Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 070 - Make Room For Gloom
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Make Room For Gloom
Japonca Adı: Gloom In Garden
Türkçe Adı  : Gloom İçin Oda Yapın


[Resim: genizet.png]

İki aydan daha az bir süre içinde yapılacak Pokémon Ligi Yarışması için Ash Pallet’teki evinde hazırlanıyordu. Hırslı bir biçimde çalışıyor, yiyeceklerine dikkat ediyor, güneşle birlikte kalkıyor ve savaşıyordu. Sahi Ash nerede?

Pallet’te güzel bir sabah vaktidir ve Brock kahvaltıyı hazırlamaktadır. Ash ise hala uyumaktadır. Bu sırada odayı süpüren Mr. Mime süpürgeyi Pikachu’nun kafasına sürter. Uyumakta olan Pikachu aniden rahatsız olur ve Elektrik Şoku'nu serbest bırakır. Hemen yanında yatan Ash de bundan nasibini alır tabi.

En sonunda herkes uyanmıştır ve kahvaltıya geçmişlerdir. Ash’in annesi ise elinde çiçeklerle gelir ve onları vazoya yerleştirirken Ash’e çalışmaya ara verdiğine göre bahçede ona yardımcı olmasını söyler. Önce bir şaşkınlık geçiren Ash hemen durumu toparlar ve o gün çok ağır bir antrenman yapacağını söyler. Bu Ash’in o anda uydurduğu bir şey olunca Misty şaşırır ve neden onlara bahsetmediğini sorar. Ash Misty’ye sessizce çıkınca her şeyi açıklayacağını söyler ve ardından Misty’yi iterek dışarı çıkartır. Brock da yanlarına gelir tabi. Ash annesine yardım işinden korkmaktadır ve bunun yerine dağa çıkmayı tercih eder. Tam bunları arkadaşlarına açıkladığı sırada annesi arkalarında belirir ve dönüşte bahçe için 300-400 kilo kadar gübre almalarını söyler. Bunun üzerine kahramanlarımız çığlık atarak yola koyulurlar.

Ash, Misty ve Brock bir süre koştuktan sonra yorularak dururlar. Bu sırada Misty karşılarına çıkan şeyi gösterir. Bu büyük yapıya yaklaştıklarında Ash buranın Xanadu Serası olduğunu söyler. İçeri bakan Brock çok güzel bir kız görür ve hemen ileri atılır. Ancak seranın cam duvarına yapışır. Ash yanına gelince kızdan bahseder. Ash ise güzel kız falan görmediğini söyler. Bu sırada Misty kendisini kastederek bakmasını söylediğinde Ash Brock’un halisülasyon gördüğünü iddia eder. Brock ise ısrarcıdır. Ash tekrar baktığında bir Gloom görür ve Misty’ye ondan daha iyi olduğunu söyler. Misty bu lafa çok sinirlenir ve tartışmaya başlarlar. Bu sırada bir adam gelir ve ne yaptıklarını sorar. Kahramanlarımız adamın elindeki makineyi silah sanırlar ve korkarlar. Ancak makine bitkiler için kullanılmaktadır.

Adam daha sonra bizimkileri seraya alır. Ash’in eğitmen olduğunu öğrenince pek çok eğitmenin bu seraya geldiğini söyler. Çünkü çimen türü Pokémonlar ortamı çok sevmektedir. Ash de bunun üzerine Bulbasaur’ını dışarı çıkartır. Ardından Ash, Misty, Bulbasaur ve Pikachu bahçeyi dolaşmaya başlarlar. Bulbasaur bütün çiçekleri koklamaktadır ve gerçekten huzur içindedir. Bu sırada kokladığı çiçeklerden birisi Bulbasaur’ın kendinden geçmesine neden olur. Hafifleyen Bulbasaur turuna devam eder ve bu sefer başka bir otu koklar. Ancak son kokladığı bitki yüzünden bayılır. Ash de ne olduğunu merak ederek koklayacakken Brock’un gördüğü kız ortaya çıkar ve onu engeller. Bu bitki sersemleştirici etkiye sahiptir ve koklayanı felç etmektedir. Bulbasaur’ın onu kokladığını öğrenen kız Gloom’u çağırır ve Bulbasaur’ı eve getirmesini söyler. Ash’in de yardımıyla Bulbasaur seranın dışındaki eve taşınır.

Herkes baygın yatan Bulbasaur’ın başına toplanır. Gloom başındaki çiçekten çıkan bir sıvıyı Bulbasaur’ın ağzına damlatır ve kısa bir süre içinde Bulbasaur gözlerini açar. Bu sıvı Gloom’un geliştirdiği bir panzehirdir. O bitkiyle ilgilenirken meydana gelmiştir. Bulbasaur kendine geldikten sonra Gloom’a teşekkür eder. Ayrıca bu iki Pokémon birbirlerinden çok hoşlanmıştır. Ash onların iyi vakit geçirdiğini söyleyince Misty Brock’u gösterir. Anlaşılan tek iyi vakit geçiren Bulbasaur değildir. Brock onlara yardım eden kızla konuşmaktadır.

Florinda iyi bir yetiştirici olduğunu düşünmemektedir. Gloom için Yaprak Taşı kullandığı halde onun gelişmediğini söyler. Bunun nedenini de ona yeterince sevgi verememesi olarak görmektedir. Brock ise buna itiraz eder. Onun Gloom’u ne kadar sevdiği ortadadır. Bu sırada Profesör Oak ortaya çıkar ve durumun sevgiyle bir ilgisinin olmadığını söyler. Sorun taştan kaynaklanmaktadır. Çünkü bu Yaprak Taşı sahtedir.

Karşılarında birden Oak’ı gören kahramanlarımız şaşırırlar ve ona burada ne işi olduğunu sorarlar. Oak satılan bu sahte evrim taşları üzerine bir rapor hazırlamaktadır. Florinda’ya taşı kimlerden aldığını sorarlar. Kız kişileri tarif edince sahte taşları satanların Roket Takımı olduğu ortaya çıkar. Bu sırada Roket Takımı da seradadır ve yine nadir bir Pokémon aramaktadırlar. Bu sırada sersemleştirici kokusu olan bitkiyi fark ederler. Planlarını uygularken o bitkiyi de kullanmaya karar verirler.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" Sahnesi: Clefable

Roket Takımı’nın bitkiyi toplamaya başlaması üzerine alarm çalar. Kameradan kontrol ettiklerinde Roket Takımı’nı görürler ve hemen harekete geçerler. Ash, Bulbasaur’a Asma Kırbacı ile onları yakalamasını söyler. Bulbasaur Jessie ve James’i bağlar.  Bu sırada Meowth da gizli silahlarını hazırlar. Sersemleştirme otunu toz haline getirerek bir topun içine doldurur ve kahramanlarımızın üzerine fırlatır. Top yere çarpınca patlar ve toz açığa çıkar. Florinda ve Gloom hariç hepsi toza maruz kalmıştır ve Roket Takımı üstünlüğü ele geçirmiştir. Brock bunun üzerine Florinda’yı cesaretlendirmeye çalışır. Çünkü yardım edebilecek tek kişi odur.

Florinda en sonunda denemeye karar verir. Gloom savaşmak için Roket Takımı’nın karşısına dikilir. İlk başta Arbok ve Weezing karşısında bir şey yapamasa da önce Çifte Takım ardından Güneş Işını saldırısı ile Roket Takımı’nın işini bitirir.

Gloom’la birlikte çıkardığı savaştan sonra Florinda’nın güveni yerine gelmiştir. Yardımları için Brock’a teşekkür eder ve bu yeri biriyle beraber işletmek istediğini söyler. Brock hemen üzerine alınır ancak Florinda’nın kastettiği kişi kahramanlarımızın serada karşılaştıkları kişi Potter’dır. Brock yıkılır ancak Ash onu teselli eder. Bu arada Misty de Ash’e hiç çalışmadığını hatırlatır. Ancak Ash, gelecek günlerden oldukça umutludur.


Bu kadar emin olma Ash. Yarınlarda yaşamın için savaşıyor olacaksın.


[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Brock
Jessie
James
Profesör Oak
Delia Ketchum
Florinda
Potter



[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Delia Ketchum: [Resim: rsiconani122.gif]


Florinda: [Resim: rsiconani044.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani085.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Önemli bir olay olmadı.



[Resim: EmeiGeenler.png]

Haruka