Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Indigo Liginde Squirtle
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Evet arkadaşlar sıra geldi Squirtle' a. Ash' in yakaladığı ilk ve belkide en güçlü su pokémon' una yani. Aslında makale olarak indigo konusu oldukça kısa oldu diyebilirim sebebi de Squirtle' ın Indigo Ligi'nde pek yer almaması tabiki ama Yarın Orange ve Johto daha doyurucu olacak bu konuda. Yine lafı uzatmadan Squirtle' ın kariyerine bir bakalım

Indigo Ligi
Rozet Dönemi

Volcano Rozeti (vs Blaine)
Ash' in 7. rozeti için Squirtle bir ateş türü olan Ninetails ile savaşır. Gerçekçi olmak gerekirse savaşın anlatılacak pek bir özelliği yok. Ninetails hızlı bir alev girdabı ile maçı açar Squirtle su silahıyla karşılık verir. Bu Squirtle' ın kariyerinde ki ilk hamlesidir. Alev girdabı, su silahını aşarak Squirtle' a isabet eder ve Squirtle tek saldırıda savaş dışı kalır.

[Resim: 79h0h.png]
Ninetails ve Alev Girdabı

Indigo Ligi

2. Tur
Indigo liginde Squirtle ilk kilit maçına çıkar. Rakibi Zehir türünden Nidorino' dur.

[Resim: 79h2n.png]
Nidorino ve Squirtle yüz yüze.

Nidorino savaşa hızlı başlayan taraf olur. Güçlü bir çarpma saldırısı yapmak için Squirtle' e doğru harektlenir.

[Resim: 79h34.png]
Nidorino' nun çarpma saldırısı

Ama Ash bu duruma hazırdır. İlk defa sahayı kendi avantajına kullanma niyetindedir ve öyle de yapar. Önce Squirtle' e geri çekilme (Withraw) emri verir ardından da Squirtle' a saha boyunca yuvarlanmasını söyler. Squirtle denileni yapar.

[Resim: 79h3x.png]
Squirtle, Nidorino' dan kaçarken

Bu hamleyle kendisine saldırı şansı tanımayan Squirtle hamle için doğru anı beklemektedir ve şansı yakında bulacaktır. Sahanın kıvrımını kullanarak Squirtle, Nidorino' nun arkasına sarkar böylece rahat bir Su saldırısı için de konum almış olur.

[Resim: 79h4h.png]
Squirtle, kaya sayesinde Nidorino' nun arkasına sarkarker

Bu noktadan sonra kontrol artık Ash' in elindedir. Elindeki fırsatı iyi değerlendiren Ash rahat bir su saldırısı emri verir ve bu saldırı tam yerini bulur.

[Resim: 79h5h.png]
Squirtle ve Su Silahı

Bu saldırıdan sonra toparlanma şansı kalmayan Nidorino, Squirtle' ın kuru kafa darbesiyle maçı ve 2. turu kaybeder. Böylece Sqiurtle ilk "kilit" maçını kazanarak ne kadar önemli bir pokémon olduğunu Ash' e gösterir.

5. Tur
5. Tur' da Ash yeni dostu Richie ile eşleşir. Richie maça Butterfree ile başlar, Ash ise Squirtle ile. (Bana kalırsa Ash maça Pikachu ile başlayabilirdi.)

[Resim: 79h6j.png]
Squirtle vs Butterfree

Maç ortada hamleler ile başlar. Butterfree ve Squirtle arka arka yakın temas sağlar ve hit alırlar. Bu vuruşların en önemlisi Squirtle' ın kaydettiği Su silahıdır.

[Resim: 79h72.png]
Squirtle, Butterfree' yi Su silahı ile vururken

Bu hamleler sonucunda iki tarafta yorulur. Ancak Richie oyuna daha hakimdir ve Butterfree' ye uyku tozu emri verir. Ash geri çekilme kullanarak belki bu hamleyi savuşturabilirdi ancak bunu yapmadı ve tozu yutan Squirtle uyuyarak yine bir "Status" türü atakla yenilir. Bu yenilgiyle de Squirtle' ın pek te uzun olmayan Indigo Ligi kariyeri son bulur.

Squirlte Indigo Ligi boyunca 3 devre oyunda kalır ve sadece 1 galibiyet alır oda Nidorino' ya karşı. (Ninetails ve Butterfree' ye yenilecektir.)

