Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Golem
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 076.png]
Golem

Rock / Ground

Ability:
Rock Head, Recoil almaz.
Sturdy, HP'si full iken tek saldırıda inmez.
Sand Veil, Kum takımlarına evasion'u %20 artar.

Statları:
80 / 110 / 130 / 55 / 65 / 45

Klişeleşmiş Rock / Ground türündeki ilk pokemonlardan birisidir. Ancak bugün bu alanda kullanılabilecek daha sağlam pokemonlar varken çok az tercih ediliyor. SpD'sinin ve hızının çok düşük olması bunda önemli bir gerekçe... Avantajlarına bakacak olursak: Stealth Rock kullanabiliyor, Def ve Atk statları oldukça iyi, Earthquake / Rock Blast gibi güçlü saldırılara sahip, Rock Polish ile hız sorununu bir nebze olsun kapatabiliyor, Rock Head, Sturdy, Sand Veil gibi sağlam abilitylere sahip.
  Bulky Water yada Grass türü pokemonlar karşısında sorun yaşıyor, Quagsire gibi bir pokemonun Curse basması karşısında çaresiz kalıyor, Tangela ve Leafeon gibi Earthquake'e bağışık pokemonlara karşı dikkatli olunmalı. Misdreavus, Weezing gibi pokemonlarda Earthquake'ten hasar almaz ve Golem'i yakarak durdurabilirler.
  Stat bakımından başta iyi gibi gözüksede SpD'si, SpA'sı ve Spe'di çok düşük. Ancak Atk ve Def statları oldukça yüksek. Bunun yanında HP statıda fena sayılmaz.
  Tür bakımından pek avantajlı sayılmaz. Fighting, Ground, Steel, Ice'tan x2; Water ve Grass'ten x4 hasar alır. Bunun yanında Normal, Flying, Rock ve Fire'a x2 dayanıklı; Posion'a x4 dayanıklıdır. Ayrıca Electric saldırılarına karşıda bağışıktır.
 


~ Stealth Rock
~ Earthquake
~ Rock Blast
~ Sucker Punch 

İtem: Leftovers / Lum Berry
Ability: Sturdy
Nature: Adamant
Evs: 212 HP / 252 Atk / 44 Spe

  Takımınıza iyi bir SR'ci olabilirken ofansıda oldukça sağlamdır. Rock ve Ground türünden güçlü Stab saldırılarının yanında Sucker Punch ile önceliğinizi kullanabilirsiniz. Leftovers kullandığınız takdirde HP'niz sürekli artarken Status olursanız işiniz bitebilir. Lum berry kullanırsanızda Status'ünüz iyileşir ancak HP'niz artmaz. Sturdy Ability'si ile rakip size ilk vurduğunda HP kaybedecek ve size yardımcı olacaktır. Sucker Punch'ı Psychic, Ghost türü pokemonlara karşı kullanırsanız çok iyi verim alabilirsiniz. EV'lerinizle en yavaş pokemonlardan biraz hızlı olursunuz ve HP'si yüksek bir stall ofansif pokemona dönüşürsünüz.


~ Rock Polish
~ Earthquake
~ Stone Edge
~ Fire Punch / Double-Edge 

İtem: Life Orb
Nature: Jolly
Evs: 252 Atk / 4 SpD / 252 Spe

  Rock Polish ve Jolly nature ile hız sorunu bir nebze olsun çözülebilir. Bu aşamadan sonra sadece rakiplerinize vurmak kalıyor. Life Orb ile hasarınız artmış bir şekilde birçok pokemona OHKO yapabilirsiniz. Ancak Water yada Grass türü saldırılara karşı dikkatli olun.


~ Earthquake
~ Rock Blast
~ Fire Punch
~ Explosion / Double-Edge 

İtem: Choice Band
Nature: Adamant
Evs: 252 Atk / 4 SpD / 252 Spe

Choice Band ile çok daha güçlü bir Sweeper olur. Hızınız 252 EV ile bile çok az olsada defansınızı geçmek o kadar kolay olmayacak. Artık köşeye sıkıştığınızı hissettiğinizde Explosion kullanabilirsiniz. Yada onun yerine Double-Edge koyup oyun içindeyken rakiplerinize hasar verebilirsiniz.
Eline sağlık ama Attack statı 100 değilki 110 olacak o yanlış olmuş
gerçekten güçlü bir pokemondur indigo liginde gary'nin nidokingini yendiği bölüm bu pokemonu iyi anlatan bir bölümdür.
Paylaşım için saol
bence goleme anime de bazı haksızlıklar yapıldı.Örneğin gary nin giovanni yle yaptığı rozet maçında  nidking e bir darbeyle  yeniliyo hem de bi vucut saldırısı ile.İkinci olarak gary ve ash in maçında golem charizard ı stone edge le yenebileceğini düsünüyorum ama golem in o kadar  fazla güçlü saldırısı varken illede rollout saldırısı yapıyorlar örn ilk sezonda köprüde charmender golem savası.Ve en önemlisi 1. filmde baslangıc sahnesinde pikachunun elektrik saldırısından büyük hit alıyo ve tek hamlede bir elektrik saldırısıyla yenilio.  Burn Thirst Sweat Sweat
[Resim: 076Golem.png]

[Resim: Rock.png][Resim: Ground.png]

Ability
Etki
Rock HeadRecoil zarar vermez.
SturdyPokemonun HP'si tam doluysa hiçbir saldırıda bayılmaz. Bu pokemona OHKO yapılamaz.
Sand VeilKum fırtınasında Evasion %20 artar.

STATS
[table]
HPAtkDefSpASpDSpe
80110130556545
[/table]

GENEL BAKIŞ
Çift tür bir pokemon olan Golem, fiziksel açıdan statlarına da bakılırsa oldukça iyi bir pokemondur. Fakat special ve hız statlarına bakarsak bunun nedenini anlayabiliriz. Fakat Golem bunları yüksek ofansif gücüyle telafi edebilir. STAB vuruşlar Earthquake ve Stone Edge hiç de hafife alınacak saldırılar değildir ve Golem’in geniş saldırı çeşitliliği sayesinde sadece birkaç zorlayıcı rakibi var. Yeteneği Sturdy OHKO’yu engelliyor. Bu sayede rakibe biz OHKO yapabiliriz. Golem NU’daki tüm kaya pokemonlarının en iyilerinden biridir ve hafife alınmaması gereken önemli ofansif tehditlerdendir.

UTILITY
[table]
[Resim: Rock.png]Stealth Rock
[Resim: Ground.png]Earthquake
[Resim: Rock.png]Rock Blast
[Resim: Dark.png]Sucker Punch
AbilitySturdy
ItemLeftovers / Lum Berry
NatureAdamant
EVs212 HP / 252 Atk / 44 Spe
[/table]

Stealth Rock, DPP’den kalmış gibi görünse de oldukça etkilidir. Golem, Taunt yapılmadığı sürece Sturdy sayesinde Stealth Rock’ı garantileyebilir. Earthquake ve Rock Blast STAB vuruşları sadece Torterra ve çok kullanılmayan Baltoy tarafından savunulabilir. Sucker Punch ile sağlık düştüğünde önceliğinden faydalanılarak rakibe büyük zarar verebilirsiniz. Sucker Punch özellikle Gorebyss’e karşı oldukça etkilidir. Earthquake + Sucker Punch onu KO etmenizi sağlayacaktır. Sonu olarak Golem, Gorebyss’in Shell Smash’i rahatça kuramadığı nadir kaya pokemonlarından biridir. Ayrıca Sucker Punch ve Rock Blast iyi bir sinerji de oluşturuyorlar. Sucker Punch rakibi Substitute yapmaya teşvik edebilir. Fakat Rock Blast, Substitute’ı cezalandırmaya yeterlidir. Sucker Punch, Swellow ona ikinci Facade’i vurmadan önce onu yenebilir. Fakat Sucker Punch’a çok güvenmeyin çünkü defansif pokemonlara karşı çok işe yaramayabilir.

ROCK POLISH
[table]
[Resim: Rock.png]Rock Polish
[Resim: Ground.png]Earthquake
[Resim: Rock.png]Stone Edge
[Resim: Fire.png][Resim: Normal.png]Fire Punch / Double Edge
AbilityRock Head
ItemLife Orb
NatureJolly
EVs252 Atk / 4 SpD / 252 Spe
[/table]

Ofansif güçlerine rağmen, Golem düşük hızı nedeniyle sweeper olmakta biraz zorluk çeker.  Rock Polish Golem hız problemini ortadan kaldırmak içindir. Rock Polish’le hızını 2 seviye artıran Golem’i yenmek çok zor olacaktır. Earthquake ve Stone Edge iki önemli STAB vuruştur ve geniş etki alanları vardır. Dördüncü saldırıl biraz gereksizdir fakat HP’niz düşükse ve Stone Edge’in ıskalamasından tereddüt ediyorsanız. Fire Punch’ı (Torterra’ya karşı iyi bir saldırıdır.)veya Double Edge’i tercihinize göre kullanabilirsiniz. Sturdy’yi kullanmamamızın nedeni Life Orb zaten onu etkisiz bırakacaktı. Bunun yerine Rock Head’i kullandık ve Rock Head sayesinde Double Edge’in getirdiği recoilden de kurtulacağız.

CHOICE BAND
[table]
[Resim: Ground.png]Earthquake
[Resim: Rock.png]Rock Blast
[Resim: Fire.png]Fire Punch
[Resim: Normal.png]Explosion / Double Edge
AbilityRock Head / Sturdy
ItemChoice Band
NatureAdamant
EVs252 Atk / 4 SpD / 252 Spe
[/table]

Golem’in yüksek ofansif gücü ve geniş bir saldırı çeşitliliğine sahip olduğundan bahsetmiştik. Bu yüzden Choice Band seti olmayan bir Golem düşünülemez. Golem’in diğer iki setinden de daha güçlü ve çoğu Wall pokemona sürpriz yapabilir. Fakat bu sette Earthquake riskli bir saldırıdır çünkü rakip bunu hissedip Flying türü bir pokemonu oyuna sürdüğünde pokemon değiştirmek zorunda kalacaksınız. Yani bu set biraz gelişmiş tahmin yeteneği gerektirmektedir. Earhtquake ve Rock Blast, Torterra hariç genelde bütün pokemonlara ciddi hasar verir. Bunların yanında destek olarak da Fire Punch bulunuyor. Explosion kullancaksanız Ability: Sturdy, Double Edge kullanacaksanız da Ability: Rock Head yapın.
Yalnız bişey söylicem golem iki kez yazılmadımı ?  :)


https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14144.0
(27-06-2012, 02:54 PM)Jolteon link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Yalnız bişey söylicem golem iki kez yazılmadımı ?  :)


https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14144.0

Pokemon istekler listesinde vardı, yazdım ben de.
Furkan yazdıktan sonra çıkarmayı unutmuştur :D İki konuyu birleştireyim bari.