Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Kanto Şehirleri
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Kanto Şehirleri hakkında küçük bir çeviri yapmak istedim ^^ Bulbapedia kaynağŸım.SadeleŞtirdim. Şehirleri kısaca açıkladım. Umarım beğŸenirsiniz. Bu arada Nesil 1 ve 3 ten kastım Pokemon Yellow, Red, Blue, Green, Fire Red ve Leaf Green. Nesil 2 ve 4den kastım ise Gold, Silver, Crystal, Heart Gold ve Soul Silver.

[glow=beige,2,300]Pallet Town  "Saf Beyaz BaŞlangıç"  [/glow]

Spoiler:
Nüfus: 10

[Resim: Pallet_Town_HGSS.png]

Batı Kanto'daki Red'in memleketidir. Bazı saygın pokemon eğŸitmenleri de Pallet Town'dan çıkmıŞtır. Profesör Oak bu Şehirde araŞtırma yapmaktadır.

Küçük Şehir iki yola bağŸlanır. Kuzeydeki Route 1 doğŸruca Viridian Şehrine gider. Güneydeki Route 21 Su yolu ise Cinnabar adasına ulaŞır.

Şehirde Pokemon Center veya Mart yoktur. Sadece 2 Ev ve 1 Pokemon laboratuvarı vardır. Profesör Oak yeni eğŸitmenlere ilk pokemonlarını burada vermektedir. Squirtle, Bulbasaur ve Charmander. Pokemon Yellow oyunanda ise tek starter pokemonumuz Pikachu'dur.

[glow=green,2,300]Viridian City  "Yaprak Dökmeyen Şehir"[/glow]

Spoiler:
Nüfus 30

[Resim: 800px-Viridian_City_HGSS.png]

Batı Kanto'da küçük bir Şehirdir. Şehirin Gym Lideri Nesil 1 ve 3 de Giovanni'dir. Nesil 2 ve 4'de ise Gym Lideri Blue OlmuŞtur. Fakat Gym diğŸer 7 rozeti alana kadar kapalıdır.

Şehirde 3 yol vardır. Pewter Şehrine giden kuzeydeki yol Route 2'dir, ayrıca yolun üzerinde Viridian ormanı vardır. Güneydeki Route 1 Pallet Town'a çıkar. Ve Batıdaki Route 22 Indigo Plateau ve Pokemon ligine gider.

Şehirde Pokemon Merkezi Mart ve Gym vardır. Ayrıca pokemon akademiside vardır Şehirde. Bunların dıŞında 2 tane daha ev vardır.


[Resim: SpriteGiovanni.png][Resim: 70px-Earth_Badge.png][Resim: VSBlue.png]

[glow=brown,2,300]Pewter City  "Sarp DağŸların Arasında"[/glow]

Spoiler:
Nüfus: 33

[Resim: 734px-Pewter_City_HGSS.png]

Şehir Kanto'nun kuzeybatısında kalır.Güneydeki Viridian ormanından gelen Route 2 ve DoğŸudaki Mt.Moon'a giden Route 3 Şehrin 2 yoludur.Şehrin Gym Lideri kaya tipi eğŸitmeni Brock'tur.

Şehirde 1 Pokemon Center, 1 Mart, 1 Gym, 2 Ev ve ek olarak Pokemon bilim müzesi vardır. Müzeye 50 pokemon dolar ödeyerek girebilir ve eski fosillere bakabilirsiniz.


[Resim: VSBrock.png][Resim: 70px-Boulder_Badge.png]

[glow=navy,2,300]Cerulean City  "LJiçekli Gölcük"[/glow]

Spoiler:
Nüfus: 32

[Resim: 736px-Cerulean_City_HGSS.png]

Kuzey Kanto'da bir deniz kıyısı Şehridir. Kuzeyden Route 24 ile deniz kıyısına, güneyden Route 5 ile Saffron'a gidilir. Batı Route 4 Mt Moon'a gider ve DoğŸudan Route 9'a ulaŞılır.  Burası Cerulean Gym Lideri su eğŸitmeni Misty'nin evidir.

Cerulean City Kantodaki Şehre 4 yol bağŸlanan 2 Şahirden biridir. DiğŸeri ise Saffron City'dir. Cerulean orta boyutlu bir Şehirdir.

Şehirde 1 Pokemon Center, 1 Mart, 1 Gym, 6 Ev ve bir bisiklet dükkanı vardır. Bisiklet dükkanındaki bisikletleri 1.00O..O00 PD(Poke Doları) dir ve oyunda sadece 999.999 PD taŞınabilmektedir.  Buradan bisiklet almak için Pokemon Fan Clup'den alınan Bike Voucher gerekmektedir.


