Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 055 - Pokémon Paparazzi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı: Pokémon Paparazzi
Japonca Adı: Shutter Chance Pikachu
Türkçe Adı: Pokémon Paparazzisi


[Resim: genizet.png]
Kahramanlarımız lezzetli yemeklerini yerken, esrarengiz bir yabancı tarafından dikkatle izlendiklerinden habersizdi. Ne planlıyordu acaba bu yabancı?

Ash, Misty, Pikachu ve Togepi Brock'un hazırladığı lezzetli pirinç toplarını yerken esrarengiz bir yabancı tarafından gözetlenmektedirler. Fakat Ash'in yabancıyı fark
etmesi uzun sürmez. Yabancının kamerasını gören Ash birden olacakları kafasında canlandırarak ve herkesin dikkat etmesini söyleyerek ortalığı dağıtır. Diğerleri Ash'e çok öfkelenir. Ash onları birisinin vurmaya çalıştığını sandığını söyler ve çalıları işaret eder. Brock Ash'e inanmaz ve Ash, Squirtle'ını çıkararak çalılıklara Su Tabancası ile ateş etmesini söyler. Squirtle'ın su tabancası hedefi tam 12'den vurur ve çalılıkların arkasında gizlenmiş olan yabacı ortaya çıkar. Ash, Squirtle’ını PokéTop'una sokar.

Misty yabancının iyi olup olmadığını merak eder. Yabancı onlara iyi olduğunu söyler ve sonrada Pokémon fotoğrafçısı olduğunu söyler. Yabancı adının Todd olduğunu, onları izlemediğini ve Squirtle’ını üzerine salmasına gerek olmadığını kızgın bir şekilde söyler ve Pikachu'nun resmini çekmeye çalıştığını söyler. Todd 1 numaralı Pokémon Fotoğraf Ustasıdır.

Daha sonra kahramanlarımız Todd'un evinde misafir olurken Todd efsanevi Pokémon Aerodactyl'ın fotoğrafını çektiğini belirtir ve onlara bir dergide Aerodactyl'ın fotoğrafını gösterir. Ash Aerodactyl'ın kaçırdığı kişinin kendisi olduğunu söyler ve eski anılarını hatırlar. Todd, Ash ile biraz dalga geçer. Ash'den özür dilemek için onlara pankek ikram eder. Bu sırada Todd çaktırmadan Pikachu'nun fotoğrafını çekmeye çalışır ama bunu fark eden Pikachu, Todd'a yıldırımlarını gönderir. Todd şaşkın şaşkın bir kere daha Pikachu'yu çekmeye çalışır; fakat Pokémonların poz vermemesi gerektiğini ve doğal hallerini çekmek istemesi sebebiyle fotoğrafı çekemez. Kahramanlarımız çok şaşırır ve Todd'un duvarda asılı resimleri göstermesiyle resimlere hayran hayran bakakalırlar. Todd doğal hallerini çektiği Pokémonların ne kadar mutlu olduğunu ve en güzel karelerin bunlar olduğunu düşünmektedir. Todd'un resim çekmesini sağlamak amacıyla Ash, Misty ve Brock tüm Pokémonlarını ortaya çıkarırlar. Fakat Todd bu teklifi reddeder. Çünkü sadece Pikachu'nun resmini çekmek istiyordur. Kahramanlarımız nedenini merak ettiklerinde Todd'un öfkesi ile karşılaşırlar. Kahramanlarımızın tek bilmeleri gerek Todd'un Pikachu'nun resmini çekmek istemesidir. Ama olayın aslı yine Roket Takımı'nın Pikachu'yu yakalama olayına dayanır. Todd Roket Takımı'na söz verdiği için Pikachu'nun resmini çekme nedenini söylemez.

Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Weezing

Roket Takımı, yaşlı bir çift kılığına girerek Todd'u kandırmışlardır. Fakat Todd'un Pokémon yakalayıcısı lakabının fotoğraflar ile ilgili olduklarını bilmemektedirler. Todd Pikachu'nun resmini çekmeye çalışırken bir yandan da Roket Takımı Pikachu'yu yakalama planlarını konuşurlar. Todd'un Pikachu'nun resmini çekme girişimleri ard arda başarısız olurken Todd iyice hırslanır ve o fotoğrafı çekeceğini söyler. Roket Takımı her zaman ki planıyla yine bir çukur kazar. Fakat o sırada Todd'u görerek yaşlı çift kılığına girerler. James tam çukur planını söyleyecekken Jessie onu susturur ve Roket Takımı uzaklaşır. Todd da Pikachu'nun resmini çekmek için hazırlığını yapar ve beklemeye başlar. Fakat bilmediği bir şey vardır: Pikachu, Ash'in sırt çantasının içinde saklanmaktadır. Ash tam Todd'un saklandığı yerin önünden geçerken Pokémon'un duygularını anlamaktan bahseder ve bu Todd'u derin bir düşünceye sokar.

