Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Indigo Liginde Butterfree
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Evet arkadaşlar sıra belkide en kısa makalem olan Butterfree' ye geldi. Hiç şüphesiz ki Butterfree' nin animede yer alma sebebi izleyicilere pokémon evrimini göstermek çünkü bilindiği gibi böcek pokemonları son derece kolay evriliyor. Ancak Butterfree bize bir kaç önemli şey gösterdi. Bunların ilk Ash' in ilk zamanlarında ne kadar boş kafalı olduğunu gördük. Çünkü daha bir metapod iken Ash' e itaatsizlik etmişti bununla birlikte Dişi Butterfree ile ayrıldığında Ash' in pokémonlarının mutluluğu için herşeyi yapabileceğini gördük bir de konu ile ilgili güzel bir ekşi sözlük entrysi var. ash bunu yakalamak için sadece pokètopu atmıştı sanırsam. kısa vadede kolay bir zafer gibi gözükse de caterpie ash'i kullanıp evrimini tamamlamıştır. yoksa durduğu yerde nah bulurdu o butterfree dişisini. böyle de çakal pokèmondur. sonra da kolpadan veda sahneleriyle çocuk yaşta bizi hüzünlere sürüklemiştir. (Ağlamıyorum gözüme bir şey kaçtı)

Neyse biz gelelim asıl amacımıza..

[Resim: Ash_Butterfree.png]
(Ash' in Butterfree' si)

[Resim: Ash_Caterpie.png]
(Caterpie iken)

Butterfree tek resmi lig maçına Cerulean City salonunda Misty' e karşı çıktı ve ne yazık ki bu maçta Misty' nin staryu' suna kaybetti.

Maça aslında hızlı başlayan taraf Ash ve Butterfree oldu. Maça Çarpma ile başlayan Butterfree, Misty' nin Staryu' sunun Çarpmasını (Aslında Hızlı Dönüş' e daha çok benziyordu atak) atlattı.

[Resim: t6cf3l.png]
[Resim: Misty%20ve%20Ash%20karşı%20karşıya...]

Daha sonra hızla toparlanan Butterfree arka arkaya iki kez daha çarpma saldırısı ile isabet kaydetti. Bu Staryu' yu sarstı.

[Resim: 2s8fyxh.png]

Karşı atak yapmak konusunda o zamana kadar sıkıntılı giden Misty Su silahı ile karşılık verdi. İlk saldırı da isabet kaydetse de daha sonraki denemelerde bu saldırıların hepsi kaçtı. Daha sonra Ash ilk kez "status" 'e yönelik bir saldırı kullandı "Felç Tozu" Bu saldırı başarılı bir şekilde hedefini vurdu ancak acemi olan Ash hemen ardından bir saldırı emri vermeyerek belki de galibiyeti kaçırdı. Misty Staryu' nun güçlü olduğu suya yönelmesini emretti. Böylece Felç tozu etkisini kaybetti.

Ash bu duruma Uyku tozu kullanarak karşılık verdi ancak Misty yine su altı emrini verdi.

[Resim: i1z9u9.png]
[Resim: Butterfree%20ve%20uyku%20tozu]

Bu durumdan sonra işler Misty' nin istediği gibi gitti. Su altındaki Staryu' ya karşılık veremeyen Ash ve Butterfree arka arkaya gelen çarpma saldırıları yüzünden zor drumuda kaldı ve bir çarpma saldırısını Butterfree' yi suya düşürmesi yüzme bilmeyen Butterfree için maçı bitirdi.

[Resim: 14mzwo5.png]

Görünürde zayıf olan Butterfree aslında ilerde ruhsal saldırıları öğrenerek gayet taktiksel bir pokémon' a dönüşebilirdi. Onun sayesinde Ash Kadabra' yı da daha kolay yenebilirdi belki ama Butterfree kendine bir eş buldu ve Ash' ten ayrıldı. Butterfree Ash' ten ayrılan ilk pokémon oldu.

Bu arada Misty ile olan maçta Ash ilk kez su pokémonlarına karşı savaştı.

Butterfree yaptığı tek maçta 3 farklı saldırı kullandı ve bunların tamamında isabet kaydetti. Ve son olarak Staryu' nun çoğu atağından kaçmayı başararak aslında hızlı bir pokémon olduğunu gösterdi.

Şu an pidgeotto' yu yapmaktayım o da yakında hazır olur.

Diğer çalışmalar...

:pika:  Pikachu için: https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14054.0
:pika:  https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...ic=14064.0

:pika: Pidgeotto için: https://pokemonturkiye.com/forum/index.p...#msg157973
İşte en sevdiğim  Prettiness Gittiğine en çok ağladığım pokemondur herhalde. Şart mıydı sanki yuva kurması? Ritchie'nin Butterfree'si gitmemişti mesela. En azından İndigo Ligi'nde biraz güçlenmiş olarak görebilseydik. Yazık ettiler.  :(
Buda gayet güzel olmuş Pidgeotto'yu sabırsızlıkla bekliyorum.Çalışmalarında başarılar (Y).
Ağlamıyorum gözüme bir şey kaçtı  :zx:

Butterfree her zaman sevdiğim Pokemonlar'dan biri olmuştur. Ayrıldığı bölümü ilk izlediğimde ağlamıştım neredeyse.

Güzel makale olmuş Pidgeotto'yu bekliyor olucam . En sevdiğim uçan tip Pokemon'u olur kendisi  Slobber
Dostum bunu yapmayacaktın Cry Cry Cry
Ağladığım bölümlerden biri..Makale güzel olmuş , pidgeotto'yu bekliyorum.
Ve Hüzünlü Olan Bir Sahne Herkesin Kafasında Belirir Herkesin Gözleri Dolu Olur  Cry Hayır Sadece Gözüme Bir Şey Kaçtı  :hehe:

Süper Bir Makale Daha Tebrikler