Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Johto Liginde Pikachu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Evet arkadaşlar dün gece Indigo Ligi ile işe başlamıştım bu gün Johto ile devam edeceğim. Bildiğiniz gibi ilk olarak Ash'in başlangıç pokémonu olduğu için Pikachu ile başladım daha sonra yakalama sırasına göre bütün pokémonlara göz atacağım. İlk olarak Johto dönemine kadar bitirmek istiyorum. Neyse lafı uzatmadan pikachunun Johto kariyerine başlayalım.

Rozet Dönemi

Ash Johto dönemindeki bütün salonlarda Pikachu'ya şans tanıdı. Bu alanda Ash ve Pikachu için bir rekor bu. Pikachu Johto ve Orange Ligi ile birlikte üst üste 12 Rozet ve Turnuva maçında yer aldı.

Zephyr Rozeti (vs Falkner)
Ash Johto macerasına uçan tür uzmanı olan Falkner ile başaldı. toplam 5 devre üzerinden yapılan bu maçta pikachu 3 devre oyunda kaldı ve bu alanda rekorunu kırdı. Daha önce hiç üst üste 3 devre dayanmamıştı yine bu maçta ilk defa arka arkaya iki pokémon yendi. Buda Pikachu için bir ilkti.

Pikachu maça Hoothoot ile karşılaşarak başladı. Hoothoot'un çarpma saldırısından kaçan pikachu çevikliğini kullanarak(Agility) hız ve hoothoot üzerinde kontrol sağlamaya çalıştı. Durumu sezen Falkner HootHoot'a yükselme emri verdi ancak Ash buna izin vermeyerek Yıldırım Oku emri verdi.

[Resim: 10z4u92.png]

Zaten maç boyu daha üstün bir oyun serglieyen Pikachu Hoothoot'un yerde kalmasını fırsat bilerek yaptığı "Tez Saldırı" ile hoothoot'un maç dışı bıraktı.

[Resim: 6tugt.png]

Böylece pikachu ilk kez karşılaştığı uçan tür pokémonlara karşı ilk galibiyetini de aldı.

Maçın 3. devresinde rakibi Dodrio idi. Yine Uçan tür olan Dodrio, Hoothoot'un aksine güçlü ve çevikti. Karşılaşma ada Ash hızını ve avantajını kullanıp dodrio'yu saldırı menzili dışında tutmayı düşündü ve Çeviklik emrini verdi. Falkner da çeviklik emrini vererek pikachu' ya yaklaşmaya çalıştı. Ash Yıldırım oku ile duruma müdahele etmek istedi ancak Falkner dodrio' ya zıplama emri verince saldırı ıskaladı. Hemen adından havadan aldığı güçlü iyice güçlenen Dodrio ilk "Öfle" (Fury) saldırısını gerçekleştirdi.

[Resim: 6tuuk.png]

Pikachu saldırının etkisiyle bocaladı ve toparlanmakta güçlük çekti. Bu sırada dodrio "Drill Peck" (Matkap gagalaması) ile sarsılan Pikachu' ya vurur. Hemen ardından işi bitirmek isteyen Falkner Tri Atak emri verir.

[Resim: 2z4lovl.png]

Ash hızlı bir hamleyle ilerde çok yararlanacağı bir emir verir. Zıpla!

[Resim: 6tvhl.png]

Resimde de görüldüğü gibi Pikachu dodrio' nun arkasına sarkar. Dodrio toparlamadan gelen ani Gök gürültüsü ile Pikachu Dodrio' yu yener.

Bu devreyle birlikte işler Ash' in istediği gibi gitmektedir ancak Falkner en iyisini sona saklamıştır. Dahası Dodrio' nun üstünlüğü ile geçen 3. devreden sonra Pikachu bitkin haldedir.

