Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 058 - Riddle Me This
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Riddle Me This
Japonca Adı : Heated Battle in Cinnibar Gym
Türkçe Adı : Bulmacayı Çözün


[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımız Cinnabar Adası’na giderek yolculuklarına devam ediyordu. Onları hangi maceraların beklediğine şimdi beraber bakalım…

Kahramanlarımız bir gemiyle Cinnabar Adası’na gitmektedirler. Ancak gemide Gary de vardır. Onun da adaya gittiğini gören kahramanlarımız çok şaşırırlar. Onun ve gemideki tüm insanların adaya rozet kazanmaya gittiklerini sanarlar. Ancak Gary ona, oraya sadece dinlenmeye gittiğini ve ayrıca orada bir spor salonu olmadığını söyler. Ash ona inanmaz ve ne olursa olsun o salonu bulmaya karar verir.

Adaya vardıklarında peşlerinde Jigglypuff ile birlikte ilerlemeye başlarlar. Fakat burası tam da Gary’nin dediği gibi turistik bir yerdir. Brock, bir sürü güzel ada varken bu adanın neden popüler olduğunu merak eder. Bu sırada karşılarına uzun saçlı ve gözlüklü bir adam çıkar. Onlara bir bilmece sorar: “Turistler sıcak ve soğuk diyince ne anlar?” Bunun cevabı olarak bu adada volkan olduğunu ve turistlerin onları görmeye geldiğini söyler. Ash bu saçmalıktan sıkılarak spor salonunun yerini sorar. Adam gene bir bilmeceyle karşılık vererek salonun tam gözlerinin önünde olduğunu söyler. Adamın gösterdiği yer yıkık bir binadan başka bir şey değildir. Meğer salonun sahibi Blaine, turistler bıktığı için salonu kapatmıştır. Böylece adam onlara kartını vererek oradan uzaklaşır. Karttan adamın Bilmeceler Otelinin sahibi olduğu anlaşılmaktadır.

Kahramanlarımızın artık karnı acıkmıştır ve kalacak bir yer arıyorlardır. Pokemon Merkezi’ne gitmeye karar verirler ama oraya vardıklarında güzel bir manzarayla karşılaşmazlar. Hemşire Joy, onlara hiç yeri olmadığını, hatta bazı insanların lobide uyuduğunu söyler. Burada yer bulamayınca otelleri denerler. Fakat 5 farklı otele gitmelerine rağmen hepsinin dolu olduğunu öğrenirler. Sonuncu otelden dönerken orada Gary ve arkadaşlarının ziyafet verdiğini görürler. Gary onlarla dalga geçerek belki artık size verebilirim der. Ancak 3 kere dönüp Pikachu derlerse vereceğini belirtir. Ash, açlıktan ölürüm ama gene de yemem dese de midesinden gelen gurultu onu rezil eder. Pikachu da çok acıkmıştır. Çünkü Gary’nin dediğini yapmak üzeredir. Fakat Ash onu engeller.

Bu sırada sahneye Jigglypuff çıkar. Bunu gören kahramanlarımız açlıklarını unutarak arkalarına bile bakmadan oradan uzaklaşırlar. Tabi Jigglypuff şarkısını söylemeye başlamıştır ve orada kalanlar da uyuklamaya başlamıştır. Jigglypuff buna çok sinirlenir ve orada olan herkesin yüzünü karalar.

Kahramanlarımız bir parka sığınırlar. Tam o anda Brock’un aklına bir fikir gelir ve Ash’e, adamın verdiği kartı çıkarmasını söyler. Kartta otelin adı yazmamaktadır. Bunun yerine gene bir bilmece vardır: “Eğer sallarsanız ellerini göreceksiniz, ya da yüzünü göreceksiniz.” Misty, bunun cevabının saat olduğunu söyler. Tam karşılarında bir saat kulesi vardır. Hep birlikte oraya giderler ve otelin yerini bulurlar. Adam onları tebrik ederek ödül olarak boş bir oda ve de yemek vereceğini söyler.


Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Magmar

Roket Takımı ise Meowth balonu ile Pokémon Merkezi’ndeki Pokémonlar’ı çalmaya niyetlenir. Bizimkiler de onları engellemek için hemen oraya giderler. Ash, Pikachu ve Pidgeotto’yu onları durdurması için gönderir. Pikachu, Pidgeotto’nun sırtına biner ve hem balonu patlatırlar hem de onları Şimşek Şoku saldırısı ile çarparlar. Onun bu yardımı karşısında adam ona bir vereceğini söyler. Sırra göre Blaine, turistlerin bulamayacağı bir yere salon açmıştır. Bu yerin neresi olduğunu merak ettiklerindeyse gene bir bilmeceyle karşılaşırlar: “Öyle bir yer ki orada ateş savaşçılarını yenemezsiniz.”

