaşır. Roket Takımı depodaki eşyaları çalmakla meşguldür. James, bir kutuyu kaldırdığında, Oshawott ile yapılan yemek kavgasından sonra kutunun altında baygın halde yatan Pikachu'yu bulur. Onu kaçırmaya karar verirler. Oshawott'sa onları durdurmayı düşünmektedir.

Ash daha sonra Don George ve adamlarına o gizemli Pokémon'un aslında Umbreon olmadığını, Tepig olduğunu açıklar ve omzunda taşıdığı Tepig'i gösterir. Don George o Tepig'i hatırladığını, yaptığı savaşı kaybettiğini için eğitmeninin onu terk ettiğini söyler. Aralarında konuşurken Roket Takımı'nı görürler. Roket Takımı hemen kaçar. Gelen ses ile Pikachu'nun da onlarla olduğunu anlarlar.

Ash her ne kadar Oshawott'a saldırmasını emretse de hamleler işe yaramaz ve Roket Takımı oradan uzaklaşmaya başlar. Tepig, Ash'e yardım etmek ister ve Ash'in onu yönetmesiyle Pikachu'yu kurtarırlar. Roket Takımı kaçar. Iris, Tepig'e çok tatlı olduğunu ve onu yakalamak istediğini söyler. Ama tıpkı daha önce Oshawott'ın yaptığı gibi onu istemediğini, Ash'i istediğini anlatır. Ash PokéTopu atarak Tepig'i yakalar. Böylece Ash'in yeni bir dostu olmuştur!

Bu sırada da Giovanni, Roket Takımı'nın yeni görev yerinin Striaton Şehri olduğunu belirtir.

Ve böylece Ash'in Striaton Spor Salonu'ndaki maç planı, yeni arkadaşı Tepig'in gelişiyle beklenmedik bir yola saptı. Peki bu durum kahramanımızın kullanacağı stratejiyi nasıl etkileyecek?

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Tepig


[Resim: i5762015_karakterler-png]

Ash
Iris
Jessie
James
Giovanni
Don George


[Resim: i5762074_pokemonlar-png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: KIkGq.gif] [Resim: Obpn8.gif]


Iris: [Resim: B9lwz.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Özel / Başka Eğitmenlerin: [Resim: 5My8j.gif] [Resim: dTVOu.gif] [Resim: cUMLQ.gif] [Resim: xLJgb.gif] [Resim: 2LRG2.gif]


Vahşi: [Resim: i5816667_197-gif] [Resim: KIkGq.gif]


[Resim: i5762136_olaylar-png]

- Ash bir Tepig yakalar.



[Resim: EmeiGeenler.png]
XTRM

Teşekkürler... güzel bir özet olmuş :D
bizim çok sevdiğimiz tepig (!) ash in takımına katıldı  Confused
Ve Ash bir ikinci el ateş pokemonu daha yakalar... Thirst