Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 001 - In The Shadow of Zekrom!
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: i5761930_bolum-isimleri-png]
İngilizce Adı: In The Shadow of Zekrom!
Japonca Adı: To the Isshu Region! Zekrom's Shadow!!
Türkçe Adı: Zekrom'un Gölgesinde!

[Resim: i5761931_genis-ozet-png]

Cep Canavarları, yani kısaca "Pokémon". Bu dünyanın ilginç yaratıkları. Gökyüzünde, denizde veya karada, çok çeşit Pokémon, onlarla tanışman için seni bekliyor. Ve işte Kanto bölgesindeki Pallet Kasabası. Bu şehirde yaşayanlardan biri, Pokémon Ustası olmayı hedefleyen 10 yaşındaki Pokémon Eğitmeni Ash.

Ash uzun bir süre sonra annesi ile yolculuk yapacağı için heyecanlıdır. Tıpkı Pikachu gibi... Ash, Delia ve Profesör Oak, hava alanına profesörün arabasıyla giderler. Bu sırada Jessie, James ve Meowth, Roket Takımı lideri ile görüşme yapmaktadır. Giovanni onlara Roket Takımı'nın görevinin ne olduğunu sorar. Onlar ise şöyle yanıtlar:

"Güçlü Pokémon'lar yakalamak, nadir Pokémon'lar yakalamak ve bu Pokémon'ları kullanarak dünyayı ele geçirmek."

Giovanni onlara yeni görev yerlerinin Unova Bölgesi olduğunu söyler ve yola koyulurlar.
Uçağa bindiklerinde Ash'in heyecanı azalmamış, tam tersine artmıştır. Roket Takımı da Ash ve Pikachu'yla aynı uçakta olduklarını görünce hem şaşırır hem de sevinir. O Pikachu'nun peşini burada da bırakmayacaklarını söylerler.

Uçaktan indiklerinde Ash ve Pikachu bir süre etrafa bakınır. Delia ve Profesör Oak yanlarında değildir. Durumdan faydalanmak isteyen Roket Takımı, yaptığı bir makine ile Pikachu'yu yakalar. Ash her ne kadar makineyi kırıp Pikachu'yu kurtarmaya çalışsa da işe yaramaz.
En sonunda Pikachu'ya Yıldırım Oku saldırısını kullanmasını söyler, fakat bu da Roket Takımı'nın "anti-elektrik tedbirleri"ne takılır.


Fırtına bulutundan çakan şimşek hepsini birer köşeye savurur ve Pikachu'yu yakalayan o makineyi parçalara ayrılır.
Ash o bulutların arasında bir Pokémon görür, ancak o Pokémon'un efsane Pokémon Zekrom olduğunu anlayamaz. Daha sonra Zekrom ortadan kaybolur ve fırtına bulutu dağılır. ve Delia ile Profesör Oak, Ash'in yanına gelir.


Daha sonra Profesör Juniper yanlarına varır ve kendini tanıtır. Profesör Juniper'ın arabasına binerler. Ash camdan bakar, görmediği birçok Pokémon görür ve oldukça heyecanlanır. Bu sırada Pikachu'nun yanaklarından ilginç kıvılcımlar çıkar. Delia bunun uçaktan indikten sonra da olduğunu söyler. Profesör Juniper laboratuvarda inceleyeceğini söyler ve onları laboratuvarına götürür.

Laboratuvara vardıklarında Profesör Juniper Pikachu'yu bazı sağlık testlerine sokarlar. Pikachu bu durumdan pek de memnun değildir. Her ne kadar sağlıklı gibi gözükse de, Profesör Juniper onun bir süre orada kalıp birkaç teste daha girmesi gerektiğini söyler. Bu sırada yolculuğuna yeni başlayacak bir eğitmen laboratuvara gelir. Ash Profesör Juniper'ın, tıpkı Profesör Oak gibi, başlangıç Pokémon'ları verdiğini anlar.

Profesör Juniper yeni gelen eğitmenin adının Trip olduğunu söyler. Ash ve Trip'i tanıştırmayı dener. Fakat Trip, Ash'in Pallet Kasabası'ndan olduğunu öğrenince onunla dalga geçer. Profesör Juniper onları sakinleştirir ve Unova Bölgesi'ndeki başlangıç Pokémon'ları olan:

Ateş türü Tepig'i,
Su türü Oshawott'ı ve
Çimen türü Snivy'i
onlara tanıtır.


Trip Snivy'i seçtiğini söyler. Bu durum Oshawott'ı şoke eder. Juniper'ın ona Pokédex ve Pokétoplarını ona verir.

