Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Indigo Liginde Kingler
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Evet arkadaşlar 1 günlük bir aranın ardından devam ediyorum serilere. Bu günün konuğu Krabby. Bu gee onun muhteşem kariyerine bir bakacağız sizinle.

[Resim: Ash_Kingler.png]

Aslında oldukça küçük ve zayıf bir pokémon olarak Ash' in Krabby' e güvenmesi beni oldukça şaşırtmıştı ligde ama sanırım hepimizi oldukça yanıltan bir performans sergiledi Krabby. Neyse lafı uzatmadan Krabby ve onun maçlarını hatırlayalım.

Indigo Ligi 1. Tur
1. Turda Ash adını şimdi hatırlamadığım "zübbe" tipli bir eğitimle eşleşmişti ve rakibi Ash' e karşı çimen türünden Exeguttor ile maça çıktı. Ash buna karşılık olarak sahanın avantajını kullanmak amacıyla Krabby' e güvendi. Bu seçim Misty ve Brock' u pek tetmin etmedi.

[Resim: 2hnnr5f.png]
Krabby, Exeggutor' a karşı.

Maça da hızlı başlayan rakip taraf oldu. Exeguttor hızlı bir psişik ışın saldırısıyla oyuna başladı. Ash saha avantajını kullanıp savunma durumuna geçmek için Krabby' e dalmasını emretti hemen ardından da sertleşme savunması geldi. Ancak Ruhsal güçlere de sahip olan Exeguttor, psişik saldırıya geçerek Krabby' nin hareketini zorlaştırmaya başladı.

[Resim: mvhjte.png]
Krabby, Exeggutor' un yarattığı girdapta debelenirken

kontrolü daha baştan kaybeden Ash, Exeguttor' un göndermeye başladığı yumurta bombardımanı saldırısıyla iyice paniklemeye başladı. Bunu Misty' nin saçma tavsiyesi de eklenince. (Elinde pidgeotto varken Exeggutor' a karşı pikachu' yu kullan!!!) Ash iyice zor durumda kaldı. Ama işler çok enteresan bir şekilde değişecekti. Krabby' yi oluşan girdap yüzünden geri çağıramayan Ash mecburen onunla devam etti ve tam bu sırada Krabby, girdapın üstüne ulaşarak saldırı konumuna geçme fırsatı buldu. Bunu iyi değerlendiren Ash, Krabby' e pense hücumunu yapmasını söyledi.

[Resim: 2d2gf85.png]
Pense saldırısı yapan Krabby

Bu saldırıyı beklemeyen Exeguttor zor durumda kaldı. Ash ilk kez kontrolü sağlamıştı. Krabby inatçılığı sayesinde çırpınan Exeguttor' u bırakmadı ve saldırıya devam etti. Exeguttor hipnoz ile karşılık vermek istese de bu deneme başarızı oldu ve Krabby "Leer" hamlesiyle Exeguttor' un savunma gücünü de bertaraf etti. Artık maçı almış görünen Ash ve Krabby son bir ezme saldırısıyla Exeguttor' u yerin dibine soktu.

[Resim: 1znyft1.png]
Krabby ve ezme atağı

Bu galibiyet Krabby' nin ilk resmi maçıydı ve bu maçı kazanarak harika bir başlangıç yaptı. Krabby aynı zamanda Charmander haricinde çıktığı ilk maçta galibiyet alan Ash' in 2. pokemonu oldu üstelik bunu tür olarak zayıf olduğu Exeguttor' a karşı başardı. Ve Dahası bu galibiyetin etkisiyle Krabby, Kingler' e evrildi. Bu Ash' in bir pokemonunun maç içerisindeki ilk evrimi oldu.

Ancak maçın bitmesine daha 2 devre vardı ve Kingler' ın rakibi bu kez de Su-Ejder türü olan Seadra' ydı.

[Resim: oktx7n.png]
Seadra, Kingler' in su silahından kaçarken

Bu devreye hızlı başlayan yine karşı taraf oldu. Seadra; hızlı bir çeviklik hareketiyle Kingler' a karşı harekete geçti. Ash, su silahıyla karşılık verdi ancak 3 denemede de bu atak ıskaladı. Hemen ardından bu denemeyi köpük saldırısı izledi ancak bu da Seadra' nın çevikliğine karşı etkili olamadı. Ancak sonra aniden Seadra, Kingler' in köpüğüne yakalandı ve havalanmaya başladı. Bu tamda Ash' in beklediği andı.

