Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Orange ve Johto Ligi'nde Bulbasaur
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Evet arkadaşlar Bulbasaur' umuzun başarılı Indigo macerasının ardından Orange ve Johto ligi serüvenleriyle devam edelim. Burada Bulbasaur için söylenecek tek bir şey var aslında ekstradan o da Pikachu' dan sonra Ash' in eski takımında en uzun süre kalan pokémon olması. (5. Sezonun başlarına kadar.)

Evet lafı uzatmadan Orange Ligi İle Başlayalım;

Orange Ligi
Rozet Dönemi

Sea Ruby Rozeti (vs Rudy)
Ash' in Orange Ekip Lideri' ne meydan okumadan önce kazanması gereken 4 rozetin 3.sünde Rudy ile maç yapar. Maç 3 devre üzerinden elemeli usulle yapılır ve 2 devreyi kazanan maçı alır. Bulbasaur ilk devrede her zamanki gibi Pikachu' nun kaybetmesiyle 2. devrede oyunan girer ve rakibi yine bir çimen türü olan Exeggutor' dur. Ash maça uzun mesafeden Jilet Yaprak Saldırısı ile başlar ancak Exeggutor bu saldırıdan dans ederek kurtulur. Ash yaklaşan Exeggutor' a karşı bir kez daha aynı hamleyi uygular ancak yine başarısız olur. Bulbasaur' u köşeye sıkıştıran Rudy ve Exeggutor Yumurta Bombardımanı yapar(Egg Bomb )

[Resim: 4sb4fp.png]
Exeggutor' un yumurta bombardımanı

Bu saldırı Bulbasaur ve Ash' i zor durumda bırakır ancak Ash çabuk bir Uyku Tozu hamlesiyle Exeguttor' u uyutur ve maçı bir anda kazanır.

(Bu aynı zamanda "status" etkisi yapan saldırıyla maç kazanıldığını son görüşümüz olacaktır.)

Orange Ligi Finali

Orange Ligi ekip liderine karşı toplamda 11 devre savaşan Ash bu maçların 6. devresinde Bulbasaur' a güvendi. Bulbasaur' un rakibiyse daha önce Pikachu ile maç yapmış olan Electabuzz vardı. Maça hızlı başlayan taraf Electabuzz oldu ve hızlı ama zayıf bir şimşek şoku ile Bulbasaur' a vurdu.

[Resim: 2cdvhie.png]
Bulbasaur, Electabuzz' un şimşek şokunu karşılarken

Bu atağı atlatmayı Başaran Bulbasaur, Electabuzz' a jilet yaprak ile karşılık verir. Electabuzz üzerinde etkili olan bu saldırı Electabuzz' u hırpalar ancak yıkamaz. Duruma ortak olmak isteyen Orange Lideri Yıldırım oku emri verir Ash ise bir hatayla yakın temas bir Çarpma saldırısı emreder. Bu saldırı ilk başta electabuzz' a vursada Electabuzz güçlü Yıldırım Yumruğu ile Bulbasaur' u yener. Böylece Bulbasaur ilk kez karşılaştığı Elektrik türü pokémonlara karşı ilk yenilgisini alır.

[Resim: 2rdajc7.png]
Electabuzz' un yıldırım yumruğu Bulbasaur' u havada yakalarken

Johto Ligi

Ash Bulbasaur' u Johto ligindeki hiç bir salonda nedense kullanmaz. Halbukisinde pek çok maçta Chikorita yerine daha iyi bir tercih olabilirdi. ama işte bildiğimiz Ash. Ama Johto Liginde harika iki maç çıkarır Bulbasaur.

Johto Ligi Gruplar 2. Maç (vs Jackson)

Bulbasaur toplamda 5 devre süren maçta 2 devrede ve "kilit maçta" yer alır. Ash için Son 16 kapılarını aralayan pokémon bu maçta bulbasaur olmuştur. Ancak işi zordur karşınıda Elektrik türünden Magneton vardır.

[Resim: 28svtpl.png]
Magneton ve Bulbasaur karşı karşıya

Bu maçadada hızlı başlayan Magneton olur. Güçlü bir yıldırım oku ile Bulbasaur' a vurmak niyetindedir. Ancak Ash çabuk bir hamleyle sıyrılma emri verir bunu ardından Jilek yaprak saldırısı izler. Ancak Magneton hızlı "çifte Takımı" ile bu saldırıyı atlatmayı başarır. Dahası Bulbasaur' un çevresini sararak uygun saldırı pozisyonu alır.

