Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 002 - Enter Iris and Axew!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: i5761930_bolum-isimleri-png]
İngilizce Adı: Enter Iris and Axew!
Japonca Adı: Iris and Kibago!
Türkçe Adı: Iris ve Axew Gelirler!


[Resim: i5761931_genis-ozet-png]

Ash ve Pikachu, Unova Bölgesi'ne yaptıkları yolculukları sırasında, karanlık bir ışık içindeki gizemli karaltı ile karşılaşmıştı. Ash, eğitmenliğe yeni başlayan Trip ile savaşmıştı, ama bazı sebeplerden dolayı Pikachu, elektrik türü hamleleri kullanamıyordu ve Snivy tarafından yenilgiye uğratılmıştı. Profesör Juniper'ın laboratuvarında Pikachu'ya daha derin bir inceleme başlatılmıştı ve tam bu sırada bir fırtına bulutu ortaya çıkmıştı. Ve sonrasında...

Pikachu etrafına kıvılcımlar fırlatmaktadır ve sistemler aşırı yüklenme nedeniyle çökmek üzeredir. Bütün bunların sebebinin Unova Bölgesi'ndeki efsane Pokémon Zekrom'un olduğu düşünürler. Fırtına bulutu bir anda kaybolur ve sistemler onarılır. Pikachu da eski haline dönmüştür. Profesör Oak ve Profesör Juniper ise hala o şeyin Zekrom olup olmadığını konusunda tartışmaktadır.

Akşam yemeği sırasında, Ash, Unova Bölgesi'ndeki Pokémonlar'ı görmek ve birçok yeni arkadaş edinmek için yeni bir maceraya başlayacağını, ayrıca 8 rozeti toplayarak Unova Ligi'ne gireceğini açıklar. Profesör Oak, onlarla iletişimde kalmasını ve ara sıra kendisine rapor vermesini istediğini dile getirir.

Ash hemen Profesör Juniper'dan Pokédex ve PokéTopları'nı alır. Profesör Juniper, en yakın Spor Salonu'nun Striaton Şehri'nde ve meydan okumak için buraya gitmesinin uygun olduğunu söyler. Ash, sabah olur olmaz yanına eski Pokémonlar'ından sadece Pikachu'yu alarak yola koyulur. Oshawott ise Delia, Profesör Oak ve Profesör Juniper gibi onun arkasından bakmaktadır.

İlk olarak ne tür bir Pokémon'la karşılaşacağını düşünürek koşan Ash, Pikachu'nun çimenlerin arasında gördüğü bir şeyi göstermesiyle durur ve oraya bakar. Bir Pokémon olduğunu düşünür ve hemen Pokédex'ini çıkarır.

Axew: Azı dişi Pokémon'u. Kendi bölgesini, ağaçları azı dişleriyle işaretleyerek belirler. Eğer dişi koparsa, yerine yeni bir tane çıkar.

Ash, gördüğü şeyi her ne kadar Pokédex'tekine benzetemese de PokéTopu'nu ona doğru fırlatır. PokéTopu'nun çarptığı yerden bir kız çıkar. Gördüğü şey bir Axew değil, bir kız çocuğudur. Daha sonra ise bu kız çocuğunun saçlarının içinden bir Axew çıkar. Ash'in Pokédex'inin, onu Axew olarak göstermesinin sebebi budur.

Kız çocuğu ise Pikachu gördüğüne oldukça şaşırmıştır. Ash, Kanto Bölgesi'ndeki Pallet Kasabası'ndan geldiklerini anlatır ve kendini tanıtır. Kız da adının Iris olduğunu söyler. Iris, Pikachu'ya uzun süre sarıldıktan sonra onun yıldırımlarından da nasibini alır.

Iris Pikachu'dan özür diledikten sonra, Ash ile, gördüğü fırtına bulutu ve Zekrom hakkında konuşur. Ash bir Deerling görür ve Iris ile konuşmasını yarım bırakarak onun peşinden koşar. Bu sırada Roket Takımı, Giovanni ile görüşme yapmaktadır. Roket Takımı, Giovanni'ye Pikachu'yu ve bir efsane Pokémon'u yakalayacaklarını söyleyip Pokémon'larının onlara gönderilmesini isterler. Giovanni eski Pokémonlar'ın geri verilmeyeceğini, yenilerini yakalamaları gerektiğini söyler. Onlara yeni görevlerini söyler ve görev ekipmanlarını yollar.