[Resim: 2gyby9j.png]
Kingler' ın, Yengeç Çekici işini yaparken

Tamamen havada savunmasız kalan Seadra, Kingler' ın ölümcül yengeç çekici karşısında çaresiz kaldı ve Sahanın soğuk sularında baygın halde öylece yattı. Bu durumla birlikte Kingler bir galibiyet daha kazanırken Ash skoru 2-0 yaptı. Bu maçın diğer bir önemli noktasıda Ash' in bir pokemonu ilk kez arka arkaya 2 rakibini yenmeyi başardı. (Bunu daha sonra 4. Turda Bulbasaur ve Johto Ligi Zephyr rozeti maçında Pikachu yapacak...)

Ve gelelim 3. devreye, Ash' in rakibinin son pokemonu zehir türünden Golbat oldu. Bu durum Kingler ve Ash için oldukça kötüydü çünkü Golbat hava hakimiyeti sayesinde Kingler' a göre oldukça avantajlı durumdaydı. ve maça da yine karşı taraf hızlı başladı.

[Resim: 2w5vyo7.png]
Golbat, Kingler' e doğru pike yaparken.

Ash, Golbat' ın hava hakimiyetini kırmak için yine su altı emri verir. Su yüzünden saldırmaya karar veren rakibiyse "Take Down" emri verir. Ash saldırıyı karşılamak için pense hücumunu kullanır ne varki Golbat çifte takımı sayesinde saldırıdan kaçar.

[Resim: 24wvzpl.png]
Kingler, pense saldırısı ile Golbat' ı yakalamaya çalışırken.

Saldırısı ıskalayan Kingler, şimdi hedef durumundadır ve Ash' in rakibi hızlı bir Jilet Rüzgarı emri verir bu saldırı hedefini vurur ve Kingler ilk kez darbe alır üstelik bu onu oldukça da sarsar.

[Resim: v8dc48.png]
Jilet rüzgardan sonra toparlanmaya çalışan Kingler

Bu durum işleri Golbat lehine çevirmiştir. Toparlanmaya çalışan Kingler' e doğru mega emiş için hareketlenen Golbat aniden çok büyük ve acılı bir sürprizle karşılaşır. "Hiper ışın" ile.

[Resim: jt55dt.png]
Kingler ve Hiper ışın

Bu ani ataki tam 12 den vurur ve Golbat sadece tek bir temiz vuruş ile oyun dışı kalır. ve Böylece Kingler/Krabby çıktığı ilk maçta arka arkaya 3 pokemon yenerek koca raundu tek başına kazanır. Bu başarıyı tekrarlayacak bir pokemon bir daha gelmeyecektir. (Pikachu' nun Wattson' un pokelerini aşırı voltajla yendiği bölüm hariç...)

Bu maçla ilgili enteresan iki şey var. Birincisi Türkçe dublaj izleyenler anlamaz bu kısmı ama Ash, savaş boyunca Krabby ve Kingler' ın ataklarını bilmediği için saldırıları hep geç ve şüpheyle söyler ikincisi ben ingilizce dublajı izlemeden önce Krabby' nin bu kadar farklı türde atak kullanabildiğini bilmiyordum...

3. Tur

Gelelim Indigo Ligi 3. Turuna;
Ash bu turda buz sahasında mücadele ediyor ve yine oyuna Kingler ile başlıyor. (skor 1-1' dir. diğer iki turda ne olduğu meçhul tabi) Kingler' ın rakibi buz türünden Closyter. Bu kez maça Ash daha azimli başlıyor ve Yengeç çekici emri veriyor. Closyter karşılık olarak geri çekilmeyi kullanıyor. onun amacı muhtemelen savunma gücünü kullanarak Kingler' ı zayıf düşürmek. Ash Kingler' a güveniyor ve kingler daha çok azmin savaşı olarak niteleyebileceğimiz bu savaşı Cloyster' ın kabuğunu kırarak galib bitiriyor.

[Resim: 2645jy1.png]
Kingler, Cloyster' a vururken.

Bu galibiyetle Krabby üst üste 4. maçını da galibiyetle kapatıyor. Bildiğim kadarıyla bu istatistiği tutturan başka pokémon yok daha.

Ve Krabby' nin son dansı; Rakip Arcanine.

[Resim: f3yut.png]
Kingler vs Arcanine

Tür olarak avantajlı olmasına rağmen Kingler, Arcanine' a karşı çok yavaş kalıyor. Arcanine, Kingler' ın köpük saldırısından rahatça kurtuluyor ve hızlı bir Ejder intikamıyla Kingler' ı tek hamlede yeniyor. Böylece Kingler ilk kez ve son kez olarak yeniliyor.

[Resim: 3wumr.png]
Indigo panterinin sonu..

Böylece Kingler' ın resmi pokemon ligi macerası son buluyor. Bu maçlar haricinde onu daha sonra Whirl Cup' ta ve Johto' da göreceğiz ancak Johto' da talihsizlik eseri maça çıkamayacak ki bu da yine Ash' in pokemonları arasında bir ilk! Bu nedenle Kingler için ilklerin pokemonu desek yeridir. Gelelim kariyeri boyunca kullandığı saldırılara.

Kingler' ın en çok denediği saldırı Su Silahı oldu. Ancak 3 denemede de başarı sağlayamadı. Su silahını yine 3 deneme ile Köpük izledi bu saldırılarda bir isabet yaptı. 2 sefer Yengeç Çekici kullanan Kingler iki seferde de isabet kaydetti ve dahası bu iki deneme de ölümcül vuruş oldu. Yine 2 sefer Pense hücumu kullandı.
Kingler bir kez ezme ve bir defa da Hiper ışın kullandı bu iki atakta bitirici vuruşlar oldu.

Bunların haricinde de Leer ve Sertleşmeyi de savunma amaçlı kullandı.

Indigo Ligi'nde toplam 34 devrenin 5' inda maça çıkarak Pikachu' dan sonra Ash için en fazla savaşan pokémon Kingler oldu. (Toplam maçların %14, 70' i.) Bu maçlarda 4 Galibiyet ve 1 Yenilgi aldı.

Ekler;

Her zaman olduğu gibi yüksek çözünürlüklü resim dosyalarını alabilirsiniz;

Ekşi ne demiş?

- bir kahin ahtapot paul olmasa da, pokemon doneminin meshur deniz canlilarindandi.

yengec seklindeki bu pokemon, ufak tefek de olsa, hatri sayilir bir kuvvete sahipti. hatta pokemon liginde, exeggutor' u sacindan tuttugu gibi hacamat etmisti.

- kelime dağarcığı ku ve ki hecelerinden oluşuyordu. ku-ki ku-ki diye dolanırdı ortalıkta. mutlu olduğu zaman kuu-kiiiii kuu-kiiiii derdi.

-krabby'nin gelişmiş formudur. su türüdür, yengeç tiplidir. kıskaçları oldukça sağlamdır, cloyster'ın kabugunu delmişliği vardır bu kıskaçlarıyla. çok güçlüdür, girdap yaratabilir. sevimlidir, anime'de ash'e turnuvada maç kazandırmışlığı vardır.

ve Diğer makaleler tabiki;

Pikachu için : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14054.0
https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14064.0

Bulbasaur için : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14114.0
https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14125.0

Squirtle için : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14140.0

https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14143.0

pidgeotto ve Butterfree : https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14083.0

https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14084.0

Çalışmalarımız Muk ve Touros ile devam edecek.
Güzelmiş saol
Ahmet Can bununla ilgili resim atta gif yapayım , senin sayende bendede gif arşivi oluyor  Startle
Gifleri özellikle ben Hoenn' den sonra kullanacağım. Ama johto maçlarında gene kullanmak istiyorum bir kaç yerde yollarım mutlaka sana... Ama dur Krabby için bir tane iyi olurdu... :D hazırlıyorum hemen
Yine müthiş bir yazı daha.Devamını iple çekiyorum.
En Sevdiğim 2. Pokemon (1. Squirtle) Adamın Zaten Başta Şekli Yeter  :guitar:
(04-06-2012, 02:03 AM)WaterTrainer link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:En Sevdiğim 2. Pokemon (1. Squirtle) Adamın Zaten Başta Şekli Yeter  :guitar:

Aynen hep üzülmüşümdür Ash' in Kingler' i bu kadar az kullanmasına. Keşke 4 sezonda bir diilde iki sezonda bir lig olsada daha çok izlesek....
ku-ki ku-ki diye dolaŞırdı  :hehe:

Gerçekten bu kadar az kullanılması yazık oldu. Corphish'i bile kaç sezon yanında taŞıdı. Kingler ondan çok daha iyiydi.  :-\
Ah Koki Ash seninle hiç seyahat etmedi dimi. Cry

Bi hatanı söylemek isterim Seadra Ejderha türü bir pokémon değil sadece su türü bir pokémon. Ayrıca Exeguttor, Seadra ve Golbat'lı eğitmenin adı Mandi. (Y)

Spoiler:
[Resim: Ash_and_Kingler.png]
(04-06-2012, 03:45 PM)Bil@l link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Ah Koki Ash seninle hiç seyahat etmedi dimi. Cry

Bi kaç hatanı söylemek isterim Seadra Ejderha türü bir pokémon değil sadece su türü bir pokémon. Ayrıca Exeguttor, Seadra ve Golbat'lı eğitmenin adı Mandi. (Y)

Spoiler:
[Resim: Ash_and_Kingler.png]

Ovv, evet öyleymiş, Kingdra Ejdermiş evet, teşekkürler hatırlattığın için  Prettiness
Sayfalar: 1 2