Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Pidgeot
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: Pidgeot.jpg]
Pidgeot, Kuş Pokémon. Tüm gücüyle kanatlarını çırparak uzun ağaçları devirebilir. Onun göğüs kasları 2 kanat çırpmasıyla fırtına çıkartacak kadar güçlüdür. 2 katı mach hızıyle uçabilir.

Genel Bakış

İlk nesilden beri var olanlar mutlaka bir pidgey yakalamıştır. O günlerin en çok kullanılan pokemonlarından birisini olmasına karşın şuan maç çevirecek konumda değildir. NU sınıfına dahil olmuş durumda. Diğer Normal/Flying türü arasında en kötüsü denebilir. Sadece aracı pokemon olarak kullanılıyor. 91 Base hızıyla yinede iyi şeyler yapabilir.

Yetenekler

Keen Eye: Rakip bu yeteneğe sahip pokemonun görüşünü düşüremez.
Tangled Feet: Eğer bu yeteneğe sahip pokemonun kafası karışırsa Evasion'u 1 seviye artar.
Big Peck: Bu yeteneğe sahip pokemonun defansı düşürülemez.

Hareket Setleri

Work Up Sweeper!

- Work Up
- Brave Bird
- Return / Roost / Heat Wave
- Hidden Power [Grass] / [Fighting]
Item: Life Orb
Yetenek: Big Pecks
EVs and Nature:
EVs: 252 Atk / 32 SAtk / 224 Spd
Naive Nature (+Spd, -SDef)

Şimdi soruyorsunuz Pidgeot madem bu kadar kötü neden kullanalım diye. Şimdi size bu sorunun cevabını vereceğim. Pidgeot'ta diğer kuş türlerinde bulunmayan süprizler var. Pidgeot zayıf olabilir ama Hızı ve Atağı gayet iyidir. Bir work up kullanımından sonra pidgeot çoğu pokemona tek atabilir duruma gelebilir. Brave Bird kombinasyonu ile çoğu pokemona zarar verebilirsiniz. Heat Wave bunu çelik türü için OHKO olarak kullanabilirsiniz. Son saldırı ise Pidgeot kullanmamızın temel nedeni. Hidden Power(Grass) wark up sonucu OHKO'luk olabilecek pokemonlar .. Golem, Relicant, Rampardos, Quagsire. Ayrıca Alolomola 2HKO yapacağınız bir diğer pokemondur. Eğer Hidden Power(Fighting) kullanırsanız Bastiodonu durdurabilirsiniz.

Brave Bird Everything

- Brave Bird
- Return
- U-turn
- Steel Wing
Item Attached: Choice Band
Ability: Big Pecks
EVs and Nature:
EVs: 32 HP / 252 Atk / 4 Def / 220 Spd
Jolly Nature (+Spd, -SAtk)

Pidgeot kullandığınız için sizi aşağılayacak olanlar olacaktır. Swellow diyeceklerdir o da kimmiş veya dodrio adını hiç duymadım olmadı Braviary işim olmaz. Bu pidgeot'un en iyi düzeni değildir ama ben hala inanıyorumki Brave Bird herşeydir. Pidgeot Choice Band ile harika bir süpürücü konumundadır. Neden HP ve Def Ev verdik şimdi onuda açıklayalımda gizli kalmasın. Stealth Rock sonucu hala hayatta kalabilmesi için.

Psychic Predator

- Toxic
- Roost
- Pursuit
- Brave Bird
Item Attached: Leftovers
Ability: Big Pecks
EVs and Nature:
EVs: 240 HP / 220 SDef / 48 Spd
Careful Nature (+SDef, -SAtk)

Bu setle Psycic ve Ghost türü için Pursuit saldırısı bulunmaktadır. Pursuit ile ayrıca kaçan pokemonları yakalayabilirsiniz(Örn. Exeggutor, Drifblim ve Musharna). 48 Speed Timid Exeggutor'dan hızlı olmak içindir. HP ve Def Puanları aynı şekilde Stealth Rock'a karşı dayanabilmesi içindir.

ErenMeseli'nin Pidgeot'u

- Twister
- Roost
- Heat Wave
- Hurricane / Air Slash
Item Attached: King's Rock
Ability: Keen Eye
EVs and Nature:
EVs: 4 HP / 252 SAtk / 252 Spd
Timid Nature (+Spd, -Atk)

Korku saçan Pidgeot işte bu o. İtemimizin verdiği korku bonusuyla birlikte Twister ve Air Slash kullanarak rakibimizi kıstırabiliriz. Dersenizki işimi çokta şansa bırakmam çünkü rakibin korkması şans işi birazda. O zaman direk 120 base power'lı Hurricane ile hasar verebilirsiniz bu saldırı ayrıca rakibi Confuse edebilir. Abilitymiz neden Keen Eye şimdi onu söyleyelim Hurricane bildiğiniz gibi ıskalama şansı yüksek saldırı bu nedenle birde görüşümüzün düşmesine izin verirsek Pidgeot kullanılamaz hale gelebilir. Heat Wave ile çelik türü pokemonları durdurabiliriz.