Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 067 - Showdown In The Poké-Corall
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
                                                                [Resim: blmisimleri.png]
                                                            İngilizce Adı: Showdown In The Poké-Corall
                                                                  Japonca Adı: Dueling with the Rival
                                                          Türkçe Adı: Pokémonlar Yarışmaya Hazırlanıyor


                                                                [Resim: genizet.png]

Ash rüyasında kendisini Pokémon Ligi'nde görmektedir. Elindeki PokéTopu'nu fırlattığı an PokéTop'u büyüyerek geri gelir ve Ash'i yutmaya çalışır. Ash birden Mr. Mime'ın süpürgeyi suratına tutması üzerine uyanır. Mr. Mime ise Ash'ın odasını temizlemektedir.

8 rozet kazandıktan sonra Ash, Pokémon Ligi'nde yer alma rüyasını gerçekleştirmek üzere eve dönmüştü. Ama çok kötü bir şekilde uyandırılmıştı.

Ash kahvaltı için aşağı iner ve Mr. Mime'ın ne yaptığını anlatır. Misty ise Ash'in ne zamandır yıkanmadığını sorar. Ash sinirlenir ve Mr. Mime'a Misty nin de yüzünü temizlemesini söyler fakat; annesi izin vermez. Delia Mr. Mime'ı meyve toplaması için dışarı gönderir. Bunu gören Ash bu işin eskiden kendisinin yaptığını söyler. Brock ise yemeklerini çabuk yemelerini ve Profesör Oak'tan birkaç şey öğrenmek için yanına gitmeleri gerektiğini söyler.

Roket Takımı ise bir tane bile Pokémon yakalayamamaktan yakınarak patronun yanına gitmektedir. Tam vazgeçip kaçarken Mewtwo binayı yok ederek oradan uzaklaşır. Patlama sonrası Roket Takımı Giovanni'nin yanına gider. Giovanni onlara neden burada olduklarını sinirli bir şekilde sorar. James ise sadece burada dolaştıklarını söyler. Giovanni onlara kendi işlerini yapmalarını söyleyerek gelen helikopteriyle oradan uzaklaşır. Artık Roket Takımı, Pokémon çalmak için hazırdır.

Kahramanlarımız Profesör Oak'ın evine varırlar. Profesör ise direk Togepi'yle ilgilenir. İçeri geçtiklerinde Gary'i orada görürler. Gary her zamanki gibi Ash'i sinirlendirir. Profesör bu iki çalıştırıcının neden geçinemediklerini sorar. Profesör onlara birbirlerinden çok şey öğrenebileceklerini anlatır. Oturduklarında Ash'in Krabby'si onlara yiyecek bir şeyler getirir. Ash, eski dostu Krabby'i gördüğüne sevinir. Profesör, iki çalıştırıcının orada olmadığını ve sadece Gary ile Ash'in orada olduğunu söyler. Ash onların neden gelmediklerini sorunca Profesör, ikisinin yeterince iyi olmadıklarını söyler. Gary'nin 10, Ash'in ise 8 rozeti olduğunu ve bunun mükemmel olduğunu söyleyen Profesör, geldikleri için sevindiğini belirtir. Ash hemen acele eder fakat Gary onu durdurur ve bu yılki Pokémon Ligi'nin nerede yapılacağını sorar. Ash bunu bilmediğini söyler ve nerede yapıldığını öğrenmek için Gary'nin boynuna atlar. Profesör, Pokémon Ligi'nin İndigo Platosu'nun üzerinde yapıldığını, yarışmaya 2 ay kaldığını ve 200'den fazla çalıştırıcının katılacağını söyler. Ash heyecanlanır ve hepsini yenmek istediğini söyler. Gary ise Ash'in kendisinden zayıf olduğunu ve Ash'i eli bağlı olsa bile yenebileceğini belirtir.

Roket Takımı, Ash'in evine muhabir olarak gider. Bunu gören Delia heyecanlanır fakat Mr. Mime Roket Takımı'nı süpürerek uzaklaştırır. Delia arkalarından Ash'in Profesör Oak'ın yanında olduğunu söyler.

