Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 063 - The Battle Of The Badge
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : The Battle Of The Badge
Japonca Adı : We Got The Last Badge
Türkçe Adı : Nişan Savaşı



[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımız tekrar Ash’in Dünya Nişanı’nı almak için gittiği Viridian Şehri’nde. Eğer kazanırsa bu onun sekizinci nişanı olacak ve sonunda Pokémon Ligi’nde yarışmaya hak kazanacak.

Ash, Misty ve Brock sonunda Viridian Spor Salonu’na gelirler. Ash lige katılmak için bu rozeti kazanmak zorundadır ve bu konuda gerçekten isteklidir. Pikachu da eğitmeniyle aynı hisleri paylaşmaktadır. Sevgi fışkıran gözleriyle iki dost el ele verir. Brock bu dokunaklı sahne karşısında duygulanırken bir kahkaha sesi duyulur. Ardından kırmızı bir araba kahramanlarımızın önünde durur. Arabadakiler Gary ve destekçileridir. Gary her zamanki gibi Ash’le dalga geçmeye başlar ve sahip olduğu on rozeti göstererek hava atar. Ash sinirlenir ancak bir şey diyemeden Gary spor salonuna yönelir ve lidere meydan okur. Ash de Gary’nin ardından içeri girmek ister ancak nöbetçiler buna izin vermez. Ash, Gary yine beni geçti diye yakınırken Misty onun zaten hep önde olduğunu söyler. Bunun üzerine Ash’in morali iyice bozulur. Bu sırada Togepi de Ash’in sırtına çıkar ve onu dürter. Ash onu Pikachu sanarak hep yanında olduğu için teşekkür eder ve eline alır. Ancak önüne döndüğünde Pikachu’nun onu sadece izlediğini görür. Elinde tuttuğu Togepi’dir ve o anki şaşkınlıkla Togepi’yi havaya fırlatır. Havaya uçan Togepi Salon’un çatısında dinlenen bir Fearow’un ağzına girer. Fearow bu durumdan rahatsız olur ve sinirlenerek uçmaya başlar. Misty Togepi’nin başına gelenleri görünce çıldırır ve vakit kaybetmeden Fearow’u takip etmeye başlarlar.

Bu sırada Roket Takımı da bir binanın çatısında, ellerinde dürbünle şehri gözetlemektedirler. Fearow tam onların üzerinden geçerken Togepi’yi ağzından atar ve Togepi James’in sırtna çarpar. James Meowth’ın onu tekmelediğini sanır ve bunu neden yaptığını sorar. Bu sırada da Togepi aralarından geçer. Roket Takımı onu görür görmez patronun buna bayılacağını düşünür ve yakalamaya çalışır. Ancak Togepi ellerinden sıyrılarak çatının kenarında yürümeye başlar. Yandaki binanın çatısı ile arada ince bir tahta yol vardır. Togepi bunu kullanarak diğer tarafa geçer. Jessie ise fırsatı kaçırmamakta kararlıdır. Togepi’nin peşinden gider ancak tahta onun ağırlığını taşıyamaz ve kırılır. Jessie aşağı, Togepi de Jessie’nin kafasına düşer. Jessie de hemen onu yakalar.

Bu arada Gary de Giovanni’ye karşı savaşmaktadır. İlk maç Gary’nin Nidoking’ine karşı Giovanni’nin Golem’idir. Gary tek hamleyle onu yener. Giovanni bu sefer Kingler’ı gönderir.

Kingler: Kıskaç Pokémon. Krabby’nin gelişmiş türü. Parçalayıcı kıskaçları onun en güçlü silahıdır.

Kingler’ın saldırıya geçmesiyle Gary Nidoking’i geri çağırır ve Arcanine’ı çıkartır. Arcanine Yere Serme saldırısı ile başlar. Ardından Alev Püskürtücü'yü kullanır. En sonunda ise Alev Patlaması ile Kingler’ın işi biter. Gary aldığı iki galibiyetten sonra kibirlenir ve Giovanni’ye isterse maçı bitirebileceklerini söyler. Giovanni ise asıl silahını sona saklamıştır. Sahanın yan tarafında bir bölme açılır ve üzerinde onu kontrol etmeye yarayan bir zırhla Mewtwo ortaya çıkar ve Arcanine’ı psişik gücünü kullanarak duvara çarpar. Gary şaşkına döner ve hemen Pokédex’e bakar. Ancak Mewtwo hakkında hiçbir bilgi yoktur. Giovanni onu savaşta denemek istediğini ve eğer isterse iki Pokémon birden kullanabileceğini söyler. Gary de Arcanine’nın yanına Nidoking’i yollar. Ancak iki Pokémon da onun yanına bile yaklaşamadan yenilir.
Roket Takımı da salona geri dönmüştür. Giovanni’nin huzuruna çıkarlar ve çok ender bulunan bir Pokémon yakaladıklarını söylerler. Togepi’yi gösterdiklerinde patron pek memnun olmaz ve onun ne gibi bir özelliği olduğunu sorar. Jessie biraz düşünüp kâğıtların uçmaması için üzerine konabileceğini söyler. Giovanni çok sinirlenir ve onları azarlamaya başlar. Ancak birden telefon çalar ve Giovanni aldığı haberle şok olur. Salonun sorumluluğunu ve üç Pokémon’unu Roket Takımı’na vererek gider. Togepi de Persian’ın odadan çıkarken açtığı kapıdan yararlanarak oradan çıkar.