Bu sefer ki bilmeceyi Misty bile çözemez. Dinlenmek için otelin kaplıcasına gelirler. Orada bilmecenin anlamını düşünürlerken Togepi, bir heykelin kafasına çıkar. Oraya çıktığı anda bir mağaranın girişi açılır. Kahramanlarımız hemen üzerlerini giyip o mağaraya girerler.

Burası Blaine’nin salonudur ve bir volkanın tam ortasıdır. Salonun karşısında gene o adamı görürler. Ash, ona burada ne aradığını sorduğunda yine bir bilmeceyle karşılık verir: “Şapka değildir, ama kafanı korur, eğer giyersen onun sayesinde saklanabilirsin.” Misty, peruk cevabını verir ve adam doğru olduğunu söylerek peruğunu ve gözlüğünü çıkarır. Bu adam aslında Blaine’in ta kendisidir. Hemen kimin savaşmak istediğini sorar. Ash de rozeti kazanmak için sahaya çıkar. Blaine ilk olarak Ninetales gönderir.


Ninetales: Güçlü bir Pokémon’dur. Tamamıyla ateşten yapılmıştır.

Ash bu ateş Pokémonu karşısında su Pokémonu olan Squirtle’ı seçer. Ninetales, Ateş Çemberi saldırısı ile savaşa başlar. Squirtle’ın zayıf Su Tabancası saldırısı karşılık veririm diye düşünerek Charizard’ı gönderir. Blaine de Pokémon’unu değiştirerek Rhydon’ı gönderir.

Rhydon: Gelişmiş bir Pokémon’dur. Delici Pokémon olarak bilinir. İnanılmaz bir saldırı yapar.

Charizard’ın savaşmaya niyeti yok gibi durmaktadır. Rhydon ilk hamlesini yaptığında oradan uçarak uzaklaşır. Ash ne kadar yalvarsa da fayda etmez. Bu yüzden onu PokéTopu’na geri sokar ve son şansı olan Pikachu’yu gönderir. Rhydon hemen Öfke Saldırısı’nı kullanmaya başlar. Pikachu, bu saldırılardan zorda olsa kurtulur ve Yıldırım saldırısı yapar. Fakat bu saldırı Rhydon da işe yaramaz. Ash, Pikachu’ya onun boynuzuna nişan almasını söyler. Böylece Pikachu, Rhydon’ın boynuzuna Yıldırım saldırısı yapar. Bu saldırı karşısında Rhydon’ın savaşacak hali kalmamıştır. Blaine onu geri çağırır ve sırada en güçlü Pokémon’unun olduğunu söyler. Herkes bu Pokémon’un hangisi olduğunu merak eder. O anda volkanın alevleri yükselir ve içinden bir Pokémon çıkar:

Magmar: Ateş püskürten bir Pokémon’dur. Onun yaşadığı yerler, volkanın en iç kısımlarıdır. Sadece aktif volkanların yanında bulunabilirler.

Magmar, gelir gelmez Ateş Yumruğu saldırısı ile Pikachu’ya saldırmaya başlar. Pikachu her ne kadar hızlı olsa da bu yumruklardan bir tanesi yanağına isabet eder. Bu durumda o da Şimşek Şoku saldırısı ile atağa geçer ama Magmar, bunu engeller ve yumruklarına devam eder. Pikachu yumruklardan kaça kaça sonunda sahanın kenarına gelir. Eğer bir adım daha atarsa volkanın içine düşecektir. Ash de Pikachu da ne yapacaklarını bilemezler. Tam bu sırada Magmar, Ateş Patlaması saldırısını kullanır. Ash’in bir an önce karar vermesi gerekiyordur.

Pikachu, Magmar’ın saldırısına maruz kaldı. Pikachu, Magmar’la baş edebilecek mi? Ash, nişanı alabilecek mi? Bunları diğer bölümde göreceğiz..


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Gary
Blaine



[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani006.gif][Resim: rsiconani007.gif][Resim: rsiconani017.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Blaine: [Resim: rsiconani038.gif][Resim: rsiconani112.gif][Resim: rsiconani126.gif]


Diğer Eğitmenler & Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani039.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani057.gif][Resim: rsiconani061.gif][Resim: rsiconani066.gif][Resim: rsiconani067.gif][Resim: rsiconani106.gif][Resim: rsiconani107.gif][Resim: rsiconani125.gif]
[align=center]


[align=center][Resim: olaylar.png]

- Kahramanlarımız, Cinnabar Adası'na varırlar.
- Kahramanlarımız, Blaine ile tanışırlar.
- Ash, Blaine ile olan ilk maçını kaybeder.





[Resim: bymanga.png]
Magmar vs Pikachu heyecandan yerimde duramamıştım ilk izlediğimde hiç unutmam...
En Sevdiğin bölümlerden bir tanesidir Charizard hala başına buyruk burda. Hele bir sonra ki bölümü ilk izleyişimi asla unutmam.

Ayrıca bu ne hız yetişemez oldum hep şu finaller yüzünden :(


pikachu vs magmar (müziği soran olur diye)  :guitar: