Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Ash'in Charizard'ı (İndigo Ligi)
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
[shadow=red,left][glow=red,2,300]Ash'in Charizard'ı:[/glow][/shadow]

[Resim: 245px-Ash_Charizard.png]

Charizard japonca ismi ile (Lizardon) Ash'in kanto bölgesinde sahip olduğu 5.pokemondur.

Hikayesi:



Damian İle

[Resim: 200px-Damian_Charmander.png]

Charmander ilk başta Damian adında palavracı bir antrenöre aitti.Ancak Damian'ın charmanderi zayıf olduğu için sıkılıp bir kayalık üzerine bırakarak ve bir süre sonra geri geleceğini söyleyerek terk etmiştir.Charmander'ın yağmurlu havada sağlığı bozularak kuyruğundaki ateş neredeyse sönecekti.Ash ve arkadaşları Charmander ile tanışarak onu iki kez yakalamayı çalışmıştır.Daha sonralarında Ash Damian ile tanışır ve Damian'ın charmanderi geri asla almaması ile planlarını öğrenmiştir.Bu duruma çileden daha çok çıkan kişi ise Brock'tur ve paltosunu giyerek Ash ve Misty ile Charmander'in hayatını kurtarmaya gitmiştir.

[Resim: season1_ep11_ss1.jpg]

Pokemon Merkezine giderek Ash ve Arkadaşları küçük charmander için endişelenmeye başlanmıştır.Charmander nihayet kurtarılınca roket takımı pikachuyu çalar ve charmander bu duruma sinirlenerek alev püskürtücüyü kullanır ve roket takımını bir kez daha başarısızlığa uğratır.Daha sonra Ash Charmander'a bize katılmak istermisin? diye davet eder.Tam o sırada Palavracı Damian gelerek charmander'ı yalanları ile takımına tekrar sokması için yalvardı ama Charmander'in cevabı ise sıcacık bir Flamethrowerdi Onion021.Ve Sonra Charmander Ash'in teamına katılarak yolculuğuna devam etti.

Ash ile birlikte:

[Resim: what03.png]

Charmander Ash'in ana pokemonlarından biri olmuştur.Sonraki bölümde Ash'e yardımcı olmak için meşale gibi karanlık bir mağarayı alevi ile aydınlatır.Ayrıca Roket Takımı ekibini püskürtmek için diğer charmanderla bir grup olmuştur.Ayrıca Terror of Tower bölümünde Ash yardım etmek amacıyla dışarıya gönderdi fakat hayalet pokemon Haunter Charmander'i yalayarak felç etmiştir.

[Resim: tumblr_lldotkwRy71qjae8bo1_400.gif]


Neyse şimdi maçlara ve kazandığı rozetlere gelelim.

Primeape Maçı

[Resim: scaled.php?server=163&filename=kickcharm...es=landing]

Primeape Goes Banana bölümünde Ash'in şapkasını çalan azgın mankey sinirlenerek Primeape'e evrimleşmiştir.Primeape Charmander'ı pataklarken charmander büyük derecede sinirlenerek Rage'i öğrenmiştir.Bu sayede Charmander'ın flamethrower'ın gücü artmıştır.Çılgınca bir Primeape ile savaştı ve Ash'in Primeape'i yakalamasına yardımcı oldu.

Rainbow Badge

[Resim: scaled.php?server=854&filename=stunspore...es=landing]

Charmander Primeape ile savaşından sonraki bölümde Ash Erika ile rozet maçını yapmak için Charmander'i çıkarmıştır.İyi bir seçimdi ve Ateş türünün Çimen türünün yendiğini herkes biliyordu zaten :D.Ash Weepinbell'i mağlup ettikten sonra Erika Gloom'u gönderdi ve Stun Spore kullanarak Charmander'i bayılttı.Daha sonra roket takımının çıkardığı yangın nedeniyle Ash Gloom'u kurtardı ve rozeti de aldı.

Soul Badge

[Resim: scaled.php?server=405&filename=tailflame...es=landing]

The Ninja Poké-Showdown bölümünde Ash'in Charmander'ı Koganın Venomothu ile kısaca savaşmıştır.Resmi Spor Salonu karşılaşması için Koga Golbatı çıkartır ve Ash'te Charmanderi.Charmander Golbatı Ember ve Fire Spin ile kolayca yendi.Ve buda Ash'in 6.rozetin kazanmasına sebep oldu.

Golem ile savaş

[Resim: Chopper_Golem_Rock_Throw.png]

Charmander'ın gücü büyürerek devam etti.Daha sonraki maceralarında Ash bir bisiklet çetesi ile karşılaşır.Bisiklet çetesinin lideri Chopper adlı bir genç Golem'i göndererek Charmander ile savaş yaptı.Charmander dezavantajı olmasına rağmen alev saldırıları ile golem'i yakmayı başarmıştır ve alev topu gibi yuvalanarak antrenörü poketopuna geri çağırır fakat golem'in sıcaklığı çok güçlü olduğu ısı poketopuna da yayıldı.

Exeggutor ile savaş ve evrimi

[Resim: Ash_Charmander.png]

Charmander'ın gitgide artan savaş deneyimi ile birlikte koca azgın bir Exeggutor sürüsünü Melvin'in ateş gösterisi yardımıyla zirveye ulaşmıştır.Daha sonra Charmander evrimleşerek Charmeleona evrimleşti.Fakat Charmeleon Ash'in sözünü dinleyecekmiydi?

Paras ile savaş

[Resim: Ash_Charmeleon.png]

The Problem with Paras bölümünde Cassandra adlı bir kız Paras'ın evrimleşmesi için Ash'ten savaş isteğinde bulundu.Fakat Ash ne kadar çok hafif bir saldırısı uğrasada Paras saldırılara direnememiştir.Sonra Ash Charmeleon'u çıkarttı fakat Ash'in sözünü dinlemediği için direktman Paras'a saldırmıştır.Paras buna sinirlenerek pençe ile Charmeleon'a saplamıştır ve o sırada Parasect'e evrimleşerek Spore'u kullanmıştır.Cassandra'nın büyükannesi Ash'e Charmeleon'u kontrol etmeyi öğrenmesi için uyarıda bulunmuştur.

Charizard'a Evrim

[Resim: 20111101213836%21Ash_Charizard_newly_evolved.png]

Attack of the Prehistoric Pokémon bölümünde Ash Roket takımı ile birlikte yeraltına düşerek vahşi bir eski çağdan kalma Fosil pokemonları ile karşılaştı.Daha sonra onların korkusu azgın Aerodactyl gelerek Ash'i yakalamıştır ve Kızgın Charmeleon Aerodactyl ile savaşmak için Charizard'a evrimleşti ve intikamını almak için Aerodactyl'i yakalamaya çalıştı ve o arada muhteşem Jigglypuff'un şarkısı herkesi uyuttu :D

Volcano Badge

[Resim: 326420.jpg]

Riddle Me This bölümünde ise Ash Rhydon'a karşı Charizard'ı göndermiştir.Fakat Charizard tekrar İtaatsız davranıp savaşı reddetip ilgisiz bir şekilde dinlenir.Sonraki bölümde ise Blaine Ash'e tekrar bir spor salonu mücadelesi hakkı vermiştir ve Magmar'ı göndererek Charizard ile birlikte müthiş maçına başlamıştır.Charizard ile Magmar lav içine düşerek lav içinde kavgaya başlarlar.Sonrasında Ash'in Charizardı müthiş bir Sismik Çarpma kullanarak Magmarı lavın içine geri fırlatır ve Volkan Rozetin sahibi de Ash olur.