[b]Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi:
Slowbro

Gary Ash'e kendi Krabby'sinin onunkinden daha iyi olduğunu söyler ve onu PokéTopu'ndan çıkarır. Gary'nin Krabby'si gerçekten Ash'inkinden daha büyüktür. Gary her zaman farklı Pokémonlar kullandığını ve Ash'in ise aynı Pokémonlar'ı kullandığını düşünür. Misty ise bunu doğrular. Brock, Profesör'e onları durdurmalarını yoksa kavga ediceklerini söyler, fakat Profesör kendisinin bir hakem olmadığını ve bir şey yapmayacağını söyler. Bir süre atıştıktan sonra Profesör, elinde Pokédexler'le gelir. Gary'nin 60, Ash'in ise 100'den fazla Pokémon gördüğünü fakat; Gary'nin daha fazla Pokémon yakaladığını söyler. Ash onu yendiği için sevinir ama ondan az Pokémon yakalamıştır. Bunun üzerine Gary, Ash'e yakaladığı Pokémonlar'ı göstermek ister. Laboratuara girdiklerinde Profesör, Ash'in ve Gary'nin yakaladıkları Pokémonlar'ı gösterir ve Ash'in neredeyse tüm yakaladığı Pokémonlar'ın Safari Bölgesi'nden olduğunu söyler. Gary'nin ise 200'den fazla Pokémon yakaladığını gösterir. Ash Gary'nin Pokémonlar'ıyla arkadaş olmadığını düşünür. İkisi tekrar atışmaya başlarlar. Profesör ise onlara Pokémonlar'ın da insanlar gibi ilgi istediklerini açıklar.

Roket Takımı ise uzun yoldan gittikleri için birbirlerine kızarak ilerlerler. Jessie'nin ayağı bir taşa çarpar ve taş bir ağaca isabet eder. Ağaçtan bir Kakuna sürüsü düşer. Onları görünce Bedrill'lerinde orada olabileceklerini düşünerek oradan kaçarlar. Bedrill'ler ise onları farketmiş ve kovalamaya başlamışlardır. Roket Takımı hızla koşarlarken bir Snorlax'a çarparlar. Snorlax, yolu kapamıştır ve kimse oradan kaçamaz. Bedrill'ler Roket Takımı'nın işini bitirir.

Profesör, her gün Pokémonlar'ı kontrol ettiğini ve her Pokémon'un egzersize ihtiyacı olduğunu söyler. Sabahları onlara kahvaltı verdiğini akşamları ise onları incelediğini anlatır. Kahramanlarımız ve Profesör etrafta gezinirken Gary'nin Doduo'su gelir ve Ash onu merak eder.

Doduo: Çift kafalı bir Pokémon'dur. Koşarak uçmaktan daha hızlı yol alırlar.

Profesör yeni bir şey bulduğunu söyler. Herkes bunun ne olduğunu sorar ve Profesör, Pokémonlar'ın yakaladıkları çalıştırıcıların huylarını aldıklarını söyler. Brock hemen atılır ve Suzy'nin ona verdiği Vulpix'i çok sevdiğini ve şimdi Brock'ta olduğu için Vulpix'in kendine benzemesi onun Suzy ile çıkabileceği fikrini aklına getirir. Gary, onun tuhaf biri olduğunu düşünür. Profesör, Ash'in aynı Pokémonlar'ı kullandığı için Muk ve Krabby'nin Profesör'ü daha çok sevdiklerini söyler.

Roket Takımı ise hâlâ laboratuvara gitmeye çalışmaktadır. Bir dağa tırmanırken Jessie bir Geodude'a dokunur ve sinirlenerek onu fırlatır fakat diğer eli ise bir Sandshrew'e değmiştir. Sandshrew ise Jessie'nin yüzünü tırmalar ve kaçar. Ardından koca bir Onix çıkar ve Roket Takımı'nı kovalar.

