Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Orange ve Johto Ligi'nde Squirtle
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Indigo Liginden sonra Squirtle' ın aktif olarak yer aldığı diğer iki lig olan Orange ve Johto ile devam ediyoruz şimdi. Ash resmi maçlarda Squirtle' ı ilk olarak Sea Ruby rozeti için Rudy' nin Starmie' sine karşı kullandı. Bu maç Squirtle' ın ilk "kilit maçı" oldu.

Orange Ligi
Rozet Dönemi

Sea Ruby Rozeti (vs Rudy)
Maça iki tarafta karşılıklı su silahı saldırısıyla başladı. Bu saldırıda iki tarafında gücünün neredeyse aynı olduğu görüldü.

[Resim: 9gkml4.png]
Squirtle ile Starmie su silahı ile çarpışırken

Ancak daha sonra Rudy' nin özel eğitimiyle dans etmeye başlayan Starmie zarif hareketlerle Squirtle' ın su silahlarından kaçar. Hemen ardından sürpriz bir hamleyle Yıldırım Oku emri yapar. Neye uğradığnıı şaşıran Ash ve Squirtle bu hamleye karşı ilk başlarda savunma üretemez ve Squirtle ağır yara alır.

[Resim: 3449u6c.png]
Squirtle, Yıldırım oku yerken

Bu durum karşısında nedense Kabuğa geri çekilmeyi kullanmayan Ash ilginç bir karar verir. Bu yine ilerde görmeye alışacağımız, saldırıları anlık olarak kaçmak için kullanma hamlesidir. Ash Squirtle' a su silahını yere nişanlayarak oluşan basınçla Yıldırım okundan kaçmasını emreder. Squirtle emri eksiksiz bir şekilde yerine getirir.

[Resim: 2mpg2hj.png]
Squirtle, su silahını yere doğru nişanlarken

Ancak Squirtle sahadan aşağı doğru düşmektedir ve işler hiç te Ash' in istediği gibi gitmemektedir ancak Squirtle' ın harika bir sürprizi vardır. Su pompası saldırısını öğrenmiştir. Ve bunu sahaya dönmek için kullanır. Sahaya moral olarak zirvede geri dönüş yapan Squirtle, Moral olarak tam bir çöküntü içerisinde olan Rudy ve Starmie' ye karşı psikolojik üstünlüğü ele geçirmiştir. (Tabi Misty sağolsun.) Artık Ash bu yeni silahını kullanarak rakibini yıkacaktır.

[Resim: v58z7p.png]
Squirtle ve Su Pompası

Su pompası ile sarsılan Starmie için maç bitmek üzeredir. Tüm savunması ve enerjisi tükenen Starmie, Squirtle' ın ölümcül Kurukafa Darbesine karşı dayanamaz ve sonu aşağıdaki gibi olur;

[Resim: 346ssxe.png]
Artistik duruşuyla Squirtle

ve Böylece Squirtle çıktığı ikinci kritik maçta da galibiyet alır. (Diğeri Indigo ligi 2. Turunda Nidorino' ya karşıdır.)

Orange Ligi Finali (vs Drake)
Squirtle Orange ligi finalinde 11 devrenin ikisinde yer alır ve Bunlarda bir galibiyet ve bir yenilgi alır.
İlk karşılaşması 2. devrede Kaya türünden Onix' e karşıdır.

[Resim: 91iibq.png]
Squirtle, Onix' e karşı.

Maçta Squirtle' ın avantajı vardır. Bir diğer önemli noktada Drake' in Ash' i biraz küçümsemesidir. Ve Ash bunu bir avantaj olarak kullanır. Maça su silahıyla başlayan taraf Squirtle olur ancak iyi eğitimli Onix yer altına kaçarak bu saldırıyı rahatça atlatır. İş bu noktadan sonra Onix' in kontrolündedir. Yer altında rahatça hereket eden Onix, Squirtle' ı gerer ve moral olarak bozar. Ash Onix' in saldırısını kırmak için Squirtle' a suya kaçmasını emreder ancak Onix, Squirtle suya ulaşamadan ortaya çıkar ve Squirtle' a çarpar.

[Resim: 98c86s.png]
Squirtle havalanırken

Bu dakikadan sonra Squirtle en zor anlarını yaşayacaktır. Onix Squirtle' ı sıkmaya başlar ve bu nedenle Squirtle Su Silahını kullanamaz hale gelir. Ash durumu tekrar toparlamak için Squirtle' ın kabuğuna geri çekilmesini emreder bu iyi bir hamledir. Kabuğunda enerjisini tekrar kazanan Squirtle öldürücü bir Su Pompası hamlesi yapar.

