Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Virizion
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 670.png]
Virizion
Grass / Fighting

Ability:
Justified,
Dark türü bir saldırı aldığı zaman Atk statı +1 artar.

Statları:
91 / 90 / 72 / 90 / 90 / 129 / 108

Virizion BW ile birlikte gelen Grass / Fight türü pokemondur. Breloom'dan başka Grass / Fight türündeki tek pokemondur. Virizion, Terrakion, Cobalion efsanevi üçlüsündendir. Yüksek SpD'si ve iyi hızı göze çarpar. Calm Mind, Swords Dance, Work Up gibi yüksekticilere sahiptir. Special ve Phsycal saldırıları bir arada kullanabilen pokemonlardan birisidir.
  Virizion'un başlıca karşılayıcıları şunlardır: Latias, Latios, Reuniclus ve Tornadus... Hepsi Virizon'dan hızlıdır(Reuniclus Trick Room kullandığında) ve Psyshock, Hurricane gibi saldırılarla OHKO yapabilirler. HP Ice kullanılmadığı takdirde Gliscor'da sorun çıkarabilir. Aynı zamanda Ferrothorn'da yüksek defansı ve Gyro Ball ile tehdit yaratmaktadır.
  Atk ve SpA statlarının 90 olmasına karşın 108 Spe statı ve güçlü saldırılarıyla ofansif kullanımına uygundur. Defansif statlarıda ofansif bir pokemonda olması gerekenden çok daha fazla... 90 / 72 / 129 statlarıyla kolay kolay OHKO olmaz. Bunun yanında kullandığı Giga Drain gibi bir saldırı ile HP'sini dolduracağından "Super Effective" yemediği sürece kolay kolay sorun yaşamayacaktır.
  Ability bakımından fakir bir pokemondur. Sadece Justified ability'sine sahip olması ve bunun hiçbir işine yaramaması onu pek fazla etkilemiyor.
  Kullanımda dikkat edilecek hususlardan birisi Grass türünün defansif bakımdan zayıf olduğudur. Özellikle Hurricane gibi bir saldırı karşısında en defansif pokemondan bile OHKO alabilir. Movepool'unda Reflect, Light Screen, Taunt gibi destek move'larıda bulunmaktadır. Bu şekilde kullanım içinde bir diziliş vereceğiz. Bunların yanında Giga Drain, Close Combat, Leaf Blade, Focus Blast, Stone Edge gibi saldırılarla rakiplerine hasar vermektedir.


~ Calm Mind
~ Giga Drain
~ Focus Blast
~ Hidden Power Ice 

İtem: Leftovers / Life Orb
Nature: Timid
Evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

Calm Mind yükselticisiyle yapılmış ofansif bir settir. Bir yada iki defa basılan Calm Mind ile birlikte hem OHKO olmanız zorlaşacak hemde daha fazla vurmaya başlayacaksınız. Giga Drain ile hasarınızı geçirebileceksiniz. Giga Drain aynı zamanda Stab olduğundan daha fazla hasar verecek. İkinci Stab saldırınız ise Focus Blast'tır. Yine Special ve güçlü bir saldırı olmakla birlikte vurulduğunda herhangi bir statı düşürmez. Böylece Giga Drain ile HP'nizi arttırıp sahada daha uzun süre kalabileceksiniz. HP Ice ise "Flying" tarzı pokemonlara hasar verebilmek içindir.


~ Swords Dance
~ Close Combat
~ Leaf Blade
~ Hidden Power Ice / Stone Edge 

İtem: Life Orb / Leftovers
Nature: Naive / Jolly
Evs: 4 HP / 252 Atk / 252 Spe

Defansa daha az yatırım yapan fiziksel ofansif bir settir. SD ile Atk'ınızı çok iyi düzeylere getirip fiziksel sweeper olabilirsiniz. Close Combat statlarınızı düşürdüğünden sahada çok fazla kalmanız mümkün olmayabilir. Ancak son derece güçlü olduğunda Fight türüne zayıf birçok pokemona OHKO verecektir. Leaf Blade ise ikinci Stab saldırınız. Giga Drain'den daha güçlü ve fiziksel olmakla beraber HP arttırmaz. Son seçenekte ise HP Ice yada Stone Edge seçebilirsiniz. Her ikiside Flying pokemonlarına Super Effective verdiğinden seçim o kadar da önemli değil...


~ Work Up
~ Close Combat
~ Giga Drain
~ Hidden Power Ice / Stone Edge

İtem: Life Orb / Leftovers
Nature: Hasty/ Jolly
Evs: 104 Atk / 152 SpA / 252 Spe

Yine bir yükseltici ve yine Virizion... Aslında bu sete diğer ikisinin karışımı diyebiliriz. Work Up hem SpA hemde Atk statlarınızı +1 arttırdığından hem fiziksel hemde special sweeper'a dönüşüyorsunuz. Bu sette yine Giga Drain'i görüyoruz. Aynı zamanda Close Combat'ta Focus Blast'a göre daha sağlam. Çünkü Focus Blast'ın accuracy'si %70'tir. Son seçenektede yine önceki dizilişle aynı saldırıları veriyoruz. Seçim sizin...


~ Reflect
~ Light Screen
~ Giga Drain / Close Combat
~ Taunt 

İtem: Light Clay
Nature: Timid / Jolly
Evs: 252 HP / 4 Def / 252 Spe

İlk ve tek defansif-destek setimizi veriyorum. Light Clay ile Reflect ve Light Screen'in süresi 8 tura uzayacak. Bunun yanında Taunt ile rakibin SR-SD-Roost tarzı birşey basmasını engellemiş oluyorsunuz. Daha çok takıma fayda sağlamaya yöneliktir. 3. seçenekte hangi saldırıyı seçtiğiniz o kadarda önemli değil...