İndigo Ligi 5.tur VS Ritchie

[Resim: Ash_Charizard_disobedience.png]

Ash Friend and Foe Alike bölümünde Ritchie ile savaşını başlatmıştır.Pikachu Charmander'a yenilince ise Ash umutsuz bir şekilde bakmıştır elinde tek savaşabilecek pokemon Bulbasaur ve Charizard kalınca Bulbasaur'un çimen tipi olduğundan Charmander'a yenileceğini düşünerek Charizard'ı seçmiştir.Charizard şaşırtıcı bir şekilde Charmander'ı korkutmuş ve Flamethrower ile işini bitirmiştir.Herhalde oda ateş türünden olunca savaşmaya istekli olmuştur.Ancak Sparky'i çıkarttığı zaman Charizard Sparky'i küçümsediği için yere yatmadan önce birkaç pikachuya karşı kanatlarını çırptı ve savaşı reddederek Ash turda elenmiştir.Belki Charizard Ash'i dinleseydi ligte birinci bile olabilirdi?

Charizard Two ile maçı

[Resim: Charizard_Clone.png]

Mewtwo Strikes Back filminde ise Charizard önemli bir rol oynamıştır.Charizard yine Ash'in komutlarını dinlemezden geldi fakat Mewtwo'nun yarattığı klon Charizard ile savaşmaya çok istekli olmuştur.Bu savaşı diğer pokemonlar Bruteroot ve Shellshocker'dan daha uzun sürdü,ama sonuç olarak Seismic Toss ile karşılarak zemine çarparak yenildi.Bu daha çok Ash'e acı verir ve bir Klon Ball'a Charizard'ı yakaladı.Ash ardından Charizard ve diğer pokemonları serbest bırakmak için yardım etmeye koştu klon toplarla mücadele etmeden koşmaya devam etti.Sonra Mewtwo tüm herkesin hafızasını silerek ortadan kayboldu.Ama Charizard hala itaatsız olmaya devam etmiştir.

Peki Charizard Kanto serisi boyunca toplamda kaç maç yapmıştır?

Durum:Sayı:
Kazandığı:5
Kaybettiği:3
Reddettiği2
Toplam:10



Toplamda 10 tane maç yapmış ve 5'ini kazanmış 3'ünü kaybetmiş ve 2 kez maçtan çekilmiş.

Şimdide Kanto serisi boyunca kaç tane haraket öğrenmiş?

Hamle:İlk kullandığı bölüm:
FlamethrowerCharmander – The Stray Pokémon
LeerThe Tower of Terror
RagePrimeape Goes Bananas
Skull BashPokémon Scent-sation!
EmberThe Ninja Poké-Showdown
Fire SpinThe Ninja Poké-Showdown
Submission Volcanic Panic
Seismic TossVolcanic Panic



Ve son olarak Charizard'ın İndigo ligi maceralarını bitirmiş bulunuyorum.Şimdilik bu kadar yarın Orange İslands var Onion021.
Hadi hayırlı olsun bu da güzel olmuş :D
Çok güzel olmuş bu ve birde pikachu konusu vardı çok güzel eski bölümleri hatırlattı bana :)
Eline sağlık . Okudum hepsini güzel olmuş. Charizard Pokemon tarihindeki en özel Pokemon'dur . Bu yalnızca benim değil birçok kişinin düşüncesidir.
Bizim ülkemizde de çok izler bırakmıştır Charizard. 40 yıl sonra dahi adından söz ettirebilcek bir Pokemon Charizard . Aynı zamanda en sevdiğim Pokemon. Her oyunda ateş Pokemon'um Charizard olur.
Süper Bir Makale Olmuş Senide Tebrik Ediyorum Ben Ölsem Böyle Bir Şey Yapamam  :pray:
Charizard, efsanedir.
Bir saat sonra Orange İsland geliyor.
Yanlız o değilde Charizard' ın bakışları hiç bir pokemonda yok onu farkettim. Bir tek Sceptile onun kadar karizma bakabiliyor bence.
(01-06-2012, 07:15 PM)ahm_programmer link Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Yanlız o değilde Charizard' ın bakışları hiç bir pokemonda yok onu farkettim. Bir tek Sceptile onun kadar karizma bakabiliyor bence.

Hırs akıyor gözlerinden :)