Snivy: Çimen Yılanı Pokémon'u. Her zaman sakindir ve hiçbir şey onun aklını karıştıramaz. Fotosentez yapıp enerji üretmek için yaprak şeklindeki kuyruğunu kullanır.

Daha sonra Trip eşyalarını alıp yolculuğuna başlar. Ash peşinden koşar ve ona nereye gideceğini sorar. Trip de Gymleri dolaşıp rozet toplayacağını, sonra da Unova Ligi'ne katılacağını söyler. Pikachu testleri biter bitmez yanlarına koşar.

Pikachu: Pikachu, Elektrik Faresi Pokémon'u. Pichu'nun gelişmiş formu. Bazen çevresini kontrol etmek için kuyruğunu kaldırdığında, kuyruğu paratoner görevi görür.


Trip ise gördüğü her şeyin fotoğrafını çekmektedir. Nedeni ise "yolculuğunu belgelemek"tir. Daha sonra Ash ile Trip bir maç yapmaya karar verir.
Yaptıkları maçta Pikachu elektrik hamlelerini kullanamaz ve bu yüzden Trip'in Snivy'inin yaptığı Yaprak Fırtınası saldırısı ile yenilir. Ash hemen Pikachu'yu Profesör Juniper'a götürür ve olanları anlatır. Profesör Juniper onu birkaç teste daha tabi tutar ve sorunun fırtına bulutundan kaynaklanan "aşırı elektrik yüklenmesi" olduğunu söyler.


Bu sırada aynı fırtına bulutu ortaya çıkar ve sistemler çöker. Profesör Juniper bu bulutun efsane Zekrom tarafından yaratılmış olabileceğini ileri sürer. Daha sonra Zekrom'u şöyle açıklar:

"O, bu bölgede bir efsanedir. Fırtına bulutu ile dünyayı gözler, insanları ve Pokémon'ları korur. Sayıca çok olan yıldırımları, adaletin çekici olarak anılır, tıpkı gökyüzünü destekleyen sütunlar gibi."

Pikachu ilginç bir olay ile hastalandı. Peki Pikachu elektrik hamlelerini geri kazanabilecek mi? Ash ve Pikachu'nun maceralarının perdesi, bir fırtına ile aralanıyor!

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Pidove


[Resim: i5762015_karakterler-png]

Ash
Iris
Jessie
James
Profesör Oak
Delia Ketchum
Giovanni
Trip
Profesör Juniper


[Resim: i5762074_pokemonlar-png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Iris: [Resim: B9lwz.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Giovanni: [Resim: rsiconani053.gif]


Trip: [Resim: SiuOU.gif]


Profesör Juniper: [Resim: SiuOU.gif] [Resim: KIkGq.gif] [Resim: Obpn8.gif]


Özel / Başka Eğitmenlerin: [Resim: vtZkD.gif]


Vahşi: [Resim: cUMLQ.gif] [Resim: vcK02.gif] [Resim: 9zFFE.gif] [Resim: 2LRG2.gif] [Resim: HitVK.gif] [Resim: EXBkD.gif]


[Resim: i5762136_olaylar-png]

- Ash Unova Bölgesi'ne gitti.




[Resim: EmeiGeenler.png]
XTRM

Sınavlar bitti ve sonunda beklenen an geldi  :D  Senin özetleri uzun zamandır bekliyordum, hayırlı olsun herkese  (Y)



ArkadaŞlar, XTRM bizlere 14. sezondan itibaren olan bölümleri sırayla özetleyecek. Bir yandan da altyazı hazırladığŸı için bunun güzel bir fikir olacağŸını düŞünmüŞtü, biz de kabul ettik. Sizler de bu konuda ne düŞündüğŸünüzü söylerseniz biz de öğŸrenmiŞ oluruz :) yorumlarınızı bekliyoruz..
Bence hem çeviri hem özet XTRM tarafınca daha kolay olur . Çünkü çeviri yaparken Özetlemiş gibi oluyordur.

Güzel bir özet olmuş. Sonuna kadar okudum...

Bence devam etmeli...
bence de devam etmeli.
Bende de türkçe bölümler falan var isterseniz yardımcı olabilirim :D Bu arada güzel özet olmuş eline sağlık :D
devam devam :D okumadım ama kesin güzel olmuŞtur :(.D
okumadım diye itiraf ediyor bir de ya :D :D
sınavlardan yeni kurtuldum, sabahtan beri okuyorum sınav sorularını, takadım kalmadı :CC:
not: sınav süresi 3 saat 20 dakika :D
çok güzel bir özet olmuş böyle özetlerin sayısı artmalı
elnize sağlık çok güzel olmuş