Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Latios
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: 381.png]
Latios
Dragon / Psychic

Ability:
Levitate,
Ground türü saldırılara karşı bağışıklık kazanır.

Statları:
80 / 90 / 80 / 130 / 110 / 110

Latios, Ruby and Sapphire jenerasyonundan beri Uber Tier'ında kalmış ve kullanımı yasaklanmıştır. Ancak Black and White jenerasyonu ile birlikte Dragon pokemonlarına hasar verebilecek birçok yeni pokemon ve ability gelmesiyle birlikte Latios OU Tier'ına girmiştir. Yüksek Spa'sıyla birlikte harika Stab Dragon ve Psychic saldırıları yapabilir. Birçok oyuncunun tercih ettiği Choice dizilişleri ile birlikte harika bir Sweeper olabiliyor.
  Latios'u durdurmak için Scizor ve Tyranitar'ın Pursuit saldırıları yeterli olmaktadır. Ayrıca Blissey ve Jirachi, Skarmory gibi dayanıklı Steel wall'ları Latios'un saldırılarına karşı dayanabilmektedir.
  Latias ile birlikte OU'daki Dragon / Psychic kombinasyonu iki pokemondan birisidir. Bug, Dark, Ghost, Ice, Dragon saldırılarına karşı x2 zayıf iken Fight, Fire, Water, Grass, Electric, Psychic saldırılarına karşı x2 dayanıklıdır. Ayrıca Levitate ability'si ile birlikte Ground türü saldırılara karşı da dayanıklıdır.
  Latios, 600 Base Stat Toplamı olan pokemonlardan birisidir. 130 SpA'sı ile çok güçlü saldırılar yapabilirken, 110 SpD ile savunmasına katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Spe statıda 110 olduğundan ofansif kullanımına uygundur. 90 Atk ile fiziksel saldırılar kullanmaya elverişli değildir. HP ve Def statlarıda 80 olduğundan OHKO olması daha zordur.
 


~ Draco Meteor 
~ Surf 
~ Hidden Power Fire / Dragon Pulse 
~ Trick / Psyshock 

İtem:Choice Specs / Choice Scarf
Nature: Timid
Evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

  Choice itemleri ile sweeper olarak kullanılıp birçok pokemona OHKO yapabilecek kapasitede bir diziliştir. Draco Meteor en güçlü Dragon saldırılarından olup SpA statlarını -2 yaptığından tek kullanıştan sonra "Switch-out" yapmanız tavsiye olunur. Surf saldırısı Hydro Pump gibi tehlikeli olmayıp güçsüzde değildir. Water'a zayıf olan hemen her pokemon bu saldırıdan en azından 2HKO alır. 3. seçenekte verilen Hidden Power Fire ile Grass gibi vuramayacağınız türlere de vurabilmek amaçlanırken, Dragon Pulse, Dragon'a zayıf ofansif pokemonlara OHKO yapabilecek türden bir saldırıdır. Dragon Pulse koyulmasında ki amaç Draco Meteor yerine kullanılıp daha uzun süre sahada kalmaktır. Son seçenekte ise Trick ile oyundan düşecekken rakibin defansif pokemonlarından birisine Choice itemi verip onuda oyundan düşürmek amaçlanırken, Psyshock ile henüz oyundayken Psychic türüne zayıf Fight gibi türlere "Super Effective" verebilmek amaçlanır. Karşınızdaki pokemon Conkeldurr tarzında "Stall Fight" değilse ve Choice Scarf kullanmıyorsanız  OHKO yapabilirsiniz.


~ Draco Meteor / Dragon Pulse 
~ Surf 
~ Hidden Power Fire 
~ Recover / Psyshock 

İtem: Life Orb / Expert Belt
Nature: Timid
Evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

  Yine ofansif ancak sahada daha uzun kalmanızı amaçlayan bir diziliştir. İlk seçenekte Draco Meteor seçerseniz sık sık pokemon değiştirmek zorunda kalırsınız. Dragon Pulse ise Draco Meteor'un OHKO yaptığı pokemonlara OHKO yapamayabilir. Burada durum eşit gibi gözüküyor... Yukarıda anlattığım gibi gerekli bir saldırı Surf kullanılıyor. 3. seçenekte de Grass, Steel türü pokemonlara vurabilmek için tek tercih olarak HP Fire veriyoruz. Son seçenekte ise yine saldırıya yönelik Psyshocp move'unu seçebilirsiniz ki yukarıda anlattım. Yada bunun yerine Recover seçip  HP'nizi arttırabilirsiniz.
  İtem seçiminde Life Orb'un yanına HP azaltmayan ancak hasarı %20 arttıran Expert Belt'i de ekliyoruz. Bu dizilişte Recover'a ihtiyaç duyulduğuna göre HP sorunu bulunan bir diziliş olduğundan bu HP dostu itemi kullanmanız tavsiye olunur.


~ Calm Mind 
~ Dragon Pulse 
~ Surf 
~ Hidden Power Fire / Psyshock / Recover 

İtem: Life Orb / Leftovers
Nature: Timid
Evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

  Calm Mind ile biraz daha sağlam bir diziliş görüyoruz. Bu defa Draco Meteor saldırılar arasında bulunmuyor. Dizilişin karakterini Life Orb yada Leftovers belirliyor. Calm Mind hem ofansınızı hem defansınızı arttırdığından item seçiminiz burada daha önemli oluyor.


~ Reflect 
~ Light Screen 
~ Memento 
~ Dragon Pulse 

İtem: Light Clay
Nature: Timid
Evs: 252 HP / 4 Def / 252 Spe

  Dual Screen dizilişidir. Latios'un en defansif ve destek halidir. Light Clay ile Reflect ve Light Screen'in 8 tur sürmesi sağlanır. Bu move'lar Latios'u korurken takımıda koruduğundan destek move'larımız oluyorlar. 3. seçenekteki Memento ise Latios'u KO yaparken rakibin Atk ve SpA statlarını -2 düşürür. Bunu yanında rakibin Protect, Detect, Substitute kullanmasını da engeller. Bu yüzden Memento'da destek move'larımızdandır. Bunların yanında Dragon Pulse ile rakibe biraz daha fazla hasar verip yine takıma destek olmak amaçlanmaktadır.


Ek Diziliş:

~ Draco Meteor 
~ Surf / Hidden Power Fire 
~ Thunder / Grass Knot 
~ Trick / Psyshock / Dragon Pulse 

İtem: Choice Specs
Nature: Timid
Evs: 4 HP / 252 SpA / 252 Spe

  Special Attacker olarak verilmiş bu dizilişide vermek istedim. Birçok farklı seçenek verilmiş ancak önceki Choice dizilişimizden farklı olarak sadece Thunder ve Grass Knot saldırılarını görüyoruz. Thunder'u kullanmak için Rain takımlar daha uygundur. Grass Knot ise Water türü pokemonlara Super Effective verebilmek içindir.