Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 056 - The Ultimate Test
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : The Ultimate Test
Japonca Adı : Pokemon League Certification Test!?
Türkçe Adı : Büyük Test


[Resim: genizet.png]

Her şey Misty' nin masum sorusuyla başladı.

Herkes yemek yerken Misty birden Ash'e uzun zamandır rozet alamadığını söyler. Ash buna sinirlenir. Todd ise Pikachu' nun resimlerini çekmeye başlar. Sonra Ash, Todd'a da sinirlenir. Todd da Ash’e Pokémon Ligi kabul sınavına girmesini önerir.

Ash, Misty ve Brock kabul sınavı için başvururlar. Görevli onlara bir numara verir.(7 Numara) Jessie, başka bir kılıkta Ash'in aldığı numarayı istemektedir. Ash, Jessie' ye doğru bakar; fakat onu tanıyamaz. Bu sırada Hemşire Joy gelir. Brock onun peşine takılır. Görevli Ash'e bütün Pokémonlar’ını bırakmasını ister. Ash sebebini sorunca da başka Pokémon kullanmak zorunda olduğunu söyler. Hemşire Joy ile muhabbet ederlerken James gelir. Ash onu görür fakat yine birisine benzettiğini düşünerek onu tanıyamaz.

James ile Jessie karşılaşırlar. İlk olarak birbirlerini tanımazlar ve laf atarlar. Sonra Jessie James’i tanır ve onu dışarı çıkartır. Katılma nedenlerini anlatırlarken Meowth gelir. Onlara bağırmaya başlar. Sonra James turnuvanın başlamak üzere olduğunu anlar ve Meowth'a yumak atıp kaçarlar. Meowth da yumakla oynmaya dalar ve onları unutur.

Sınav başlamıştır. Katılan herkese Pokémonlar ile ilgili sorular sorarlar. Ash ve James düşünerek cevaplarken Jessie bütün sorulara cevaplarını vermiştir. Sınavın 2. bölümü başlamıştır. Bu sefer sorular daha zordur. Sadece Pokémonlar’ın bir kısmını gösterek o Pokémon'un hangisi olduğunu bilmelerini isterler. James, Jessie ve Ash de bütün sorulara yanlış cevap verirler. Jessie bu duruma çok sinirlenir ve sınavdan çıkar.

Skor tablosuna bakarlar. James ve Ash en sondadırlar. James Jessie çıktığı için hırs yapar.


Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Pidgeot

Sınavın 3. bölümüne geçilir. Bu aşamada herkes rastgele bir Pokémon kemeri seçmektedir. Bu kemerde 3 PokéTopu vardır.

Kura da ilk olarak James çıkar. Rakibi ile savaşmaya hazırdır. PokéTopu'nu atar ve içinden Pikachu çıkar. Rakibi ise Gravaler'dı. Pikachu Şimşek Şoku saldırısı yapar, fakat Graveler'a hiç etki etmez. Graveler, Pikachu' ya karşı Çarpma atağını kullanır ve kazanır. James sinirlenir ve iki PokéTopu'nu birden atar. İçinden İvysaur ve Charizard çıkar. Fakat gene de elenir.

Sıra bu sefer Ash'tedir. Rakibi Flareon'u çıkartır. Ash de Weezing' i çıkarır. Flareon ateş püskürtür. Ash ise Weezing'e Sis saldırısı yapmasını söyler. Flareon'un gözleri kırmızı renge dönüşür. Weezing ise Sis Perdesi yaparak her yeri dumana çevirir. Çarpma saldırısıyla Ash kazanır. Rakibi bu sefer Jolteon'u çıkartır. Ash de karşısında Arbok'u sahaya sürer. Jolteon Çeviklik saldırısı ile başlar. Arbok ise Jolteon'u sarmaya başlar, fakat dikenler Arbok' a batmaya başlar. Jolteon kendine gelir ve Şimşek saldırısını kullanır. Ash, Arbok'u geri çağırır. Ash bu sefer de Meowth'ı seçer. Rakibi Vapereon'dur. Meowth öfke vuruşunu yapacağı sırada Vapereon da Buz Işını’nı kullanır ve Meowth donar. Görevli Meowth'ı geri çağıracağı sırada James turnuva için aldığı tüm Pokémonlar’ı dışarı çıkartır. Tam karşıdaki görevliye saldıracağı sırada da görevli yerine Roket Takım'ına saldırmaya başlarlar.

Sonra Ash Weezing, Meowth ve Arbok'u da Roket Takımı’nın üstüne salar. Weezing Patlama saldırısı ile Roket Takımı’nı patlatır.

Görevli herkesi binaya toplar ve sınavı tekrar etmek zorunda olduklarını söyler. Fakat Ash bu sefer katılmak istememektedir. Kendi yöntemleri onun için daha iyidir.


Pokémon Ligi’nde pek çok yol vardı. Fakat Ash, patika yolu seçti. 8 rozeti de alma yolunu. Güçlü olanın son rozeti alabilmek için sadece güçlü olması gerekiyor. Pokémon antrenörü olmak için de tabii…


[Resim: karakterler.png]

[color=navy][b]Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Hemşire Joy
Todd
Giriş Sınavı Öğretmeni


[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Giriş Sınavı Öğretmeni: [Resim: rsiconani002.gif][Resim: rsiconani004.gif][Resim: rsiconani006.gif][Resim: rsiconani007.gif][Resim: rsiconani024.gif][Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani043.gif][Resim: rsiconani052.gif][Resim: rsiconani075.gif][Resim: rsiconani110.gif][Resim: rsiconani134.gif][Resim: rsiconani135.gif][Resim: rsiconani136.gif]


Diğer Eğitmenler & Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani013.gif]
[align=center]


[align=center][Resim: olaylar.png]

- Ash, Pokémon Ligi'ne girmeye çalışır.





[Resim: EmeiGeenler.png]
Geniş Özet: ©asTieL
Düzenleme: maNga
" Pokémon Ligi’nde pek çok yol vardı. Fakat Ash, patika yolu seçti. "  :zx: Bunu okurken bile adamın sesi söylüyormuş gibi oluyor :D

Türkçe dublajda konuşan adamın ses tonuna hastayım ya :) DisneyXD dublajda keşke o adamı kullansaydı .
İlk okuduğumda Todd kimdi ya diye sordum kendime sonradan Bulbapedia'da araştırınca hatırladım. Bu arada Bulbapedia'da bu bölüm için Amerikan versiyonunda "Bu Pokemon Kim?" bölümündeki pokemona Vulpix, Japon versiyonundakine ise Jigglypuff diyor.

Todd Snap:
[Resim: Todd_Snap.png]
Biz Serebii'ye göre yazıyoruz.  https://www.serebii.net/anime/epiguide/indigo/056.shtml

Neden farklı olduklarını bende çözemedim daha. altyazılı bölümlerin birinde de aynı sıkıntıyla karşılaşmıştım  Sweat