Videodaki “Bu Pokémon Kim?” Sahnesi: Mr. Mime

Bu arada kahramanlarımız da telaşla Togepi’yi aramaktadır. Tekrar salonun önünde toplanırlar. Misty çok sinirlidir ve Ash’in yakasına yapışarak Togepi’ye bir şey olursa onu asla affetmeyeceğini söyler. Brock da onu sakinleştirmeye çalışır. Bu sırada Togepi’nin sesi duyulur. Hemen koşup giriş kapısını ararlar ve Togepi salondan çıkar. Misty sevinçle onu kucaklar. Ash ve Brock da rahatlamıştır ancak içeri baktıklarında Gary ve yanındakilerin baygın halde yattığını görürler. Ash hemen Gary’nin yanına koşar ve neler olduğunu sorar. Gary daha önce hiç görmedikleri bir Pokémon’la karşılaştığını ve her şeyi onun yaptığını hatta o Pokémon’un bir şeytan olduğunu söyler. Bu sırada Gary’nin ponpon kızları da ayılmıştır ve Gary kaybettiği için ağlamaya başlarlar. Misty ise onları azarlar ve eğer Ash her kaybettiğinde ağlasaydı dünyayı sel basacağını söyler. Ash ise Misty’nin şaka yaptığını söyleyerek durumu kurtarmaya çalışır ancak onu dinleyen yoktur. Gary o Pokémon’u kimsenin yenemeyeceğini iddia eder.

Tam bu anda Roket Takımı ortaya çıkar ve bu salonun yeni liderleri olduklarını söylerler. Kahramanlarımız şaşkına döner. Brock ve Misty bunun bir tuzak olduğundan şüphelenir. Ama Ash ne olursa olsun savaşıp o rozeti alacaktır. Karşısına Jessie geçer ve üç Pokémon birden gönderir. Bunlar Machamp, Rhydon ve Kingler’dır. Ash Squirtle ile başlar. Jessie’nin emriyle Machamp Karate Darbesi saldırısını yapar. Squirtle buna maruz kalırken Ash’e şok verilir ve Pokémon’un acısını eğitmenin de hissettiğini söylerler. Ash pes etmez ve bu sefer Bulbasaur’ı gönderir. Jessie de Kingler’ı seçer. Bulbasaur Asma Kırbacı'nı kullanır ancak Kingler Sertleşme ile savunmasını güçlendirir. Ardından da Baloncuk ile saldırır. Ash hala direnmektedir ve son olarak Pidgeotto’yu yollar. Pidgeotto Hızlı Saldırı ve Çifte Kenar kullanır. Jessie yenilmeye başlayınca ona şok verilir. Meowth kaybetme durumuna karşı hazırladığı makineyi kullanacağını söyler ancak Gary buna izin vermez. İyice sinirlenen Jessie, Arbok ve Weezing’i de savaşa yollar. Ash de karşılık olarak Pikachu’yu seçer ve Pikachu beş Pokémon’u da çarpar. Böylece Ash kazanan taraf olur. Ancak Roket Takımı rozeti vermeyi reddeder. Bu sırada Togepi Meowth’ın elinden düşürdüğü kumandanın başına gitmiştir ve kumandadaki yeşil ve kırmızı tuşa aynı anda basar. Bunun üzerine bir patlama olur ve Roket Takımı yine havaya uçar. Uçarken de Jessie Dünya Rozeti’ni elinden düşürür. Ash düşen rozeti alır. Ancak salon patlamadan sonra çökmeye başlamıştır. Herkes telaşla dışarı koşar.

Günün sonunda Ash tüm rozetlerini toplamış olarak arkadaşlarıyla birlikte Pallet Kasabası’na doğru yola koyulur.

Ash, sonunda sekizinci nişanına da kavuştu. Kahramanlarımız şimdi maceranın ilk başladığı yer olan Pallet Kasabası’na gidiyorlar. Acaba onları başka hangi maceralar bekliyor?



[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Brock
Jessie
James
Gary
Giovanni


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani007.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani017.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]



Jessie: [Resim: rsiconani024.gif]


James:
[Resim: rsiconani110.gif]


Gary: [Resim: rsiconani034.gif] [Resim: rsiconani059.gif]


Giovanni: [Resim: rsiconani053.gif] [Resim: rsiconani076.gif] [Resim: rsiconani068.gif] [Resim: rsiconani112.gif] [Resim: rsiconani099.gif] [Resim: rsiconani091.gif] [Resim: rsiconani150.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani022.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Gary'nin Pokémonlar'ı ilk kez görüldü.
- Anime ile ilk film arasında ilk bağlantı kuruldu. Mewtwo ilk kez görüldü.
- Giovanni ilk kez net olarak görüldü.
- Ash Roket Takımı'nı yendi ve Dünya Rozeti'ni kazandı.



[Resim: EmeiGeenler.png]
Haruka
Maaşallah çok hızlısın. :D
Eline sağlık...
Bende katılcam şu episode dexe.Bi bitsin pokedex konularım sonra 69.bölümün özetini yapacam