Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: 050 - Who Gets To Keep Togepi
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[Resim: blmisimleri.png]
İngilizce Adı : Who gets to keep Togepi
Japonca Adı : Whose is Togepi?
Türkçe Adı  : Togepi'yi Kim Alacak?



[Resim: genizet.png]

Ash ve arkadaşlarını bu küçük Pokémon Kasaba Merkezi’nde bir sürpriz bekliyordu.

Hemşire Joy Ash için bir mesaj olduğunu söyler. Mesajda Profesör Oak onu aramasını istemektedir. Ash de merakla Oak’ı arar. Profesör Oak Ash’in Pokédex’ini güncellemek istediğini söyler. Böylece Pokémon’larla ilgili en yeni bilgilere sahip olacaktır. Doğal olarak Ash de bunu kabul eder.

Kahramanlarımız daha sonra bir yere oturup dinlenirler. Ash ve Misty izleyecekleri yolu tartışırken Brock da Ash’in bulduğu Pokémon yumurtasıyla ilgilenmektedir. Ash’in yumurtadan ne çıkacağı sorusuyla hepsi fikirlerini paylaşmaya başlar. Misty bir Tentacruel ya da şirin bir Lapras hayal eder. Brock ise bir Golem istemektedir. Ash bir Aerodactyl çıkacağını düşünür. Bu sırada orada çalışmakta olan Roket Takımı konuşmaları duyar ve hemen yumurtayı ele geçirme planları yapmaya başlar.

Ash, Misty ve Brock ise yola koyulmuştur. Cinnabar Adası’na gideceklerdir. Ancak karşılarını kılık değiştirmiş olarak Roket Takımı çıkar. Ellerinde yumurta dolu sepetler vardır. Sepetleri kahramanlarımıza uzatırlar ve yumurta almalarını söylerler. Ash bunu reddeder. Çünkü onların bir yumurtası zaten vardır. Bunun üzerine Roket Takımı yumurtayı görmek ister. Brock da yumurtayı çıkarır. İşler Roket Takımı’nın istediği gibi gitmektedir. Bir anda sepetleri kahramanlarımıza fırlatırlar ve kargaşa sırasında Meowth asıl yumurtayı alır. Sepetteki sahte yumurtalar yere dökülmüştür. Ash onların satıcı olmadığını anlar ve Roket Takımı da kendini ortaya çıkararak her zamanki sözlerini söylemeye başlarlar. Fakat Ash, Misty ve Brock onları dinlemek yerine yere dökülenlerin arasında gerçek yumurtayı aramaktadır. Meowth da karşılarına geçip gerçek yumurtanın onda olduğunu gösterir. Sonra da hızla kaçarlar.

Roket Takımı ormanda bir kulübeye saklanmıştır. Meowth yumurtaya bakacağını söyler. Beraber yemek yer, beraber banyo yapar ve beraber uyurlar. Bu sırada kahramanlarımız da Roket Takımı’nın arkasında bıraktığı sahte yumurtaları takip etmektedir ve sonunda kulübeyi bulurlar. Roket Takımı sıradan işlerle uğraşırlarken kahramanlarımız yumurtayı geri almaya karar verirler ve Ash Pidgeotto’yu, Brock Geodude’u, Misty de Staryu’yu gönderir. Pidgeotto yumurtayı Meowth’ın elinden alır. Bunun üzerine Roket Takımı’da Arbok ve Weezing’i saldırması için çıkartır. Weezing her tarafı Duman Perdesi altında bırakır ve Arbok Ash’e saldırır. Ash onu atlatır ancak karşısına çıkan Meowth onun yüzünü tırmalar ve yumurtayı alır. Daha sonra Geodude ona saldırır ve yumurta havaya fırlar. Misty yakalayacakken Jessie alır, Staryu ona vurur ve işler bu şekilde devam eder. Nihayet Ash Pidgeotto’ya dumanı dağıtmasını söyler. Pidgeotto söylenileni yapar ancak rüzgar yüzünden yumurta da havaya fırlar. Ash yere düşmemesi için onu almaya çalışır fakat elinden kaçırır. Herkes kırılacağı korkusuna kapılır ancak Pikachu yakalamayı başarmıştır. Ash onu tebrik eder ve yumurtayı alır. Bu sırada yumurta yavaş yavaş parlamaya başlar.

Videodaki “Bu Pokémon Kim?” Sahnesi: Aerodactyl

Parlayan yumurta yavaşça çatlar. Misty bu sırada heyecanla yumurtayı Ash’ten alır. Yumurtadan çıkan Pokémon gözlerini açar ve karşısında Misty’nin yüzünü görür. Misty ona bayılmıştır. Roket Takımı da onu görür ve almak için tekrar saldırırlar. Ancak Pikachu Yıldırım Şoku ile onları durdurur. Kahramanlarımız da bu yeni Pokémon’la birlikte oradan ayrılır.

