Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Johto Liginde Snorlax
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Evet arkadaşlar, son bir kaç gündür 1. sezon çevirileri sebebiyle kariyer konusuna uzak kalmıştım şimdi Johto Liginin gizli kahramanı Snorlax ile devam edicem seriye. Snorlax kendisini pek göstermese de Ash için en önemli pokemonların başında geliyor özellikle Clair ile olan rozet maçı ve Johto Ligi müsabakalarında Ash için çok iyi maçlar çıkarttı. Biz de bu gün bu maçları inceleyeceğiz.

johto Ligi Rozet Dönemi
Rising Badge (vs Clair)

Johto ligine girebilmek için Ash' in geçmesi gereken son adım Clair idi. Ve de Clair ejder pokemon uzmanıydı ve buda Ash için sorun çıkartabilirdi. Bu sebeple Ash eski takımını bu maç için çağırdı. Ve maça da Snorlax ile başladı. Snorlax' ın rakibiyse Su ve Ejder türü olan Kingdra idi.

[Resim: 2qdttop.png]
Clair ve Kindra' sı

Maça hızlı başlayan taraf aslında Ash ve Snorlax oldu. Ash hızlı bir Hiper ışın ile Kingdra' yı zayıflatmayı düşündü ancak Clair çeviklik emriyle bu saldırııyı atlattı. (Bu hiper ışın Snorlax' ın kariyerinde kullandığı ilk resmi atak oluyor.) Daha sonra çeviklik ile hücuma geçen Kingdra ve Clair' i ise bir sürpriz bekliyordu. Snorlax esnek vücudu sayesinde bu saldırıları neredeyse hiç yara almadan atlatabiliyordu.

[Resim: 7tztr.png]
Snorlax, Kingdra' nın çevikliğini karşılarken

Daha sonra Clair uzak mesafeden Swift ile devam etti ancak bu atakta Snorlax' ın savunmasına takıldı. Bu saldırının işe yaraması Clair' i şaşırtmıştı ve bu anı iyi değerlendirmek isteyen Ash, hızlı bir vücut çarpması emri verdi.

[Resim: 7u05z.png]
Snorlax, Kingdra' nın üzerine çullanırken.

Ancak Kingdra bir kez daha çevikliğini kullanarak bu saldırıyı atlattı. Bunu hemen arkasından bir Su pompası saldırısı izledi. Su pompası hedefini vurdu ve Snorlax' ı oldukça sarstı. Bu noktaya kadar işler Ash' in istediği gibi giderken durum birden Clair' in lehine döndü. Snorlax' ın sarsılmasından yararlanmak isteyen Clair hiper ışın emri verdi.

[Resim: s5uscz.png]
Snorlax, hiper ışından kaçarken...

Ancak Snorlax suyun altına dalarak bu Hiper ışını atlatmayı başardı. Hemen ardından Ash bir vücut ezmesi emri daha verdi. Bu seferki daha başarılı oldu o kadar etki etmemesine rağmen Kingdra' yı suyun altında zor durumda bıraktı.

[Resim: fn92k1.png]
Kingdra, suyun altına sıkışırken.

Ama yinede kaçmayı başardı. Daha sonra Kingdra bir kez daha Su pompası kullandı ancak Snorlax vücudu sayesinde bu saldırıyı da atlatmayı başardı. İşler Clair için hiçte iyi gitmiyordu. Arka arkaya Swift ve Su pompası kullandı Kindra ancak Snorlax bu iki saldırıyı da karşılamayı başardı ve artık yaptığı o kadar saldırıdan sonra Kindra bitkin düşmüştü.

[Resim: 7u0fw.png]
Onca saldırıdan sonra bitkin düşen Kindra

Ve bu da tam Ash' in aradığı fırsattı. Maç boyu Kingdra' yı yorup doğru anı bekleyen Ash, bu anı bulur bulmaz harekete geçti ve Ejder türüne karşı gizli silahı olan Buz Yumruğu kullandı.

[Resim: 2m6rcrt.png]
Snorlax ve Buz Yumruk

Bu güçlü saldırıyı kaldıramayacak durumda olan Kingdra' nın yenilmekten başka seçeneği yoktu. Ve Böylece Snorlax' da çıktığı ilk maçtan galibiyet ile ayrıldı.