[Resim: VSMisty.png][Resim: 70px-Cascade_Badge.png]

[glow=red,2,300]Vermilion City  "Hassas Gün Batımının Limanı"[/glow]

Spoiler:
Nüfus: 29

[Resim: 760px-Vermilion_City_HGSS.png]

Güney Kanto'ya kurulmuŞ popüler bir liman Şehridir. Vermilion limanı bir çok geminin ana limanıdır. S.S Anne dünyanın etrafını dolaŞır ve yılda bir kere Vermiliona geri döner.Johto'daki Olivine City'den S.S Aqua Vermilion limanına gelir ve 10  Seagallop Feribotu düzenli olarak tüm Sevii adalarına gider. Liman dıŞında Şehrin diğŸer çıkıŞları doğŸudaki Diglett's Cave'a çıkan Route 11 ve kuzeydeki Route 6'dır.

Şehrin Gym Lideri Elektrik eğŸitmeni Lt. Surge'dür.

Şehirde 1 Pokemon Center, 1 Mart, 1 Gym, 5 Ev ve Bike Voucher'in alınabileceğŸi Pokemon Fan Clup vardır.


[Resim: VSLt_Surge.png][Resim: 70px-Thunder_Badge.png]

[glow=purple,9,300]Lavender Town  "Asil Şehir"[/glow]

Spoiler:
Nüfus: 41

[Resim: Lavender_Town_HGSS.png]

Lavender Town Kanto'nun  kuzeydoğŸusunda Rock Tunnel'in güneyinde küçük bir Şehirdir. Nesil 1 ve 3de hayaletlerin görüldüğŸü Pokemon Tower pokemonların mezarlığŸı olarak bilinirdi ancak Nesil 2 ve 4 de Burası modernleŞtirilerek bir yayın istasyonuna dönüŞtürülmüŞtür.

VatandaŞlara göre nesil 1 ve 3de Şehir pokemonların mezarlığŸı olarak bilinirdi. Tüm anma iŞlemleri Pokemon Tower'da yapılırdı. Yerel vatandaŞlara göre Şehirde ölen veya öldürülen pokemonların ruhu olduğŸu söylenen bir hayalet çıkmıŞ.

Kuzey Lavender Route 10'a ve Rock Tunnele çıkar. Güneydeki Route 12 Silence Bridge'a çıkarken, Şehrin batısı Route 8'e çıkar.

Şehirde 1 Pokemon Center, 1 Mart ve 4 ev vardır. Kanto'da Gym'i olmayan iki Şehirden biridir. DiğŸeri  Pallet Town'dur. Burada Pokemon'ların ismini değŸiŞtirebileceğŸiniz bir ev bulunmakla birlikte Pokemon Tower ilgi çekicidir.

[glow=teal,2,300]Celadon City  "GökkuŞağŸı Renklerinin Şehri"[/glow]

Spoiler:
Nüfus: 82

[Resim: 800px-Celadon_City_HGSS.png]

Celadon City Kanto'nun merkezindedir. Tüm Pokemon dünyasındaki sekizinci, Kanto'daki en büyük Şehirdir.Ayrıca Kanto'da en fazla nüfusa da bu Şehir sahiptir. Şehrin iki giriŞi vardır. Biri doğŸudaki Route 7 diğŸeri Batıdaki Route 16'dır. Kanto'da para harcamak için ana mekandır. Celadon Department Store ve Celadon Game Corner bu Şehirdedir. Şehir sakinlerinin kaldığŸı Celadon Condominiums'un ve Ziyaretçilerin dinlenebileceğŸi Celadon Hotel de bu Şehirdedir. Şehir ayrıca Gym Lideri LJim eğŸitmeni Erika'nın evidir.

Şehirde 1 Pokemon Center, 1 Gym, 12 Ev, Neredeyse her Şeyi alabileceğŸiniz Celadon Department, Pokemon Game Corner, Ziyaretçilerin dinlenebileceğŸi Pokemon Hotel ve Şehir sakinlerinin kaldığŸı ender bulunan pokemon Eevee'yi alabileceğŸiniz Celadon Condominiums vardır.


[Resim: VSErika.png][Resim: 50px-Rainbow_Badge.png]

[glow=pink,2,300]Fuchsia  "YaŞanıp Geçen Şehir"[/glow]

Spoiler:
Nüfus: 35

[Resim: 800px-Fuchsia_City_HGSS.png]

Fuchsia City Kanto'nun Güneybatısında kalır.  Safari Zone'da Ender pokemonlar bulunabilmektedir. Şehrin Gym lideri 1. ve 3. Nesilde Zehir eğŸitmeni Koga iken Nesil 2 ve 4 Oyunlarında onun yerini kız kardeŞi Janine almıŞtır.

Şehrin üç yolu vardır. Route 15 Şehre DoğŸudan girer Route 18 ise Batıdan. Ayrıca Plaja çıkan yol güneydeki Route 19'dur.

Bill'in büyük babası burada yaŞamaktadır.

Nesil 2'de Safari Zone Kapalıyken Nesil 4'de Kapalı Safari Zone'un yerine Pal Park AçılmıŞtır.

Şehirde 1 Pokemon Center, 1 Mart, 1 Gym, 4 Ev ve Safari Zone (Pal Park) vardır. Ayrıca evlerin birinde Move deleter denen adam sayesinde Pokemonların öğŸrendiğŸi saldırıları silebilirsiniz.


[Resim: SpriteKoga.png] [Resim: 70px-Soul_Badge.png][Resim: VSJanine.png]

[glow=orange,2,300]Saffron City  "Parlayan Büyük Şehir"[/glow]

Spoiler:
Nüfus: 63

[Resim: 784px-Saffron_City_HGSS.png]

Saffron City Kanto bölgesinde büyüyen bir Metropoldür.Kanto'daki 4 yolu olan iki Şehirden biridir. Celadon City (Route 7), Vermilion City (Route 6), Lavender Town (Route 8 ) ve Cerulean City (Route 5) arasındadır. 

Bölgedeki En büyük ve En meŞgul Şehirlerden biridir ve Kanto'nun dıŞında bile meŞhurdur. Pokemon dünyasında 10. en büyük Şehirdir. Şehirdeki 2 Gym Şehrin KuzeydoğŸusundayken  Silph Co. headquarters binası Şehrin merkezindedir. Ayrıca bölgelerin en büyük altyapısını Johto'dan Kanto'ya geçiŞi sağŸlayan  Magnet Train Station'uda içinde bulundurur.

İlk önce Şehre polisler yüzünden girmek imkansızdır.Ama çok susamıŞlardır ve onlara içecek verdiğŸiniz zaman geçmenize izin vereceklerdir.

Şehrin Gym Lideri PsiŞik eğŸitmeni Sabrinadır. Ayrıca Şehirde 2. bir Gym Vardır. Burası bir dojodur ve Karate Master Kiyo'yu yenmeniz halinde size rozet yerine Hitmonlee veya Hitmanchan pokemonlarından birini verecektir. Nesil 2 de Dojo kapanmıŞtır ve ustası Mt Mortar'a antrenmana gitmiŞtir.

Şehirde 1 Poke Center, 1 Mart, 2 Gym, Magnet Train Station ve Silph Co. headquarters binası vardır.Ayrıca Şehirde 36 ev olmasına karŞı sadece 2 tanesine girilebilmektedir.


[Resim: VSSabrina.png][Resim: 70px-Marsh_Badge.png]

[glow=brown,2,300]Cinnabar Island  "GeçmiŞin PeriŞan Şehri"[/glow]

Spoiler:
Nüfus: 36 (Volkan Patlamadan ǖnce) / 9 (Volkan Patladıktan Sonra)

[Resim: Cinnabar_Island_HGSS.png]

Cinnabar Island Kando'nun güney kıyısında  Pallet'in güneyinde büyük bir adadır. Büyük Volkanın evidir. Blaine ateŞ eğŸitmeni olarak bu Şehrin Gym lideriydi fakat Nesil 4'de bu Şehirde artık bir Gym yok. Ada iki su yoluna bağŸlanır.DoğŸudaki Route 20 ve Kuzeydeki Route 21. Route 21 Cinnabar Island'ı Pallet Town'a bağŸlar.

Nesil 1'de Cinnabar teknolojik bir Şehirdi. Mewtwo'nun klonlandığŸı söylenen Pokemon Mansion Buradaydı. Ayrıca Pokemon Lab.'daki bilim adamlarının Fosilleri hayata döndürme yeteneğŸi vardı. Nesil 1 ve 3den iki yıl sonra Nesil 2 ve 4 Oyunlarında görülüyor ki Volkan patlamıŞ ve Pokemon Center dıŞındaki her Şeyi yok etmiŞ ve Cinnabar Gym'i Seafoam Islands'a taŞınmıŞ.

Şehirde 1 Pokemon Center vardır.

[Resim: VSBlaine.png][Resim: 70px-Volcano_Badge.png]