Aslında Ash Pikachu' yu sona saklayabilirdi ancak onunla devam etti. Hızlı pidgeot' a karşı çabuk davranması gerektiğini bilen Ash hemen Yıldırım Oku emri verdi ancak yorgun pikachu' nun kondüsyonu tükenmişti. Falkner basit bir Girdap Rüzgarı ile Pikachu' nun gününü noktalar.

[Resim: 1z17p80.png]

Pikachu üç uçan türler savaşıp iki galibiyet aldı ve bu kez gayet istikrarlı bir maç çıkardı.

Hive Rozeti (vs Bugsy)
Ash 2. rozeti için Böcek ustası olan Bugsy' e meydan okudu 5 devre süren maçta pikachu' yu 3. deverede çağırdı rakip ise görünürde zayıf olan Metapod' tu.

Bu savaşta yine bir ilk ile karşılaştık. İlk defa Kombine bir saldırı kullanıldı. Metapod önceden planlı bir Zıplama ve Çarpma hareketiyle başladı. Ancak süratli Pikachu bu atağı karşılamayı başardı.

[Resim: muwxw5.png]

Daha sonra gelen diğer çarpma saldırısını da karşılayan Pikachu saldırı için doğru anı tutturamıyordu. İşler daha sarpa sardı. Bugsy sahayı iyi kullanarak Metapod' u tabir-i caiz ise "kabetti". Bu durum karşısında afallayan Ash ve Pikachu ilk hitini dolaylı da olsa aldı.

[Resim: 6twcl.png]

Ancak saha moral açısından avantajda olan Bugsy maçı bir türlü sonlandıramadı ve sonunda yorulan Metapod tökezledi. Durumu toparlamaya çalışan Metapod ve Bugsy elinde ki tek seçenek olan çarpma ile devam etti ancak pikachu çeviklik ile sıyrıldı ve maçı Yıldırım oku ile kazandı.

Son olarak pikachu' nun karşısına Böcek Savaşçısı Scyther geldi. Pikachu çeviklik ile avantaj yakalamak istedi ancak Scyther' in sert görünümü sonucunda çeviklik başarısız oldu ardından kontrolünü kaybeden Ash Yıldırım oku ile devam ettirdi ancak Scyther çifte takım ile üç defa Yıldırım okundan kaçtı. Hemen ardından Kesici ile saldıran Scyther' ın bu denemesi yıldırım oku ile engellendi. Ama çifte takımın etkisiyle hızlanan Scyther Öfke kesicisi ile ardı ardına yaptığı isabetlerle pikachu' nun bu günlük oyunun bitirdi.

Bu maçla pikachu ilk defa böcek pokemonlara kaybetti. (Daha önce Butterfree ve Metapod' u yenmişti.)

Plain Rozeti (vs Whitney)
Ash 3. rozeti için Normal tür uzmanı Whitney ile maça çıktı yine 5 devre süren maçta Pikachu son pokémon olarak Johto' da ki ilk "Kilit Maç" ına çıktı. Ancak maç hiç te iyi gitmedi Miltank karşısında baştan sona ezilen Pikachu ne Çeviklik ile nede Yıldırım Oku ile Miltank' e zarar veremedi.

[Resim: 6txg4.png]

Resimdeki ölümcül yuvarlanma saldırılarıyla vurulan Pikachu oyuna devam edemedi ve Ash Johto' daki ilk yenilgisini aldı.

Rövanş maçında ise 3 devrelik bir takım oyunuyla Miltank' i yenen Ash rozeti aldı. İlk iki devrede Cyndaquil ve Todoile gerekli hazırlıkları yaptıktan sonra Pikachu bu işi bitirdi. peki neydi bu hazırlıklar?

İlk olarak Cyndaquil' in görevi Miltank'i yormaktı ve bunu başardı. Totodile yerde hendekler açarak Miltank' in dengesini bozdu ve pikachu bu hendekleri kullanarak Miltank' in yerle olan temasını kesti.

[Resim: nn7b6v.png]
(Miltank' in dengesini bozan hendek..)

[Resim: 6tysm.png]
Pikachu hendekte Miltank' i beklerken.