Ancak müsabakanın bitmesine daha vardı sıradaki rakip ise Gyarados' tu.

[Resim: 7u0sb.png]
Clair' in Gyarados' u

Maça yine hızlı başlayan Snorlax oldu, Hızlı bir Hiper ışın denemesi yaptı ancak Gyarados buna su pompası ile karşılık verdi.

[Resim: 63svac.png]
İki atak çarpışırken

Ancak Gyarados daha fit olması sebebiyle daha güçlü gözüktü ve Su pompası, Snorlax' ın hiper ışınını yararak Snorlax' a isabet etti. Artık yorulmaya başlayan Snorlax' ın şansı azalıyordu. Bu anı değerlendiren Clair Ejder nefesi emri verir, Ash Hiper ışınla karşılamak ister ancak yorgun düşen Snorlax bu hamleyi yapamaz ve Ejder nefesine yakalanır, artık ejder nefesinin etkisiyle felç olan Snorlax, Gyarados' un ölümcül hiper ışınına karşı koyamaz ve yenilir.

Johto Ligi Son 16 (vs Gary)

Ve Sıra geldi Snorlax' ın asıl yıldızlaştığı maçlara. Johto Ligi sırasında Ash ne zaman geriye düşse durumu toparlayan hep Snorlax oldu. Şimdi bu maçlara bakalım. Gary Karşısında ikinci yarı oyuna giren Snorlax 3 devre oyunda kaldı.

vs Arcanine;

[Resim: whcenr.png]
Snorlax, Arcanine' e karşı.

Maça hızlı başlayan doğal olarak Arcanine oldu. Hızlı bir take down denemesi yaptı ancak Snorlax, vücut ezmesiyle karşılık verince saldırıdan kaçmayı yeğeledi. Snorlax vücut ezmesiyle ters durumda kalınca da, Gary Ateş girdabı emri verdi.

[Resim: 7u132.png]
Ateş Girdabı...

Bu zorlu saldırıyı karşılayan Snorlax, güçlü bir Hiper ışın ile Arcanine' e karşılık verdi.

[Resim: 2jb8oqc.png]
Snorlax, Hiper ışınla Arcanine' e vururken.

Bu güçlü Hiper ışınla Arcanine sadece tek bir hücumla savaş dışı kalır. Bizde Snorlax' ın ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha görürüz.

vs Nidoqueen

Snorlax' ın ikinci rakibi Zehir türünden Nidoqueen' dir. nidoqueen ilk devrede Tauros' a karşı güzel bir galibiyet almıştır dahası kullandığı hiper ışın Ash' i ürkütmektedir.

[Resim: 7u1r2.png]
Nidoqueen vs Snorlax

Maça yine hızlı başlayan Gary olur, Nidoqueen' e Ash' ten gördüğü zıplama hareketini yaptırır. Ve hemen ardından güçlü bir çifte tekme kullanır. Snorlax bu ataktan sonra sarsılır bunu değerlendirmek isteyen Gary, Hiper ışın emri verir ancak Snorlax çok hızlı bir şekilde kaçar ve Güçlü bir Buz yumruk gönderir bu da işini görür ve Arcanine' den sonra Nidoqueen de tek saldırıda yenilir.

[Resim: 7u1h1.png]
Kuyruğu sayesinde zıplayan Nidoqueen

[Resim: 7u1wr.png]
Snorlax ve ölümcül buz yumruğu

Bu devreyle birlikte Ash, skoru 3-3' e getirir. Şimdi sıra 4. cü galibiyettedir ancak bu iş o kadar kolay değildir. Gary hızlı bir hamle yapması gerektiğini bilir ve Scizor' u yollar.

[Resim: 7u1wv.png]
Scizor ve hızlı saldırı

Scizor daha baştan yaptığı 6 hızlı saldırı da başarı bulur ve bu Snorlax' ı oldukça yorar. Diğer iki maçta da aldığı darbeleri düşünürsek bu çok normaldir aslında. Ama Ash yinede oyuna müdahele etmez ve Hiper ışın emri verir. Hızlı olan Scizor bu saldırıyı rahatça atlatır ve güçlü bir çelik pençe ile Snorlax' ı yener.

