Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Indigo ve Johto Ligi'nde Muk
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Eveeet, Kingler reisin ardından Ash' in ilk ve tek zehir pokémonu Muk ile devam ediyoruz kariyer incelememize.

[Resim: Ash_Muk.png]

Muk, Ash' in en az kullandığı pokémonlardan biri oldu turrnuvalar boyunca ve tüm kariyeri boyunca yalnızca 3 devre görev yaptı bunların biri Indigo'da ikisiyse Johto liginde oldu.

Indigo Ligi 4. Tur
Indigo Liginde 4. tur 5.devre maçında Ash son umut olarak Bellsprout' a karşı Muk' u oyuna sürdü. (4. turda Pikach yerine Muk' u veya Pidgeotto' yu sürebilirdi.) Böylece bizde ilk defa Muk' u savaşırken görme fırsatı bulduk.

[Resim: 7gb5b.png]
Muk, Bellsprout' a karşı

Muk' un hantal yapısını düşünürsek, Bellsprout ve Janett' in maça daha hızlı başlaması bizi şaşırtmaz zaten öylede oluyor ve Bellsprout hızlı bir "Low Kick" ile ilk saldırıyı yapıyor ancak Muk bu saldırıyı esnek vücut yapısı sayesinde rahatça emiyor.

[Resim: 7gb89.png]
Muk, low Kick' i emerken

Ash bu noktada rakibinin fiziksel gücünü kırma yoluna gidiyor ve saldırı emri vermiyor. Sadece Bellsprout' un saldırılarını emerek rakibini yormaya çalışıyor.

[Resim: 7gbc2.png]
Bellsprout, Muk ile uğraşırken

Dahası bu ataklar Muk üzerinde neredeyse hiç etki bırakmıyor ancak Bellsprout yavaş yavaş yorgun düşmeye başlıyor. Son çare olarak kontrolsüz bir Jilet yaprak denemesi yapıyor ama bu hamlede sanki düz duvardan sekiyor.

[Resim: 7gbfr.png]
Muk, Bellsprout' un jilet yapraklarını püskürtürken

Durum artık Bellsprout için umutsuz haldedir çünkü hiçbir hamlesi Muk üzerinde etki bırakmamaktadır. Ve artık hamle sırası Ash' tedir. Ash Muk' a vücut çarpması emri verir. Bu hamle Muk' un kullandığı ilk saldırı olacaktır.

[Resim: 7gbjy.png]
Muk ve vücut Çarpması

Bu ölümcül hamle karşısında bir süre mücadele eden Bellsprout daha fazla dayanamaz ve maçı kaybeder. Bu galibiyetle Ash 5. Tura yükselir ve Muk' ta ilk maçında galibiyet alan Ash' in 3. pokémon' u olarak (ilk iki Charmander ve Krabby/Kingler) tarih sayfasındaki yerini alır.

Johto Ligi Son 16 (vs Gary)
Ve johto. Ash ezeli rakibi Gary ile eşleşir ve tek amacı onu yenmektir. Toplam 12 devre süren maçın 2 devresinde Muk kendisine şans bulur ancak ne var ki bu iki devrede de galibiyet alamaz. Muk ilk olarak Gary' nin yıldızı Blastoise ile eşleşir.

[Resim: 7gbs1.png]
Blastoise, Muk' a karşı

Hızını kullanan Gary ve Blastoise maça hızlı başlar. Yaptıkları Kurukafa Darbesi Muk' u daha baştan sarsar ancak Ash hızla oyuna el koyar ve çamur bombası emri verir.

[Resim: 7gbu6.png]
Blastoise' in kurukafa darbesi

[Resim: 7gbvf.png]
Blastoise, çamur bombasından hızlı dönme ile korunurken

Gary, hızlı dönüşü kullandırarak Blastoise' in çamur bombası saldırısını atlatmasını sağlar. Hemen sonrada aynı hamleyi saldırı amaçlı kullanır ama bu bir hatadır. Ash, Muk' a vücudunu kullanarak Blastoise' i sıkıştırmasını emreder. Amacı onu hareketsiz bırakıp Muk' un zehrininde etkisiyle oyun dışı bırakmaktır.

[Resim: 7gbz9.png]
Muk, Blastoise' i tamamen sararken

Durumu çabık farkeden Gary, bu durumdan kurtulmak için hızlı bir Su pompası emri verir bu güçlü saldırıya karşı çok yakın mesafeden hit alan Muk oldukça sarsılır. onu daha fazla riske etmek istemeyen Ash, Muk' u geri çağırır. ve Böylece Muk ilk kez bir maça geri çağırılmış olur.

Maçın ilerleyen devrelerinde Muk bu kez Scizor' a karşı göreve çağırılır.

[Resim: 7gc3f.png]
Scizor ve Muk

Çelik türü olan Scizor, zehir türünden Muk' a karşıdır. Bu maçta avantaj tamamen Scizor' un elindedir çünkü Gary' nin pokemonları hızlı olacak şekilde seçilmişken Ash fiziksel güce odaklanmıştır. Maça yine hızlı başlayan karşı taraf olur. Maçı süratli bir Tez saldırı ile açar Scizor ancak Muk' un gövdesi bu hamleyi emer durumdan yararlanan Ash çabur bombasıyla karşılık verir ancak Scizor saldırıyı atlatır ve Metal Pençe kullanır bu saldırı ilk başta yine Muk' un vücudu tarafından emilir ancak Gary, Muk' u havaya fırlatma emri verir bu sefer Muk tamamen savunmasız kalır. Scizor hızlı bir swift hamlesiyle Muk' u yener.

[Resim: 7gc6j.png]
Scizor' un Swiftlerini alırken Muk

Böylece Muk' un da kariyeri tamamlanmış oldu. Muk Indigo, johto ve Orange döneminde ki toplam 119 devrenin sadece 3' ünde yer aldı. (%2,51) ve maçlarda 1 galibiyet 1 yenilgi aldı 1 defa da geri çağırıldı.

Muk sadece iki farklı saldırı kullandı bunlar Vücut Çarpması ve Çabur Bombası oldu.

Ekler;

Her zaman olduğu gibi resim dosyalarını alabilirsiniz; https://www.upload.gen.tr/d.php/www/r6mk...k.rar.html

ve Her zaman olduğu gibi; Ekşi ne Demiş?

- dünyanın en güzel çöpüdür sanırım. pokemon olarak tabii.

- küçükken arkadaşlarla beraber b*kdan olustuğunu düşündüğümüz bir pokemon.amma işin aslı değişikmiş,kendisi kimyasal maddeden olusuyormus.grimer'ın gelismis halidir ayrıyetten

- adıyla yardıran pis pokemon. gerizekalı bellsprout'u yenmesiyle sevgimizi kazanmıştı.


ve Diğer makaleler tabiki;

Pikachu için : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14054.0
https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14064.0

Bulbasaur için : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14114.0
https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14125.0

Squirtle için : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14140.0

https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14143.0

pidgeotto ve Butterfree : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14083.0

https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14084.0


Kingler için : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14181.0

çalışmalarımız Tauros, Lapras ve Snorlax sırasıyla devam edecek
İlkler Her Zaman Efsanedir Ahhh Muk Ahhh  Cry Cry Cry Ash Sana Çokmu Haksızlık Etti  Cry
gerçekten mükemmel analiz.