Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 059 - Volcanic Panic
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Volcanic Panic
Japonca Adı : Decisive Battle
Türkçe Adı : Volkan PaniğŸi



[Resim: genizet.png]

Son bölümümüzde Ash ve arkadaŞları Cinnabar Adası’ndaki Jimnastik Salonunu aramaya baŞlamıŞlardı. Böylece Ash yedinci niŞanını kazanacaktı. Kahramanlarımız salonu bulduklarında çok ŞaŞırmıŞlardı. LJünkü burası volkanik lavlarla çevriliydi. Salonun sahibi bulmacacı Blaine Ash’e meydan okumuŞtu. Ash’in Squirtle’ına karŞı Ninetales’ini göndermiŞti. Ama su ateŞe karŞı koyamamıŞtı ve Ninetales mükemmel bir saldırıyla birinci atağŸı kazanmıŞtı. Sonra Rhydon’a karŞı Ash Charizard’ı yollamıŞtı. O da Ash’in emirlerine uymamıŞ ve baŞarısız olmuŞtu. Ash ne yapıp edip Şansını döndürecek ve Volkan NiŞanı’nı kazanacaktı. Ve Pikachu elektrik akımıyla saldırıya geçmiŞti. Magmar Pokémon’un elektrik saldırısını kesmeyi baŞarmıŞtı ve Pikachu’yu çok çaresiz bırakmıŞtı. GörünüŞe göre Pikachu çok cesaretli bir Pokémon’du.

Ash ve Blaine’in maçı devam etmektedir. Magmar Alev Patlaması saldırısı kullanır. Ash Pikachu’ya yere yatmasını söyler ve alevler Pikachu’nun üzerinden geçer. Ancak alevler dağŸıldıktan sonra Pikachu’nun orada olmadığŸını görürler. Pikachu saldırının Şiddetiyle savrulmuŞ ve son anda sahanın kenarına tutunarak lavlara düŞmekten kurtulmuŞtur. Daha sonra kendini yukarı çeker ve savaŞa hala hazır olduğŸunu gösterir. Ancak Ash onun yanına koŞar ve Blaine’e pes ettiğŸini söyler. Hiçbir rozet onun için Pikachu’dan önemli değŸildir.

Blaine de bu kararından dolayı Ash’i kutlar. EğŸer Pokémon’u böyle bir durumdayken savaŞa devam etseydi Ash’in eğŸitmenlikten diskalifiye edileceğŸini söyler ve gider. Ash arkasından seslenir ve bir Şans daha ister. Blaine kesin bir cevap vermez.

Ash olanlardan sonra bir kaplıcada Pikachu’yu dinledirmekte ve onu yıkamaktadır. Bir yandan da Magmar’ı nasıl yenebileceğŸine dair düŞünüyordur. Brock ve Misty onu yenmenin çok zor olduğŸunu Ash’e anlatmaya çalıŞırlar. ǜstelik civarda baŞka rozet salonları da vardır. Ancak Ash reddeder. Blaine’i yenmeye kararlıdır. Bu sırada Roket Takımı da kaplıcadadır. Pikachu’nun Magmar’a yenildiğŸini duyunca o Magmar’ı çalmaya karar verirler. Yine bir plan hazırlamıŞlardır.

Roket Takımı’nın uygulamaya koyduğŸu plan Magmar’ı dondurup yakalamaktır. Ancak Magmar’ın sıcak vücudu buzu eritir. Bunun üzerine Roket Takımı volkanik sahanın her yerini dondurmaya baŞlarlar. Ancak aŞırı sıcak ve aŞırı soğŸuğŸun etkileŞiminden dolayı kayalar parçalanmaya baŞlar. Gürültüyü duyan Blaine, Ash ve arkadaŞları hemen spor salonuna koŞar. Blaine olanları görünce çok büyük bir patlamanın olacağŸını söyler. Spor salonunun her yerindeki kayalar hızla çatlamakta, her yerden lavlar ve gayzerler fıŞkırmaktadır. Roket Takımı bu gayzerlerin birine yakalanarak havaya uçar.

Blaine ve kahramanlarımız telaŞ içindedir. Lavlar kayaların üzerine gelmeye baŞladığŸında Blaine’in aklına bir fikir gelir. Magmar’a kayaları lavların üzerine atmasını söyler. Bunu duyan Pikachu da hemen taŞıyabileceğŸi bir kaya parçası bulup atmak için ilerler ancak Blaine onu durdurur ve sadece ateŞ cinsi Pokémon’ların bunu yapabileceğŸini söyler. Magmar çalıŞmaya baŞlayınca Ash de yardım etmesi için Charizard’ı gönderir. Ancak Charizard yine onu dinlemez ve keyfine bakar. Fakat daha sonra Magmar’ın ne kadar çabaladığŸını fark eder.

Videodaki "Bu Pokémon Kim?" Sahnesi: Wartortle

Charizard’ın içindeki rekabet duygusu uyanmıŞtır. O da sonunda Magmar’la birlikte çalıŞmaya baŞlar. Brock da Onix ve Geodude’unu, Misty Staryu’sunu, Ash de Squirtle’ını onlara yardım için gönderir. Hepsinin beraber çalıŞması sonucu lavları durdurmayı baŞarırlar. Ancak bu sefer Magmar ve Charizard’ın içindeki lavlar ortaya çıkar. İki Pokémon savaŞmak istemektedir.

Blaine yardımlarından dolayı Ash’e bir maç hakkı daha tanımıŞtır. Ancak salon zarar gördüğŸü için maçı volkanın tepesinde yapacaklardır. Blaine yine Magmar’ı seçer. Ash de tam Pikachu’yu seçecekken Charizard öne çıkar. Ash ilk önce ŞaŞırır sonra da onun isteğŸini anlar ve Charizard’ı seçer. Böylece iki ateŞ Pokémon’unun muhteŞem mücadelesi baŞlar.

İki Pokémon da ilk saldırı olarak Alev Püskürtücü'yü kullanır ve saldırıların çarpıŞmasından bir patlama meydana gelir. Blaine vakit kaybetmeden Alev Patlaması emri verir. Fakat Charizard saldırıyı pençeleriyle durdurur ve zor da olsa alevleri havaya gönderir. Sinirlenen Blaine bu seferde daha hızlı saldırmasını söyler. Magmar koŞarak gelir ve Kafatası Darbesi ile saldırır. Charizard darbenin etkisiyle lavlara doğŸru düŞmeye baŞlar. Ancak son anda dengesini sağŸlar ve havaya yükselir. Ardından Magmar’ın üzerine hızlı bir iniŞ yapar. Ortalık toz duman olur. İki Pokémon birbirlerinin pençelerine yapıŞmıŞ mücadele etmektedir. Magmar bu sırada bir akıllılık yapar ve birden zıplayarak Charizard’ın arkasına geçer. Charizard ise Magmar önünden aniden çekildiğŸi için dengesini kaybeder. Magmar fırsattan yararlanarak Charizard’ın sırtına yapıŞır ve onu aŞağŸı iter. İkisi beraber lavlara düŞerler.

Ash Charizard için üzülürken Brock ve Misty heyecanla bağŸırırlar. Ash aŞağŸıya baktığŸında lavlarda bir hareketlilik görür ve Charizard sırtında Magmar’la oradan çıkar ve gökyüzüne doğŸru uçar. Ash sevinçle saldırı emri verir ve Charizard kendi etrafında dönmeye baŞlar. Bu durum Magmar’ın kafasının karıŞmasına neden olur. Charizard iyice yükseldikten sonra havada daireler çizer ve en sonunda Magmar’ı kolundan yakalayıp aŞağŸı fırlatır. Magmar adeta lavlara gömülür. Fakat kısa bir süre içinde tekrar savaŞ alanına döner. Herkes ŞaŞırır. Yine de Magmar’ın savaŞacak gücü kalmamıŞtır ve sonunda yere yığŸılır. Zafer Charizard’ın olur. Ash de bu sayede Volkan Rozeti’ni Blaine’den alır.

Artık sırada Viridian Şehri’nden alınacak Dünya Rozeti vardı.


Ve Ash Viridian Şehri’ne doğŸru koŞmaya baŞladı. YeŞil Dünya NiŞanı’nı almak istiyordu ama Misty kırmızı diyordu. Ama Brock da mavi olduğŸundan emindi. Yoksa turuncu muydu?


[Resim: karakterler.png]

Ash
Misty
Brock
Blaine
Jessie
James


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani006.gif] [Resim: rsiconani007.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif] [Resim: rsiconani054.gif] [Resim: rsiconani120.gif]


Brock: [Resim: rsiconani095.gif] [Resim: rsiconani074.gif]


Blaine: [Resim: rsiconani126.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Özel Pokémon: [Resim: rsiconani039.gif]



[Resim: olaylar.png]

- Ash sonunda Blaine'i yendi ve Volkan Rozeti'ni kazandı.


[Resim: EmeiGeenler.png]
Haruka
benim için efsane bölümlerden birisi.  (Y)
Charizard-sama !!
Bu bölüm müthişti harbi ya Charizard ile Magmar maçını unutmadım hiç
Charizard'ın inadına hastayım :D  ee bölümün hakkı da verilmiş yani ellerine sağlık :D

"Misty kırmızı diyordu. Ama Brock da mavi olduğundan emindi. Yoksa turuncu muydu?" burası da çok komik ayrıca  :zx:
Bir başka harika özet daha, bizi gene eski güzel anılara götürdün :)
Charizard :rock:
Haruka benden sonra ekibe katılmasına rağmen benden daha iyi çalışıyor. Emeklerinin de karşılığını alıyor. :D
Süper bir özet olmuş, teşekkürler.
  ;)
Şu ash'in charizardı, başından beri keyfine göre takılmayıp ash'in komutlarını dinleseydi efsaneler dışındaki tüm pokemonları yenebilecek güce sahip olabilirdi.