[Resim: 2qak4zs.png]
Magneton, Bulbasaur' u çifte takımla sararken.

Ancak bu Bulbasaur' a yapılacak belkide son hamledir. Ash Magneton' a saldırma fırsatı vermeden bir Asma kırbacı emri verir. Tüm sahte Magneton' laı vuran Bulbasaur Magneton' un çifte takımını yarmayı başarır. Buna karşılık olarak Bulbasaur' u hareketsiz bırakarak savaşa devam etmek isteyen Jackson Yıldırım dalgası ile karşılık verir. Ash ve Bulbasaur bu saldırıyı da Jilet Yaprak ile karşılar.

[Resim: 2dalptw.png]
Bulbasaur, Jilet yaprakları savunma için kullanırken

Jackson son çare olarak Üçgen saldırısını kullanır ancak Ash yavaş yavaş imzası olmaya başlayacak bir hamleyi kullanır ve Bulbasaur' a zıplayarak kaçması emrini verir.

[Resim: 5jtc13.png]
Bulbasaur asma kıbacıyla zıplarken

Bu baaşrılı hamleden sonra Bulbasaur ilk komibe atağını gerçekleştirir. (Zıplama + Sarmaşık Tohumu) Bu Güzel hamleyle Magneton' u hem hareketsiz bırakır hemde enerjisini emmeye başlar.

[Resim: bjda1e.png]
Magneton' un enerjisi emilirken

Indigo liginde olduğu gibi rakibini savunma ve hareketini felç eden Bulbasaur ve Ash bu maçı son bir asma kırbacıyla bitirir. (Bu Scyther' den sonra ikinci kez rakibini Asma kırbacıyla yenişidir.)

[Resim: 350peh2.png]
Bulbasaur, Beyblade' e selam çakarken

Bu maçla Ash skoru 2-2 ye getirdi ama asıl maç aslında yeni başlayacaktır çünkü Bulbasaur şimdi güçlü Meganium ile karşılaşacaktır.

[Resim: wjhzyr.png]
Bulbasaur, Meganium' a karşı

Evet Bulbasaur kariyerindeki en önemli maça çıkıyor artık. Eğer bu maçı kazanır veya berabere bitirirse Ash Son 16' ya kalacak ve Bulbasaur ilk kilit galibiyetini alacak. Maç karşılıklı Jilet yaprak hamleleriyle başlar ancak doğal olarak Meganium' un jilet yaprakları ağır basar ve Bulbasaur' a isabet eder. Ash durumu toparlamak için uzun mesafeden Asma kırbacı kullanır. Meganium ve Jackson' da aynen karşılık verir.

[Resim: 315hfrs.png]
Meganium ve Asma Kırbacı

Bu zamana kadar iki tarafta rakibinden çekiniyor ve daha çok güçlerini tartıyor ancak Meganium' un Bulbasaur' dan güçlü olduğu belli olunca Jackson daha ofansif davranmaya başlar. Meganium' un asma kırbacı ile Bulbasaur' u yere çarptırmasını emreder.

[Resim: 20jiq14.png]
Meganium Bulbasaur' u çırparken.

Bu durum haliyle Bulbasaur' u zor durumda bırakır. Bir anda savunması çöken Bulbasaur artık Vücut çarpması için ideal konumdadır ve Jackson' da bu durumdan hemen yararlanmak ister. Ancak Ash ve Bulbasaur' un kaybetmeye niyeti yoktur. Ash' in emirlerine çok hızlı tepki veren Bulbasaur, Meganium' un tüm vücut çarpmalarından kaçar.

[Resim: 2q9e03r.png]
Bulbasaur, Meganium' dan kaçarken

Bu zamana kadar sadece savunmada kalıp doğru anı kollayan Ash, Meganium' un kaçan vücut çarpmalarından sonra aradığı fırsatı bulur ve hızlı bir jilet yaprak saldırısı ile Meganium' a ilk başarılı isabeti sağlar.

[Resim: 2qlei5i.png]
Bulbasaur, Meganium' u jilet yaprakla tararken

Biz de Bulbasaur' un Meganium' dan daha seri olduğunu görürüz. Durumu toparlamak isteyen Jackson bir şaşırtmayla Asma kırbacı emri verir. Bunu anlamayan Ash bir kez daha zıplama emri verir ancak bu Jackson' un tam istediği şeydir. Sıyrılma şansını kaybeden Bulbasaur bir kez daha Jilet Yaprakla vurulur.

