Pokémon Türkiye Forumları | Pokémon ve Anime Paylaşım Platformu

Tam Versiyon: Indigo Liginde Pikachu
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
Sayfalar: 1 2
Arkadaşlar okulların kapanmasına az bir zaman kala yavaş yavaş çalışmalara başlıyorum ve bayağıdır aklımda olan bir fikrin ilk örneğini artık hayata geçireyim dedim. Bu dönem Ash'in tüm pokémonlarının pokémon lig kariyerini detaylı bir şekilde incelemeye başladım ve işe Pikachu ile başladım şimdilik Indigo ve Orange Ligdeki kariyeri'ni tamamladım Pikachunun isterseniz hemen başlayalım incelemeye..

[Resim: Ash_Pikachu.png]

Pikachu bildiğiniz gibi Ash'in "ilki" ve o yüzden ilk olarak onun kariyerini araştırarak başladım işe.

Indigo League

Rozet Dönemi

Boulder Badge (vs Brock)
Ash'in kariyerindeki ilk rozet savaşı Pewter City'de Brock'a karşı bilindiği üzere. Uzmanlığı kaya türü olan Brock'a karşı Ash'in elinde kullanabileceği sadece Pikachu, Pidgeotto ve Butterfree vardı. Görünürde hiçbir pokémonu Brock'a karşı avantajlı değildi. Buna karşın Ash pikachu'yla bu rozeti kazandı. Peki bunu nasıl başardı? İşte bu makalede yanıtlandırmak istediğim soru bu olacak. (Bu işi ciddi olarak yapmak istediğim için oldukça ciddi bir tonlama kullandım. Sıkıcı gelmişse affola  Cry) Herneyse hemen ilk maçımıza bir bakalım.

İlk maçta Pikachu'nun Ash' e fazla güvenmediğini görüyoruz ki zaten karşısında Onix'i görünce cesaretini kaybediyor ve maça baştan 1-0 yenik başlıyor.

Maçta ilk hamleyi Onix yapıyor. Yaptığı "TACKLE" saldırısı Pikachu'nun kariyerinde karşılaştığı ilk atak oluyor ve bu ataktan sıyrılmayı başarıyor.

[Resim: kb8wlf.png]
üstte onix'in kaçan "TACKLE"'i

Ama hemen arkasından gelen "BIND" saldırısından kurtulamıyor Pikachu. Bu durum karşısında Ash panikleyerek "Thunder Shock" emri veriyor. Bu saldırının kaya pokemonları üzerinde bir etkisinin olmadığını da henüz bilmiyor Ash. Pikachu emri yerine getiriyor bu da pikachu'nun kariyerindeki ilk hamle oluyor.

[Resim: 6scjt.png]
(İşte pikachu'nun Thunder Shock'u)

ve tabiki hiç bir işe yaramıyor bu atak. İşler olabileceğinin en kötüsü durumunda ve sonunda Ash geri çekiliyor.

Bu savaşın sonunda Pikachu ilk "kilit savaş" ında teh bir başarılı hit bile yapamadan yeniliyor.

Rövanş maçındaysa Ash Pikachu'nun voltajını yükselterek galibiyet almayı umuyor. Pikachu 2. roundda Geodude'a karşı ikinci sınavını veriyor. Bu kez daha güçlü bir Pikachu var ve Geodude'u "Thunder Shock" ile 1HitKO ile yeniyor. Bu pikachu'nun ilk salon zaferi oluyor. Hemde 1HitKO ile.

Ama Brock henüz yenilmedi ve Onix'i çağırıyor. İlk savaştaki hezimetten sonra cesareti kırılan Pikachu Ash'ten emir almadan saldırıya geçiyor ve bu saldırı hedefini ıskalıyor. Bu boşluktan yararlanan onix pikachu'ya "BIND" uyguluyor. Ash Pikachu'ya bu kezde "Thunder Bolt" emri veriyor. Bu saldırıyı da ilk kez kullanışı böyle oluyor pikachu'nun. Bu kez onix'i zorluyor ancak yıkamıyor.

[Resim: 6z0k29.png]
(pikachu'nun ilk Thunder Bolt'u)

ve kondüsyon olarak ta zayıf olan pikachu saldırıyı kesiyor. Onix'in "BIND" ina dayanamayan pikachu zayıf düşüyor bu sırada Brock saldırıyı kesiyor ancak o anda daha ilk pokemon salon maçında ilerde kilit öneme sahip olacak bir faktörü öğreniyoruz. "Saha Şartlarını"! Pikachu'nun ıskalayan "Thunder Bolt"u minik bir yangın çıkarıp fıskiyeleri açar ve bu da onix'i etkiler. İşte tam bu anda pikachu ikinci "Thunder Bolt"unu yollar.

[Resim: 9705xs.png]
(Sulu onix'i etkileyen Thunder Bolt)

Ve bu durum onix'i zayıf düşürür. Ash maçı bitirebilecekken aklına Brock'un Pikachu'ya saldırıyı kesişini hatırlar ve saldırıyı durdurur. Bunun sonunda belki maçı kazanamaz ama bir dost kazanır...

Bu savaşta pikachu ilk iki kilit savaşında da henüz iyi bir etki bırakamaz. Emirlere itaat etmemesi, henüz cesaretini toplayamaması ve düşük kondisyon bunda en büyük etken bana kalırsa. (Ve Ash'e güveni tam değil)

İkinci Rozet'i olan Cascade Badge için Pikachu Misty'e karşı savaşmayı reddeder...

Thunder Badge (vs Teğmen Surge)

Üçüncü rozetteyse rakip Güçlü Raichu'dur. Kendi üst evrimine karşı olan Pikachu bu savaşta özellikle savaşmak ister. (Ash'in elinde avantaj sağlayabileceği Bulbasaur varken) Ash Pikachu'yu seçer. Ancak maç tam bir hezimettir. Raichu Pikachu'nun "Thunder Shock" unu hissetmez bile ve Pikachu'ya çok ağır bir "Thunder Shock" gönderir. Bunu "Tail Whip" dayağı izler ardından Thunder Pounch ve Mega Kick ve son bir  Thunder Shock pikachu'nun işini bitirir.

Bu maçla Pikachu 3. kilit maçında da galibiyet alamaz.

Bu maçın Rövanşı pek çok açıdan bir ilktir. Ash ilk kez bir maçı bir "Strateji" uygulayarak kazanır. Ve lakabı elektrikli fare olan Pikachu maçı hiç bir elektrik saldırısı kullanmadan kazanır ve bu maç Ash'in kendi başına aldığı ilk maçtır.

Maça Ash hızlı başlar ancak Raichu'nun Tail Whip'i pikachu'yu sarsar. Hemen ardından "Body Slam" izler. İkinci "Body Slam" i vurmaya gelirken. Ash pikachu'ya ilk "Dodge" emrini verir.

[Resim: 8x56vq.png]
(pikachu Body Slamdan kaçmadan hemen öncesi...)


İşte işler bu noktadan sonra değişir. Pikachu ilk kez "Agility" sini kullanır. Aslında bu Ash'in ilerde pokémonlarını nasıl eğiteceğini ilk görüşümüzdür. Hızlı saldırılara alışık olmayan Raichu bu kez zor durumda kalır...

[Resim: 157lep.png]

Bu Body Slam ile birlikte Pikachu tam 4 Body Slam atlatır. Kaçan bu saldırılar Raichu'yu zor durumda bırakır. Ve Pikachu'nun Agility'si Raichu'nun kafasını karıştırır. Bu duruma müdahele etmek zorunda kalan Surge "Thunder Bolt" emri verir ve gelen güçlü akıma karşın pikachu ilk kez bir saldırıyı fiziksel olarak engeller.

[Resim: 1pjs09.png]
(Pikachu Thunder Bolt'u işlemez hale getirirken)

Bundan sonra artık kontrol pikachu'dadır. Çünkü zaten yorgun düşmüş olan Raichu en güçlü olduğu konu olan elektrik ataklarını da yapamaz hale gelir. Bu zamana kadar savunmada kalan Ash ve Pikachu şimdi saldırmak için doğru anı yakalamıştır.

Ve pikachu yine normal tür bir atak kullanır "Quick Attack" bu saldırıyı karşılayacak ne gücü nede çevikliği olan Raichu ağır hasar alır.

[Resim: 1zzrrkl.png]
(Pikachu'nun ilk Quick Attack'ı)

Bu ilk Quick Attack artık Raichu'nun işini bitirmiştir. pikachu son bir kuyruk darbesiyle Raichu'yu indirir ve ilk "Kilit Maçı" nı kazanır. Bu Pikachu ve Ash'in hakkıyla kazandığı ilk rozet olur.

Marsh Badge (vs Sabrina)
Ve 4. rozetimiz artık kendine güveni gelmiş olan Ash yine zorlu bir rakiple karşı karşıyadır. Bu kez rakip ruhsal pokémon eğitmeni Sabrina ve onun Abra'sıdır. Ruhsal pokémonlar hakkında hiçbir şey bilmeyen Ash rakibi karşısında çok zorlanır.

Maça pikachu başlar. İlk hamlesi o dönem için pikachu'nun bir nevi imzası olan "Thunder Shock" tur. Ancak Abra Teleport ile Pikachu'nun arkasına sarkar.

[Resim: 8ygg38.png]
(Teleport kullanan Abra)

Bu saldırı pokemon sahalarında gördüğümüz ilk Ruhsal ataktır. Bundan sonrası tam bir kabustur. Kabus Abra' nın Kadabra' ya dönüşmesiyle başlar. (ilk kez pokemon evrimi görüyoruz bir salon maçında) Ash durumu toparlamak için "Thunder Bolt" emri verir ancak Kadabra rahat bir "Confusion" ile pikachu'yak endi ilacından tattırır. İşler daha kötü gidemez derken Kadabra Psychic atak kullanarak Pikachu' nun işini bitirir. Bu pikachu 'nun 6. maçında aldığı 3. Büyük hezimettir. (Diğer 3 maçta Raichu ve Geodude'u yenerken Onix ile olan maç berabere bitmiştir.)

Rövanş maçı daha da enteresandır. Pikachu artık Ash'e güvenir ve kendi isteği ile maça çıkar.
Ancak hiç iyi başlamaz ilk üç thunder Shock'u Kadabranın Teleportu yüzünden kaçar. Bunu Kadabra' nın Psi Beam'i izler.

[Resim: 2hcm5ia.png]
(Kadabra ve psi Beam'i)

Ash durumu toparlamak için "Thunder Bolt" Emri verir. Ve bu kez saldırı hedefini vurur. Ancak Kadabra'da fazlası vardır çabuk bir hareketle "Recover" ile oyuna döner ve işte buradan sonra Haunter' in ortaya çıkmasıyla savaş biter.

Bu maç bir galibiyet olmasa da tam olarak Ash'in bir şeyi anlaması açısından önemlidir. Savaşlarda anahtar faktörün "hız" olduğunu Ash bu savaşta öğrenir.

Volcano Badge

Artık biraz daha tecrübelenmiş Ash yavaş yavaş 2 ile 2 toplayabilir hale gelmiştir. Güçlü Rhydon'a karşı 3. Roundda son umut olarak Pikachu'yu kullanır. Rhydon' un "FURY" atağından pikachu rahatça sıyrılır.

[Resim: 2j3hf7o.png]
(pikachu "FURY" saldırısından kaçarken)

Hemen ardından pikachu Thunder Bolt ile karşılık verir ama bu saldırı yer türü olan Rhydon'a karşı işlemez. Durum sakata bağlayacak gibi giderken Ash Rhydon'un boynuzunun elektriği geçirebileceğini farkeder ve bu düşünce kendini haklı çıkarır. Temiz bir  "Thunder Bolt" ile Pikachu Rhydon'a 1Hit KO yapar ki bu pikachu' nun 2. kez bunu yapışıdır. (Diğeri Geodude)

Ama son raundda "kilit maçta" rakip Magmar' dır. Magmar hızlı bir "Fire punch" ile başlar her ne kadar başalrda kaçabilsede pikachu isabet alır ve bu isabet ile oyunun kontrolü Magmar'a geçer. Ash "Thunder Bolt" ile karşılık verir ancak bu saldırı Magmar'a etki etmez. Gelen "Fire punch"larla sıkışan pikachu en kötüsünü daha görmemiştir. Magmar "Fire Blast" kullanır ve bu Ash için vazgeçmek için yeterlidir.

[Resim: i38jug.png]
(Magmar'ın Fire Blastı)

Bu maç ile pikachu bir kez daha kritik bir maçı kaybeder. (Bu pikachu'nun 4. kez kritik maç verişidir.)

Indigo Ligi 3. Tur

Ve pokémon ligi. Pokémon Liginde pikachu ilk kez 3. tur'un son raundunda görülür. Rakibi Ateş Türünden Arcanine' dır. Savaş alanı ise buz sahasıdır. Maça Ash Arcanine' ı yanıltmak için Agility ile başlar. Arcanine "Fire Blast" ile karşılık verir.

[Resim: 6sfxf.png]
(Pikachu Arcanine' in Fire Blastından kaçarken...)

İlk başla bu strateji iyi işler. Ancak sonra sahanın erimesi durumu zora sokar. Ash üzerine gelen "Fire Blast" karşısında Brock' un yardımıyla dalma emri verir. Bu pikachu' nun resmi maçlarında ki ilk su altı harekatıdır. Ama bu hamle onu Arcanine ile karşı karşıya getirir. Ash' in kafası karışsada "Thunder Bolt" ile maçı alır. Bu da Pikachu' nun şimdiye kadar ki en önemli galibiyeti olur.

[Resim: 6xz446.png]
(Arcanine' in hazin sonu)

Indigo Ligi 4. Tur (Janet)

Bu kez Pikachu' yu 4. Roundda Bellsprout' a karşı savaşırken görüyoruz. Bu savaşta Pikachu' nun zayıf olduğu belli. Ve Ash' in elinde Muk ve Pidgeotto varken neden Pikachu' yu seçtiği meçhul. Neyse Ash maça bir kez daha "Thunder Shock" ile başlıyor. Ancak 'Sprout artistik bir hareketle sıyrılıyor.

[Resim: 6sg4d.png]
(Matrix vari hareketleriyle Bellsprout)

Hemen ardından çok güçlü bir Razor Leaf ile karşılık veriyor Bellsprout. Durumu toparlamak isteyen Ash "Thunder Bolt" emri verir ancak bu atağı emen Bellsprout Pikachu'ya karşı oldukça iyi durumdadır. Son olarak Ash yakın temas emri verir ama bu büyük bir hatadır ve sonucu aşağıdaki gibi olur:

[Resim: 2lntmon.png]

Indigo Ligi 5. Tur (vs Richie)

Ve son maç Ash dostu Richie ile karşılaşıyor. İlk roundda kaybeden Squirtle yerine Ash Pikachu'yu seçer!!
hemen hızla ileri atılan pikachu kendinden beklenmeyecek şekilde "Double Edge" yaparak Butterfree' yi şaşırtır. Panikleyen Butterfree havaya kaçar ancak ona tutunan pikachu "Thunder Bolt" ile Butterfree' yi yener. Bu pikachu' nun son zaferidir.

[Resim: 121658y.png]
(Pikachu Butterfree' yi zaplarken)

Daha sonra karşısına gelen Charmander pikachu' yu hit almadan yenerek Ash' i zor durumda bırakır.

Rozet döneminden itibaren turnuvaya bakacak olursak;

Ash toplam 34 round maç yaptı. Ve bunların 13'ünde Pikachu' ya güvendi (Bu da maçların %38'ine tekabül eder.) Peki pikachu 13 rounnda ne yaptı;

Galibiyet :6
Malubiyet :6
Beraberlik:1

Bu maçlarda 10 farklı rakip ile dövüşen pikachu bunlar'dan üç tanesiyle rövanş yaptı. Berabere Biten Onix maçı haricinde diğer 2 rövanşı kazanmayı başardı.

Tür Bazında pikachu en fazla Ateş ve Kaya Türlerine karşı savaşı. Atel türüne karşı tek galibiyeri Arcanine' e karşı olurken. Kaya türünde de sadee Geodude' u yenebildi.

Ve son olarak Atak stili olarak pikachunun karnesine

SaldırıGerçekleştirmeEtkilemeEtkisiz vur.Kaçanetkisiz bır.1hit KO
Thunder Shock91 (%11)26 (%66)01
Thunder Bolt105 (%50)11 (%10)21
Quick Attack11 (%100)00 (%0)00
Agility21 (%50)01 (%50)00
Double Edge11 (%100)00 (%0)00

son olarak pikachu en güçlü saldırısı olan Thunder' i turnuva boyunca hiç kullanmadı. Ve bu dönem boyunca avantajda olduğu bir rakibe karşı maç yapmadı. Bir maçında rakip pokémon evrim geçirirken Kritik maçların çoğunu (4/7) kaybetti.

Yarın pikachu' nun orange ve Johto kariyeriyle devam edeceğim. Ve belki Caterpie ve Pidgeottoya da bakarım. (Her türlü iyi-kötü eleştirinizi bekliyorum)
Hiç sıkılmadan okudum. Bazı yerlerde hata yapmışsın (Atel vs. gibi) fakat konuyu açmak için gecenin 3' ünde uğraştığın için bunlar önemsiz hatalar. :) Makaleye gelirsek gerçekten güzel yazmışsın. İyi bir araştırma yapmışsın ve detaylarına kadar her şeylerini yazmışsın. Şimdilik diyeceğim bu kadar '' orange ve Johto kariyeriyelerini '' bekliyorum senden.

Emeğine sağlık.
Gerçekten güzel bir makale olmuş. Okurken Pikachu`nun 1 sezondaki gelişimini görmek ilginçti. Devamını getirmeni bekliyoruz. :)
gerçekten güzel makale resimlerle atakları koymanda güzel olmuş ellerine sağlık
Eline sağlık gayet başarılı olmuş.  (Y)

Pikachu turnuvalarda çok iyi performans gösteremiyor nedense. Normal maçlarda yaptığı şeyler inanılmaz olsada turnuvalarda Pikachu pek bir iş yapamıyor ( İstisnalar hariç )  :ohmygod:
Johto daha da uzun olacak çünkü Ash onu Bütün maçlarda kullanıyor.
Bende charizardı yapıyım bari Shout
Güzel olmuş.Başarıların devamını dilerim.
Gerçekten çok iyi bir araştırma olmuş soluksuz okudum diyebilirim ellerine sağlık devamını bekliyorum (Y).
Teşekkür Eederim güzel eleştiriler almak güzel Pikachu tamamlanınca sırasıyla Butterfree, pidgeotto ve Bulbasaur ile devam edeceğim. (Yakalama sırasına göre gidicemde)
Ellerine sağlık harika olmuş. Her şeyi ince ayrıntısına kadar incelemişsin diğerlerini sabırsızlıkla bekliyorum :D
Sayfalar: 1 2