Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Yeni pokemonlara ısınamıyorum..
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Jolter24 - Dediklerime aynen katılıyorum. Çok haklısın. Hatta BW serisinde senin dediğin kendini tekrar etmesinden kurtulmaya çalıştılar. Daha çok pokemon yakaladı vs. Ama çok geçmeden gene bizim eski ash geldi.

Metafeller- Bencede insan bildiği şeylerden daha çok hoşlanır. Ben Kanto-Johto yu tamamen izledim. Hoenni de burdan takip ediyorum. Ama sinnoh u bilmediğim için sevmiyorum. Dawnı tanımadığım için sevmiyorum mesela :D
Ayrıca unovayıda bulamadığım için izleyemiyorum :D ingilizcem pek yok :D
(26-07-2012, 02:19 PM)Jolter24 link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:İlk nesile amatör diyenler için söylüyorum. İlk neslin çizimleri sadece 1 kişi tarafından yapıldı (Benim bildiğim bu yanlış biliyorsam düzeltin lütfen). Ayrıca ilk neslin çizimleri sade ve hoş aralarında kötü çizim göremiyorum açıkçası.  Diğer nesillerin çizimlerine kötü demiyorum aksine çok güzel çizimler. Gittikçe çizimlere daha fazla ayrıntı katılıyor çünkü ilk nesildeki gibi sade yapmaya çalışsalar artık tasarımcılar tükenirdi. İlk nesillere kıyasla yeni pokemonlar bence de kötü gözüküyor. Belkide diğer nesillerden sonra alışmakta güçlük çekiyorum ama gittikçe alışacağıma eminim.


Bu konuda sana kesinlikle katılmıyorum. Pokemondaki olay kurgusu şöyle:

Ash rozet toplar lige katılır kaybeder.Diğer regiona geçer. Yeni pokemonlar yakalar rozet toplar lige katılır kaybeder. Değer regiona geçer...

Bu bu şekilde devam ediyor.Kısaca konu değiştirilmeden sadece yeni pokemonlarla süslenip önümüze yeniden konuluyor ve bence bu çok saçma. Ayrıca konu değişmediği gibi Ash her yeni nesilde aynı tür pokemonları yakalıyor.Ash her nesilde ligde biraz daha iyi bir başarı alıyor ki izleyiciler heyecanlansın diğer sezonda kazanacak mı merak etsin.

Oysa sadece yeni pokemonlarla süsleyip önümüze aynı şeyi yeniden sermek yerine sadece 151 pokemonla senaryoya önem verip güzel bir şey çıkarılsaydı da gayet rahat izlenebilirdi. Pokemon dünyası öyle açık ki öyle çok senaryo barındırıyor ki içinde aklınız hayaliniz almaz. Ranger, Mystery Dungeon ve Yeni çıkan Conquest bunun en iyi örnekleri.

Ha yapımcılar senaryoyu güzelleştiremez miydi? Elbetteki güzelleştirirdi mükemmel senaryolar çıkarabilirdi karşımıza örneğin pokemonun mangası muhteşem ama aynı başarıyı animesinde göremiyoruz ve ne yazıkki çoğu kişi mangayı okumuyor. Ama yapımcıların başka amacı var pokemonun animesinde. Nintendonun çıkardığı pokemon oyunlarına reklam amaçlı anime. Nintendo'nun pokemon oyunlarında çok büyük gelir elde ettiği ortada. Özellikle Heart Gold,Soul Silver-Diamon,Pearl-Black,White vb. lig serilerinden. Kısaca pokemonun animesi Nintendonun oyunlarının daha çok satması için bir destekleyici konumunda.

Biraz uzun oldu sanırım.  Confused Benim görüşlerim bunlar

Baya uzun yazmışsın :D

Haklısın 1. nesilin çizimlerine amatör denmez,zaten Nintendo'nun çizerleri dünya çapında ünlü isimler. Ve yine haklısın ilk nesli Ken Sugimori çizdi. Ama amatörden kasıt şu: bu pokemonlar daha pokemon ismi yokken "Hadi böyle bir şey yapalım." denilen bir zamanda çizildi. Ayrıca ilk nesil pokemonlarda bir kısıtlama yoktu. İstedikleri gibi çizdiler. Ama şimdi "önceki nesilleri yakalayacak mı?" veya "pokemonlar pokemona benzeyecek mi?" gibi şeyleri düşünmek zorundalar. Sonuçta pokemon diye digimon çizip önümüze koyabilirler ama o zaman kimse bunu beğenmez. Dediğim gibi biz pokemon kavramı için ilk pokemonları örnek alıyoruz. İlk pokemonlara benzemeyince de yadırgıyoruz.

Anime konusunda da çizerler ve yazarlar farklı ikisi de iyi çalışabilir. Ama gerçek şu: Biliyor musunuz bilmiyorum ama daha önce The Legend of Zelda için bir anime yayınlandı ve sadece 13 bölüm sürdü. Ayrıca Satoshi Tajiri'nin 1 sezon süren başka bir animesi daha vardı adını hatırlamıyorum. Bu da öyle olur diye düşündüler; ama düşündüklerinin tam tersi çıktı. Şimdi 5. nesildeyiz. Biliyoruz Ash rozet toplayacak lige katılacak vb. vb. Ama o zaman bilinmiyordu ve fikir çok tuttu. Hatta bildiğim kadarıyla en çok bölümü olan çizgi film. Şimdi ise senaryoyu bozmaya korkuyorlar. Hadi biraz cesaret...

Anime konusunda sana tamamen katılıyorum. Senaryoyu biraz daha güzelleştirebilirler. İlk sezonda yine dolaşıyorlardı gymlere meydan okuyorlardı filan ama yaşadıkları maceralar dostluklar filan daha gerçekçiydi. Şimdi biraz yapaylaştı. Ana animeyi bitirsinler demiyorum hatta ben de çok seviyorum ama daha büyükler için mesela 13 yaşından büyükler için fazla çocuksu. Anime devam ederken Pokemon Rangers veya İnternational Police'i anlatan daha büyük olanlar için ikinci bir animeyi neden yapmıyorlar anlamıyorum. Sanırım daha önce Chronicles'da düşündükleri başarıyı elde edemedikleri için ve şu anda Nintendo yeni bir konsol çıkaracak tüm parasını ona harcıyor diğer konsollarla bile ilgilenmiyor. böyle sıkışık bir dönemde yeni birşeyler denemek veya senaryoyu değiştirmek şirketi maddi açıdan sıkıntıya sokar. Ama ben ileride çıkabileceğine inanıyorum.

Not: Ben senden de uzun yazmışım  Confused
Sayfalar: 1 2 3 4 5