Ash, Profesör'e bütün Pokémonlar'ın neredeyse laboratuvarda olduğunu söyler. Profesör ise daha bilinmeyen bir çok Pokémon'un olduğunu belirtir. Ash'in aklına yolculuğuna başladığı günkü Ho-oh gelir. Profesör, yeni ve farklı bir çok Pokémon'un bulunabileceğinin mümkün olduğunu söyler. Ash ve Gary ise mümkün olduğunca yeni Pokémonlar'la dost olacaklarını söylerler. Gary, Ash'e bir maç yapmayı teklif eder. Ash kabul eder fakat; bir patlama sesi duyulur. Profesör bunun Pokémon kaynağından geldiğini söyler ve hemen oraya giderler. Roket Takımı, Voltorb ve Electrodelar'ın patlamalarına maruz kalmıştırlar. Ash onların olduğunu anladığını söyler. Roket Takımı hemen kalkar ve oraya Pikachu'yu yakalamak için geldiklerini ve bir sürü olay atlattıklarını söylerler. Gary ve Profesör, Meowth'ın konuştuğunu görünce çok şaşırırlar ve tekrar konuşmasını isterler. Roket Takımı, Meowth'ı döverek sloganlarını söylerler. Tam savaşmaya başlarken oradan bir Taurus sürüsü geçer ve Roket Takımı'nı havaya uçurur. Profesör o Tauruslar'ın Ash'in Pokémonlar'ı olduğunu söyler. Gary artık eve gitmesi gerektiğini ve aralarındaki savaşı Pokémon Ligi'ne bırakabileceklerini söyler. Ash, Pokémon Ligi'ne 2 ay kaldığını öğrenmiştir ve çalışmalara hemen başlamak istediğini belirtir. Profesör ise eline bir kaç çit parçası tutuşturarak, Tauruslar'ın kırdığı çitleri tamir etmesini söyler. Brock ve Misty'e de yardım etmelerini, yardım etmenin arkadaşlıklarını güçlendireceğini söyler.

Bu akıl dolu cümlelerle Ash, Pokémon Ligi ve hayat hakkında daha çok şey öğrenmeye başladı.[/b]



                                                                [Resim: karakterler.png]

                                                                                          Ash
                                                                                        Brock
                                                                                        Misty
                                                                                        Jessie
                                                                                        James
                                                                                  Profesör Oak
                                                                                        Gary
                                                                                  Delia Ketchum
                                                                                      Giovanni



                                                                [Resim: pokemonlar.png]

                                                                        Ash:[Resim: rsiconani025.gif]  [Resim: rsiconani089.gif]  [Resim: rsiconani098.gif]  [Resim: rsiconani128.gif]


                                                                                    Brock:[Resim: rsiconani037.gif]


                                                                                Roket Takımı:[Resim: rsiconani052.gif]


                                                                              Gary:[Resim: rsiconani084.gif]  [Resim: rsiconani098.gif]


                                                                              Delia Ketchum:[Resim: rsiconani122.gif]


                                                                            Giovanni:[Resim: rsiconani053.gif]  [Resim: rsiconani150.gif]


Vahşi:
[Resim: rsiconani014.gif]  [Resim: rsiconani015.gif]  [Resim: rsiconani016.gif]  [Resim: rsiconani017.gif]  [Resim: rsiconani019.gif]  [Resim: rsiconani020.gif]  [Resim: rsiconani021.gif]  [Resim: rsiconani027.gif]  [Resim: rsiconani029.gif]  [Resim: rsiconani032.gif]  [Resim: rsiconani043.gif]  [Resim: rsiconani044.gif]  [Resim: rsiconani046.gif]  [Resim: rsiconani047.gif]  [Resim: rsiconani056.gif]  [Resim: rsiconani057.gif]  [Resim: rsiconani058.gif]                [Resim: rsiconani060.gif]  [Resim: rsiconani061.gif]  [Resim: rsiconani074.gif]  [Resim: rsiconani077.gif]  [Resim: rsiconani078.gif]  [Resim: rsiconani079.gif]  [Resim: rsiconani086.gif]  [Resim: rsiconani087.gif]  [Resim: rsiconani100.gif]  [Resim: rsiconani101.gif]  [Resim: rsiconani116.gif]  [Resim: rsiconani118.gif]  [Resim: rsiconani120.gif]  [Resim: rsiconani121.gif]  [Resim: rsiconani143.gif]

                                                                                                                                                       
                                                                [Resim: olaylar.png]

                                                                          - Önemli bir olay olmadı.