İş bu noktadan sonra Ash' in istediği gibi gitti. Yuvarlanma ile yorulan Miltank havadayken pikachu' nun Yıldırım oku' na dayanamadı ve yenildi. Bu bu sezon ki ilk kilit galibiyet oldu Pikachu' nun.

Fog Rozeti (vs morty)
Ash' in dördüncü rakibi öcüler konusunda usta olan Morty' di. Bu sefer 6 devre süren maçta Pikachu 2. devrede oyuna dahil oldu. Rakip hayalet Gastly' di. Önceden ön sezi ile fiziksel saldırılara açık olan Gastly çok hızla gelen bir "Tez Saldırı" ile maça başladı. Bu onu sarstı ama Gastly çabuk toparlandı. Hemen sonra pikachu' nun yıldırım oku'ndan kaçan Gastly;

[Resim: nfs8s5.png]

Hızlı bir gece karanlığı ile Pikachu' yu sadece tek bir saldırı da yendi. Böylece pikachu hayaletlere karşı ilk sınavında başarısız oldu.

Storm Rozeti (vs Chuck)
Ash' in sonraki durağı 5. rozet için Dövüşçü tür antrenörü olan Chuck' tır. Bu maç toplamda 3 devre sürer ve pikachu maça ilk devrede girer. Rakibi Poliwrath' dir. Ash hızlı bir Yıldırım oku ile başlar ancak Poliwrath sıyrılır daha sonra 3 Yıldırım okundada sıyrılır. Durumun vehametini anlamayan Ash Yıldırım Oklarına devam eder ve sonunda isabet kaydeder. Bu isabet Poliwrath' ı biraz sarsar ancak Enerji odaklayarak bu hasarı atlatır bu sırada Ash Tez Saldırı emri verir amacı Poliwrath enerjisini odaklarken işini bitirmektir ne varki pikachu kamyon çarpmışa döner ve hemen ardından aldığı çifte tokat Pikachu' nun gününü bitirir.

pikachu bür su türüne karşı kaybeder. Bu maç Poliwrath'e toplamda ikinci malubiyetidir.

Mineral Rozeti (vs Jasmine)
Bizimku bu sefer çelik türü eğtimeni olan Jasmine ile maç yapacaktır. Ne var ki iki tarafta Elektrik türü seçer. Pikachu daha önce üç defa elektrik pokemonlarına karşı savaşmış artık bu konuda tecrube sahibidir. (Hoş iki kez kaybetti ama)

Maça pikachu hızlı başlar. Gönderdiği Yıldırım okundan kaçar Magnemite. Magnemite buna Yıldırım Dalgaı ile karşılık verir amacı pikachu hareketsiz kılıp muhtemelen yakın dövüşe girmektir.

[Resim: 2h3pnb4.png]
(pikachu Yıldırım Dalgasından kaçarken)

Ancak Pikachu' da bu ataktan kaçar karşılıklı elektrik salvolarının ardından Ash Magnemite' in pikachu' dan ayıf olduğunu görür ve saldırıları almasını emreder. Bu ilk kez olur. İlk Kez  Ash bilerek bir saldırının karşılanmasını ister.

[Resim: 6tzul.png]

Ama bu taktik işler. Magnemite tüm gücünü pikachu' ya karşı kullanır ve bu onun savunmasını düşürür. Bu anı bekleyen Ash Yıldırım Oku emri verir. Yorgun Magnemite bu ataktan kaçamaz ve hit alır. Bu hit onu oldukça hırpalar.

[Resim: 19kub7.png]

Artık tamamen tükenen Magnemite' a karşı elektrik harcamaya gerek yoktur. Basit bir Tez Saldırı onun işini bitirir.

2. Devrede Jasmine Steelix ile devam eder. Ash ise Pikachu ile...
Bu devreye yine Ash hızlı başlar. Hızlı bir Yıldırım oku ile Steelix' i yenmek istemektedir. Ancak unuttuuğu bir nokta var, Jasmine bu kez Ash' in ona yaptığı şeyi yapmaktadır. Tüm gücünü Steelix' e harcayan pikachu atak gücünü kaybeder. Steelix' in demir kuyruğundan ilk sefer kaçabilir. Pikachu' nun hızına güvenen Ash ona Tez Saldırı emri verir ancak bu atak olduğu gibi geri teper ve üzerine Steelix' in Demir kuruğunu da yiyince pikachu için maç sona erer.

[Resim: 2i2bj84.png]

Glacier Rozeti (vs Pryce)
Ash'in Johto lig yolunda ki 7. durağında Buz tipi konusunda uzman olan ve buz gibi bir kişiliği olan Pryce ile karşılaşır maç yine 3 devre sürer ve pikachu son kilit maçta oyuna girer. Rakibi ise buz türünden Piloswine' dır. Şahsen gördüğüm en dayanıklı pokémonlardan biriydi Piloswine ve bu maçta Pikachu' yu ilk kez takdir ettim ben...

Neyse pikachu buz sahasında rakibine karşı çeviklik kullanarak üstünlük sağlamayı umar ancak bu plan pek iyi gitmez. Kaygan zemin Pikachu'nun hareketlerini neredeyse imkansız kılmaktadır.

[Resim: 24dqxli.png]

Ancak piloswine bu duruma alışıktır ve hızlı bir öfke saldırısıyla başlar. Pikachu saldırıdan kurtulur ancak kaygan zemin işini bozmaktadır. Ash derin düşünmelidir. Ve çözümü bulur Buz dikitlerini kullanarak pikachu' nun yönünü kontrol edebilmeyi umar...

[Resim: biwj.png]
(Pikachu' ya öfke saldırısı yapmaya gelen Piloswine)

Bunun öncesinde Piloswine çok ölümcül bir Kar Fırtınası yollar. Buna karşı en iyi savunmanın saldırmak olduğunu düşünen Ash saldırı emri verir. pikachu çok yakın mesafeden "Gök Gürültüsü" ile Piloswine' ı vurur.

[Resim: 6ulnw.png]

Ancak piloswine hiç bir zarar emaresi göstermez. Ash düşündüğü stratejinin işe yaramasını umarak çeviklik emrini verir ama bu sadece bir blöftür. Bu da Ash' in pokemon ligi kariyerindeki ilk başarılı blöf hareketidir. Bunu anlamayan pryce savunmasını bir an için gevşetir ve Ash bu fırsatı değerlendirerek Pikachu' yu Piloswine' ın altına kaymasını söyler. Bunu beklemeyen piloswine ve pryce henüz toparlanamadan Ash ikinci Gök gürültüsü saldırısını yaptırır. İşte bu saldırı etki göstermiştir.

[Resim: 3469wk3.png]

Bu işin bittiğini düşünür bizimki ama işin aslı hiç te öyle değildir. Pryse "Rest" hamlesi kullanır amaç piloswine' ın enerjisini tekrar toplamasıdır. Bunun olmaması için Ash Pikachu' ya Tez saldırı emri verir.
Ancak piloswine hızla geri döner ve Tez saldırıdan önce öfke saldırısını yapar. Bunu Take Down izler. Bu iki sert saldırıdan sonra oldukça zarar gören pikachu hala ayaktadır ve bir Tez saldırı daha yapar.

[Resim: 6umdh.png]

Bu saldırı hem piloswine' ın yapacağı Öfke saldırısını engeller hemde elektrik saldırısı için yakın aralık sağlar.  çok geçmeden Ash Yıldırım oku emrini verir ancak piloswine gayet yerindedir. Atağa kalkan Piloswine' a karşı Ash yakın mesafeden Gök Gürültüsü emri verir. Saldırı sonucu oluşan patlama sonunca buz kırılır ve piloswine içine düşer durum Ash' in lehine gibidir. Durumdan yararlanan Ash hemen Yıldırım oku gönderir ama piloswine tüm gücüyle geri döner ancak pikachu çok bitkin haldedir. Bu durum karşısında pryce bir öfke saldırısı daha yapar ve pikachu kaçamaz bunu bilen Ash saldırı emri verir.