[Resim: 7u20p.png]
Scizor, Çelik Pençesiyle gelirken...

Ve Böylece Snorlax' ın son 16 macerası son bulur...

Johto ligi çeyrek Final (vs Harrison)

Ash' in çeyrek finaldeki rakibi Harrison' dur. Ve Ash Ona karşı Snorlax' ı 3 devre oyunda tutar. İlk rakibi psişik tür olan Hypno' dur. Ancak Snorlax maça hiçte iyi başlamaz. Aslında uyuyordur ve bu da Hyno işin Rüya yeme saldırısı ypma fırsatı doğurur.

[Resim: 7u212.png]
Hypno, Snorlax' ın enerjisini emerken

Ancak bu çok büyük bir hatadır. Bu saldırıyı alan Snorlax' ın tepkisi aşağıdaki gibi olur.

[Resim: 7u26v.png]
Öfkeli Snorlax...

Snorlax' ın bu halini gören Hypno tüm cesaretini kaybeder ve Snorlax' ın tek bir Hiper ışını işe savaş dışı alır.

vs Steelix;

[Resim: 7u2c0.png]
Snorlax, çelikten kuleye karşı

Steelix, belkide Ash' in en çok karşılaştığı Pokemonlardan biri turnuva ve rozetlerde. Ama Ash onlara karşı pek bir başarı sağlayamıyor. (Jasmine' in Steelix' ine karşı Pikachu, Harrison' unkine karşı Noctowl, Morrison' unkine karşı yine Pikachu ilk akla gelenler! ) Yine böyle bir eşleşmede bu kez Snorlax' a güvenir Ash.

Maça hızlı başlayan da o olur. Hızlı bir Hiper ışınla Steelix' in işini bitirmeyi ister ancak Steelix dolama saldırısıyla Hiper ışını başlamadan keser.

[Resim: 7u2d1.png]
Snorlax' a dolanan Steelix.

Bu durum Snorlax' ı yormaya başlar. Hemen bu durumdan yararlanmak isteyen Harrison, çizme saldırısı emri verir. Ancak Ash bu saldırıyı atlatmak için Buz yumruğu emri verir ve bu saldırı işe yarar. İlk kez Snorlax bir saldırıyı saldırıdan kaçmak için kullanır.

[Resim: 7u2pk.png]
Snorlax' ın buz yumruğu işini yaparken.

Bu başarılı hamleyle Steelix tüm savunmasını kaybeder ve artık ipler Ash' in elindedir. Hızlı bir Hiper ışın Steelix' in icabına bakar!

[Resim: 7u2l6.png]
Çelikten kule yıkılırken

Böylece Snorlax yine üst üste galibiyet alarak Ash için ne kadar önemli olduğunu göstermiş olur. Ancak işi daha bitmemiştir.

vs Houndoom

Ash ilk iki galibiyetle aldığı güvenle hiper ışın emri verir ancak Houndoom karşı atakla karşılık verir ve bu Snorlax' a normalin iki katı güçle döner.

[Resim: 7u2rx.png]
Snorlax, Hiper ışınıyla uf olurken.

Bu hızlı yenilgi tabi pek hoş olmaz ama yinede Snorlax Johto liginde Ash için 4 çok önemli galibiyet alır.

Johto liginde yaptığı 74 devrenin 8' inde Ash Snorlax' ı kullanır. (maçların %10, 81') ve 8 maçta Snorlax 5 Galibiyet ve 3'te yenilgi alır.

Kullandığı ataklara gelirsek;

SaldırıİsabetEtkiBitirici vur.1HitKOKaçanSavuşturulanBaşarısız ol.Savunma için kull.
Hiper Işın (9)3 (%33,33)3 (%100)3 (%100)2 (%66,66)3 (%33,33)2 (%22,22) 1 (%11,11)0 (%0)
Vücut Çarpması (3)1 (%33,33)0 (%0)0 (%0)0 (%0)2 (%66,66)0 (%0) 0 (%0)0 (%0)
Buz Yumruk (3)3 (%1002 (%66,66)2 (%100)1 (%33,33)0 (%0)0 (%0) 0 (%0)1 (%33,33)

Ekşi ne Demiş?