                                                          [Resim: EmeiGeenler.png]
                                                                                  zamazinqo
Eğer bulabilirseniz her bölüm için bir resim koymanızı öneririm (bunu bulabileceğiniz onlarca kaynak var). Hem ilgiyi arttırır, hem de izleyenler için hangi bölüm olduğunu hatırlatmış olur.
Senin dediğini daha ilk bölümlerde düşündük fakat zaten bölüm özeti yazmak hayli zor. Artı konuları açarken de çok ufak detaylar ile uğraşıyorsun. Benim konuları açmak en az 1 saatimi alıyor.(Toplam Özet ile birlikte) Birde resimleri eklemeye kalkışırsak iş baya uzar. Ama resimlerin olması bu kadar çok isteniyorsa maNga ile konuşup ekipten birini bu göreve verebiliriz veya bölüm resimlerini upload yapmak için üyelerden biri ekibimize katılabilir. :)
Özet muhteşem olmuş. O kadar çok Pokémon seni biraz uğraştırmış olmalı :D
(08-06-2012, 08:06 PM)Metafeller link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Eğer bulabilirseniz her bölüm için bir resim koymanızı öneririm (bunu bulabileceğiniz onlarca kaynak var). Hem ilgiyi arttırır, hem de izleyenler için hangi bölüm olduğunu hatırlatmış olur.


önceki yorumumda da söyledim ama madem 2. kez aynı konu açıldı şimdi daha ayrıntılı söyleyeyim. resim işi öyle söylenildiği kadar basit değil. öyle bir yerden bulup koymak iş değil, önemli olan bize özel olması. eğer şurda dakikası dakikasına bölümü izleyip kendi çabalarımızla özeti yazıyorsak resmi de kendimiz ayarlamalıyız. ee bu özeti yazmak zaten kolay değil. üzerine bir de konuyu açarken aynı formatta olsun diye bir sürü ayar yapılıyor. bunlar yetmezmiş gibi bir de resimle uğraşılmaz.

eğer yapılacaksa bu işle uğraşan ayrı bir kişi olmalı ama bunun için de güvenilir biri lazım. bir işe başlayıp 3 gün içinde sıkılıp yarım bırakıyorsunuz. biz buna güvenip nasıl birini görevlendirelim. yarım yamalak bir şey olacağına resimsiz olsun daha iyi...

daha sonra fikir değiştirirsek sizi bilgilendiririz zaten  (Y)
(09-06-2012, 02:26 AM)maNga link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:önceki yorumumda da söyledim ama madem 2. kez aynı konu açıldı şimdi daha ayrıntılı söyleyeyim.

Forumda olup biten bütün mesajlardan haberdar olamam, değil mi? Sadece bir öneriydi. Olumsuz eleştirilere açık değilseniz bunu başta belirtin.
bütün mesajları bilmen gerekiyor demedim zaten. bu istek birden fazla kişi tarafından dile getiriliyorsa ayrıntılı açıklayayım da geçerli sebebim iyice anlaşılsın dedim. (yanlış anlaşılmış.)

ayrıca ben burada olumsuz eleştiri de görmedim sadece bir öneri vardı. ben de bu önerinin neden gerçekleşemeyeceğini anlattım ters bir durum yok ;)  ama dediğim gibi bu kesin bir şey değil sonradan fikir değiştirilebilir
Castiel'e katılıyorum konuyu açmak bile gerçekten uğraştırıyor, bir de resimleri eklemeye kalkarsak 2-2.30 saatimizi alır eminim. Bu arada teşekkür ederim, en çok şu vahşi pokemonları koymak uğraştırdı :D