[Resim: a0yk4j.png]
Bulbasaur, Meganium' a havada yakalanıyor

Bu durum Bulbasaur' u ikinci defa yerde savunmasız bırakır. Jackson hızlı bir vücut çarpmasıyla artık bu işi bitirmek istemektedir ne varki Bulbasaur' un ne kadar güçlü olduğunun halen farkına varamamıştır. Bulbasaur kendine vurmaya gelen Meganium' u Tüm pokémon bölümleri içindeki belkide en güzel Asma kırbacı hamlesiyle yere yıkar.

[Resim: 2gv3jia.png]

[Resim: 798r8.gif]
Avcıyken Av olan Meganium

Bu sefer Meganium ağır yala almıştır ne varki halen savaşa devam eder. Jackson uzun mesafeden Jilet Yaprak ile karşılık verir ve buda hedefini vurur. Savrulan Bulbasaur' a Ash, Meganium' a asma kırbacı ile tutunup jilet yaprak yapmasını emreder. (Bencede çarpma saldırısı yapabilirdi.) Bu saldırı her iki tarafı da etkiler.

[Resim: 16h3kpl.png]
Bulbasaur ve Meganium' un her ikiside yerde

Ama maç halen devam eder aldıkları onca darbeye ramen iki pokémonda savaşı sürdürür. Dahası artık saldırıdan kaçmaya çalışmazlar bile arka arkaya gelen Asma kırbaçları iki tarafı da yıkamaz. Ellerindeki herşeyle dövüşen bu ikili son umut olarak karşılıklı güneş ışığı kullanır.

[Resim: 2nlz5sj.png]
Çarpışan güneş ışıkları

Artık en uç noktaya gelen savaşın sonu gelmiştir. Almış oldukları o kadar hasar ile hem Bulbasaur hemde Meganium savaş dışı kalır ve bu maç berabere biter. Açıkçası bu maç açık bir Bulbasaur galibiyetidir çünkü kendi iki üst evrimine karşı mükemmel savaş göstermiştir. Ayrıca bu savaşta rakibin gücünü bildiği için mesafeli ve defansif savaşıyla Ash' i de taktir etmişimdir.

Böylece Bulbasaur' un Johto kariyeri de tamamlanır.

Bulbasaur Johto liginde toplam 74 devrenin sadece 2' sinde yer almasına rağmen %2.70 bu iki devre Ash için çok önemlidir.

Ayrıca Bulbasaur genel toplamda (Indigo, orange ve johto' da) toplam 119 devrenin 8' inde görev yapmıştır. (%6,72 oran) ve bu maçların 4' ünden galibiyet almıştır. (Beedrill, Scyther, Exegguttor ve Magneton) bunula birlikte 3 yenilgi ve bir defa da beraberlik almıştır. Bulbasaur en fazla çimen türüne karşı savaşmıştır. (4 maçta 1 galibiyet, 2 yenilgi ve 1 beraberlik.)

Hamleleri;

Bulbasaur Johto Liginde şu hamleleri kullandı;

HamleKullanmaHedefini VurmaKaçmaAtlatılanetkili vur.
Jilet Yaprak52 (%40)3 (%60)02 (%100)
Asma Kırbacı75 (%71,42)0 (%0)2 (%28,57)5 (%100)
Sarmaşık Tohumu11 (%100)0 (%0)0 (%0)1 (%100)
Güneş Işığı11 (%100)0 (%0)0 (%0)1 (%100)

Evet böylece Bulbasaur da bitti. BF' nin diğer verilerini daha tutmadığımdan eklemedim onu.

Ek;

her zamanki gibi resim dosyaları;


Diğer makaleler;

Pikachu Indigo: https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14054.0

Pikachu Johto: https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14064.0

Pidgeotto: https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14084.0

Butterfree: https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14083.0

Bulbasaur Indigo: https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...158423#new

Edit: Hatalar Düzeltildi.

Büdüt: Çalışmalar Squirtle ile devam edecek.
Güzel bir makale bulbasaur en sevdiğim bitki starter'ıdır
bulbasaur kendinden kat kat güçlü meganiumla nasıl berabere kalabilir ki :D
aferim bulbasaura :D
bulbasaur ash in bulbasauru :D 15 sezondur bi evrim geçirmedi :D
Makalen çok güzel olmuŞ ahm_programmer. Bulbasaur favorilerimdendir. :D