Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 003 - A Sandile Gusher of Change!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: i5761930_bolum-isimleri-png]
İngilizce Adı: A Sandile Gusher of Change!
Japonca Adı: Mijumaru! Meguroco! Close Call!!
Türkçe Adı: Fışkıran Sandile'lar Sayesinde!

[Resim: i5761931_genis-ozet-png]

Pokémon Ustası olmak amacıyla Unova'da seyahat eden Ash, ilk spor salonunun olduğu Striaten Şehri'ne  doğru yol alıyordu. Yolculuğu sırasında Iris adında bir kız ile tanıştı.

Ash, Iris'in kendisini takip ettiğini söyler. Iris ise Ash'in onu takip ettiğini ileri sürer. Küçük atışmalar ve öne geçme denemelerinden sonrasında Iris, Ash'in Unova'yı bilmediğini düşündüğü için, ona yol göstermek için takip ettiğini belirtir. Ash böyle bir yardım istemediğini söyler. Tartışmaları, aralarına giren bir Oshawott'ı farketmeleri ile biter. Ash onun, daha önce onları kurtaran Oshawott olduğunu düşünür.

Oshawott: Su samuru Pokémon'u. Saldırmak veya savunma yapmak için karnındaki kabuğunu kılıç olarak kullanır.

Oshawott Pikachu aracılığı ile onları takip ettiğini anlatır. Iris, Oshawott'ın kendisini takip ettiğini düşünür. Ancak Oshawott onun kucağından kaçar ve Ash'in omuzundan Pikachu'yu iterek kendisi biner. Böylece Iris'i değil Ashi'i istediği de anlaşılır.

Ash, kendileri ile yolculuk etmeyi isteyip istemediğini ona sorar ve o da kabul eder. Ash PokéTopu'nu atar, ancak PokéTopu çalışmaz. Ash Oshawott'ın Profesör Juniper'a ait olduğunu anlar. Hemen Profesör Juniper'a telefon açarak ondan Oshawott'ın PokéTopu'nu alır. Ama Oshawott çoktan gitmiştir.

Oshawott'ı aramak için yolda giderlerken çukura düşerler. Bunu kimin yaptığını düşünürken, bir çocuk gelip bunu Sandile'ın yaptığını söyler. Bu sırada Roket Takımı da Pikachu'yu yakalamaya giderken benzer bir çukura düşerler. Gözlüklü bir Sandile bu çukurun içindedir.

Sandile: Çöl timsahı Pokémon'u. Sadece gözü ve burnu dışarıda kalacak şekilde kumu kazar. Siyah ve ince bir zar gözlerini korur.

Iris kendini ve Ash'i çocuğa tanıtır. Çocuk adının Dan olduğunu söyler. Evlerinin bulunduklara yere yakın olduğunu ve kaplıcaları olduğunu da söyler. Kaplıcaların Sandile yüzünden bir süreliğine kapalı olduğunu da sonradan ekler.

Sahip oldukları kum banyolarının normalde çok ilgi çektiğini, ama kısa bir süre önce o Sandile yüzünden her yerin delik deşik olduğunu söyler. Ash ve Pikachu olay mahalinde durumu test etmek ister ve kendilerini kuma gömdürürler. Axew de onlara katılır. Roket Takımı da uzaktan onları izlemektedir. Iris'in Oshawott'ı aradıklarını hatırlatmasıyla Ash ayağı fırlar. Ama Oshawott zaten yanlarında kum banyosu yapmaktadır.

Roket Takımı'nın onu kovmasıyla yanlarından ayrılan Gözlüklü Sandile, Axew'i yakalar. Grubun uğraşmaları sonucunda Axew'i Sandile'ın ağzından kurtarırlar. Ancak bu sefer Pikachu ve Oshawott'ı yakalarak kaçar. Roket Takımı da Sandile'ı yakalayarak hem Pikachu hem Oshawott hem de Sandile'ı ele geçirmiş olur.

Sandile'ı yakalayıp arabayla kaçarken Ash ve arkadaşlarını bir süre duraklatmayı başaran Roket Takımı başarıya ulaştığına inanır. Ancak arabaları çukura girer. Bu çukuru Sandile'lar kazmıştır. Ash ve arkadaşları da Roket Takımı'na yetişir. Roket Takımı kaçmaya çalışırken Sandile'lar daha büyük bir çukur kazarak araba ile kaçmalarını imkansız hale getirir. Onlar da arabadan atlayarak kaçarlar. Böylece Sandile, dolayısı ile Pikachu ile Oshawott, kurtulmuştur.

Sandile, Pikachu ve Oshawott'ı çeşitli Pokémonlar'ın olduğu bir yere geldiklerinde bırakır. Gözlüklü Sandile bir şeyler anlatır ve arkada bir gayzer patlar. Daha sonra çeşitli yerlerde gayzerler patlamaya başlar. Gözlüklü Sandile grubu korumak için onlara liderlik yapmaktadır.

Dan Sandile'ın yaklaşan tehlikeyi farkettiğini, insanları ve Pokémonlar'ı oradan uzaklaştırmak için kum banyolarına saldırdığını düşünür.Ash ve grubu da onlara yardım etmek için peşlerinden koşar. Bu sırada büyük bir gayzer patlamasına müteakiben birçok patlama daha olur. Sandile'ın korumaya çalıştığı Pokémonlar, sıcak suların arasında kalan küçük bir kara parçasının üstünde sıkışır. Dan, başka bir büyük patlama gerçekleşmesi durumunda o Pokémonlar'ın hiçbir şekilde kurtulamayacağını dile getirir.

Büyük bir patlamanın yaklaştığını farkederler. Sandile'lar birbirlerini kuyruklarından dişleyerek, Pokémonlar'ın bulunduğu kara ile kendilerinin üstünde bulunduğu kara arasında köprü kurarlar. Ash her ne kadar köprüden karşıya geçmelerini söylese de Pokémonlar bundan tereddüt ederler. Ash de köprüden geçerek onların yanına gider. Onları cesaretlendirerek karşıya geçmelerini sağlar. Son olarak Pikachu köprüden geçer ve Ash kendisi kalır. Sandile'ların kurduğu köprü yıkılmak üzeredir. Ash köprüyü sağlam tutmaya çalışırken büyük bir gayzer patlaması gerçekleşir. Kaynar su tam olarak Ash'in üstüne gelmektedir.

Oshawott hemen köprüye çıkarak su saldırısı yapar, böylece suyun Ash'e ulaşmasını engeller. Ash Oshawott'ı PokéTopu'na geri çağırır. Sandile'ların yaptığı köprünün Ash'in elinden kaymasıyla Iris Ash'in elinden tutar. Gözlüklü Sandile'ın son hamlesiyle Ash ve Iris de karşıya geçmeyi başarır.

Ash, Iris ve Pokémonlar'ı kaplıcanın keyfini çıkarır. Dan, gayzerlerden dolayı kum banyolarının bozulduğunu, yerlerini bu kaplıcaların aldığını söyler. Ash, Iris ve Pokémonlar'ı bu durumdan gayet memnundur. Dan ve babası da artık kaplıca konusunda uzmanlaşmaları gerektiğini düşünür.

Yeni yapılan kaplıcaya giren Ash'in keyfi yerindeydi. Unova Bölgesi'ndeki yolculuğu devam ediyor...


Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Sandile

[Resim: i5762015_karakterler-png]

Ash
Iris
Jessie
James
Profesör Juniper
Dan


[Resim: i5762074_pokemonlar-png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: Obpn8.gif]


Iris: [Resim: B9lwz.gif]


Jessie: [Resim: xLJgb.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Profesör Juniper: [Resim: Obpn8.gif]


Vahşi: [Resim: cUMLQ.gif] [Resim: vcK02.gif] [Resim: eADfF.gif] [Resim: 2LRG2.gif]


[Resim: i5762136_olaylar-png]

- Ash bir Oshawott yakalar.



[Resim: EmeiGeenler.png]
XTRM

Yine uzun ve güzel bir özet olmuş.