Yol kenarında bir bankta dinlenirlerken Misty Pokémon’la oynar. Ash onun ne çeşit bir Pokémon olduğunu merak etmektedir. Birden aklına yenilenen Pokédex’i gelir ve çıkarıp bakar.

Togepi: Bir yumurta Pokémon. Bu Pokémon’la ilgili kesin bir bilgi yok.

Kahramanlarımız adını da öğrendikten sonra onunla ilgilenmeye devam ederler. Brock onu kucağına alır. Bu sırada Ash onu kimin alacağını sorar. Brock yumurtaya kendisi baktığı için Togepi’nin onda kalması gerektiğini söyler. Ash ise onu bulan kişi olduğunu söyleyerek Brock’a itiraz eder. Ancak Misty Togepi’yi onlardan alır ve Togepi’nin onu çok sevdiğini iddia eder. Bu yüzden Misty de kalmalıdır. Togepi de bundan oldukça memnundur. Ash ve Brock ise bunu kabul etmez. Bu sırada Roket Takımı da ortaya çıkar ve Togepi’yi isterler. Ash de sorunu Pokémon maçıyla çözmeyi önerir.

Böylece Ash, Misty, Brock ve Meowth arasında küçük bir turnuva düzenlenir. Herkes sadece bir Pokémon kullanacaktır. Fakat Meowth hiç Pokémon’u olmadığını hatırlar. Çünkü o da bir Pokémon’dur. Jessie ve James’ten Pokémon’larını ödünç ister ancak onlar vermezler. Bunun üzerine Meowth kendi başına savaşmaya karar verir. 

İlk karşılaşma Meowth ve Brock’un Onix’i arasında olacaktır. Onix Çarpma saldırısıyla başlar. Meowth Pençe saldırısıyla karşılık verir. Brock Kaya Fırlatma saldırısını kullanmasını söyler. Meowth bunları atlatır. Ancak saldırıları Onix üzerinde işe yaramamaktadır. Ne yapacağını düşünürken kenarda duran iki su kovasını görür. Kovaları alır ve suları Onix’in üzerine boşaltır. Suya karşı zayıf olan Onix güçsüzleşir ve Meowth onu tırmalayarak bayıltır. Kazanan Meowth olmuştur. Sıradaki maç ise Ash ve Misty arasındadır. Ash Bulbasaur’ı gönderir. Misty de Pokémon’unu gönderecekken Psyduck kendiliğinden dışarı çıkar. Bunun üzerine Misty onu kullanmak zorunda kalır. Ash Bulbasaur’a Psyduck’ın kafasını yalamasını söyler. Ardından Gıdıklama saldırısı emri verir. Psyduck gülme krizine girmiştir. En sonunda dayanamaz ve PokéTopuna geri döner. Maçı Ash kazanır.

Nihayet final karşılaşması yapılacaktır. Ash Pikachu’yu seçer. Meowth da kendini seçer. Togepi için ne olursa olsun kazanmak istemektedir. Tam saldıracakken Pikachu kuyruğunu onun suratına dayar ve Yıldırım Şoku ile onu çarpar. Meowth tek hamlede kaybeder. Ash Togepi’yi alacağı için çok mutludur. Bunu Togepi’ye de söyler ancak Togepi mutsuz görünmektedir. Misty neyi olduğunu sorunca onun kollarına koşar. Ash ne olduğunu anlamaz ve Pokédex’e bakar.

Togepi: Yumurtadan çıktığında ilk gördüğü şeyi kaydeder ve onu annesi sanır.

Togepi Misty’yi annesi sanmaktadır. Bu yüzden onu seçer. Ash ve Brock da bunun üzerine pes eder.

Yeni eğiticisi Misty olunca asıl kazanan Togepi olmuş görünüyor. Öyle değil mi?



[Resim: karakterler.png]
Ash
Misty
Brock
Jessie
James
Profesör Oak
Hemşire Joy


[Resim: pokemonlar.png]

Ash: [Resim: rsiconani025.gif] [Resim: rsiconani017.gif] [Resim: rsiconani001.gif] [Resim: rsiconani089.gif]


Misty: [Resim: rsiconani120.gif] [Resim: rsiconani054.gif] [Resim: rsiconani175.gif]


Brock: [Resim: rsiconani095.gif] [Resim: rsiconani074.gif]


Jessie: [Resim: rsiconani024.gif]


James: [Resim: rsiconani110.gif]


Roket Takımı: [Resim: rsiconani052.gif]


[Resim: olaylar.png]

- Misty'nin bir Togepi'si oldu.


[Resim: EmeiGeenler.png]
Haruka