[Resim: hvxb2f.png]

Bu son Gök gürültüsünden sonra bile hala ayakta olan piloswine yenilmez gibidir ancak Pryce maçı daha fazla devam ettirmez ve havlu atarak geri çekilir ve böylece Pikachu maçı kazanmış olur. Bu maç süresince toplam 5 defa Gök Gürültüsüyle vurulan piloswine bunların hepsinde ayakta kalabilmiştir. Bu gerçekten iyi bir savunmanın eseridir. Yine de pikachu da bu maçta iyi iş çıkardı bana kalırsa.

Rising Rozeti (vs Clair)
Ash son rozeti için Clair ile maç yapar toplam 5 devre süren maçta Ash pikachu' yu 3. devrede oyuna sokar. Rakibi ise tüm pokemonlar içinde belkide en korkulanı olan gyarados' tur.

Gyarados hızlı bir Hiper Işın ile sahneyi açar ancak Pikachu hızlı ile bu saldırıdan kurtulup Taz saldırı ile Gyaradıs' u vurur. Bu atak karşısında şaşıran Clair hızlıca Isırma saldırısı emri verir. Bu Ash' in karşılaştığı ilk Dark type hareketi olur.

[Resim: 2aep934.jpg]

Isırma saldırısını atlatan pikachu Yıldırım oku ile karşılık verir. Ancak Clair buna hazırdır. Yıldırım oku' nu ejder nefesi ile karşılar.

[Resim: 2hfht7o.png]

Ash ve pikachu ilk şoku atlatamadan Su pompası ile işlerini bitirmeyi hedefleyen Clair dolaylı da olsa pikachu' yu vurur. Hemen ardından Gyarados kıyıya çıkar ve Pikachu' ya dolama atağını kullanır.

[Resim: 9qcosi.png]

Ama bu bir hatadır. Ash hızla Yıldırım oku emri verir ve bu kez hedefini vurur. Clair hızlı bir ısırma atağı ile karşılamak ister ama bu aslına pikachu' yı kıstırmak içindir. Ve başarılı da olur. Bu noktadan sonra iş bir Su pompasına kalmıştır. Ancak Ash hiç te böyle düşünmez son anda verdiği çeviklik emriyle pikachu ataktan kurtulur.

[Resim: 6ungs.png]

Ve Gyarados' u son bir Yıldırım oku ile yener.

Ve bizde ilk defa bir Gyarados' un yenildiğini görürüz.

Pikachu 4. devrede Dragonair ile eşleşir. Ejder türüne karşı daha önce Dragonite galibiyeti olan Ash' in planı Dragonair' i yakına çekip yakın temasla işi bitirmektir. Bir kaç taciz amaçlı yıldırım okuyla bunu başarır ancak Clair durumu çakar ve Hiper ışınla pikachu' yu yener.

[Resim: 98gg2b.png]
(Hiper ışın pikachu'yu pataklarken)

Johto Ligi
Ön Eleme

Ön eleme maçında Pikachu teke tek ve sonuna kadar bir maça çıkar. Rakip Furret' dir. tür olarak avantajda olan Furret maça da iyi başlar. Pikachu' nun yıldırım okundan çifte takım ile kaçan Furret hızlı bir swift hamlesiyle ilk vuruşu yapar.

[Resim: 1ova6a.png]
(Furret'in çifte takımı)

Toparlanmak isteyen ash tez saldırı emri verir. Ancak Furret buna hazırdır. Gayet hoş bir kombinasyonla hem pikachu' nun saldırılarını önler hemde adım adım onun enerjisini azaltır.

[Resim: 6upud.png]

[Resim: 27yr5hx.png]

görüldüğü gibi Kazma ve Kafa vuruşu kullanan Furret durumu kontrol altına alır. Ancak Ash kolay lokma olmaya niyetli değildir. Kafa vuruşu için ileri atılan Furret' e ipkachu' nun tutunmasını emreder. Bu durumda panikleyen Furret tünele kaçar ancak bu iş tam da pikachu ve Ash' in aradığı fırsatı doğurur. çok yakın mesafeden gelen Yıldırım oku Furret' in enerjisini oldukça düşürür. Saldırı yapmaya veya savunmaya mecali kalmayan Furret son bir Tez saldırı ile kumlara gömülerek yenilir.

grup Maçları 2. Maç
Grup maçlarında da pikachu takımda yer bulur. Maça 1. devrede katılır ve rakibi Su türünden Azumaril' dir.
Azumarik maça su silahı ile başlar ancak pikachu Tez saldırı ile ataktan sıyrılır.

[Resim: 6uq5u.png]

Saldırıya uygun pozisyonu yakalayınca da Tez saldırı ile atağa kalkar ancak Azumaril sıyrılır. Bu durumda terste yakalanan pikachu, Azumaril' in Buzlu Rüzgar' ına yakalanır. Bu ilerde kötü bir etki bırakacaktır. Kontrolü iyice kaybeden pikachu, Jackson'un acemice hatası sayesinde geri dönüş yapar. Jackson pikachu' nun elektrik ataklarını hesaba katmadan bir demir kuyruk emri verir. İlk başta isabet etse de durum azumaril için bitmek üzeredir. Yakım mesafeden gelen tek bir temiz Gök Gürültüsü Azumaril için yeterli olacaktır.

[Resim: 2qx7vas.png]

İlk devreden sonra pikachu yine bir elektrik türü olan Magneton' la karşılaşır. Daha önce magnemite ile maç yapmış olan pikachu neyle karşı karşıya olduğunun farkındadır. Karşılaşma karşılıklı elektrik salvolarıyla başlar. Burada pikachu' nun daha güçlü olduğunu görürüz. elektrik atakalrının pek etkili olmadığını bilen Ash Pikachu' ya tez saldırı emri verir ancak Magneton kurtulur. Daha sonrasında gelen Thunder Wave pikachu' yu felç eder.

[Resim: 1y5yk8.png]

Tüm savunması bir anda çöken pikachu gelen üçgen saldırıdan kurtulamaz ve Raichu ve Electabuzz' dan sonra bir diğer 1. jenerasyon elektrik pokemonu olan Magneton' a karşı da kaybeder.

grup Maçları Çeyrek Final
Son 8 de Ash yine maça pikachu ile başlar. Rakip normal türden Kecleon' dur. Maça çok hızlı başlayan Kecleon kontrolü daha ilk saniyeden itibaren ele alır. Görünmezlik yetisi sayesinde pikachu' ya atak şansı tanımaz bunu bilen Ash pikachu' ya CS tabiri ile "ses kasma" emri verir. Ancak bunu bekleyen Kecleon Yalama saldırısı ile pikachu' yu felç eder hemen ardından aynı saldırıyı pikachu' yu fırlatmak için kullanır.

[Resim: 6urdq.png]

pikachu kendini toparlayamazken Kacleon Psi ışını ile pikachuya vurur. İyice bocalayan pikachu çaresizce otlara kaçar. Harrison otları keserek pikachu' yu ortaya çıkartmak ister ancak pikachu dili yakalar ve Yıldırım oku ile Kecleon' u yener.

2. Devrede Pikachu Dark type olan Sneazel' e gayet basitçe yenilir.


Sezon sonu Değerlendirmesi

Ash Johto ve Portakal döneminde toplam 74 devre maç yaptı bunların 19' unda pikachu yer aldı. Oran bazında maçların %25' inde Pikachu' yu kullandı. (Tüm Kariyeri açısındaysa 119/36 yani %30,25)

Bu maçlarda Pikachu;

Galibiyet10 Malubiyet9

şeklinde bir performans sergiledi.

Genel toplamda da 36 maçın 19' unu kazandı. 16' sında yenildi ve 1'inde berabere kaldı.

ortalamaları;

Galibiyet:52,77 Yenilgi:44,44 Beraberlik:2,77

Pikachu' nun tür bazında ki toplam performansı ise şöyle...

Uçan Tür: 3 maçta 2 galibiyet. (Hoothoot ve dodrio' yu yendi, pidgeot' a yenildi.)
Böcek türü: 3 maçta 2 galibiyet. (Butterfree ve matapod'u yendi, Scyther' a yenildi.)
Yer Türü: 2 Maçta 2 galibiyet. (Furret' e  ve Marowak' a karşı.)
Su Türü: 3 maçta 2 galibiyet. (Gyarados ve Azumarill'i yendi. Poliwrath'a yenildi.)
Elektrik türü: 5 maçta 2 galibiyet. (Raichu ve Magnemite' ı yendi, Raichu, Magneton ve Electabuzz' a yenildi.)
Karanlık Tür: 1 maçta 1 yenilgi. (Sneazel'a yenildi.)
Normal Tür: 4 maçta 3 galibiyet. (Ditto, Miltank ve Kecleon'u yendi. Miltank'e yenildi.)
Çelik Türü: 1 maçta 1 yenilgi. (Steelix' e kaybetti.)
Ejder Türü: 2 maçta 1 galibiyet. (Dragonite'i yenip Dragonair'e kaybetti.)
Buz Türü: 1 maçta 1 galibiyet. (piloswine' ı yendi.)
Hayalet Türü: 1 maçta 1 yenilgi. (Gastly' e yenildi.)
Ateş Türü: 3 maçta 1 galibiyet. (Arcanine' ı yendi. Magmar ve Charmander' a kaybetti)
Çimen Türü: 1 maçta 1 yenilgi. (Bellsprout' a kaybetti.)
Kaya Türü: 3 maçta 1 galibiyet. (Geodude' u yendi onix'le bir kez berabere kaldı bir defa yenildi.)
Ruhsal Tür: 3 maçta 2 galibiyet. (Alakazam ve Kadabra' yı yendi ve yine kadabra' ya yenildi.)


Johto Döneminde Ataklar konusundaysa

Thunder Bolt(Yıldırım Oku)' nu 49 defa kullandı bunların 30' u hedefini vurdu. 19' u ise kaçtı.
Thunder(Gök Gürültüsü)' nü 7 defa kullandı ve hepsi hedefini vurdu.
Quick Attack(Tez Saldırı)' ı 11 defa kullandı ve 9'unda isabet yaptı.
Agility (çeviklik) ise 10 defa yapılıp 8'i başarılı oldu ve 2'sinde başarısız oldu.

Thunder Shock ve double Edge ise hiç kullanılmadı.

Yarın Butterfree ve Pidgeotto daha sonra da Bulbasaur ile devam edeceğim. Johto kısmı bitince de Hoenn ile devam edeceğim..
Süper Olmuş Bunları Okumaktan Asla Bıkmam  Shout
Güzel bir yazı olmuş , Fog rozetini okuduktan sonrasını okumadım çünkü benim için spoiler oluyor :)
Çok saol güzel bir makale , eline sağlık.
Maçlara farklı bir açıdan bakmak istedim çok teşekkür ederim yorumlarınız için...
İstikrarsız Pikachu.
Sağı, solu belli olmuyor  :)
Diğer pokemonları da takip ediyorum onlar da bunun gibi resimli falan mı olacak ?
Evet hepsi böyle olcak. Bu gece pidgeotto ve Buterfree ile devam edicem.  Slobber
güzel yazı
Bu konuda harika olmuş. Ellerine sağlık. Ama ben Butterfree'yi dört gözle bekliyorum. Güçsüz olabilir ama benim için kesinlikle pokemonların  en özeli.  Prettiness
Sayfalar: 1 2