Ash, peşinden koştuğu Deerling'i takip ederek onların yaşam alanına gelir.

Deerling: Mevsim Pokémon'u. Kürkünün rengi, sıcaklık ve neme bağlı olarak değiştiği için her mevsim dış görünüşü değişir.

Ash, bugüne kadar hiçbir şey öğrenmemiş gibi, Deerling ile savaşmadan ona bir PokéTopu atar. Iris önce o Deerling ile savaşması gerektiğini hatırlatır. Ash, savaşmak için Pikachu'yu yollar ancak Deerlingler'in hepsi bir anda kaçar. Ayrıca Ash ve Pikachu Patrat sürüsünün altında kalmaktan da kurtulamaz.

Akşam yemeğinde Ash ve Iris muhabbet ederlerken, Iris uyuyakalır. Ash ve Pikachu gökyüzüne bakıp konuşurlarken kayan bir yıldız görürler. Oshawott ise, her ne kadar o daha farketmemiş olsa da, hala Ash'in peşindedir.

Sabah olup yola çıktıklarında, Iris yanlarında yoktur. O çoktan gitmiştir. Ash ise bu sefer bir Pidove görür.

Pidove: Küçük güvercin Pokémon'u. Grup olarak dolaştıkları için oldukça çok ses çıkarırlar. Parlak nesneleri sevmezler.

Gruba vardıklarında birini seçip onunla savaşırlar. Ona saldırmaları ile birlikte bütün grup Ash ve Pikachu'ya saldırır, böylece onu ellerinden kaçırırlar. Kaçan gruptan geriye kalan tek Pidove ile savaşırlar ve onu yakalarlar. Savaştan sonra Iris de yanlarına gelir.

Roket Takımı yine bir makine ile Pikachu ile Axew'i yakalar. Ash onları durdurmayı dener. Böylece Jessie yakalamış olduğu Woobat'ı, Ash ise Pidove'unu ilk kez savaşta kullanır. Ash ve Pidove'u başarılı olamazlar. Roket Takımı oradan uzaklaşmaya çalışır. Ash ve Iris her ne kadar peşlerinden koşsalar da onları durduramazlar. Sonrasında Oshawott ortaya çıkıp ikisini de kurtarır.

Pikachu ve Axew'i kucaklarına alarak, Oshawott'u arkalarında bırakarak, doğruca Pokémon Merkezi'ne koşarlar. Orada Pokémonları iyileştirilir. Iris, Axew'i kurtardığı için Ash'e teşekkür eder. Ancak Ash bunu Oshawott'a borçlu olduklarını söyler. Bu sırada Oshawott camdan onlara bakmaktadır.

Yeni arkadaşları Pidove'un katılımıyla, Ash ve Pikachu'nun Unova Bölgesi'ndeki yolculuğu nihayet başladı. İleride ne tür maceralar onları bekliyor?

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Oshawott



[Resim: i5762015_karakterler-png]

Ash
Iris
Jessie
James
Hemşire Joy
Profesör Oak
Delia
Profesör Juniper
Giovanni
Matori
Trip (Geçmiş sahne)



[Resim: i5762074_pokemonlar-png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: vcK02.gif]


Iris: [Resim: B9lwz.gif]


Jessie: [Resim: xLJgb.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Trip: [Resim: SiuOU.gif]


Profesör Juniper: [Resim: Obpn8.gif]


Vahşi: [Resim: cUMLQ.gif] [Resim: vcK02.gif] [Resim: xLJgb.gif] [Resim: 2LRG2.gif] [Resim: HitVK.gif]


[Resim: i5762136_olaylar-png]

- Ash, Iris adlı bir eğitmen ile tanışır.
- Ash, bir Pidove yakalar.
- Jessie, bir Woobat yakalar.





[Resim: EmeiGeenler.png]
XTRM