Tam bu sırada kahramanlarımız Roket Takımı'nın tuzağına düşerler. Roket Takımı tam sevinmeye başlarken Todd çukurun yanına gelir. Kahramanlarımızı kurtarmak için çukura ip sarkıtacağı sırada Pikachu'yu görür ve fotoğrafını çekmeye çalışır. Jessie ve James bu duruma şaşırır. Meowth Todd'un Pokémon yakalayıcılığının fotoğraf anlamında olduğunu ve yanlış anladığını söyleyince yine Roket Takımı'ndan dayağı yer. Todd tam bu sırada Pikachu'nun resmini çekmeyi başarır. Fakat çukurun çöktüğünü fark eder ve hemen ipi sarkıtır. Fakat Ash ipe tutunamadan çukur çöker ve Ash ve Pikachu yeraltından geçen bir nehre düşer. Todd nehrin sonunun şelale olduğunu fark eder. Ash akıntıya karşı yüzmeyi dener fakat akıntı çok hızlıdır. Ash ve Pikachu tam düşeceği sırada Todd fotoğraf makinesini uzatır ve onları düşmekten kurtarır. Fakat Todd'un kamerası kırılmıştır. Tam bu sırada Roket Takımı her zamanki sloganını söyleyerek ortaya çıkar ve Todd'a yaptıkları için teşekkür ederek Pikachu'yu kaçırırlar.  Jessie Pikachu’yu yakalamasını istediklerini, fotoğrafını istemediklerini dile getirir. O sırada James şelaleye doğru ardı ardına bombalar atmaya başlar. Pikachu yakalandığı torbadan çıkmaya çalışır fakat bir türlü başaramaz. James tam son bombayı da atacağı sırada Ash’in aklına harika bir fikir gelir. Kamerayı alır ve Roket Takımına poz vermesini söyleyerek onları oyalar ve bomba James’in elinde patlar. Bu karışıklıktan yararlanan Ash şelaleden kurtulur ve Bulbasaur’u yollayarak Jilet Yapraklarıyla Roket Takımına saldırmasını söyler. Jilet Yapraklar Pikachu’nun yakalanmış olduğu torbayı yırtar ve Pikachu kurtulur. Bulbasaur asma kırbacıyla Roket Takımına hala saldırmaktadır. Sonunda Roket Takımı nehre atlayarak kurtulur fakat unuttukları bir şey vardır: Nehrin sonunda başka bir şelale!

Brock ve Misty yanlarına gelerek bir şey olup olmadığını sorarlar fakat Ash ile Todd’un arkadaş olduklarını görünce oldukça şaşırırlar. Todd yeni tanıştığı arkadaşlarını hiçbir zaman unutmamak için bir fotoğraf çekmeye karar verir. Kamerasını ayarlayıp tam kahramanlarımızın yanlarına geçeceği sırada bir pirinç topuna basarak kayar ve hepsi birden yere düşer.


Bir resim çok şeye değer ama arkadaşlık paha biçilmezdir.

[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Todd


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani007.gif] [Resim: rsiconani016.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif] [Resim: rsiconani054.gif] [Resim: rsiconani116.gif] [Resim: rsiconani118.gif] [Resim: rsiconani120.gif] [Resim: rsiconani121.gif]


Brock: [Resim: rsiconani095.gif] [Resim: rsiconani037.gif] [Resim: rsiconani041.gif] [Resim: rsiconani074.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif] 



[Resim: olaylar.png]

- Todd kahramanlarımızın grubuna katıldı.





[Resim: EmeiGeenler.png]
Geniş Özet: BrutRe
Düzenleme: maNga
Bu nasıl bir bölümdür :) Galiba bütün pokemonları görülmüş Misty ve Brock'un.Bu arada teşekkür etmeyi unutmuşum saolasın güzel özet olmuş.Kendin bilirsin ama biraz daha paragraflara bölebilirsin , ama dediğim gib kendin bilirsin sadece bir öneri :)
Hayırlı uğurlu olsun özetlerin. Genişin de genişi olmuş hepsi. Devamını bekliyoruz  :rock:
Kıskandım işte şimdi Shout
Bizim gurup önceden örnekti hadi gurup bizde yapalım pokedexi.

Bu arada güzelmiş özet :D Sinir olduğum tarafı Pikachunun şelaleden düşmemesi halay çekiyorduk arkadaşlarla orda :D
Ash'in roketlere poz vermesini söylediği yerde yarıldığımı dün gibi hatırlarım Shout
Şuana kadar okuduğum en geniş özetlerden birisiydi tebrik ediyorum...