Squirtle bu maçlar sırasında 3 farklı saldırı kullandı. En çok kullandığı saldırı Su Silahı oldu. Su silahıyla yaptığı 3 denemede de isabet kaydetti Squirtle, Su silahını asıl bitirici atağı olan Kurukafa Saldırısı takip etti. 1 Denemede 1 isabet ve 1 bitirici darbe yaptı. Bunun dışında savunma amaçlı bir defa da kabuğuna geri çekildi.

EKLER

Her zamanki gibi resim dosyalarını paylaştım :https://www.upload.gen.tr/d.php/www/x7l5...e.rar.html

ve yine her zamanki gibi;

Ekşi ne demiş;

-pokeimam'da da gecen efsanevi pokemon.. ?

-küresel ısınmayla birlikte değeri artan, olsa da yakalasak dediğimiz, ibb' nin belki de hayalini kurduğu (dualar işe yaramayınca pokemon'a yöneldiler), barajlardaki su seviyesini yükselten, eskiden su tanrısı olarak da görev yapmış, evcilleştirilebilen efsanevi pokemon.

-muhteşemdir. özellikle güneş gözlüğünü takar bi de yanakları kızarırsa insanın hanimiş benim squirtle'ım diye sevesi gelir.
(bkz: hanimiş hanimiş)

-(bkz: squirtle squad)

-"çok önemli bir pokemon. çok çok önemli bir pokemon. günümüz kolektif pokemon anlayışında gerçekten çok önemli ço ço çoo öe ço"

- ömer üründül

gerçekten de balbazar ile birlikte mükemmel bir ikilidirler. balbazarın diğer yarısı gibidir hatta. evrimden sonraki halleri sevimliliğini yitirse de güç bakımından japonyada yaptıklarını hatırlatırım. ayrıca birbirlerinin tam tersidirler huy olarak. balbazar asabi ve asi bir gençken squirtle çok sevecen, saygılı adaplı bir pokemondur.

-bu pokemon pikaçu gibi itin önde gideni değildi. kendi has bir duruşu vardı. efendiydi. vakar sahibi. bir o kadar da mütevazı. yok ben poke topun içine girmem yok karanlıktan korkuyorum falan böyle kaprisleri yoktu. tam bir görev adamı. gatakeçemol.

demem o ki arkadaşlar sukörtıl belki müslüman değildi ama islam adabı ile yetiştiği belli idi. ifrata tefrite kaçmamış kendi çizgisini yakalamış bir pokemondu.

ihtida nasip etsin rabbulalemin.

Diğer Makaleler;

Bulbasaur Indigo :https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14114.0

Bulbasaur orange ve Johtohttps://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14125.0

Indigo pikachuhttps://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14054.0

Johto Pikachuhttps://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14064.0

Pidgeottohttps://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14084.0

Butterfreehttps://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14083.0

Yarın seriye Orange ve Johto ile devam edeceğim sonra gelsin Krabby'ler gelsin Muk'lar Tauros'lar...
En sevdiğim muhteşem bir Pokémon  (Y)
Her zamanki gibi güzel bir çalışma (Y)
Edit:Bunu yazıdırıp kuzanime veriyim Squirtle ı çok sever
su tipinin ilk göz ağrısı :D çok severim kendisini ama oyunlarda pek tercih etmedim biraz yavaş :D
" yok ben poke topun içine girmem yok karanlıktan korkuyorum falan böyle kaprisleri yoktu. "  :hehe:

" demem o ki arkadaşlar sukörtıl belki müslüman değildi ama islam adabı ile yetiştiği belli idi. ifrata tefrite kaçmamış kendi çizgisini yakalamış bir pokemondu. "

:zx: Bu iki yoruma yarıldım ya :D

Squirtle favorilerimden biridir. Ama nedense oyunlarda pek kullanmıyorum . Hani görürsem yakalarım ama görmezsemde eksikliğini hissetmem. 

Sesi beni benden alan oldukça karizmatik ve güçlü bir Pokemon'du kendileri :) İtfaiyede çalışcak başka adam kalmadığı için !!!!  Ash aptalı bu Pokemon'u gönderdi . Ülkeyi Squirtle Takımı mı kurtarıcak be kardeşim. :/