Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 051 - Bulbasaur's Mysterious Garden
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Bulbasaur's Mysterious Garden
Japonca Adı : Bulbasaur's Mysterious Garden
Türkçe Adı : Bulbasaur'ın Esrarengiz Bahçesi


[Resim: genizet.png]

Kahramanlarımız yolculuklarına devam ediyorlardı. Ash’in 7. rozeti için Cinnabar Adası’na gidiyorlardı.

Cinnabar Adası’na doğru giderken bir Pokémon antrenörüyle karşılaşırlar. Ash ve Pokémon antrenörü arasında bir Pokémon savaşı gerçekleşir. Antrenörün seçimi Rhyhorn’dur. Ash de seçimini Bulbasaur’dan yana kullanır. Rhyhorn, Yere Serme saldırısı kullanarak başlar. Bulbasaur da Sarmaşık Tohumu saldırısı ile karşılık verir. Yere Serme saldırısının sonucunda Bulbasaur’ın kafasında büyük bir hasar oluşur.

Ash, bu hasardan dolayı Bulbasaur’ı geri çağırır ama Bulbasaur Pokétopu’na dönmeyi reddeder ve savaşa devam eder. Bulbasaur, Jilet Yaprak saldırısı ve Sarmaşık Kırbacı kullanarak Rhyhorn’u yener. Ancak Bulbasaur artık ayakta duramaz hale gelmiştir. Ash, Misty ve Brock hemen Bulbasaur’ı Pokémon Merkezi’ne götürürler.

Hemşire Joy, Bulbasaur’ı incelemeden hiç bir söz veremem ama nolursa olsun elimden geleni yapacağım diyerek onu içeri alır. Bir süre sonra Hemşire dışarı çıkar. Ash de hemen Hemşire Joy’a Bulbasaur’ın durumunu sorar. Hemşire Joy, Bulbasaur’ın hasta olmadığını, sadece evrim geçirmeye hazır olduğunu söyler.
Ash buna çok şaşırır. Brock, Ash’e Bulbasaur’ı eğitirken çok iyi bir iş çıkardığını söyler. Ash, Hemşire Joy’a Bulbasaur’ın tam olarak ne zaman evrim geçireceğini sorar. Hemşire Joy da Ash’e, Bulbasaurlar’ın yılın bazı zamanlarında bir festival için toplandıklarını söyler. Ama kimsenin neden yılın farklı zamanlarını seçtiklerini bilmediğini söyler. Ama Hemşire Joy’un tahmini Gezegenler’in ve Ay’ın konumuna göre toplandıkları yönündedir. Misty, Hemşire Joy’a Bulbasaur’ın nereye gidip evrim geçireceğini sorar. Hemşire Joy, Esrarengiz Bahçe diye bir yerden söz eder. Hemşire Joy aynı zamanda bu bahçeyi hiç kimsenin görmediğini söyler. Bu yüzden bu bahçeye hayal ürünü de denilebilir.

Bu sırada Bulbasaur uyanır. Bütün konuşulanları duymuştur. Bulbasaur, gece herkes uyurken gizlice Pokémon Merkez’inden çıkar. Ama Pikachu hassas kulakları sayesinde Bulbasaur’ın tıkırtısını duyar ve onun peşinden gider. Bulbasaur’ın Pikachu’nun onu takip ettiğinden  haberi yoktur. Bir süre sonra Pikachu, Bulbasaur’ın yanına gider. Kendi aralarında bir şeyler konuşurlar.Bir anda bir grup Bulbasaur gelip bizim Bulbasaur’ı götürürler. Pikachu da onların peşinden gider ama Bulbasaurlar Sarmaşık Kırbacı ile onu engellemeye çalışırlar.
Böylece Pikachu, onları takip etmeyi bırakıp Pokémon Merkezi’ne döner. Ve Ash’i Şimşek Şoku saldırısı kullanarak uyandırır. Pikachu, bir şeyler anlatmaya çalışır. Ash, Bulbasaur’a bir şey mi oldu diye sorar. Pikachu anlatmaya devam eder ve Ash, Bulbasaur’la alakalı bir şey olduğunu anlar. Hemen Pikachu’yu takip etmeye başlarlar.


Videodaki "Bu Pokémon Kim" Sahnesi: Ivysaur

Bu sırada Roket Takımı kendini Esrarengiz Bahçe’nin yakınlarında bulur.  Bulbasaurlar’ı görürler ve yakalamak için onlara saldırırlar ama Bulbasaurlar onlara Sarmaşık Kırbacı ile karşılık verirler. Ve Roket Takımı bir kez daha yenilgiye uğrayıp uçar.