[Resim: s1oidu.png]
Onix, Squirtle' ı sıkarken

Squirtle ve Su pompası

Bu durum suya zayıf olan Onix' i çok zorlar ve Drake' te böyle bir hamleyi kesinlikle beklememektedir. Su yüzünden iyice zayıflayan Onix' i Squirtle ölümcül bir kuru Kafa Darbesiyle yere yıkar ve Kaya türüne karşı verdiği ilk savaştan galibiyetle çıkar.

[Resim: 35lw483.png]
Squirtle ve Kurukafa darbesi

Squirtle bir sonraki devre dinlenmesi için geri çağrılır. Daha sonraysa rakibi güçlü Dragonite olacaktır.
Ash ve Squirtle maça Su pompası ile başlar ancak Dragonite su silahı ile bu saldırıyı rahatça geri püskürtür.

[Resim: 18c680.png]
Su silahı, Squirtle' a vururken

Hemen akabinde Drake yıldırım oku emri verir. Bu saldırıda isabet eder. Ash, Squirtle' a geri çekilme emri varır bu sırada Ash moral olarak oyundan kopmuştur. Dragonite' in saldırı çeşitliliği onu çaresiz bırakmıştır. Ancak Squirtle' ın pes etmeye niyeti yoktur. Yıldırım okunu atlatmayı başarır.

[Resim: 2r6dypu.png]
Squirtle, Yıldırım oku' nu atlatırken.

Bu saldırıyı atlatmasına şaşıran Drake, Dragonite' e güçlü bir vücut darbesi emri verir. Ash köpük saldırısıyla karşılık verir. Bu saldırı yerini bulur dahası Dragonite' i hatırı sayılır bir hasar verir ama ne varki Dragonite iyice kızmıştır ve güçlü bir kuyruk darbesiyle Squirtle' ın maçını bitirir.

Böylece Squirtle' ın Orange macerasıda son bulur. Ancak Squirtle orange liginde gerçekten güzel 3 maç çıkartır. Dayanıklılığı ve cesaretiyle tüm övgüleri hakeder durumdadır.

Johto Ligi
Grup Maçları 1.Hafta (vs Macy)

Squirtle' ın kariyerinde ki en önemli maçlardan birini anlatacağım şimdi. Johto' da iki önemli kilit maça çıkıp bu iki maçı da kazanan Squirtle' ın maçlarına bir bakalım.

Squirtle 6 devre süren maçta yine 2 devre mücadele etti. İlk olarak 5. devrede son umut olarak kendisine karşı avantajlı durumda olan Electabuzz' a karşı maça başladı.

[Resim: 2d57di.png]
Electabuzz, Squirtle

Maçta ilk hamle Macy' nin Yıldırım oku oldu ancak Squirtle çok hızlı bir Su silahı ile karşılık verdi. Macy bunu kesinlikle beklemiyordu ve daha maçın hemen başında sarsılarak başladı. Elektrik hamlelerinde kararlı olan Macy, Electabuzz' a yıldırım yumruğu kullanmasını emretti. 4 denemeye rağmen bu saldırıların hiçbiri hedefini vuramadı. Süratli Squirtle tüm saldırılardan kaçtı.

[Resim: 7b2k4.gif]
Squirtle ve su silahı. (Yeni grafiksel efektiyle. (Yardımlarından ötürü patrona teşekkürler.))
[Resim: 2rcsj6v.png]
Squirtle, Yıldırım yumruğundan kaçarken

Kaçan saldırıların ardından atak için müsait duruma gelen Squirtle hızlı bir su silahı daha gönderdi ancak bu kez Electabuzz, demir kuyruk ile bu hamleyi engelledi. Hemen ardından da bir başka demir kuyruk ile ilk kez Squirtle' a isabet sağladı.

[Resim: 30wa4h0.png]
Demir Kuyruk işini yaparken

Bu durum karşısında soğuk kanlılığını kaybeden Macy hamle yapmaya gecikince, Ash çok zor posizyonda olmasına rağmen Squirtle' a su silahı emri verdi. Ve bu emir yerini buldu. Su silahı önceden isabet eden su silahıyla aynı yeri vurdu.

[Resim: 2up7afn.png]
Electabuzz' u altüst eden su silahı

Neye uğradığını şaşıran Macy, çaresizlik içinde Yıldırım oku emri verdi. Ancak Ash artık tamamen kontrolü sağlamıştı ve hızlı ve ölümcül bir Kuru Kafa Darbesiyle Electabuzz' a şunu yaptı;

[Resim: x1dt2r.png]
Electabuzz telef olurken.

Böylece Squirtle çıktığı 2. kilit maçta da galibiyet aldı. Ama bu daha bir son değildi asıl maç yeni başlıyordu rakip görece zayıf olan Quilava' ydı.

[Resim: bhei4k.png]
Quilava ve Squirtle karşı karşıya

Maçı bu kez de Ash Su silahı ile açtı ama su saldırılarına karşı dirençli olan Quilava Alev çarkı ile karşılık verdi. Hemen sonra Quilava Swift ile saldırdı, Ash savunma için Köpük saldırısı kullandı. Bu iki güçlü atağın çarpışmasıyla bir patlama oldu ve tüm sahayı duman kapladı. Bu Quilava için kötü ama Ash ve Squirtle için iyiydi.

[Resim: 169s3sn.png]
Squirtle, Dumandan mağrur bir şekilde çıkarken

Savaştığı o kadar yangın sonunda artık dumanda bile görebilen Squirtle, dumanın arkasından bir su silahı gönderdi ve bu hedefini vurdu. İşler artık Squirtle' ın istediği gibi gidiyordu. ve hızlıca işi bitirmek isteyen Ash köpük saldırısı emretti ancak saldırı kaçtı ve dahası Quilava, Squirtle' a başarılı bir tez saldırı yaptı. Bu saldırının etkisiyle kambur üstü düşen Squirtle için durum birden değişmişti. Birden şansı dönen Macy hızlı bir Alev Çarkıyla bu işi bitirmeyi istedi.

[Resim: k8cvs.png]
Quilava, Squirtle' a koşar adım gelirken.

Ama Squirtle son sözünü söylememişti. Ash' in verdiği su pompası emrini mükemmel yerine getiren Squirtle, kritik bir vuruşla Quilava' yı vurur ve bu da Quilava' nın yenilmesine sebep olur.

[Resim: 2mfwtqv.png]
Squirtle ve ilk bitirici Su pompası

Bu galibiyetle Ash' i ipten alan Squirtle çıktığı tüm kritik maçları kazanarak ne kadar önemli bir pokéon olduğunu herkese göstermiştir.

Squirtle, tıpkı Bulbasaur gibi toplamda 119 devrenin yalnızca 8'inde(%6,72) şans buldu ancak bu 8 maçın 5' ini(%62,5)' unda galibiyet kazanarak çok iyi bir istatistik sergiledi.

Squirtle Johto ve Orange döneminde şu saldırıları kullandı;

Hamle adıKullanma Say.Vuruş.Kaçan.KorunulanEtkili Vur.Etkisiz Vur.Bitirici Ham.savunma için Kul.Savunma İs.
Su Silahı146 (%42,85)3 (%21, 42)4 (%28, 57)6 (%100)0 (%0)0 (%0)11 (%100)
Kurukafa Dar.44 (%100)0 (%0)0 (%0)4 (%100)0 (%0)4 (%100)00 (%0)
Köpük31 (%33,33)1 (%33,33)1 (%33,33)1 (%100)0 (%0)0 (%0)11 (%100)
Su Pompası53 (%60)0 (%0)1 (%20)3 (%100)0 (%0)1 (%33,33)11 (%100)
Toplam2614 (%53,84)3 (%11,53)6 (%42,85)14 (%100)0 (%0)3 (%21,42)33 (%100)

Bu istatistikler bile Squirtle' ın ne kadar güçlü ve güvenilir olduğunu göstermekte bence. Yaptığı isabetlerin tamamı rakibi üzerinde etki göstermiş. Ben olsam Totodile yerine Johto' da onu kullanırdım.

Bu arada Squirtle tür olarak sadece ateş pokemonlarına karşı birden fazla kez savaştı ve bu maçlarda 1 galibiyet ve 1 yenilgi aldı.

Squirtle kariyeri boyunca hiç beraberlik almadı ve savaştıktan sonra hiç geri çağrılmadı.

Squirtle' ında bitmesiyle Indigo' yu bitirmek üzereyiz artık Yarın Indigo panteri Krabby ile devam edicem seriye :D

Squirtle' ın Indigo kariyeri için;

yanlışın var ilk orada kullanmadı seadra ya karşı kullandı vede o starmieden önce hedef testine girdi
(01-06-2012, 07:01 PM)ErenMeseli link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:yanlışın var ilk orada kullanmadı seadra ya karşı kullandı vede o starmieden önce hedef testine girdi

Söylemeyi unutmuşum sadece savaşlarda kullandığı hamleleri aldım. Diğer 2 salon lideriyle savaşmadığı için onların istatistiğini tutmadım.
En sevdiğim su pokemonu . Nerde o ilk nesil ya şimdi oshawott muş falan squirtle'in yerini tutar mı :)
Dediğim Gibi Favori Pokémonum Güçlü Azimli Ve Kararlı  (Y)