- sürekli uyuyan bir pokemon türü.yalnızca yemek yemek için uyanır.
zorunlu durumlarda uyandırmak için pokeflüt gerekir..

- pokemon firered'de en güçlü pokemonlardan biri. yenemiyorsun arkadaş, tam işini bitirirken uykuya dalıyor kendini yeniliyor. yakalanması en zor pokemon. bi' de poke flüt olmadan uyanmıyor. çile.

- poke dex'te 143. sırada bulunan, hp'si 160 olan şişman pokemon.

- göbekli ve miskin pokemon. ama terso bir harekete maruz kalınca çok atarlı olur. özetle tam bir aile babası figürüdür.

- gününü sadece yiyerek ve uyuyarak geçiren pokemon, o kadar büyüktür ki çocuklar göbeğinde oyun oynayabilir.

- hani derler ya, denizden babam çıksa yerim... bu herif bırakın denizi, nereden çıktığı önemsiz, babasını her türlü yer. doyumsuz ayının teki. bütün gün uyur, yer.

sevimlidir. haşmetli bir "snorlaaax" diyişi vardır. etli ve sütlü ile haşır neşir olduğu pek görülmemiştir.

Ve Her zamanki gibi resim dosyaları;

Upload bitince eklenecek...

Ve yine diğer makaleler;

Pikachu için : [url=https://pokemonturkiye.com/forum/index.php?topic=14054.0]]https://pokemonturkiye.com/forum/index.php?topic=14054.0]
[/align]
Upload bitince eklenecek...

Ve yine diğer makaleler;

Pikachu için : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14054.0
https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14064.0

Bulbasaur için : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14114.0
https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14125.0

Squirtle için : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14140.0

Kingler için : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14181.0

https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14143.0

pidgeotto ve Butterfree : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14083.0

https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14084.0

Muk : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14186.0

Tauros : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14220.0

Çalışmalarımız, Chikorita ile devam edecek...
- hani derler ya, denizden babam çıksa yerim... bu herif bırakın denizi, nereden çıktığı önemsiz, babasını her türlü yer. doyumsuz ayının teki. bütün gün uyur, yer.

en süper yorum bu olsa gerek  :hehe:

Snorlax çıktığı maçların hakkını verdi bence. Ash'in iyi pokemonlarındandı. :)
Bencede snorlax gönderildiği her maçta çok iyi savaşıyor.
Şaşırmıştım açıkçası onu Hoenn' de kullanmamasına...
(12-06-2012, 06:58 PM)ahm_programmer link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Şaşırmıştım açıkçası onu Hoenn' de kullanmamasına...
Ama hoeen'de tüm pokemonlarını bırakıp yeniden başladı sadece hoeen pokemonlarıyla devam etti bulbasaur'u bile bıraktı ama sceptile'i oldu :) , Gary gibi hoeen'de tüm eski pokemonlarını bıraktı
Sırf şu resimleri çekmek bile ne kadar uğraş gerektirir, kaldı ki konu düzeni de çok iyi.
Eline sağlık. :)
(12-06-2012, 07:02 PM)Berkanege link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ama hoeen'de tüm pokemonlarını bırakıp yeniden başladı sadece hoeen pokemonlarıyla devam etti bulbasaur'u bile bıraktı ama sceptile'i oldu :) , Gary gibi hoeen'de tüm eski pokemonlarını bıraktı

Evet haklısın ama ben olsam Pikachu yerine her maçta bir sürpriz pokemon kullanırdım. Sonra bir de unutmuşum Sinnoh' ta da kullanmadı.
(12-06-2012, 07:05 PM)ahm_programmer link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Evet haklısın ama ben olsam Pikachu yerine her maçta bir sürpriz pokemon kullanırdım. Sonra bir de unutmuşum Sinnoh' ta da kullanmadı.
Evet doğru dedin Ash eski pokemonlarını almıyor, bırakıyor laboratuvara yenilerini alıyor snorlax güçlü ama, Ash'in stratejisi böyleymiş yeni pokemon yakalayıp daha çok pokemon güçlendirmek snorlax gibi yapıyor
ve çok güçleniyor, ama yedek pokemon iyi fikir olurdu
Snorlax Tatlı Sevimli Ve Aşırı Güçlü Pokemon Benim Favorilerimdendir  (Y)