Ash, Brock ve Misty Esrarengiz Bahçe’ye yaklaşmışken sarmaşıklar yollarını kapar. Ama sarmaşıkların ortalarından geçerek engeli aşarlar ve Esrarengiz Bahçe’ye ulaşırlar. Burası gerçektende çok esrarengiz bir yerdir. Tüm Bulbasaurlar burada toplanmış gibi görünüyordur. Bulbasaurlar bir ağacın altında şarkı söylerken birdenbire ağaç canlanır ve ağaç kovuğundan bir Venusaur çıkar.


Venusaur: Bulbasaur’ın en gelişmiş formu. Bu çekirdek Pokémon, güneş ışınlarını enerji kaynağı yapmak için toplar.

Tüm Bulbasaur’lar ve Venusaur “Zaar” diye bağırmaya başlarlar. Yavaş yavaş bütün Bulbasaurlar evrim geçirmeye başlayarak İvysaur’a evrimleşirler.

Ivysaur: Doğum Pokémon’u Bulbasaur’ın değişik bir şeklidir. Arkasındaki soğanı besinleri sindirir ve büyük bir çicek açar.

Geriye bir tek Ash’in Bulbasaur’ı kalmıştır. Ama o evrim geçirmek istemiyordur. Veusaur ve İvysaurlar bizim Bulbasaur’a evrim geçirmediği için kızarlar. Tam Venusaur, Bulbasaur’a saldıracakken araya Ash girer ve onu korur. Bulbasaur evrim geçirmek istemiyorsa onu rahat bırakmasını söyler.

Bu sırada Roket Takımı Esrarengiz Bahçe’ye balonla girerler. İvysaurlar’ın hepsini vakumla yakalamaya başlarlar. Fakat bir kısmını yakalayamazlar; çünkü Venusaur, İvysaurlar’ı kırbacı ile tutmuştur. Ama vakumun gücü artınca Venusaur da dengesini kaybeder ve İvysaurlar vakuma kapılır.

James, Jessie ve Meowth’a küçük bir Bulbasaur kaldığını söyler. Onu da alalım mı diye sorar. Roket Takımı kimin küçük bir Bulbasaur’a ihtiyacı var ki diyerek Bulbasaur’la dalga geçmeye başlarlar. Bulbasaur buna çok sinirlenir ve bağırmaya başlar. Tam bu sırada güneş doğar ve Bulbasaur yeni bir saldırı öğrenir.


Bulbasaur: Güneş Işını, Bulbasaur’ın en güçlü silahıdır. Güneş Işığı toplayarak çok büyük bir güçle bunu çok büyük bir ışına dönüştürür.

Bulbasaur, Güneş Işını saldırısı ile tüm Ivysaurlar’ı kurtarır. En sonunda balon da patlar ve Roket Takımı aşağıya düşer. Tüm İvysaurlar, Venusaur ve Bulbasaur Roket Takımı üzerinde Sarmaşık Kırbacı kullanır. Böylece Roket Takımı bir kez daha yenilgiye uğramış olur. Venusaur, kırbacını uzatarak Bulbasaur’a barış teklif eder. Kendi anlayışlarına göre el sıkışırlar ve aralarındaki sorunu çözüme kavuştururlar.

Sonunda Ash ve arkadaşları Esrarengiz Bahçe’den ayrılırlar. Ama kimse Bulbasaur’ın sonunda dönüşüme karar verip vermeyeceğini bilmiyordu. Tabi Bulbasaur dışında…


[Resim: karakterler.png]

Ash
Brock
Misty
Jessie
James
Hemşire Joy



[Resim: pokemonlar.png]
Ash: [Resim: rsiconani025.gif][Resim: rsiconani001.gif]


Misty: [Resim: rsiconani175.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


Hemşire Joy: [Resim: rsiconani113.gif]
[align=center]


Diğer Eğitmenler & Özel Pokémonlar: [Resim: rsiconani111.gif]


Vahşi: [Resim: rsiconani001.gif][Resim: rsiconani002.gif][Resim: rsiconani003.gif]


[align=center][Resim: olaylar.png]

- Bulbasaur'ın evrim geçirmek istemediği anlaşılır.





[Resim: EmeiGeenler.png]
Geniş Özet: SaHRa
Düzenleme: maNga
Bulbasaur gelişmeyi reddedince çok üzülüştüm ben.
1.sezondaki en sevdiğim bölümlerden biri. Eline sağlık :)
Bulbasaur keşke gelişseydi ama gelişmedi :(
Meşhur gaz verme müziği de arkadan çalıyordu Bulbasaur Solarbeam yaparken, güzel bölümdü be :yourock: